Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 20 z 27    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 27  Další
Autor Zpráva

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Eda píše:
Já bych třeba s výběrovým řízením na vybrané linky autobusů souhlasil a považuji to za jedno z mála opatření, které by ušetřilo náklady a zároveň neomezilo rozsah poskytovaných služeb. Stačí se podívat na to, za kolik jezdí třeba ČSAD Tišnov, Tourbus nebo BORS oproti DPMB. Minimálně 20 % by se ušetřit dalo.

Asi jsem líný, ale jsou tyto údaje o nákladech někde na internetu dohledatelné? Mluvit o tom, že DPMB jezdí za dráž, je sice hezké, ale bez konkrétních čísel se nedá moc argumentovat...Děkuji.

Můj nový web o severním okolí Brna

9987
15 led 2005 23:41
Mraku, mluvím snad o tom, že bych chtěl mít kamiony v centru???
Jen jsem si vzpomněl na jednoho šéda jedné politické strany, který začal svoji volební kampaň cysklostezkama, pokrařoval přes kamiony v centru a končil zpoplatněním parkování v centru. Záměrně nejmenuju město ani osobu. To měl být spíše takový povzdech než narážka na tebe.

P.S.: Proč jsem proti poplatkům za parkování v centru. Ze stejného důvodu jako se mi nelíbí platit za tašku v supermarketu (byť 3 Kč). Je to služba pro lidi - má to být zadarmo - ve smyslu, že pokud jedu do centra, jedu tam z nějakého důvodu - do banky, na poštu, kulturní akce... Tedy živím město, potažmo stát. Proč bych měl platit za parkování? Samozřejmě, živím z toho město a město z toho živí další věci. A kdyby poplatek nebyl, tak by tam někteří experti stáli celý den. Ale to lze vyřešit i bez poplatků - nebo s poplatkem od určité doby stání. Nakoupím-li v obchodě za 1 000 Kč, proč bych měl platit 3 Kč za to, abych ten nákup měl kam dát? Nejde mi o těch pár korun, jde mi o princip. To samé ##MLUVÍM SPROSTĚ## na nádražích. Proč mám platit 5 Kč za to, že se chcu vyscat? To mi promiňte, pánové, ale pokud by ##MLUVÍM SPROSTĚ## byly stále ve správě nádraží a ne soukromých osob, nemuselo by toto snad ani být. Pokud je ##MLUVÍM SPROSTĚ## čistý tak, že nemusím použít tunu papíru na to, abych si na to mohl sednout, nic proti tomu nemám, ale bohužel někde vybírají i 7 Kč a člověk se bojí i u pisoáru. A ve výsledku to vede akorát k tomu, že lidi chodí na ##MLUVÍM SPROSTĚ## ven.

Ale to jsme už dost OT, tak konec.

1546
06 lis 2009 10:30
Stále je hodně kde krájet a šetřit, aniž by to ublížilo dostupnosti. Všechno je jen čistě a pouze o schopnosti manažera, který podnik vede. Monopolní podnik k tomu ale obvykle nemá příliš tendencí.
I proto platí, že konkurenční prostředí obvykle dokáže uspíšit inovace a snížit cenu. Osvícený člověk ve vedení by to nicméně mohl dokázat i tak. Ale to je jako potíž diktátora a demokracie, že. Diktátorský režim může fungovat, ale jen pokud je diktátor osvícený a jen do doby, než zemře...

2578
Malečkův rajón
Mauricio píše:
Jistě... A ještě rovnou kamiony do centra a zpoplatnit parkování v centru... A už to bude dokonalé. Demagogie politiků jistých oranžovomodrých stran.

Mraku, mluvím snad o tom, že bych chtěl mít kamiony v centru???

9987
Samozřejmě je nutno podpořit i dopravu cyklistickou

Jistě... A ještě rovnou kamiony do centra a zpoplatnit parkování v centru - nebo rovnou, postavit na Zelňáku garáže. A zastavit odsun nádraží... A už to bude dokonalé - žijeme v moderní době, proboha!!

2578
Malečkův rajón
Jsem rád, že se sešly komentáře, jaké se sešly. Upřímně řečeno, když se VŘ ošetří tak, aby si dopravci uznávali jízdenky, můžeme jedině uspořit. Což v době, jaká je, je záhodno :-k Natahovat intervaly a osekávat spoje už podle mne moc nejde a zdražení jízdného už bude na vyhnání lidí z MHD do aut. A budou zácpy. A ve výsledku MHD pojede déle a bude z toho bludný kruh. Samozřejmě je nutno podpořit i dopravu cyklistickou, ale VŘ nás moc bolet nebudou. A doprava v Brně nepůjde směrem do ******, ale bude mít šanci se zlepšit.

9987
když se povolí takováhle stavba

Jojo, taková "stavba" se v životě neměla povolit...

1385
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Četl jsem ,že když jim chybí nějakej vůz(třeba maj nedostatek vozů nebo podob...)tak si vypůjčí od jiného dopravce a tak nějak.......Ale kdybychom měli víc dopravců,třeba by ten problém s málo vozy nemusel ani být....

1665
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
MtM: prosím tě, jak si navzájem pomáhaj? biggrin Že si DPP najímá na ND Hotliner, to není podle mě moc pomoc, zrovna tak by si DPmB mohl pronajímat u Tourbusu, tohle není podle mě pomoc...

1385
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Třeba v Praze to maj dobrý,tam maj v AD asi 10 dopravců a ti si tam navzájem pomáhaj,a tak ani nemaj nouzi o autobusy...(třeba tady někdy budem mít taky 2 nebo více dopravců...)

1546
06 lis 2009 10:30
To není chyba, to je úplně normální a běžné... S výběrovými řízeními bych plně souhlasil.

2009
28 čer 2007 16:54
miropiro píše:
Pokud pan Jančura tvrdí, že by dokázal provozovat železniční dopravu (respektive, že dokáže) levněji, tak si říkám, zda by dokázal levněji provozovat linky MHD v Brně. Ostatně, vybrané spoje na vybraných linkách jsou zajišťovány jinými dopravci. Co tedy udělat na nějakou linku přímo výběrové řízení? Pokud by DPMB prohrál, ušetří se tím náklady městu. Nebo jsem snad příliš radikální?

Pokud je soukromník stejně kvalitní a levnější než městem vlastněná a řízená společnost, někde je kolosální chyba.

2578
Malečkův rajón
pepola píše:
Skvělá sumarizace!!! biggrin happy

A ještě by k tomu mohla být i nějaká slečna stevardka :dancing:

2578
Malečkův rajón
Eda píše:
Jiný (konzervativnější) model by mohl vypadat tak, že by DPMB provozoval jen tramvaje a trolejbusy a na autobusovou dopravu včetně NAD by bylo vypisováno výběrové řízení...

Tento model by pro začátek jistě mohl být aplikován snadněji než kdybychom se pustili do VŘ i na závislou trakci.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Já bych třeba s výběrovým řízením na vybrané linky autobusů souhlasil a považuji to za jedno z mála opatření, které by ušetřilo náklady a zároveň neomezilo rozsah poskytovaných služeb. Stačí se podívat na to, za kolik jezdí třeba ČSAD Tišnov, Tourbus nebo BORS oproti DPMB. Minimálně 20 % by se ušetřit dalo.

Do budoucna by se také dalo uvažovat o nějakém dalším stupni "privatizace" a otevření trhu s dopravními službami i ve městě. Podívejme se například, jak to funguje v Teplicích. Místní DP je částečně soukromý podnik a funguje to levněji než předtím, aniž by došlo k omezení nebo zhoršení poskytovaných služeb.

V případě závislé trakce bych si dovedl představit situaci, kdy by městská infrastruktura (nyní patřící DPMB) byla pronajímána soukromému provozovateli. Vše by samozřejmě muselo podléhat výběrovému řízení s rozsáhlou zadávací dokumentací, aby všechny podmínky byly jasně nastaveny. To by byl dobrý předpoklad k tomu, aby jediné kritérium pro výběr mohla být nabídková cena. Uvědomuji si však, že tyto myšlenky jsou hudbou vzdálené budoucnosti a jejich vyslovení dnes je mnohými považováno za bláznovství.

Jiný (konzervativnější) model by mohl vypadat tak, že by DPMB provozoval jen tramvaje a trolejbusy a na autobusovou dopravu včetně NAD by bylo vypisováno výběrové řízení...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
podle toho, co čtu v diskuzi v Informačním systému Masarykovy Univerzity by těžce vydělal na spojích do Kampusu... Jó to je tak, když se povolí takováhle stavba a nikdo se už nezajímá o to, jak se tam ti lidé dostanou... Pak to akorát odnese DPMB...

3731
28 úno 2006 19:00
miropiro píše:
Já myslím, že by Radim uspěl na a-57 a a-43 a ještě by rozdával kafe :-D

Skvělá sumarizace!!! biggrin happy

2578
Malečkův rajón
Zdeněk píše:
Nebojte, Radim na provozování MHD nepřistoupí, i kdyby to někdo po něm chtěl, to bychom pak měli povinně místenkový vozy biggrin

pepola na vláknu Návrhy linkového vedení píše:
A že se někomu nelíbí to, že a-57 už nejezdí do Útěchova? No samozřejmě, protože v Soběšicích musí vylézt a v přijíždějícím autobusu linky 43 už jsou "jejich" (oblíbená) místa obsazená! Někdy mívám pocit, že DP už prodává místenky, když si hokejisté vynucují sezení na určitých místech.

Já myslím, že by Radim uspěl na a-57 a a-43 a ještě by rozdával kafe :-D

1665
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Nebojte, Radim na provozování MHD nepřistoupí, i kdyby to někdo po něm chtěl, to bychom pak měli povinně místenkový vozy biggrin

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
miropiro: být tebou si dávám pozor, za takovou kacířskou myšlenku by tě mohl nějakej šotouš odkrouhnout :-D

RT6N26 --> colt274

2578
Malečkův rajón
Pokud pan Jančura tvrdí, že by dokázal provozovat železniční dopravu (respektive, že dokáže) levněji, tak si říkám, zda by dokázal levněji provozovat linky MHD v Brně. Ostatně, vybrané spoje na vybraných linkách jsou zajišťovány jinými dopravci. Co tedy udělat na nějakou linku přímo výběrové řízení? Pokud by DPMB prohrál, ušetří se tím náklady městu. Nebo jsem snad příliš radikální?

6989
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Měl bych takový dotaz ohledně vozokilometrů (nebo jaký termín se pro to používá) - počítá se u nich nějak s délkou soupravy?

9313
10 čer 2004 11:19
Nojo, akorat me mrzi ze ani stali a dlouhodobi uzivatele dodnes nepochopili smysl zvlastniho tematu o pravopise . Tim akorat misto jednoho tematu plni cely forum nesmyslnyma prispevkama nesouvisejicima s tematem . A preventivne asi vypnu vsechny podpisy, nema smysl , kdyz je podpis delsi jak celej prispevek.

Moderátor
7589
17 pro 2006 22:32
Brno
PvvS?? úklid... :roll:

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
niximor píše:
...

To není pravda, už sem ti to kdysi psal na IRCu, zatím všechny linuxový cz qwerty co sem měl na svých OS (ne v CVT :D ) jeli tak, jak to člověk čeká, tj. dle tvého "windowsově". Ale to je ještě víc OT než předtím... :mrgreen:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 673 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 27  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata