Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 223 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

1378
26 úno 2005 04:51
Brno soukromně / Ostrava studijně
Popravde jde o to kolik je schopny magistrat DP priznat penez...i kdyz je to akciovka je vlastnena mestem Brnem a veskere kolotoce ohledne penez zavisi na nem...takze kolik magistrat da tolik DP dostane a musi s tim vyzit...a holt v ove jsou ponekud jine preference a to taky znamena vyssi dotace od mesta a taky podstane kompaktnejsi a ucelenejsi a predevsim modernejsi voz. park...navic DPO ma vlastni obchodni cinnosti(Trio,Solaris,reko pro ostatni mesta apod.)...takze dalsi penizky navic...

9315
10 čer 2004 11:19
mno nekde sem cetl ze ova ma vyssi dotace na mhd

No, sice je ten dotaz nebo připomínka trošku hloupá, ale:
Pořád se tady rozebírá, jak DPMB na všem šetří a jak DPO a oproti nám ty vozy v lepším stavu, nakupuje víc nových, dodělavá reka až do konce... Ale tak by mě docela zajímalo, čím to.. jestli magistrát dává málo peněz nebo se ty prachy promrhají v DPMB za různé zbytečnosti apod... :roll:

Veselý zážitek dnes nad ránem v busu 91 za zastávkou Antonínská směr Řečkovice (rozjezd 4.30). Vyjíždíme od refýže a řidič vidí, že se po liduprázdné silnici motá nějaký ožrala. Najednou si to namíří na vyvýšený tramvajový pás. Šofér hodí myšku doleva, ale zadní část busu za kloubem zřejmě nestačí vybočit tak rychle, je slyšet tupý úder, bus zastavuje, zčásti na protisměrné koleji. Běžíme z busu k tomu opilci, leží na zemi a vydává nějaké nesrozumitelné zvuky, není jasné, jestli je zraněný, krev žádná vidět není. Protože chci být brzo doma, dobíhám 91 a mizím. Ještě vidím, jak se u místa nehody začínají štosovat šaliny, co jedou z Medlánek na štreky. Neví někdo dokončení příběhu?

9315
Fixi píše:
manil píše:
V novém čísle magazínu DPMB Bez Starosti mauricio objevil moje fotky vleku evidentně ukradené z fotogalerky bmhd.goo.cz Nikdy bych si nemyslel, že DP bude vykrádat "naší" galerku :-D

Bez starosti: strana 7
http://www.dpmb.cz/dn.asp?id=85&download

fotky:
http://bmhd.goo.cz/foto.php?1301_4rak_ma:20050617
http://bmhd.goo.cz/foto.php?1531-1301_3rak_ma:20050617

Hlupáci! Myslím DPmB! Hele, píšou, že po prázdninách bude garantovaný NP kurs na d-3, co to má být? Anitra? K3? KT8N?

A sorry že to pletu sem, ale taky na 31 a 33???? To by museli do slatiny strčit nějaký 21 nebo 22Tr!

na d-3 by se mela vyskytovat K3 . 31,33 , do slatiny se presune 5 21tr .

Izzy píše:
spis bych pocital s navracenim K3

K3 nedám, chci ji na d-1,tam se hodí nejvíc!

1378
spis bych pocital s navracenim K3

Při velké dávce optimismu VV60LF.

3059
15 čer 2004 08:24
manil píše:
V novém čísle magazínu DPMB Bez Starosti mauricio objevil moje fotky vleku evidentně ukradené z fotogalerky bmhd.goo.cz Nikdy bych si nemyslel, že DP bude vykrádat "naší" galerku :-D

fotky:

Hlupáci! Myslím DPmB! Hele, píšou, že po prázdninách bude garantovaný NP kurs na d-3, co to má být? Anitra? K3? KT8N?

A sorry že to pletu sem, ale taky na 31 a 33???? To by museli do slatiny strčit nějaký 21 nebo 22Tr!

279
29 říj 2004 11:26
Brno-Tuøany, Vítìzná 8
b1 píše:
jeyek píše:
onehdy sem jel a-45, resp. sem čekal na a-45, a když sem se díval na JŘ, tak sem byl vcelku fascinován - ve školním roce jezdí a-45 dopoledne v intervalu 20 minut, čili 3 spoje za hodinu. o prázdninách jedou sice dopoledne taky tři spoje za hodinu, jenže v intervalu 18, 18, 24... a toto není jediná linka (např. a-57...). Zajímal by mě účel těchto velmi pravidelných intervalů..

To je jeste celkem rovnomerny, na a-50 a t-x25 je interval 12-24-24

Oni u toho zohledňují, jak velká část trasy je společná, jaké vozy jsou nasazovány apod. Funguje to třeba i mezi a-40 a a-48, kde to souvisí mimo jiné s tím, že na a-48 nejsou klouby, kdežto na a-40 jsou (i když ne stoprocentně). Teď o prázdninách jsou intervaly v odpoledních hodinách na a-40 samotné 12, 18, 12, 18, a dohromady s a-48 to vychází 6, 12, 12, 6, 12, 12 (těch šest je vždycky před a-48, která obsluhuje větší území a má jen sóla).

3771
08 čer 2005 23:12
jeyek píše:
onehdy sem jel a-45, resp. sem čekal na a-45, a když sem se díval na JŘ, tak sem byl vcelku fascinován - ve školním roce jezdí a-45 dopoledne v intervalu 20 minut, čili 3 spoje za hodinu. o prázdninách jedou sice dopoledne taky tři spoje za hodinu, jenže v intervalu 18, 18, 24... a toto není jediná linka (např. a-57...). Zajímal by mě účel těchto velmi pravidelných intervalů..

To je jeste celkem rovnomerny, na a-50 a t-x25 je interval 12-24-24

204
27 pro 2004 12:45
Tyto nepravidelnosti v intervalu dělá dpmb tam, kde se někde ve stěžejní části úseku linky přiřazuje jiná, která doplnňuje obslužnost, ale má jiný interval. Před výlukou v Pisárkách takto jezdili v neděli dopledne d-25 a d-26, jelikož 25 měla int. 20 min, tak 26 jezdila místo přesně po 10 min v intervalu 8-12 a tu 12-ku půlila právě d-25 na výsledný int. v úseku N. Lískovec - Vinohrady 8-6-6. Tady to bude něco podobného. Podobnou věc najdeš taky např. u d-34 :-)

425
09 bře 2005 16:14
Líšeò

Áno, mail, ICQ a všechno tak povšechně mi úspěšně zkolabovalo. Co je to za vůz, bohužel nevím, nějakej repas, jedině snad podle data, je to starší fotka. Stál tam, když jsem jel okolo na kole, takže je to opět fotka "jen tak mimochodem".

Ne že autora uvést mohli, ale museli - viz Autorský zákon. Už jsem jim v tom smyslu psal, jsem zvědav, co odpoví :twisted: .

Ten ukrajinský web byl tuším obus.rv.ua, ale teď už je tam něco jiného...

No Verusho, já se obávám, že se vypůjčených fotek taky dočkáš. Mmch, zas ti asi nejde mail... nevíš, který je tohle vůz >> http://bmhd.goo.cz/foto.php?14Tr-13-ve:20050720 ?

Máte pravdu, jde sice o princip, ale já bych to tak nehrotil. Nicméně uvést autora snímku tam mohli. Mohli? Vždyť u většiny fotek je přezdívka. No, uznávám ale, že by jim nic neudělalo, kdyby v rožku fotky bylo napsáno alespoň "bmhd.vhd.cz"

Například na jednom ukrajinském webu (bohužel jsem zapomněl adresu) jsem našel spoustu fotek rozprodaných brněnských 14Tr a mezi nimi i pár fotek, ukazujících vozy ještě za provozu v Brně. Byla tam i fotografie vozu 3192 použitá odtud (vlastně jediná fotka vozu této série na bmhd), ovšem bylo tam napsáno, odkud fotka je, autor, datum.

Anebo máte fotit tak blbě jako já, ode mě si ještě nikdo žádnou fotku nepůjčil.

9987
15 led 2005 23:41
Izzy píše:
Já být tebou do DPMB vlítnu a minimálně budu žádat veřejnou omluvu a samozřejmě honorář...přeci jen vystavovaní fotek na netu je jedna věc ale tištění a šíření mezi lidi bez svolení autora je nehoráznost!!!

přesně to sem manilovi taky říkal...že se to ale už nějak řeší či co

1378
Já být tebou do DPMB vlítnu a minimálně budu žádat veřejnou omluvu a samozřejmě honorář...přeci jen vystavovaní fotek na netu je jedna věc ale tištění a šíření mezi lidi bez svolení autora je nehoráznost!!!

11624
07 bře 2005 23:57
Brno

fotky:

868
10 pro 2004 20:53
Brno
Anonymní píše:
Ode dneška se můžeme těšit na natřískané tramvaje v úseku Vsetínská - Hlavní nádraží, patrně se to projeví až ve špičce. Chápu dpmb, že je to velmi komplikovaná, ba přímo neřešitelná situace, protože d-2 musí jezdit z Nových Sadů do Pisárek, kde se dá očekávat mnohem silnější dopravní proud.

No na Mendlák jezdí kromě d-1 a 2 i d-5, takže ta dvojka mohla klidně na Švermovou. Horší je interval 2-4 min. mezi d-7 a 8. Když pojede d-7 2 min. po d-8 a pak 4 min. nic, tak to bude ta d-8 nacvakaná a d-7 poloprázdná. ta d-2 do Pisárek je fakt na nic, jezdí prázdná.

Ode dneška se můžeme těšit na natřískané tramvaje v úseku Vsetínská - Hlavní nádraží, patrně se to projeví až ve špičce. Chápu dpmb, že je to velmi komplikovaná, ba přímo neřešitelná situace, protože d-2 musí jezdit z Nových Sadů do Pisárek, kde se dá očekávat mnohem silnější dopravní proud.

9987
PvvS píše:
RIS v brne muze i za spatny pocasi.
Nebude to spis provozem ? nejcasteji cervena vlna po husovy ?

u tramvají červená vlna je dobrej úlet :) ale vím jak to bylo myšleno

9315
RIS v brne muze i za spatny pocasi.
Nebude to spis provozem ? nejcasteji cervena vlna po husovy ?

Zavedení RISu sklízí zasazené ovoce, doba jízdy z Hlavního nádraží na Červinkovu se prodloužila o 2 minuty;-) Máte pravdu, že zpoždění se špatně dohánějí, proto se snaží vše udělat proto, aby byla větší pravděpodobnost nadjetí;-)

9987
Verusha píše:
...kdy přehlédla na tramvaji nápis jako kráva "služební jízda" :-D

to se nedávno na mendláku vystupoval z a-52 a jak známo, většinou (nebo vždy?) narozdíl od a-x37 hodí nápis služební jízda a jede na odstavnou plochu. No, prostě sem vystoupil stejně jako další lidi, řidič přepsal BUSE na služebák a že odjede. Než ale stačil zavřít dveře, lup mu do busu rómové a že chcou jet na Starou Osadu a ať je tam zaveze. Nevímco řidič na to, nesledoval sem, ale za dvě minuty oni rómové už se vybavovali s tamními bezdomovci...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata