Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 52 z 108    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 108  Další
Autor Zpráva

3750
08 čer 2005 23:12
Ad šalinkarta: Můžeme to brát jako obchodní název, něco jako in-karta, jihlavská karta a kdovíjaké karty různých (nejen dopravních) podniků.
Někomu by třeba nic neřekl pojem in-karta a muselo by se mu vysvětlit, že se jedná o "předplatní průkazku za účelem nějakým" (já sám to nevím)

2994
09 zář 2009 20:14
Šailnkarta k Brnu prostě patří wink Pod pojmem "Předplatní jízdenku nepřenosná" si ji mnoho lidí představit ani neumí biggrin

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
jednotné informační telefon třeba je to schválně - hanáckým nářečím (či brněnském hantecem) sarcastic
Všiml jsem si, že kordis už také používá v některých letáčcích, slovo šalinkarta bez jakýchkolik uvozovek, ikdyž to není spisovně. Ale přesto: jen tak dál :applause:

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Ano, na jednom typu plakátů je jízdenka "pro předptalitele" (místo předplatitelů), na jiném typu je "jednotné informační telefon"...

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Dnes jsem si na nádraží v Židenicích prohlížel plakát informací IDS JMK. Dost mě dostal rámeček s nápisem: "Informačné telefon", nebo tak nějak. Prostě češtinářský paskvil.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Domis píše:
Takže celá rekonstrukce Vídeňské je momentálně největší nepřítel celého IDS na Znojemsku; už ať to opraví, protože takto se to už dlouho vydržet nedá ](*,)

Ona byla nepřítelem už předtím, mně stačilo, že jsem jel 25.6. v pátek do Znojma ještě s čtyřmi kamarády. Že to bude plné, to jsem čekal. Odjezd se měl konat v 17:15, v ten moment ale nic ještě nepřijelo obratově ze Znojma. Odjížděli jsme s 15 minutovým zpožděním. Když tedy vezmu v úvahu, že jsme měli jet v 17:15, de facto jsme již cestovali v čase 18:15 hodinu. Tou dobou jsme dojeli do Pohořelic. Vystoupilo tak 10 lidí, ve voze však nadále dosti plno. V 18:32 jsme projeli přes Miroslav, rozc. Dva lidi vystupují, pár lidí ještě stojí. V sedm hodin jsme konečně dojeli do Znojma.

Hmm, hodina 45 minut cesta. Při troše snahy už by tohle zvládl i spěšňáček z Brna do Znojma!!! Já chápu, že až skončí tahle rekonstrukce, tak bude po ptákách, nicméně mě tohle dosti s**e. Kdyby se nemuselo v Hrušovanech čekat na návazný vlak od spěšňáku 1920 z Brna do Hrušovan 35 minut, dostali bychom se k času 2 hodiny a 23 minut minus 35 minut, tož to máme hodinu a 48 minut!

Můj nový web o severním okolí Brna

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Dnes jsem potkal v Blansku Vysodí Karosu C934 6B4 2175 a koukám, že není v evidenci, předpokládám, že je převzatá od toho dopravce co nyní už taky patří pod Vydos, ale kdybych tak věděl, jak se jmenuje :mrgreen:

7338
27 úno 2010 07:40
Domis píše:
Jé, tak to sem se hodně upsal ](*,) , mně to přišlo jako C954E, ale měl jsem za to, že na boku busu bylo C955. Asi nějak blbě vidím

C 955 má Tourbus jen dvě, obě jsou na stálých turnusech (Zlín, Olomouc), na záloze ani jedna.

1082
PoŠuKov, 2. část
Robert píše:
C 954E, 1B9 0254, 99901.

Jé, tak to sem se hodně upsal ](*,) , mně to přišlo jako C954E, ale měl jsem za to, že na boku busu bylo C955. Asi nějak blbě vidím

7338
Domis píše:
Tourbusí záloha 9990x C955 (nevím, který přesně). Do Pohořelic jsme dojeli už 10:45.

C 954E, 1B9 0254, 99901.

1082
PoŠuKov, 2. část
Taky mám pár postřehů z Vídeňské. Plánoval jsem jet 105 do Pohořelic a odtud 104 do Hevlína.
Bus 108 v 9:30 byl patrně tak narvanej, že se do něj asi 30 lidí už nevešlo. Asi kolem 10 (asi už dřív, jen já jsem tam ještě nebyl) hlásili, že zpožděný posilový spoj Znojma odjede do 5 minut. Nakonec jel až 10:15; a to Tourbusí záloha 9990x C955 (nevím, který přesně). Do Pohořelic jsme dojeli už 10:45.

odtud jsem pokračoval tou "108" do Pohořelic -viz příhoda na 104. Ten řidič ale při odjezdu nepočkal na 105 od Brna (105 asi 15min zpoždění) a vyjel z Pohořelic. Z Pohořelicemi mu došla zpráva, že se má okamžitě vrátit Do Pohořelic. =; Řidič už celej na nervy otáčel bus couváním do železničního přejezdu. Vrátil se, nabral cestující z 105 a zase vyjel.

Takže celá rekonstrukce Vídeňské je momentálně největší nepřítel celého IDS na Znojemsku; už ať to opraví, protože takto se to už dlouho vydržet nedá ](*,)

Zde na k-reportu mám pár dalších postřehů ze Znojma

69
08 zář 2006 14:22
No, zato včera (pátek) ta Vídeňská stála za to. Busy do Pohořelic přijížděli s +40ti minutami.

7338
OP píše:
A jsem zklamán rychlostí busů na R52: kamiony nás předjížděly jako by měly křídla :-( Ale jízdní doba podle JŘ plus-mínus odpovídá.

Jízdní doba asi bude kvůli Vídeňské předimenzovaná, o víkendech, kdy je průjezdná, se pak jede pomalu.

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Tade, 4karlos4: částečně určitě ano, ale řekl bych (podle času stráveného cestujícími u řidiče), že lidí na volnou jízdenku nebyla víc než čtvrtina.
Problém vidím v 2h taktu busů, kde vychází přípoje na 104 v Pohořelicích i na mnoho linek ve Znojmě. (Spoj s odjezdem v 8.30 z Brna jede navíc, mimo tento takt.) Tato v podstatě dálková linka by měla být nadstandardně sledována, je to teď vlastně jediné spojení Brna a Znojma, u něhož by nabízená kapacita měla počítat s rezervami.
Jel jsem zpátky ze Znojma spojem v 15.13: ze Znojma asi 10 míst volných, ale z Pohořelic už ani jedno. K tomu kočárek a batohy na palubě. U označníku se už půl hodiny před odjezdem začínala tvořit fronta. V souvislosti s tím se její jako velmi nepraktické od stejného označníku (č. 8) odbavovat i linku 816 do Vranova n/D, která jede před 108 - ve frontě lidí na 108 málem zůstali čekat i cestující busu linky 816 (na co fronta je, se dozvěděli až minutu před odjezdem 816).
A jsem zklamán rychlostí busů na R52: kamiony nás předjížděly jako by měly křídla :-( Ale jízdní doba podle JŘ plus-mínus odpovídá.

2994
Já vyjížděl z Brna 108 v 8.30 směr Znojmo a jel pantnáctimetr PSOTA a všechny sedadla byly obsazeny a nikdo nestál. Ovšem, když v 10.42 přijel do Znojma (z Brna odjezd 9.30) až po střechu narvaný BORSácký Crossway LE #-o

69
08 zář 2006 14:22
Jestli to nebylo tím, že hodně lidí mělo jízdenku zdarma a proto vyrazili z Brna na výlet...

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
Dnesni 108 v 7.30 ze Zvonarky vezla tak 100 lidi, 4 velke kufry a 2 psy, nastup trval do 7.40. Cast lidi sice v Pohorelicich prestoupila na 104, ale asi 15 lidi stalo az do Znojma. Toto, doufam, KORDIS kapacitne doladi co nejdriv!

7338
peno píše:
Pokud jde o průmyslovou zónu tak tu obslouží a-104, 105 a 108 také. Zejména pak a-105 má v Pohořelicích stejnou trasu jako a-164. Jediný, kdo si dokážu představit, že může mít problém, jsou cestující z Přibic ve směru na Moravský Krumlov. Ale kolik takových cestujících bude a vyváží případné rozvázání důležitějších přípojů po trase a-164?

Jinak, jestli mohu poprosit, pokud se někdo bude v prvních dnech pohybovat v nově integrovaných oblastech, mohl by mi zdokumentovat úspěchy a případně i neúspěchy ČSAD Hodonín a také ČSAD Tišnov na nově integrovaných linkách? Velice bych to ocenil. Naštěstí mám zítra i pozítří volno, takže také sám vyrazím na nějakou tu obhlídku, ale čím víc, tím líp ;-)

Peno, čteš, co jsem psal? Z Přibic na MK je v Pohořelicích hodina čas, ale v opačném směru to stojí za prd!

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
honny píše:
Čistě teoretický dotaz: v trase Brno - Střelice - Hrušovany - Znojmo asi ve špičce nebude volno na přimej Sp, co? Vím, že je to časově delší než bus :) Jinak první den alespoň na téhle trase zatím bez zmatku, v Hr. dispečeři dispečeřili a vysvětlovali lidem i řidičům :)

Což o to, na tohle téma jsem se bavil v úterý po brigádě při cestě autem s borcem z KORDISu. A v Břeclavi jsem debatil s jedním fírou, co jezdí motorák Znojmo - Břeclav. Na trati by se určitě volný flek našel, tak intenzivně využívaná trať to není. Problém je v tom, že spousta lidí jezdí autobusem, který bývá dost plný. Buďme rádi za to. Jediná cesta k případnému přímému vlaku by vedla přes vypsání výběrového řízení přímo na tuto trasu, snad by se přidal i Jančura. S ohledem na zkrat v krajské koalici bych měl i naději, že výběrová řízení na vlaky budou.

Můj nový web o severním okolí Brna

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Čistě teoretický dotaz: v trase Brno - Střelice - Hrušovany - Znojmo asi ve špičce nebude volno na přimej Sp, co? Vím, že je to časově delší než bus :) Jinak první den alespoň na téhle trase zatím bez zmatku, v Hr. dispečeři dispečeřili a vysvětlovali lidem i řidičům :)

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Pokud jde o průmyslovou zónu tak tu obslouží a-104, 105 a 108 také. Zejména pak a-105 má v Pohořelicích stejnou trasu jako a-164. Jediný, kdo si dokážu představit, že může mít problém, jsou cestující z Přibic ve směru na Moravský Krumlov. Ale kolik takových cestujících bude a vyváží případné rozvázání důležitějších přípojů po trase a-164?

Jinak, jestli mohu poprosit, pokud se někdo bude v prvních dnech pohybovat v nově integrovaných oblastech, mohl by mi zdokumentovat úspěchy a případně i neúspěchy ČSAD Hodonín a také ČSAD Tišnov na nově integrovaných linkách? Velice bych to ocenil. Naštěstí mám zítra i pozítří volno, takže také sám vyrazím na nějakou tu obhlídku, ale čím víc, tím líp ;-)

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

7338
peno píše:
No, zase, řekněme si upřímně, kdo by jezdil z Pohořelic do Vranovic, když z Pohořelic jezdí spousta autobusů do Brna, což je navíc o jednu zónu méně. A navíc je tu ještě a-523 do Hrušovan a Židlochovic. Takže si myslím, že ty nepřípoje nejsou až takový problém.

Udělat spoje tak, aby si ujížděly o dvě minuty, je s odpuštěním prasárna na naštvání lidí. Nejde jen o cestování do Vranovic, ale také do průmyslové zóny, do Velkého Dvora apod. A ne každý chce jet o víkendu do Brna, ale třeba také na opačnou stranu.

2994
523 bude jezdit celkem omezeně a to pouze v pracovní dny

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
No, zase, řekněme si upřímně, kdo by jezdil z Pohořelic do Vranovic, když z Pohořelic jezdí spousta autobusů do Brna, což je navíc o jednu zónu méně. A navíc je tu ještě a-523 do Hrušovan a Židlochovic. Takže si myslím, že ty nepřípoje nejsou až takový problém.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

7338
Domis píše:
To je taky částečně způsobeno tím, že linka 164, která tam jezdí je až příliš dlouhá a jízdní řád má pak mnohem větší rozměry.

Dlouhá sice je, ale nejde o velikost písma, ale o kvalitu tisku. Inverzně psaný text je zkrátka nejen nečitelný, ale v podstatě i neviditelný. Prostě černá barva a v ní spíše než znaky, tak "chyby tisku." Taková linka 301 je také dlouhá, ale JŘ jsou všude pěkně čitelné. Asi má Tourbus lepší tiskárnu...
A co se té linky 164 týče, přijde mi poněkud podivné, že spoje z M. Krumlova o víkendu do Pohořelic přijíždějí dvě minuty po odjezdu spojů na Vranovice. Tomu jaksi nerozumím...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2676 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 108  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata