Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 22 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Další
Autor Zpráva

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mauricio: mám za to, že v Pze mají na jízdence stejně jako u nás číslo vozu (a tam by se zastávka vešla těžko).

9986
15 led 2005 23:41
Myslím si, že argumentovat mužeš, ale nebude ti to nic platné. Škoda, že nemáme na označení kód zastávky, jako mají třeba v Praze (tuším). Klidně místo čísla vozu. No je pravda, že by to v celém IDS bylo asi prakticky nemožné a stejně by si to nikdo nepamatoval.

6976
Žlutý kopec
Mauricio píše:
Samozřejmě. Já nevím, co se vám na tom nezdá. Jistě, lepší by bylo, kdyby to bylo v SPP ošetřeno větou "nejpozději po rozjezdu vozidla" - chápu případ, že může být na zastávce vyrovnávací čas, což cestující nemusí vědět, a pak mu z 10min jízdenky zbyde 8min. ...

Pořád můžou argumentovat jízdní dobou uvedenou v JŘ - ikdyž zde se těžko dokazuje, že jsem nastoupil na té dané zastávce...

9986
Nejvíc mne dostávají lidi, kteří zjistí, že označovač u dveří A nefunguje - a kupodivu je asi problém jít k jinému označovači, tak jsou raději bez jízdenky. Docela by mne zajímalo, jak to pak budou vysvětlovat revizorovi :)

9986
Samozřejmě. Já nevím, co se vám na tom nezdá. Jistě, lepší by bylo, kdyby to bylo v SPP ošetřeno větou "nejpozději po rozjezdu vozidla" - chápu případ, že může být na zastávce vyrovnávací čas, což cestující nemusí vědět, a pak mu z 10min jízdenky zbyde 8min. Na druhou strnau, budeme tam, kde jsme teď, zase se najde někdo, kdo to bude obchcávat. Nicméně, znova říkám, nebyl jsem u konkrétní situace, nemůžu tedy soudit, osobně bych to ale asi řešil spíše domluvou.

7336
27 úno 2010 07:40
Nastupovat máš s připravenou jízdenkou a její označení musí být prvním úkonem po nástupu. Když si předtím sedneš, nebo ji teprve budeš hledat, můžeš mít problém. Teď pomíjím případ, že si kupuješ jízdenku u řidiče, ale i pak si ji musíš ihned cvaknout, žádné producírování po voze bez označení.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
tady myslím záleží, jestli si ji označila pozdě protože jí hledala v kabelce nebo až co spatřila revizora... Jestli prostě cvakla chvíli po rozjetí, tak si myslím, že jsme lidi a neměl by být problém. Pokud si cvakla až co uviděla revizora, tak je to samozřejmě špatně...
Ať to bylo jak chce, já být v kůži té paní, zavolám na revizora Městskou policii za neoprávněné zadržování a omezování osobní svobody. Po příjezdu policie předložím řádně označený (a tudíž plně platný) lístek a jestli si to označila před nebo během jízdy je už tvrzení revizora proti ní. Samozřejmě by se dalo v RISu dohledat, ale v tom případě bych se zase hádal, co znamená fráze "označit neprodleně" a že ve voze jsou označníky málo viditelné a špatně přistupné...

Mě například ve čtvrtek skončila šalinkarta. Když jsem jel v pátek ze školy, tak jsem nastoupil a až v několika vteřinách jsem si vzpomněl, že si musím cvaknout lístek... Měl jsem ho připraven v kapse, ale než jsem ho vytáh a probil se davem až k označníku, tak při striktním dodržování Přepravních podmínek jsem je pravděpodobně prorušil...

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
:-o to jsem nevěděl...

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Jednorázové jízdenky nelze kombinovat! Jedinou výjimkou je průkaz, opravňující důchodce jezdit po Brně na zlevněné jízdenky, na který lze v Brně cestovat na lístek zlevněný a mimo Brno si současně cvaknout lístek základní.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
b1 píše:
A jak my můžeme vědět, že neměla předtím cvaknutou jinou jízdenku, jejíž časová platnost skončila právě v čase, kdy se vozidlo pohybovalo mezi zastávkami?

Jestli měla 2 jízdní doklady, měla si je cvaknout oba, když si cvakala ten první. Vytvořila by tím kombinovanou jízdenku a bylo by po problému.

6976
Žlutý kopec
I když by to možná patřilo do jiného vlákna, hodím to sem (i vzhledem k nynější diskuzi).

3750
08 čer 2005 23:12
Mauricio píše:
A co jako? SPP mluví jasně - jízdenu si máš označit při nástupu do vozidla, nikoliv až se ti bude chtít.
A jak my můžeme vědět, že neměla předtím cvaknutou jinou jízdenku, jejíž časová platnost skončila právě v čase, kdy se vozidlo pohybovalo mezi zastávkami?
aresis píše:
Tuší někdo kolik revizorů je vybaveno "vypínači" označovačů? Zrovna tenhle ho myslím že neměl, situace jsem si začal všímat až baba začala histerčit. Každopádně kdyby byl každý revizor tím "vypínačem" vybavem dalo by se podobným situacím předcházet.
Zase bys tím eliminoval situaci, kterou jsem popsal výše, kdy by si někdo potřeboval cvaknout jízdenku za jízdy... (byť je těchto případů menšina)

agent_s_teplou_vodou: Dyť té historce chybí konec, jak to všecko dopadlo...

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Včera kolem 18 hodiny se revizoři odvážili i do d-4 v úseku Körnerova - Vranovská (v obou směrech), ovšem za doprovodu MP, bohužel jsem nezaznamenal žádný úspěch.

K tomu ihned, znám mnoho cestujících, kteří necestují často a kteří nevěří, že je dopravce dopraví v pořádku, a tak si jízdenku označí až po odjezdu ze zastávky i za cenu konfliktu s revizorem. Asi by to chtělo lépe ošetřit v SPP a trochu více osvěty

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
ne vždy správně fungují bohužel

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Tuší někdo kolik revizorů je vybaveno "vypínači" označovačů? Zrovna tenhle ho myslím že neměl, situace jsem si začal všímat až baba začala histerčit. Každopádně kdyby byl každý revizor tím "vypínačem" vybavem dalo by se podobným situacím předcházet.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
spíš jde o prinicp: jednou ji nechá, celá šalina to vidí a druhej den to tak bude dělat celý Brno a revizor nebude dělat nic jinýho, než se s těma šaškama dohadovat co to je IHNED, chápeš agente?

9986
Jinak tyto situace, co tady popisujete, to je spíše na uvážení každého revizora - osobně bych to asi vyřešil jen domluvou (i když, neznám osobně konkrétní případ), ale pokud revizor potřeboval "nahnat body", tak to řešil.

9986
Pokud vím, tak revizoři veřejní činitelé (bohužel?) nejsou.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Po nástupu do vozidla oznčte jízdenku. Nevím co je na tom k nepochopení. Vlezu do vozu s nachystanou jízdenkou, u dveří je označovač kde si označím jízdenku a dál hledám místo kam se uvelebit. Většina lidí se nejprve velebí a pak hledá jízdenky, jejich chyba.
Náhodou jsem byl svědkem stejné události. Baba, obyčejná histerka a ukázkovej případ většiny lidí. Krom pokuty by potřebovala i proplesknout a zaplatit zbytečnej výjezd policie.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
SPP nemluví jasně, to by tam muselo být např. "Označit prokazatelně dříve než se zavřou dveře" nebo "Označit prokazatelně do 10 sekund od nastoupení do vozu". Mně šlo spíše o to, od kdy revizoři prohlašují (a chovají se tak), že jsou veřejní činitelé.

9986
A co jako? SPP mluví jasně - jízdenu si máš označit při nástupu do vozidla, nikoliv až se ti bude chtít.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
MartinV píše:
sportovecbrno: určitě se řiď jízdním řádem, v případě problému s revizorem si to musíš obhájit :wink:

Zakoupením lístku se zavážete k určitým smluvním podmínkám. Jízdní řád na zastávce je však částí smlouvy. Pokud se tedy autobus zpozdí a vám vyprší jízdenka, nemá revizor žádné právo vás pokutovat. Smlouvu jste totiž neporušili vy, ale Dopravní podnik.

Jinak dnes dopoledne jsem byl svědkem toho, jak revizor zahlédnul ve vozidle paní, která si neoznačila lístek ihned (definujte význam slova IHNED), ale až za jízdy. Celou dobu jí tvrdil, že je černá pasažérka, že mu musí dát občanku, protože on provádí výkon úřední osoby. Paní před ním samozřejmě mávala platnou jízdenkou. A když na Maliňáku vystoupila, bránil jí v opuštění zastávky tím, že jí držel za kabelku tak dlouho, než přijela policie.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

9306
10 čer 2004 11:19
3 roky stary. Nekdo asi provokuje ... [-X

1
15 čer 2010 21:22
trochu staré ale zajímavé

http://zpravy.idnes.cz/revizora-brnensk ... domaci_zra sarcastic

6976
Žlutý kopec
David Jaša píše:
- neuměl anglicky a chtěl česky po cizincích zaplatit pokutu

Typická vlastnost Čechů (v zahraničí jsem se s tímto jednáním nesetkal), kdy vím, že mluvím s cizincem, přesto se snažím s ním dorozumět česky. I když tomu nerozumí, nic jiného než češtinu neznám. :pray:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 870 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata