Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 64 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva
115
27 led 2009 19:48
Brno
Ještě něco málo k těm semaforům - zrovna na křižovatce Tábor x Chodská x Domažlická. Když tam jedu pozdě večer nebo v noci, svítí červená ve všech směrem, když se přiblížím ke křižovatce, rozsvítí se zelená. Tenhle systém už běžně funguje na víc křižovatkách, jen jsem nevěděl že i na této. Pokud se nepletu, jednou z podmínek, aby se ta zelená rozsvítila, aniž by řidič musel úplně zastavit, je rychlost nižší než 50 km/hod. Ale na jakým principu to přesně funguje nevím.
Co se týče toho otřesnýho intervalu křižovatky Ostravská x Olomoucká, kolikrát stojím ve směru z Olomoucké i přes minutu a půl... hlavně že když jedu náhodou z Ostravské, vždycky jak naschvál vyžeru červenou :-D

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
MartinV píše:
V noci ano, přes den rozhodně ne. Pamatuji si ještě, kdy tam ty semafory nebyly - na Domažlické a Táboru se to slušně štosovalo, nezměrně více než dnes. A to, že má tento semafor 4 fáze, je celkem pochopitélné.

Ano, jinak to nejde, ale ty fáze, zejména pro směr Chodksá jsou moc dlouhé. Navíc bez semaforů ta křižovatka šla vždycky nějak rozumně projet ze všech směrů, teď se stojí...

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
manil píše:
Moje řeč, semafor Domažlická x Tábor x Chodská je úplně naprd, kor v noci.

V noci ano, přes den rozhodně ne. Pamatuji si ještě, kdy tam ty semafory nebyly - na Domažlické a Táboru se to slušně štosovalo, nezměrně více než dnes. A to, že má tento semafor 4 fáze, je celkem pochopitélné.

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
V Pisárkách si ten přechod, pokud to jde, vůbec nemačkám, protože mně stačí rychle přeběhnout, když nic nejede, a nemusím zastavovat zbytečně auta...

2009
28 čer 2007 16:54
Janatak píše:
k vzteku jsou taky intervaly semaforu na jistých křižovatkách. Např. Olomoucká x Ostravská. Na Olomoucké je zelená asi deset vteřin, přes minutu červená. Podobné je to na křižovatce Renneská x Poříčí.

V Pisárkách chodím pravidelně na červenou, protože čekat věky na to, aby muchy a komáři dostali červenou, mě fakt nebaví.

11624
Brno
goldfinger píše:
Nenávidím semafory v pozdních večerních a nočních hodinách. Nejvíc mi pije krev ten na křižovatce Chodská x Tábor/Domažlická. Jede non stop, přitom po 20.hodině široko daleko ani živáčka, ve 22 se vypínají semafory na křižovatce Štefánikově x Reissigova/Domažlická, která je daleko frekventovanější (zatahující šaliny do Medlánek). Když to jde tam, proč ne o pár metrů výš? Opravu bych ty duté magistrátní a policejní hlavy omlátil o sebe, aby se jim konečně rožnulo.

Moje řeč, semafor Domažlická x Tábor x Chodská je úplně naprd, kor v noci. Tato křižovatka má 4 fáze, než se celý cyklus otočí ze všech stran jsou dlouhé kolony....

Další semafor, který je aktivní každou noc, je napr. Skácelova x Purkyňova.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
K těm nočním semaforum - teď jsem jel z Židenic na Bohunice, furt nějaký vypnutý semafory, tak sem to automaticky přestal řešit a ten jeden jedinej co fungoval (Plotní / Zvonařka) mě dost nepříjemně překvapil. :mrgreen:

3985
25 led 2006 16:11
všudezdejší
k vzteku jsou taky intervaly semaforu na jistých křižovatkách. Např. Olomoucká x Ostravská. Na Olomoucké je zelená asi deset vteřin, přes minutu červená. Podobné je to na křižovatce Renneská x Poříčí.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Nenávidím semafory v pozdních večerních a nočních hodinách. Nejvíc mi pije krev ten na křižovatce Chodská x Tábor/Domažlická. Jede non stop, přitom po 20.hodině široko daleko ani živáčka, ve 22 se vypínají semafory na křižovatce Štefánikově x Reissigova/Domažlická, která je daleko frekventovanější (zatahující šaliny do Medlánek). Když to jde tam, proč ne o pár metrů výš? Opravu bych ty duté magistrátní a policejní hlavy omlátil o sebe, aby se jim konečně rožnulo.

3724
28 úno 2006 19:00
David Jaša píše:
Hm, semaforová rakovina pokračuje...

A že by KONEČNĚ dali semafor na Starou Osadu na výjezd linek 44,64,201,202 , to je nenapadne. Žádost tam leží už přes deset let!

432
18 srp 2009 01:25
BRNO
furt líp než ty prťavý "kaufland" kruháče :roll:

2009
28 čer 2007 16:54
Hm, semaforová rakovina pokračuje...

11624
Brno
penca píše:
Na křižovatce Tábor x Zborovská se nechystá jen změna přednosti v jízdě, ale také instalace semaforů, viz úřední deska MČ Brno-Žabovřesky

Vynikající způsob, jak tuto křižovatku zasekat úplně! Chjo :((

28
08 črc 2008 16:49
Na křižovatce Tábor x Zborovská se nechystá jen změna přednosti v jízdě, ale také instalace semaforů, viz úřední deska MČ Brno-Žabovřesky

115
27 led 2009 19:48
Brno
Údajně by se měla změnit přednost v jízdě v křižovatce Tábor x Zborovská, a to tak, že hlavní bude právě to odbočení z ulice Zborovské do ulice Tábor směrem k ulici Pod Kaštany. Konečně tak snad zmizí ty fronty aut a v nich uvězněných trolejbusů, o přehlednosti výjezdu ze Zborovské ani nemluvě...
Důvodem této změny má být právě upřednostnění MHD, od kdy k té změně má dojít zdroj (Žabovřeský zpravodaj) neuvádí.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Já si původně myslel, že se jedná o aprílový žertík, ale oni to s tím blobem asi myslí vážně... :shock:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1546
06 lis 2009 10:30
Jsem docela zvědav jak to vyřeší a autorskými právy... Ale třeba jim je nechají čistě na protest vůči Praze :-)

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Teda, teda, na tu Brechtovu se těším :mrgreen:

http://www.refreshyourworld.cz/navrh-za ... htova/1391

http://brno.idnes.cz/z-kaplickeho-blobu ... zpravy_dmk

Můj nový web o severním okolí Brna

2574
Malečkův rajón
U Bieblovy si již delší dobu všímám, že zřejmě v noci probíhá postupná výměna kolejí (pořád malinko odhrabaný povrch).

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Ta poškozená kolej tam byla už včera večer, šalinář před tím místem prudce brzdil a při projíždění krokem se šalina zhoupla na stranu.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Dnes před polednem asi do 15 hodin neplánovaná výluka na d9 způsobená prasklou kolejí u zastávky Bieblova. Šaliny se otáčely ve smyčce Zemědělská a promptně byla zřízena NAD - sólo busy se otáčely na křižovatce s Trávníky, klouby až dole na Helfertově.Ve smyčce byl docela nával, zvlášť když přijely porschemrchy.

3098
29 srp 2009 19:30
Ano, a43 jezdila přes Kociánku, původní silnici dodnes připomínají lampy mimo silnici, viz: http://mapy.cz/#mm=TcFP@dm=138135088+13 ... 312@z=17... u každého bodu jedna lampa

627
14 úno 2005 15:12
Bystrc
miropiro, plánek 1993: Jj, to byl tehdy velký průzkum cestovních potřeb lidí v rámci MHD. Vyznačovalo se odkud a kam lidé ráno jezdí (do práce, do školy) a cca v kolik hodin. Cesty zpět se nevyznačovaly. Celé to bylo součástí projektu, jehož výsledkem pak byl "velký třesk" 02.09.1995.
Mapky vyšly ve zpravodajích města i jako součást různých inzertních tiskovin. Pamatuju se, že cestu do školy jsme museli (povinně) zakreslovat i v rámci výuky na gymplu - "Aby nám do Řečkovic nezrušili tramvaj." :-) Když si na to dneska vzpomenu, musím se smát...

43: Žádný závlek, až do postavení mostů nad Sportovní (a samotné Sportovní) se silnice od Soběšic napojovala u zastávky Ústav Kociánka (tehdy Ústav tělesně postižených), dnešní silnice kolem žel. tratě nebyla.

64: A na Hády se, předpokládám, přestalo jezdit, protože tam už nikdo do práce nejezdil - lom i cementárka ukončili činnost.

2574
Malečkův rajón
Jsem si prohlížel staré plány sítě a z 10.9.1993 jsem objevil v plánu jakousi anketu s nástupní a výstupní zastávku. Že by anketa s návrhem nových linek a spojení (já tu dobu nepamatuji).
A že se chci ujistit, či to chápu dobře, to opravdu dříve a-43 jezdila přes dnešní zastávku Ústav Kociánka a pak ulicí Kociánka? Pěknej závlek.
A linka a-64 přestala jezdit až na Hády kvůli tomu, že to v zimě nevyjela nebo se prostě řeklo, že se bude šetřit či že to není potřeba. Já myslím, že by to dnes takový devítikilo vyjelo (když můžeme jezdit na Špilas), aspoň v létě.

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Bezplatná doprava na ohňostroje nikdy nebyla (i když bych teda chtěl vidět revizora prodírajícího se davem v šalině, krom toho, že nejspíš skoro všichni budou nasazení jako informátoři).

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata