Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Pravidla fóra

Vadi vam toto forum? Rusi vas toto forum? Nechcete ho videt?

Muzete si sem zakazat pristup! Staci se v uzivatelskem panelu pridat do skupiny "Nechci videt Co se jinam neveslo"

Odpovědět na téma Stránka 15 z 29    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Další
Autor Zpráva

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
miropiro píše:
Narazil jsem při procházení alb na tuto fotografii. Foceno v roce 2006. Mám správný dojem, že osoba bavící se s řidičem je manil :mrgreen: ?

Jo, to jsem ještě měl avantgardní vlasy. :)

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
copak tramvaj není problém urobit, ale bylo by mi líto, že s tím nemám kde jezdit...

9986
15 led 2005 23:41
Tramvaj v 1:10 tu už tuším byla, nebo co to bylo za měřítko?

4738
BRONX
copak model tramvaje bych bral, ale to si vyžaduje kolejiště a protože po tomhle lanďákovi nechcu nic jiného než desetiny a větší, tak kolejiště v měřítku 1:10 by bylo docela brutální :D To radši vážně odkoupím 9101 a postavím si ji na zahradu :D

9986
15 led 2005 23:41
Konečně někdo, kdo nepovažuje za jediný možný a kvalitní model trolejbus, autobus nebo tramvaj :mrgreen:

4738
BRONX
Když už jsem navštívil toto téma, vzpomněl jsem si, že jsem se nepochlubil se svojí károu. Když už gumokol, tak mojí láskou a snem je Land Rover Defender 90. Bohužel cena takového auta je mimo mé možnosti. Naštěstí se našlo řešení, které mě k defíkovi přiblíží. Během podzimu jsem si postavil jeho model v měřítku 1:10. Nemá cenu sem vše kopírovat z jiných míst. Koho to zajímá, ať navštíví moje téma na fóru rc4x4.cz, kde najde všechny informace. Koho to zajímá jen trochu, může se mrknout na mé fotky na FB ze stavby a z akce Ještěd 2010 (ano, vyjel jsem s ním až na Ještěď) nebo ještě na fotky z menšího poježdění v bývalém vojenském prostoru Milovice

Ještě je na něm hodně práce. Chybí interiér, nabarvit hrany skel, zapojit světelný modul. V pátek mi přišly SPZtky, takže u nich natřít číslice na černo a nalepit :-)

Tak snad tři fotečky sem, pro naladění na navštívení výše napsaných odkazů:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

4738
BRONX
RT6N26: To teda rozhodně nejsi. I když já jsem se v posledních 4 letech silně přeorientoval na moderní bojiště :-)

miropiro: :-D :-D :-D

738
27 bře 2010 10:37
Brno Bohunice - 6, 8, 10, 50, E50, 60, 61, 69, 82, N90, N91 a N96
H2O: vidím, že nejsem sám, kdo se tu zajímá o druhoválečnou a starší techniku :-D

RT6N26 --> colt274

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Narazil jsem při procházení alb na tuto fotografii. Foceno v roce 2006. Mám správný dojem, že osoba bavící se s řidičem je manil :mrgreen: ?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Můj nový web o severním okolí Brna

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Ds: vytisknout si je, nebo mit originaly neni to stejny! :-P

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
hehe, jízdní řády z Harrogate jsem zrovna o víkendu vyhodil, spolu s velkou částí své šotosbírky :-)

Jinak nevidím důvod proč to vozit, když je to stažení třeba tady http://www.harrogatebus.co.uk/times.jsp?routeID=29

6976
Žlutý kopec
Mel by nekdo zajem o JR autobusu v Harrogate, to je mesto v Anglii nedaleko Leedsu a Bradfordu. S MHD v CR to ma malo spolecneho, ale nekoho by to mohlo zajimat. Ci-li jestli mate nekdo zajem o tyto JR, muzu jich par vzit do CR.

6976
Žlutý kopec
Chtěl bych se Vás zeptat, máte někdo černý kimono, který byste mohli zapůjčit na červenec a srpen? Resp. znáte nějakou osobu, která kimono v černé barvě vlastní? V kladném případě pište přes SZ. Díky.

4738
BRONX
H20: Konečně pořádný téma :) politiku nemá cenu řešit, protože stejně víme prd a buhví jak to ti volové udělaj, ale stránky musím pochválit (teda jako informatik se musím zamračit nad framy a podobnými vylomeninami, ale jako militarista mooc chválím :))

254
24 srp 2009 18:59
No každá půjčka je ve své podstatě na prd. Vždy se zadlužíš a splácením nedosáhneš na něco potřebného.

Jinak toto téma se jmenuje "Co dělají v běžném životě čtenáři totoho fora". Tak přidám něco ze své zahrádky. http://utocnavozba.wz.cz/ Snad mě neukřižujete.

6976
Žlutý kopec
Mauricio píše:
Ani bych neměl nic proti tomu, ať platí školné zahraniční studenti, když nejsou doma, ale nevím, proč bych měl platit školné já? Jistě, platí se dnes všechno... Tak zavedeme školné i na základky, ne?

No ono je to základní vzdělaní nepřímo zpoplatněno ve formě daní. (To je ale s tím rozdílem, že jej platí všichni pracující bez ohledu na ne/počet dětí.)

2574
Malečkův rajón
marecek.00 píše:
Nepleteš, podle vyjádření Nečase budou pro stávající studenty dostupné půjčky a stiepndia dle připravovaného nového systému, školné ale muset platit nebudou. Jen bych při té příležitosti ale rád upozornil, že ukončení bakalářského studia a započetí navazujícího magisterského je novým startem studia a při nástupu na mgr. by se školné platit začalo.

No co už.

1546
06 lis 2009 10:30
Nepleteš, podle vyjádření Nečase budou pro stávající studenty dostupné půjčky a stiepndia dle připravovaného nového systému, školné ale muset platit nebudou. Jen bych při té příležitosti ale rád upozornil, že ukončení bakalářského studia a započetí navazujícího magisterského je novým startem studia a při nástupu na mgr. by se školné platit začalo.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
miropiro píše:
Proto: školné ANO, ale ne pro studenty, kteří již VŠ studují.

Jestli se nepletu, tak to je v plánu, ne? :)

6976
Žlutý kopec
Miropiro: co se týče státních maturit, tak nynější studenti 3. ročníků (mch. i já) mají podle stávající legislativy maturovat státním způsobem, "po novu". Pokud to ale poslanci odloží (a na to mají čas až do podzimu), pak se bude maturovat "po staru". Zkrátka není nad to být dopředu s dostatečným předstihem informován o formě maturity. :-P

2574
Malečkův rajón
Já osobně proti školnému nic nemám. Ale pozor! Jestli mi něco vadí, tak je změna podmínek oproti začátku. Takto se mi nelíbilo, že bych maturoval "po novu". Pokud má být státní maturita, ať jsou na to studenti připravováni již od prvního ročníku. Ale rozhodně (to mi říkal i můj táta-učitel na gymplu) se nemají měnit podmínky ukončení studia během mého studia. Proto: školné ANO, ale ne pro studenty, kteří již VŠ studují.

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
Hm.

Erasmus je evropský program, z velké části to platí EU, ale zdaleka to není jediný takový výměnný program, jsou i jiné, a stejně tak i dohody mezi školama samotnýma. Nicméně tady vždy jde o pobyt a studium v délce něco mezi několika týdny až dejme tomu dvěma semestry. Nejde úplně o řádné studium na té škole jako takové. Nadto nejde o program jenom pro studenty, ale i učitele a další akademické pracovníky.

Co se týče zahraničních studentů, tak pro studenty z členských zemí EU mají platit stejná pravidla jako pro domácí studenty[1], případně i jiné nadstandardní vztahy (ČR & SR). Myslím, že technicky není důvod, proč by muselo platit i pro ne-EU studenty, ale v praxi tu asi žádný rozdíl není (ve studiu, pobyt a další náležitosti už samozřejmě jo).

[1] Tedy studium v češtině bez školného, nicméně může se chtít jazyková zkouška, nebo něco takového.

3725
28 úno 2006 19:00
marecek.00 píše:

Mimochodem, mýtné pro osobáky se má rušit. Asi Kapschu došly prachy na úplatky pro nové poslance. :-))

Nebo dostali strach, že se jim totálně rozpadnou "okresky", které k tomu už nemají teď moc daleko a na které by se přesunul veškerý IGK provoz...
Když je někdo na výměnném Erasmus pobytu, tak je tento pobyt též placený, jen to platí za studenty stát (škola?). Nebo se pletu?

1546
Co se zahraničních studentů týče, tak pokud studují v angličtině, jakože často ano, ta to je dle zákona zpoplatněno a to částkou 4000 euro / akademický rok, tedy cca 100 000 tisíc ročně. Rektor je však oprávněn tuto sumu snížit, což často provádí. Například na Mendelce se tedy platí tisícovka za každý zapsaný předmět. Vzhledem k tomu, že obvykle máme kolem 6-7 předmětů ročně, vychází to skoro na to navrhované školné...

1546
Robert píše:
Horší je, že člověk nastoupí do zaměstnání s dluhem na triku a bude pak mít problém sehnat půjčku na bydlení a další věci. Nechci malovat čerta na zeď, ale už vidím, jaké banky nasadí na případnou další schválenou půjčku úroky.

Čistě pricipielně ne. Když si půjčuješ peníze od banky nebo podobní solidní (!!) společnosti, provede takzvaný scoring, možná o něco známější je podobný rating u firem, tohle je v podstatě totéž. V zásadě jde o výpočet Tvého disponibilního příjmu, uvedeš své výdaje za bydlení, auto a podobné věci, co se v podstatě nedají stlačit, přidá se k tomu nějaký index spotřeby jídla a další koniny a z podobného dotazníku se vypočítá maximální měsíční splátka, kterou jsi schopen utáhnout. Ze splátky a záměru délky splácení se vypočítá maximální půjčka, kterou Ti banka poskytne.
Vzhledem k tomu, že tohle by měl být (aspoň podle toho, jak se to prezentuje dnes) běžný odvod srážkou ze mzdy, kterých zaměstnavatelé provádějí plno a jsou na to standardizované účetní postupy (daně, soczdrav, alimenty, exekuce platu, soudně nařízené splátky například odškodnění apod.), jednoduše je banky odečtou od částky, která vyjde z formulářů, bude to jenom jedna další položka na formuláři, nic víc, podobně, jako jsou ty uvedené výše. Riziko banky nezvýší, protože při poklesu mzdy pod průměrnou se splácení zastavuje.

Nevidím důvod, proč by to nějak zásadně zhoršilo vyhlídky na půjčku. V nejhorším případě se sníží ta maximální splátka, takže se splácení dluhu o něco protáhne, ale tak to je stejné s jakýmkoliv jiným výdajem...

Mimochodem, mýtné pro osobáky se má rušit. Asi Kapschu došly prachy na úplatky pro nové poslance. :-))

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 717 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 29  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata