Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 45 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 81  Další
Autor Zpráva

163
26 črc 2006 15:05
Děláte jak kdybychom měli mít maturitu z IDS. Já bych mu řekl, že mu můžu prodat jízdenku až do Brna, ale nevím kolik je to zón - to už si má zjistit sám. Případně to ví někdo z cestujících. Je hezký, že se tu shodnete na tom, jak by to mělo vypadat, ale praxe je jiná a pořád jsme jenom lidi. Tadyto, že řidič MÁ vědět a MÁ poradit a MÁ dělat bůhví co ještě mimo řízení, to už je jak ta naivní skupina na FB "Chceme klimatizaci v MHD".

9986
15 led 2005 23:41
ds píše:
mraku, to nema byt vtipne, ale melo by to tak opravdu byt.

Jistě, že by to tak mělo být. Ale není tomu tak. Tedy, možná jak kde, ale...

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Karlos: Jo, to se chlubil "dodávkista" :D

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
mraku, to nema byt vtipne, ale melo by to tak opravdu byt.

9986
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dneska docela perlíš...

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Mauricio píše:
Naděláte... Jsou to lidi, co IDS nikdy ani neviděli, možná to max.znali jako cestující, mnohdy ani to ne. Je snad normální, že se v prvních dnech, než se to naučí, dopouští takových chyb. Většina to bere jako práci, nemají to jako zájem, nemají to nastudované rok dopředu, nevidím důvod, proč se jim hned vysmívat...

Je normální, že v prvních dnech obyčejní cestující o IDS nic neví, ale právě proto by jim řidiči měli trochu pomoci a popřípadě vysvětlit. Řidič už v první den nového systému musí vědět, co se od něj čeká, musí vědět jak IDS funguje (nemusí samozřejmě znát nazpaměť zóny, linky, návaznosti; to se doučí časem). Zde je vina na straně dopravce - Adosy, že řidiče dostatečně (vůbec?) neproškolila.
A pokud navíc takovýto řidič cestujícím podává špatné informace, cestujícího to pak naprosto zmate.
Lidé mají řidiče zažité jako velkou autoritu, který ví všechno a těžko se jim pak vysvětluje, že pravda je úplně jiná, než než to co říkal pan řidič : :-k

9986
Naděláte... Jsou to lidi, co IDS nikdy ani neviděli, možná to max.znali jako cestující, mnohdy ani to ne. Je snad normální, že se v prvních dnech, než se to naučí, dopouští takových chyb. Většina to bere jako práci, nemají to jako zájem, nemají to nastudované rok dopředu, nevidím důvod, proč se jim hned vysmívat...

312
22 led 2006 19:31
Brno
Po mně zase chtěl jeden řidič MHD Znojmo abych si cvakl OZNAČENÝ lístek ještě jednou... :roll:

1082
PoŠuKov, 2. část
Jel jsem také v sobotu 812 ze Znojma, která z Tavíkovic pokračuje jako 443 do Moravského Krumlova. V Křepicích (na 812) nastoupil jeden pán, že chce jízdenku do Krumlova (ve skutečnosti jel až do Brna). Řidič (od Adosy) ale řekl, že z Tavíkovic už jede jako jiná linka a že mu může dát jízdenku pouze do TAvíkovic. ](*,) A tam si pak musel koupit další jízdenku.
V autobusu jsem seděl až vzadu, a toto mi ten pán řekl až při shánění jízdenky na vlak v Krumlově.

Sice první dny provozu bývají těžké i pro řidiče, ale aby řidič nevěděl, že v jízdennky IDS jsou přestupní
a že může vydávat jízdenky až do Brna, to už je trochu moc. [-X

2994
09 zář 2009 20:14
Miky: Máš na mysli tu dodávku co jezdí na 831? biggrin Řidič se tím chlubil všem cestujícím, který vezl wink

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
V pátek zase kdesi na Vranovsku povídal jeden řidič, že vysvětloval kolegovi, který mermomocí trčel v zastávce, protože navazoval na autobus stejné linky z přilehlé vesnice, že ta návaznost je on sám na sebe. Příliš jsem nepochopil, jak to bylo, ale měl prý "čekat" sám na sebe...

1082
PoŠuKov, 2. část
Jedna příhoda z 104 z Pohořelic v 11 hodin.
Řidič přijel z Laa do Pohořelic a už měl na table zase Laa/Thaya; a zastavil na výstup v Pohořelicích už asi 3 minuty po pravidelném odjezdu zase do Laa. Myslel jsem, že si ty nástupiště spletl a normálně jsem nastoupil.
A řidič na mě: "Ale já teď mám hodinu pauzu", do Laa jedu až ve 12 hodin
já na něj: "No ale do Laa jede autobus teď v 11, ne ve 12"
řidič: "No to nevím, ale počkej já se podívám"
Podíval se do "palubního počítače" - to co vydává jízdenky a po chvilce zkoumání říká: "No vidíš, máš pravdu, já bych na to úplně zapomněl" :lol: a dal se tedy na cestu do Laa.

Teď si říkám, že kdybych do toho busu nevlezl, jestli by ten spoj vůbec odjel biggrin

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
já měl dneska zas dotaz na Staré osadě na a-75 směrem do Obřan: paní: "jedete ke kostelu?" já: "a ke kterýmu?" ona: "jéé to nevím" a vystoupila... ](*,)
nebo na Karlove nastoupil nějaký nervní důchodce s ještě pár lidma, zřejmně z a-x4 která tu končila, a jal se hlasitě vykřikovat jak to zas dneska jezdí, ale zaujalo mě, jak pronesl že jede z Tomkova náměstí sem půl hodiny (ona ta 4ka má takovej interval, nebo jenom civěl tak dlouho na neobsluhované zastávce?), a na to vystoupil obratem na zastávce Maloměřický most... :!: nezapoměl se při tom významně dívat na mě, na což jsem mu na rozloučenou řekl, že za tu půl hodinu by tam byl pěšky dávno

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Robert: No, jak vidno, debata na úrovni sarcastic

7338
27 úno 2010 07:40
Včera jsem vezl dvojici nepříliš střízlivých pánů z Malešovic půviodně do Loděnic, posléze se rozhodli, že na pivo pojedou až do Šumic. Během cesty se mě ptali, jak to bude s novou IDSkou, tak jsem jim říkal, že vypukne ve středu. O chvíli později jeden z nich ukázal druhému zaparkované auto u krajnice a začala zajímavá debata:

"Hele, češou střešně, víš, kolik stojí kilo na Zelňáku? Stovku, vole."
"Hm, ale za dva dny už tady nebudou."
"Proč???"
"Protože už bude ta nová doprava, tupče, teď jsme to řešili!"
"Vy jste v těch Loděnicích fakt všichni blbí, jeden dělá na Ukrajině a jezdí si tisíc kiláků do Košic pro křížovky, aby tomu rozuměl, ty zas meleš toto. Jak souvisí střešně s ídéeskou, ty vole?"
"Aha, hm... Tak je holt sežerou špačci..."

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
pepola píše:
... Přijede d-2 a ona nastoupí. Proč nejela tou pětkou? To mi hlava nebere...

Třeba nebyla místní a měla instrukce, že má jet dvojkou. Ony ty změny linek a výluky zamotají hlavu i šotoušům, natož kaštanům. A když někdo jezdí MHD jen občas a nesleduje změny, tak je potom velmi překvapen.

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
Ale to se mi stává taky. Tuhle jsme chtěl ze Slovanského náměstí k Vozovně Komín, nějak sem si zafixoval, že tam chcu jet šedesát sedmičkou, nicméně napřed přijede čtyřicet čtyřka, tak na to chvilku čumím, přemýšlím, a než vymyslím, bus je fuč, a já tam jako vůl čekám dalších několik minut na další… I když možná lepší, než když jsem tuhle jel z Vinohrad na Starou Osadu, blbě sedl do trajflu co tam nezajíždí, a než jsem se stačil vzpamatovat, tak se pokorně vracim z tomkáče. Prostě… není to snadné.

3750
08 čer 2005 23:12
pepola píše:
Dnes zase přijedu d-5 na zastávku Celní, a vystoupím s tím, že si počkám na d-7 na Osovou. Stojí tam jedna dívčina asi 18 let. Předpokládám, že taky cestuje se mnou do Bohunic, potažmo Starého Lískovce. Přijede d-2 a ona nastoupí. Proč nejela tou pětkou? To mi hlava nebere...

Specifický v tomto je úsek Pisárky-Mendlovo náměstí, kde lidi často nechávají ujet t-37, aby pak nasedli do t-25, kterou pak jedou samozřejmě jenom na ten Mendlák.

3725
28 úno 2006 19:00
Včera na a-70 trochu komický zážitek:
Musím předeslat, že při jízdě na přestávku do KPn to hlásí na Letovické: "Příští zastávka Žitná. Tento spoj jede pouze do zastávky Královo Pole nádraží"
Na zastávce Žitná se tato hláška zopakuje hned po otevření dveří. Schválně nic nedělám, než to paní Černocká přečte...
Po příjezdu do KPn se ozve trylek a : "Vůz jízdu končí. Prosíme cestující, aby vystoupili...
No a teď k tomu zážitku:
V Králově Poli na nádraží zastavím, všichni spořádaně vystoupí, zůstanou sedět jen dvě důchodky a nějaký borec kolem 20ti let. Ze zkušenosti vím, že jakékoli dohadování se s nimi po všech těch hlášeních je celkem zbytečné a došlo by jen k hádce, která by mohla vyústit i ve stížnost...
Tak jsem je zavezl pod most.
A bába hlásí : "Asi jsme měly vystoupit, ale von nic neříkal! biggrin

Dnes zase přijedu d-5 na zastávku Celní, a vystoupím s tím, že si počkám na d-7 na Osovou. Stojí tam jedna dívčina asi 18 let. Předpokládám, že taky cestuje se mnou do Bohunic, potažmo Starého Lískovce. Přijede d-2 a ona nastoupí. Proč nejela tou pětkou? To mi hlava nebere...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
tak já jsem to taky netušil, ale to bylo tím, že jsem se o to nezajímal a byl jsem doma... No a včera v 22:22 jsem vystoupil na hlavním nádraží z EC a proti mě se vyhrnuly neskutečná davy lidí :D Chvíli mi trvalo než jsem si vzpomněl na ohňostroje :D Věděl jsem, že mají být, ale myslel sem, že na přehradě... :D

3725
28 úno 2006 19:00
Asi Vás nepřekvapí, že včera jezdili někteří jedinci na ohňostroj na přehradu... sarcastic
Nějdřív se mě ptali dva bývali "rockeři" v riflových bundách, jestli se se mnou dostanou poblíž Zoologické zahrady, a pak podle debaty ve voze byli nažhavení evidentně na ohňostroj. Kdyby se mě zeptali, řekl bych jim, ale přece nebudu pobíhat po voze a každému extra to rozmlouvat.
Pak ještě dvě puberťačky taky, alespoň podle jejich vzájemné debaty...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
tohle už raději bez komentáře, rozčilovat se znova nechci. Řešili jsme tu už obě záležitosti...

3059
15 čer 2004 08:24
Jo, dneska jsem jel v 7667, ženská si zmáčkla kočárek a celé asi dvě minuty se kromě "píííp" blinkru na křižovatce ozívalo ještě protivné "pííí pip pííí pip" odkudsi z kabiny :roll:

2824
01 úno 2006 10:39
fixi: to je jiny system, v Brne to bylo predelano na nas bezny poptavkovy system,ve francii jim to nepipa jak na poplach, kdyz jsem jel Citelisovym kloubakem z Medlanek a jeden inteligent zmackl vozickare pipalo to ridicovi az do otevreni dveri, pipalo to tak nahlas, ze jsem to slysel az uplne vzadu u motoru, chudak...par takovych zakazniku a je to zraly na cernovice...

3059
15 čer 2004 08:24
Tak ve Francii v Citybusech mačká tlačítko i každý kdo vystupuje, nějaké 3 vteřiny po posledním zmáčknutí se dveře zavřou ... vyzkoušeno kdysi i na 7623 v Brně :-P

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata