Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Pravidla fóra

Vadi vam toto forum? Rusi vas toto forum? Nechcete ho videt?

Muzete si sem zakazat pristup! Staci se v uzivatelskem panelu pridat do skupiny "Nechci videt Co se jinam neveslo"

Odpovědět na téma Stránka 16 z 29    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Další
Autor Zpráva

2009
28 čer 2007 16:54
Už dříve jsem četl něco ve smyslu, že když se do splácení školného začne motat odkládání a podmiňování výší platu, sežere nutná administrativa víc, než se na školném vybere. A když se podívám náklady podobného příkladu "spravedlivých uživatelských poplatků" prosazených nedávno těmi stejnými pappenheimskými - totiž mýtné pro osobáky - celkem bych tomu i věřil.

69
08 zář 2006 14:22
Nějak jsem nepochopil, proč by školné měli platit pouze zahraniční studenti? Vždyť přece naši studenti v zahraničí nic neplatí a doplácí na ně druhý stát (např. SR). Proč by pro zahraniční nemohly platit stejné podmínky jako pro domácí...

9986
15 led 2005 23:41
Ani bych neměl nic proti tomu, ať platí školné zahraniční studenti, když nejsou doma, ale nevím, proč bych měl platit školné já? Jistě, platí se dnes všechno... Tak zavedeme školné i na základky, ne?

7338
27 úno 2010 07:40
Horší je, že člověk nastoupí do zaměstnání s dluhem na triku a bude pak mít problém sehnat půjčku na bydlení a další věci. Nechci malovat čerta na zeď, ale už vidím, jaké banky nasadí na případnou další schválenou půjčku úroky.

1546
06 lis 2009 10:30
Datel: souhlas, jsem na tom stejně, jen k tomu vymáhání - dělá se to velmi snadno, v zásadě stejně jako daně nebo třeba alimenty - státní autorita to vyměří, zaměstnavatel to strhne ze mzdy. Dělá se to tak běžně, nejde o nic nového, tak nevidím důvod, aby s tím byl problém. Jinak nezaměstnaní nic neplatí (nesplňují podmínku nadprůměrného příjmu), u OSVČ jsou na to také standardní postupy.

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
To jsou zase kecy, nic ještě není odsouhlaseno, navíc by se mělo jednat o splácení školného až po dostudování a dosažení alespoň průměrného platu. Kdo z absolventů VŠ na takový plat nedosáhne, za něj zaplatí školné stát. Minimálně toto je poslední verze, kterou jsem pochytil ze sdělovacích prostředků. Myslím, že toto je férový přístup a aspoň by to mohlo vyhnat z VŠ lidi, kteří "zkouší" studovat a nedaří se jim to i několik let. Např. jeden kolega, který s námi začínal před 6 lety je stále v prvním ročníku Bc studia. Otázkou bude, jak to bude z vymáháním školeného po lidech, kterým se nepodaří VŠ úspěšně absolvovat.

I když se mě to teď už netýká a z mé strany to bude znít asi dosti podivně, tak by mi zavedení školného již dříve v takové formě, jak je popsáno výše, vůbec nevadilo.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Bohužel tu neni lepší (vhodnější) téma tak aspoň sem ...

Mají co chtěli ....

Běží student rychlostí,
do volební místnosti.
V drahých džínách, novém triku,
jde zachránit republiku.

Hodím lístek pro pravici,
nepředám stát bradavici.
Musím běžet, co to dá,
kníže na mě spoléhá.

Jinak budem, jako v Řecku,
já jsem rád, že žiju v Česku.
Něco na tom pravdy bude,
říkal Nečas na You-tube.

Po volbách se Nečas směje,
nikdo neví, co se děje.
Jediná věc je však jistá,
na studenta školné chystá.

Mně se školné nevyplatí,
papá mi to nezaplatí.
Pěkně jste mě vypekli,
o tom jste mi neřekli.

Proč jsme ti to měli říct?
Měl jsi líp náš program číst!
Zlobíš se na nás nadarmo,
nic prostě není zadarmo.

My ulevíme státní kase,
ty budeš mít dluh jak prase.
Děkujeme za tvůj hlas
Začni platit, vol nás zas.

Proč jsem napsal těch pár řádků,
chtěl jsem říct ti po pořádku -
nejsi trendy, ani cool,
ale pouze a jen vool.

zdroj: intrnet

9986
Zkus to a uvidíme, samotného mě to zajímá :)
Možná jsem, možná nejsem. Co já vím.

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
jakože by ti dal Pvvs ban jen proto, že si to přeju? biggrin biggrin
možná si fakt paranoidní..

9986
Ives
Ale prosím, nvarhni to a uvidíme, zda se měří všem stejným metrem...

1443
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
já bych dal ban mauriciovi.. :-) :-)

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Chtěl jsem sem dát výzvu k volbám.

1. V příspěvku jsem nezmínil žádnou politickou stranu, žádný politický směr. Pouze to, aby si uživatelé uvědomili odpovědnost ke své zemi. Možnost volit je právo každého občana a dle mého názoru morální povinnost. Ideální politické uskupení neexistuje. Pokud nemám na výběr, volím nejmenší zlo.

2. Procházel jsem celý fórum, kde jsem hledal vhodný téma. Taky jsem čekal, že se ta diskuse může takhle zvrhnout, proto toto téma, které je přístupné až po přihlášení, takže navenek fórum "neznehodnocuje".

3. Spousta schopných mladých lidí má tendence utéct za kopečky za lepším místo toho, aby se pokusili zlepšit podmínky doma. A jak to pak bude tady vypadat, když tady zbudou jen ti neschopní nebo méně schopní? Stačí, že spousta schopných utekla za minulého režimu.

4. Dle mých pozorování spousta lidí jen kope kolem sebe a nadává, co je špatně, resp. 1 nespokojený překřičí 100 spokojených. Vidím to u nás na malé vsi, protože se taky motám kolem komunální politiky. Když se nic nedělá, tak se nadává, že se nic nedělá. Když se něco dělá, tak se nadává, že se to dělá špatně. Hlavně v hospodě u piva, ale aby někdo s rozumnou připomínkou přišel na úřad, příp. za starostou nebo jiným zastupitelem, to ne. U nás je 169 voličů, ale nakonec budeme rádi, když zase dáme dohromady jednu kandidátku o 5 lidech, z nichž se bude volit 5 zastupitelů. Je to tím, že zbytek těch schopných má panický strach z kritiky.
P.S. Zastupitelem nejsem, protože je tam můj otec a být tam ještě já, tak by to byl možná střet zájmů a hlavně příčina dalších pomluv a leváren.

Sorry za OT.

9986
Tak si držte při sobě, no :)

1546
06 lis 2009 10:30
Drazí přátelé, já bych to uzavřel s tím, že daní za svobodu je to, že občas musíme strpět svobodu někoho jiného a přestal se hádat, to nemá přeci smysl. Já mám alespoň krásný příklad k tomu, do čeho jsem právě zabrán, totiž toho, že regulace nakonec rozvíří vody ještě více, než když se nechá plout o kousek dále. A čím víc je vidět, tím hůře je.

Jestli byla ta diskuze předtím vedle, tak tato už je naprosto mimo souřadnice...

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Kolega Miropiro napsal, aspoň co jsem našel, tohle:

miropiro píše:
Tak já se připojím k diskusi také:
1. jít / nejít volit je rozhodnutí každého z nás.
2. že si nemohu vybrat ze stran, které se nejspíš dostanou do PS (tj. KSČM, ČSSD, ODS, TOP 09, VV, případně KDU-ČSL a SPOZ), protože ani jedna mi z nějakého důvodu nevyhovuje, není důvod nevolit. K volbám je třeba i v tomto případě jít a dát hlas té své oblíbené straně (známý volí už pár let Moravany, ač se do PS nedostanou).
3. Tvůj argument, Mraku, že s tím ztratíš půl dne, je směšný. Čeští studenti v cizině by rádi šli volit, pokud ale nestudují v hlavním městě a mají to dost daleko, budou mít vysoké náklady na dopravu na konzulát/ambasádu a jistě budou potřebovat i hodně času na cestu.

Za sebe, žádnou urážku tam nevidím, pokud ty ano Mauricio, tak máš trochu problém s paranoiou. Miropiro zhodnotil tvůj náhled na to jít k volbám, a ostatně nebyl sám. O tom přece diskuse je, - diskuze, nikoliv poklonkování k jednomu či jinému přispěvateli. Stejně tak třeba já, pokud řeknu nějakou volovinu, můžu čekat, že do mě ostatní pustí, ale určitě tu nebudu kvůli tomu na každýho nadávat a požadovat bany. To se na mě nezlob, ale tohle je chování malýho kluka.

Mimochodem, pokud tě Miropiro urazil tím, co je v citaci, tak proč né takovej Eda, kterej tě označil rovnou za debila? A nejenom ten.

9306
10 čer 2004 11:19
Musim se EDy zastat, na foru odvadi hodne cinnosti, uklizeni , oddelovani usmernovani. Hodne z toho neni na prvni pohled viditelny. Ale logy mluvi jasne. S vetsinou veci se obracejte na nej. ja to tu akorat udrzuju pri zivote a sme tam uklidim. Jinak to mam na haku, asi jak my prispivani na jiny fora . Pro me je momentalne dlouhodobe ne na druhe koleji, ale az nekde daleko na odstavnym. Takze tak ..

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Mauricio píše:
To, co napsal miropiro je podle mého názoru jasná urážka, ještě k tomu adresně mířená. Dřív se za to ban dával, ale jak vidím, dneska je asi jiná doba.

Říct, že argumenty druhého jsou úsměvné je urážka? Tak to máš asi trochu posunuté hranice významu některých slov.
Mauricio píše:
Možná je to jen tím, že jsou jen dva moderátoři, u jednoho jsem si nevšiml nikdy nějaké aktivity (Eda) a druhý zase nemá čas (PvvS)...

Tak tímhle jsi mě opravdu naštval. Asi jsi hodně nevšímavý a máš zatraceně blbou paměť (byť se oháníš tím, jak to tu bylo před x lety... dobře si to pamatuju, neboj).
Mauricio píše:
Mně je to teda jedno, já se hádat kvůli kravinám nehodlám, jen mě trochu mrzí, že je k tomu takový přístup.

Jedinej, kdo tady s něčím má problém, jsi ty. Nikdo jiný tady rozdávání bannů nenavrhuje.

9986
To, co napsal miropiro je podle mého názoru jasná urážka, ještě k tomu adresně mířená. Dřív se za to ban dával, ale jak vidím, dneska je asi jiná doba. Možná je to jen tím, že jsou jen dva moderátoři, u jednoho jsem si nevšiml nikdy nějaké aktivity (Eda) a druhý zase nemá čas (PvvS)...
Mně je to teda jedno, já se hádat kvůli kravinám nehodlám, jen mě trochu mrzí, že je k tomu takový přístup.

9986
Tak já nevím, co proti mě všichni zase máte :)

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Mrak: Souhlas s Edou. Myslím, že za takové věci by se bannovat nemělo. Je to názor jako každý jiný a navíc v takovém řekněme oddechovějším tématu.

9986
Když tomu nerozumíš a nevíš o co jde, tak si toho nevšímej ;-) Ale pokud se tak dobrovolně hlásíš o ban, budu tak hodný, že budu obtěžovat PvvS ještě jednou a připíšu mu tvoje jméno...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Proč za takové věci dávat bany? Sám dělám admina na několika nemalých fórech a tohle považuji za prkotiny, které lze řešit domlovou nebo napomenutím. Rozhodně to nevidím na ban. Kvalita fóra se mi zdá velmi dobrá a na odhylování se od témat jsem si zde už zvykl. Důležité je, aby v rize informačních vláknech bylo vše přehledné, ale když se jinde člověk odchýlí trocho od tématu, tak to snad zas tolik nevadí... To bych já měl být potrestán, pář můj příspěvek je také OT a tvůj povzdech, že by někteří měli dostat ban taky...

9986
Eda:
Skvěle jsem se pobavil :mrgreen:

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Tak vzhledem k tomu, že tohle téma "Co dělají v běžném životě čtenáři totoho fora" je samo o sobě tématem, řekněme, volnějším, je připomínka o tom, že se blíží volby nebyla úplně mimo mísu. MKzB k tomu ještě napsal, že je člen volební komise, což tu věc ještě více "zařazuje" do tohoto tématu. A bann pro miropira za tuhle větu?
miropiro píše:
Tvůj argument, Mraku, že s tím ztratíš půl dne, je směšný.

Tak to je opravdu úsměvné.

Úroveň, alespoň na tomto fóru, dolů nejde. Metr je stále stejný. Když někdo píše nesmysly (překrucuje fakta, vymýšlí si), nebo píše sto příspěvků za sebou, je to na upozornění či bann úplně stejně, jako to bylo před třemi lety. Dnes můžu říct, že jsem s úrovní tohoto diskusního fóra spokojen. Všechno docela klape, témata +- odpovídají tomu, co se v nich řeší atd. Zkrátka to, že tě tady vesměs všichni zpucovali za to, že jsi nešel k volbám, není důvod k tomu, abys začal nadávat na tohle fórum a chtěl bann pro další uživatele.

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Mauricio píše:
MKzB s tím začal (silné OT) a miropiro by to měl dostat za urážku jiných uživatelů (tedy mne). Je škoda, že dřív, tak před 3 lety, se tohle řešilo hned a rychle. Ale kvalita jde dolů i na tomto fóru.

Vykašli se na bany, pokud ti někdo nevoní tím, co napsal, jednoduše ho sprdni, ale pořád nevolej potom, aby tu každej takovej dostal ban. Jak říká mechoš, svoboda slova slova pořád platí. Nicméně slušnost taky.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 717 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata