Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 48 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 81  Další
Autor Zpráva

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Co se týče pojmenovávání zastávek, patřím spíše do toho konzervativnějšího tábora. Zastávky bych přejmenovával jenom sporadicky. U naprosté většiny lidí přejmenování zastávky způsobí akorát zmatek. Stejně budou ještě tak deset let po přejmenování někteří používat ten starý název.
Jo, délka je někdy docela podstatná. Třeba dnešní zastávka Nemocnice Milosrdných bratří u je docela hraniční a oproti původní Polní to byl v tomto ohledu docela "skok kupředu" :-)

2009
28 čer 2007 16:54
Ovšem pak je potřeba dávat bacha na trvalost těch staveb/institucí (viz Zimák) a na délku názvu zastávky.

1546
06 lis 2009 10:30
Přesně tak. Když už jsme u toho, mnohé informace, třeba o univerzitách, důležitých úřadech a dalších věcech, běhají na informačních tabulích. Kdyby je bylo možné vměstnat do jízdního řádu nebo ideálně alespoň po části z nich pojmenovat zastávky, to by byla krása... (byť je jasné, že přejmenování zastávek působí jistý krátkodobý chaos)

3725
28 úno 2006 19:00
marecek.00 píše:
Zastávky se občas prostě nejmenují podle toho, u čeho jsou...

V tomto případě vůbec nechápu bazírování na názvu "Zimní stadion", když tam žádný už nikdy nebude. Turista pak z toho má doslova "hokej"...

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Ono mně stačí uvědomit si, že zastavuje stejně jako 60 :)

3725
Já na to mám pomůcku stran zastavování linky 61 (potažmo i 60), abych to sám nezvetil:
Pokud jedu z města ke smyčce, musím ji hypoteticky vidět (dříve byla vidět i fyzicky)
a pokud jedu ze smyčky směrem do města, musím ji mít za (_!_). Toť vše!
V zácviku jsem toto vtloukal i do frekventantů. Ovšem s jakým úspěchem, to netuším...

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
b1 píše:
Jinak v posledních letech provozu trolejbusů s transparenty Metra docházelo relativně často k jejich "nepřepínání", například jsem zažil trolejbus jedoucí od Konečňáku k Pionýrské s tablem Mendlovo nám. (tehdejší konečná linky 26) - to pak muselo být na Staré osadě veselo :lol:

Právě že mám jen samé špatné zkušenosti s DP z druhé strany republiky - mého bydliště. Nejenomže si dost často dělaly transparenty co chtěly (buď se nepřepínaly nebo ještě lépe - "zkombinovalo se to" a bylo to nečitelné). Perličkou na dortu je zavedení tzv. "boleslavského metra", kdy DPMLB (jo, boleslav to má sakra podobná s Brnem :D) kompletně předělalo linky, řády, prostě všechno překopali (o tom, jakej to byl bordel povím někdy jindy). A po vzoru metra se zřídily kompletně nové linky a nejhlavnější byly A, B a C.
Někdo, to ale nahoře nezvládl a autobusy, tak běžně jezdily jako linky 1, 2 a 3. Místo linky 71 přijela 171 a podobně... Prvních pár měsíců od velké změny byl v tablech totální chaos.

Proto mám k nápisům na tablech nedůvěru a radši vše konzultuji ještě s jinými ukazately, jako je jízdní řád a označníky zastávek...

3750
08 čer 2005 23:12
Eda píše:
Mě třeba zastávky u kampusu přijdou vyřešené docela dobře. Jak bys to řešil jinak?
Minimálně přejmenovat zastávky Univerzitní kampus a Univerzitní kampus sever

Jinak v posledních letech provozu trolejbusů s transparenty Metra docházelo relativně často k jejich "nepřepínání", například jsem zažil trolejbus jedoucí od Konečňáku k Pionýrské s tablem Mendlovo nám. (tehdejší konečná linky 26) - to pak muselo být na Staré osadě veselo :lol:

MartinV: Já ty dva kroky udělal, akorát jsem měl trochu obavy, aby mi nezavřel před nosem... Pro někoho to ovšem může být problém a tak se radši zeptá. Ono viz výše a taky není vyjímkou, že řidič tramvaje zapomene přehodit cedule a podobně.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Pravda, že by neuškodilo vylepit na označníky plánek dotyčné oblasti s linkovým vedením...

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
Dokonce sou tam i zvlastni cedule na sloupech, ze z te strany to jede ke Kampusu sever a z druhe smer Zvonarka.

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Všechno je to tam logické, nevidím tam žádný problém. A to že se tam "motaj" mi nepřipadá jako moc relevantní stížnost :-)

4738
BRONX
Dost se tam ty autobusy motaj a jako cestující ztrácím přehled odkud to vlastně jede a kam. Jezdím odtamtud svátečně, jednou za měsíc a téměř vždy byl nějaký problém :(

Administrátor
6672
Brno-Bohunice
Mě třeba zastávky u kampusu přijdou vyřešené docela dobře. Jak bys to řešil jinak?

4738
BRONX
no to se mě stalo včera, když jsem stál na zastávce a študoval kdy kam a čím. Tak přijela 61. Je to ta zastávka, jak tam končej trolejbusy (pod nemocnicí, bo jak to je). Přijela 61. Tak se rychle mrknu na tablo a tam je Univerzitní kampus. Ale protože přece v univerzitním kampusu dávno jsem, tak sem doufal, že se jen BUSE ještě nepřeplo a že ty busy končej zde. Ano, moh sem jít těch 5m od autobusu štodovat řád, ale kdyby to byl on, tak mi ujel... Samozřejmě po nastoupení jsem zachytil ve zpětnym zrcátku pohled řidiče a došlo mi, že si asi zbytečně zajedu. Na tablo se totiž už nevešlo to slovíčko "Sever", takže jsem se svezl o dvě zastávky dál a musel znovu přesedat, naštěstí hned na to najížděla další 61 tentokrát z konečný a bylo vše v poho. Tou jsem si zase hodil kolečko kolem snad všech zastávek u kampusu a pak pokračoval na Úzkou.
Takže jsem byl trochu podobnej příklad, jako ty uvádíš. Jen sem se na to tablo kouknul a protože nebylo úplně přesný, tak jsem si myslel, že neni ještě přeplý (nevím, jestli se Buse přepíná samo nebo to na konečný dělaj řidiči ručně, taky mohlo hodit chybu, dyť je to furt jen počítač...).
Tady ale myslím není ani tak chyba v tablech, ale v zastávkách, jejich počtu, značení a umístění. Zrovna v kampusu to musel navrhovat naprostej idiot. Kdo tam jede poprvý, nemá šanci se odtamtud rychle dostat... :(

3725
Oni na ta tabla vůbec nečumí!
Jako dnešní klasika: Jedu z Jundrova v 7.38 jako školňák na zastávku Jana Babáka. "Klienti" však vidí jen to, že jede 67! Hurá!!
Vlezou tam, není jim ani trochu divné, když na Skácelové to zastaví za rohem jako a-93. Potom je ovšem nutno na Jana Babáka zhasnout motor, aby pochopili, že to opravdu dál nepojede. Že tomu předcházejí dvě hlášení, jim vůbec nevadí... Po vystoupení dětí, pro které je to vlastně určeno, tam zůstal nějaký divný borec, mladá koc a bába s rikšou, evidentně jedoucí do TESCA.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
B1: no tak máme snad nohy, ne? Nemyslím na to, abychom udělali krok ke kabině řidiče, ale dva kroky vzad, abys viděl na boční tablo. :wink:

254
24 srp 2009 18:59
b1 - přidej ještě trochu slunečního svitu a jeho odlesk a vidíš prd...

3750
08 čer 2005 23:12
MartinV píše:
No dneska jsem opět zažil něco, co asi nechápu:
T-bus na 39 přijel na zastávku (Žlutý kopec), kde borec studoval JŘ. Když už řidič zavíral dveře, cestující se ještě zeptal, jestli to nejede na Zvonařku. Nevím, jaké máme v republice analfabetů, ale vzhledem k tomu, že četl JŘ a každý vůz je opatřen číslem linky, pak se opravdu divím. :pray:
No to zas neni takova sranda, kdyz dobre zastavi, tak od sloupku nevidis ani predni (celo uz ma za sloupkem), ani bocni tablo (diky malemu uhlu a odrazu od okna)... jak jsem se nedavno taky presvedcil.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Mauricio píše:
Vím, jsem svině, ta největší. Ale stojí to za to.

:mrgreen:

Stejně mi ale přijde, že by se na nějaký zastávky hodilo schéma sítě (ala Praha na prosklených zastávkách, pamatuju-li si to dobře).

4738
BRONX
Mauricio: Já se zas dnes bavil, když čekám na Malynovskym na jedničku a v tom přijede kloubák a na panelu má "1 - náhradní doprava". Ano, pár setin vteřiny mi trvalo než jsem to zpracoval, ale okamžitě sem měl jasno a nastoupil sem. Ale byl jsem skoro jediný. Většina lidí byla úpln v tranzu. Někteří mžourali očima na panely, jestli to jako fakt je ta jednička a s nechápavým výrazem nastupovali nebo jen blokovali dveře. Jiní autobus ignorovali a když už se začaly zavírat dveře, tak si to najednou rozmysleli (asi jejich proud myšlenek vyrušila signalizace zavírání dveří) a vbíhali do vozu... Takhle to bylo celou cestu...

Chápu, že když místo tramvaje přijede na zastávku autobus, tak je to trochu narušení stereotypu a beru, že to některým šrotuje pomaleji, ale tohle bylo i na mě moc...

6976
Žlutý kopec
Marecek.00: kdyby neměl jet za 2 minuty bus na a-51 (na Zvonařku :-) ), tak neřeknu. Ale takhle je to opravdu úsměvné.

1546
06 lis 2009 10:30
MartinV píše:
T-bus na 39 přijel na zastávku (Žlutý kopec), kde borec studoval JŘ. Když už řidič zavíral dveře, cestující se ještě zeptal, jestli to nejede na Zvonařku. Nevím, jaké máme v republice analfabetů, ale vzhledem k tomu, že četl JŘ a každý vůz je opatřen číslem linky, pak se opravdu divím. :pray:

Nebuďme tak přísní. Zastávky se občas prostě nejmenují podle toho, u čeho jsou, byť zrovna Zvonařka ano, ale to nějaký přespolní nemusí vůbec vědět... Alternativně mohou být u nějakého místa dvě zastávky třeba z různé strany a pak má ono jméno jen jedna z nich. A speciálně jestli mu někdo něco špatně řekl...

9986
15 led 2005 23:41
MartinV
Mám lepší. Byla v nedělu jakási výluka na Mendláku a jedničky jezdili přes Svoboďák, tedy ze zast. linek 5,6,7. Klasický vzorek průměrného cestujícího ve věku 60+ si to šinul na klasickou zastávku jedničky, podíval se na JŘ (žlutý papírek s výlukou s nezájmem odhrnul) a čekal... Pořád čekal... Když mu někdo došel říct, že tam nic nepojede a že jednička jezdí z jiné zastávky, tak řekl, že tam to jezdí ke Svaté Anně a on že chce na nádraží... Nechápu.

Druhý případ - baba se divila, proč ta jednička nejede z Pekařské přímo na nádraží přes Husovu, když je to kratší než přes Svoboďák... To, že tam jaksi nejsou koleje, ji zjevně nějak ne*ralo :)

Předem říkám, chodím se na výluky dívat jen pro to, abych se nad podobnými případy pobavil. Vím, jsem svině, ta největší. Ale stojí to za to.

6976
Žlutý kopec

3725
Dnes jsem měl zážitek s rikšařem, dávajícím letáky do schránek, a jeho plnou maxirikšou:
Zastavím s Citelisem v KPn a najednou je v prostředních dveřích šrumec a cestující mi přišli říct, že je tam nějaká "zácpa".
Jdu tam a vidím, že jedno kolečko rikše propadlo mezi autobusem a obrubníkem dolů a nejde vzhledem k hmotnosti rikše vytáhnout, zatímco celá hmota rikše se nachází na vyklápěcí plošině v otevřených dveřích.
A majitel rikše: Poodjeďte od chodníku, ať to můžu vytáhnout!
A já na to: Kdybych popojel, tak vám to kolečko urvu a navíc, když jsou otevřené dveře, tak se to stejně ani nehne!
Nakonec kolečko za pomoci dalších dvou chlapů vytáhl a mohly nastoupit dva kočárky a zbytek.
Asi očekával, že "poodjedu" ve stylu Trabanta z filmu Srdečný pozdrav ze zeměkoule. Samozřejmě po úpravě "mimozemšťanů" Lasici a Satinského... biggrin

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata