Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 62 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 146  Další
Autor Zpráva

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
MtM: není zbytečný posilovat šalinu busem, který to buhvíkudy má objíždět? Jestli se chceš dostat do NC KP, tak na to nepotřebuješ speciální linku, stačí na Kartouzské vysspoupit z d-1 a zbytek dojít pěšky, nebo použít linky a-67,81!
Ještě k té trase (trochu podrobněji):
hlavák - NC KP; to zajišťuje a-67
NC KP - Semilasso; tam máš nějakou Tesco linku
Semilasso - Řečkovice; tam máš spojů, že si můžeš vybírat (d-1, a-41,42,71,...)
Řečkovice - Ořešín; tam Ti zajíždí a-70

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
MtM: prosím tě, jednička rozhodně nejezdí přeplněná až do Řečkovic, kam chceš dopravu posilovat, vždycky zde jenom voláš o posílení dopravy do části města, kde bydlíš, jako tenkrát s linkou 43. Myslím si, že řešit posílení tramvají do Řečkovic je celkem mimo mísu, minimálně po Semilasso to narvaný nejezdí.

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
no zatím co jsem byl na Slovensku,vymyslel jsem jen tak návrh(velice obyčejný "návrh" linky)linky která by měla trasu : Hlavní Nádraží-Malinovské nám.-Moravské nám.-nám.28.října-NC Královo Pole-Semilasso-Žitná-Palackého nám.-(-Řečkovice,hřbitov.)-Kronova-(-Řečkovice,nádraží-)-Jandáskova-Ořešín.
Interval by byl v prac.dnech po 10min,mimo prac.dny po 20min.,některé spoje zejména ve špičce by končily ve smyčce Řečkovice-Hřbitov;a jezdily by autobusy solo,případně ve špičce(do smyčky Řečkovice-Hřbitov)kloubové autobusy; myslím že by tato linka pomohla nejen jedičce s dopravou lidí z Řečkovic na Malinovského nám.a naopak,ale i 42 by pak nemusela zajíždět ke hřbitovu,a taky by usnadnila 67 přepravu lidí z HL.N do NC Královo Pole nebo zajistila přímý spoj Řečkovice-NC Královo Pole.....

147
06 pro 2009 11:01
ds píše:
co se týká řečkovic, tak je škoda že se nedá využít spojka přes VM k technolog.parku - bylo by super posílat posilovou d-12 (interval 10 min.) v ranní špičce z Ŕečkovic na Zvonařku, z centra na Technolog.park a odtam režijně do Řečkovic, odpoledne obráceně - z Řečkovic režijně na technopark, jako posila na nádraží (rovnou na 2.kolej) a do Řečkovic.

No tak tohle by opravdu mohlo být velice dobré řešení a navíc by ty vozy nemuseli jezdit až do řečkovic, klidně by stačilo jen pod vozovnu Medlánky. Dále už rozhodně jednička přeplněná nejezdí.

1374
BRNO-Řečkovice
no bydlím na žitné což je přímo vedle boskovické,a myslím že je kratší jít na šalinu(nějakých 400m daleko) než na vlak (až skoro kilometr daleko).....a s tím jak někteří lidi jsou líní(že by rozhodně nehodlali ujít 500m z hlavního nádraží na malinosvké náměstí (a do centra) kde mnoho lidí vystupuje z 1) tak radši využijí hlavně tram.linku 1,a pro ty(jedou třeba z Moravského nám.) pro které je 1 nejrychlejhší možnost dostat se domů ,nezbývá jiná možnost než se mačkat v té narvané jedničce

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
Řečkovičtí mohou jezdit poměrně slušně vlakem. Z okolí Horáckého náměstí až skoro k Mokré Hoře a i pak trochu níže (ty bytovky u Letovické a Boskovické) to není ani podstatně dál, než na zastávku tramvaje. Příp. lze využít četné autobusové spojení na nádraží v králově poli a jet vlakem odtud.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
co se týká řečkovic, tak je škoda že se nedá využít spojka přes VM k technolog.parku - bylo by super posílat posilovou d-12 (interval 10 min.) v ranní špičce z Ŕečkovic na Zvonařku, z centra na Technolog.park a odtam režijně do Řečkovic, odpoledne obráceně - z Řečkovic režijně na technopark, jako posila na nádraží (rovnou na 2.kolej) a do Řečkovic.

třešinka na dortu by byl průjezd přes VM i s cestujícími, ale to už je asi úplně mimo mísu :-(

1374
BRNO-Řečkovice
no já bych hlavně přivítal posílení dopravy do Řeček,jedna linka z centra je opravdu na skoro 15000 MČ opravdu slabé,ikdyž je posilována 6,ale ta stejně jezdí plná protože odváží lidi na nádraží v Kr.Poli. Já bych posílení zavítal hlavně v useku Hlavní Nádraží-Řečkovice,protože jakmile dojde k obnovení České(odpadne linka 6 z Hlavního Nádraží)-z jedniček se stanou zase ty otřesně narvané spoje ve kterých se nedá normálně jezdit(hlavně ve špičce).A když vemu autobusy-žádná linka z Řeček dál než k Semilassu nejede,tak se musím už nějak k tomu vyjádřit....

227
18 úno 2010 08:29
Medlánky
Nevím, jestli to už někdy nezaznělo, ale v souvislosti se současnou výlukou Česká a vedením linky 5 mne napadlo následující:
Linku 7 vést trvale v trase ŠČ - Mor.nám. - Malin.nám. - hl.nádraží - Hybešova - Mendlovo nám. (- Pisárky) a případně ve špičkách ŠČ - hl.nádraží - Renneská - Švermova ?(- St.Lískovec)?
Asi se ozvou Ti, kterým vyhovoval 5 minutový interval v trase ŠČ - Pekařská, ale odpadly by hromadné přeběhy na Moravském náměstí a přetížení linky 1 v úseku Mor.nám. - Mendlovo nám.
Myslím, že úsek Mor.nám. - Pekařská by byl dostatečně zajištěn 5 minutovým (nebo 6+4) intervalem na lince 6 + jednou za 10 minut linkou 5.
Jde o to, jestli je dostatečná propustnost na 1. a 2. koleji u nádraží.
Pokud někdy dojde k prodloužení tram na Lesnou (ze ŠČ), myslím, že by to "Lesňáci" přivítali.

1093
09 lis 2006 18:16
sportovecbrno píše:
Tak jsem zase po čase narazil na nějaké informace o hale v Kampusu a na téhle vizualizaci investor s tratí mhd přímo k hale moc nepočítá. :-(

Toto už se tady řešilo, tehdy jsem dával tento odkaz (má to 30 MB)
http://tomcat.cenia.cz/eia/download.jsp ... znameniDOC
viz třeba obrázek na straně 55, jsou tam nakresleny varianty ukončení šaliny

1374
BRNO-Řečkovice
no na a-43 do Soběšic by možná ten minibus stačil v prac.dny,ale v sobotu to praská ve švech narvaností,hlavně ty spoje 8:56,9:16.......,stačil by jedinný přidanej spoj který by jel třeba 9:06 do Útěchova

3725
28 úno 2006 19:00
Včera jsme se právě s chlapama bavili, že na ty odjezdy a-43 pouze do Soběšic by bohatě stačil papamobil, vzhledem k tomu, jaké "davy" tím tam jezdí...
A že se někomu nelíbí to, že a-57 už nejezdí do Útěchova? No samozřejmě, protože v Soběšicích musí vylézt a v přijíždějícím autobusu linky 43 už jsou "jejich" (oblíbená) místa obsazená! Někdy mívám pocit, že DP už prodává místenky, když si hokejisté vynucují sezení na určitých místech.
Nedávno se jeden hokejista strašně rozčiloval, jak blbý a vysoko jsou sedadla v Citybusu. Řekl jsem mu, že by ta přední kola musela být z koloběžky, když je vůz nízkopodlažní... :pray:
Pokud si to :Mastný vlas" Drahoš zasponzoruje, bude mu to tam lítat po pěti minutách... sarcastic

6976
Žlutý kopec
sportovecbrno, mceza: tohle je předběžná vizualizace, stavba má být hotová až za 4 roky. Také ta trať, která kdyby se postavila, nemusí vést až k té hale. Věřím, že není problém ujít pár kroků pěšky.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
to není dobrý, už teď je dostupnost příšerná. Takovej komplex a nevede tam z centra nic přímo. Jako student MU tam občas zajdu do Academic resturantu, kde se člověk výborně nají za studentské peníze, ale ta cesta, tak cesta :(

440
04 zář 2009 13:33
Tetčice
Tak jsem zase po čase narazil na nějaké informace o hale v Kampusu a na téhle vizualizaci investor s tratí mhd přímo k hale moc nepočítá. :-(

409
Pořád někde jinde
Jaký může být v Soběšicích problém s otáčením? Ulic je tam dost, a tvoří bohatě dost grafových cyklů, takže se tam dá objíždět do zblbnutí, zase tak úzké ty ulice nejsou, kilometr režijně navíc nikoho nezabije (oproti kloubu navíc), a tamní sedláci se taky nepoto, když jim tam jednou za hodinu projede bus, ne?

2009
28 čer 2007 16:54
RT6N26 píše:
ono bývá přetíženo i do Bystrca

Ono by se hodilo, kdyby město přešlo od slov k činům s Novou Hybešovou, d-1 by se pak o nejzatíženější úsek na Mendlák podělila s d-2.

3098
29 srp 2009 19:30
S tou a43 souhlasím, a kdyby se posilovala, tak jen spoje do Vranova o víkendech (vždy xx:56 z Krpola), ty jsou na tom kapacitně nejhůř. Ovšem to by se nejdřív musel vyřešit problém s otáčením a i tak to je, a dost dlouho bude, dost velký sci-fi.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Na to že seš místní a 43 je tvoje nejoblíbenější linka si trochu pleteš listnaté stromy...

1374
BRNO-Řečkovice
já vím je to jen návrh,stejně jsem jen obyčejný obyvatel,který nemá do toho co kecat,ale k té 43 ještě jedna připomínka-ono to jezdí narvaný hlavně ten spoj 8:56,většina lidí cestuje po zastávku U Dubu,a pak to jede poloprázdné,no nevím já bych ráno posílil o jeden spoj který by odjížděl třeba 8:46 nebo 9:06 na Útěchov,viz foto kolik lidí čeká na 43 v 8:56 :http://sklad.obrazku.cz/obr368888_P1080365.JPG
ale jak říkám jen návrh,jinak DPMB mám celkem v oblibě

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
RT6N26 píše:
7 - na Moraváku pro toto není kolejové spojení

Ale je, ostatně víkendová výluka Cejlu je názorným důkazem, že odbočit na Maliňák z Milady Horákové lze (to bylo ostatně takto řešeno i v roce 2005 při letní výluce).

MtM píše:
43-některé spoje o víkendech (hlavně v sobotu dopoledne)bych posílil kloubovými autobusy
57-bych prodloužil v prac.dnech zase zpátky do Útěchova(každou pulhodinu hodinu)
to je ode mě všechno,berte to tak že je mi 15 a že je to jen muj návrh

K tomu dotaz všem: je mi jasné, že kloub vytočíme v Soběšicích dost blbě, však ptám se, jde to lépe v Útěchově nebo snad dokonce ve Vranově?
Každopádně i když bude odpověď kladná, tak mi to přijde ztřeštěné. Zas taková poptávka do Soběšic není. Pokud jde o a-57, tak nechápu, co lidi durdí, že nejede do Útěchova, ale jen do Soběšic!!! Pokud je zajištěn přestup v Soběšicích v obou směrech (což obvykle je), tak není co řešit. Opravdu mi bylo loni (interval 15 minut) smrtelně jedno, jestli se do Útěchova dostanu o víkendu přímo a-57 (která stejně navazovala na a-43) nebo si teda budu muset přestoupit na a-43. Jo, byla doba, kdy a-57 a a-43 jezdily o víkendu po 20 minutách v celém úseku, ale tak, že v Útěchově se konal odjezd obou linek současně!

Můj nový web o severním okolí Brna

6976
Žlutý kopec
RT6N26 píše:
ono bývá přetíženo i do Bystrca

Doufejme, že DPMB bude s rekonstrukcemi na LF2 pokračovat dobudoucna rychleji, než je tomu v letošním roce.

3098
29 srp 2009 19:30
RT6N26 píše:

Jak jsi na to přišel? Koleje tam jsou skoro "odjakživa," ale jinak je to samozřejmě blbost wink !
Viz: http://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@dm=138149 ... 25992@z=17

3750
08 čer 2005 23:12
RT6N26 píše:
Ale je

409
Pořád někde jinde
RT6N26 píše:
mě by se taky líbilo jezdit do školy něčím jiným, než KT8D5 (RN2)

Mně by třeba naprosto vyhovovalo nejezdit ničim jiným. :-)

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata