Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 52 z 81    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 81  Další
Autor Zpráva

43
20 srp 2006 10:50
Brno
pepola píše:
No, a když jsem si teď dofasoval a mám aktuálně 67ks á 30Kč a 59ks á 20Kč, tak jsou ty navíc moje, ne?? biggrin
Fór je v tom ten, že kdyby se nedejbože emitovaly nové druhy jízdenek, tak si s těmi "nadstavovými" můžu akorát vytapetovat třeba WC...

Se s tím nepářeš. Ty navíc jsou samozřejmě tvoje :-D

3725
28 úno 2006 19:00
butter píše:
No, však ano, když si vyfasuju 40 ks 30Kč jízdenek, strhnou mi z výplaty 1200 Kč.
Na voze pak mám už jakoby své vlastní zaplacené jízdenky.

Nemáš pravdu. Tím ,že si nějaký počet dofasuješ, tak peníze, co ti strhnou jsou za již prodané jízdenky a ty co máš u sebe stále patří podniku.
Je to takto: při prvním fasování dosteneš lístky 60* 30Kč a 40* 20 Kč. Za to podepíšeš odpovědnost a nic ti nestrhnou, nic neplatíš. Prodáš např. těch 40 lístků za 30Kč, budeš mít 1200 v kapse a potom u okýnka dofasuješ do plného stavu. Strhnou ti 1200 z výplaty jako protiváhu té hotovosti ve tvé kapse. Poté ukončíš prac. poměr, budou po tobě chtít zpátky 60 a 40 jízdenek, které patří podniku. Pokud nebudeš mít plné počty, peníze za chybějící lístky strhnou z poslední výplaty. Nic nepřebývá, nic nechybí. (Snad jsem to sesmolil srozumitelně)

No, a když jsem si teď dofasoval a mám aktuálně 67ks á 30Kč a 59ks á 20Kč, tak jsou ty navíc moje, ne?? biggrin
Fór je v tom ten, že kdyby se nedejbože emitovaly nové druhy jízdenek, tak si s těmi "nadstavovými" můžu akorát vytapetovat třeba WC...

43
Brno
Samozřejmě je to tak, že nám podnik nic neprodal (to by byl nesmysl), my prodáváme podnikové věci.
V pohodě, jen se teda rozhodně na podnik dotazovat nebudu, nemám problém se současným stavem :wink:

1546
06 lis 2009 10:30
Zdravím, napodobně, taky si cením slušné diskuze bez nadávek.
Já už jsem všechno, co vím, řekl. Nejsem právník, jsem jen ekonom, kde je práva sice taky hodně (a to zvláště tohoto), ale jak říkám, právníkem nejsem. V ČR existuje jediná instituce, která má možnost závazně vykládat právo a tou je soud, takže dokud soud nerozhodne, můžeme se jenom hádat a diskutovat :-) A doufám, že to soud ani řešit nebude muset.

Kdybych se k tomu měl nějak vyjádřit, DP nemá důvod vám jako povinnost stanovovat něco, co vám stanovuje přímo zákon, ad absurdum řečeno vám nemá důvod říkat, že nemůžete úmyslně najíždět do kolemjdoucích, protože to plyne ze zákona. Ono je totiž docela možné, že se tím, že lístky podnik prodal vám, zbavuje odpovědnosti za způsob prodeje a tím pádem i na toto, samozřejmě neznám znění vaší smlouvy.

Popravdě řečeno, vůbec jsem nečekal, že by se kolem tohoto rozpoutala taková diskuze, byla to jenom taková maličká poznámka... I když to chápu, když vám o to jde...

Ono by bylo vůbec nejlepší zeptat se někoho, kdo má plnohodnotné právní vzdělání, aby to rozlousknul jistě a jasně, já ale nikoho takového neznám. Nebo to zkusit přímo na podniku, co vám na to řekne. Nakonec i já se rád něčemu přiučím...

Dodatek: vidím butterův dodatek - to by stavělo celou situaci do trochu jiné roviny... Ale i tak, co se obrátit přímo na podnik, jistě má i své vlastní právníky...

43
Brno
pepola píše:
No, však ano, když si vyfasuju 40 ks 30Kč jízdenek, strhnou mi z výplaty 1200 Kč.
Na voze pak mám už jakoby své vlastní zaplacené jízdenky.

Nemáš pravdu. Tím ,že si nějaký počet dofasuješ, tak peníze, co ti strhnou jsou za již prodané jízdenky a ty co máš u sebe stále patří podniku.
Je to takto: při prvním fasování dosteneš lístky 60* 30Kč a 40* 20 Kč. Za to podepíšeš odpovědnost a nic ti nestrhnou, nic neplatíš. Prodáš např. těch 40 lístků za 30Kč, budeš mít 1200 v kapse a potom u okýnka dofasuješ do plného stavu. Strhnou ti 1200 z výplaty jako protiváhu té hotovosti ve tvé kapse. Poté ukončíš prac. poměr, budou po tobě chtít zpátky 60 a 40 jízdenek, které patří podniku. Pokud nebudeš mít plné počty, peníze za chybějící lístky strhnou z poslední výplaty. Nic nepřebývá, nic nechybí. (Snad jsem to sesmolil srozumitelně)

43
Brno
marecek.00 píše:
Drahý agente, zaprvé, nejsem žádnou nálepkou upozorněn upozorněn na nutnost, ale požádán, zadruhé, tohle je rada řidičům, aby se nedostali do maléru, protože dřív nebo později může být odmítnutým člověkem právník, kontrolor či třeba policista. Ti, kteří dokáží porozumět psanému textu, si jistě dokáží přečíst první odstavec toho příspěvku, kde je snad jasně psáno, že to je dobře míněná rada - snažit se dohodnout a nebýt na člověka jakkoliv sprostý, protože ten zákazník je v právu a rozumný člověk jistě pochopí situaci řidiče a dokáže se s ním dohodnout na jiném řešení. Odkaz na trestní zákoník je tam jen pro úplnost a důkaz toho, že řidič opravdu má dobrý důvod k tomu, aby se měl snahu dohodnout, ne poslat onoho zákazníka někam.

Myslím, že pokud tu vyhlášku o povinnosti přijmout peníze vztahuješ k řidiči mhd, tak je to mimo. Jediné jiné řešení na velkou bankovku může být, že mu za ni dám stejnou hodnotu v lístkách. Jako řidič šaliny mám hmotnou odpovědnost na základní počet lístků při prvním fasování. Nic víc. Nemáme žádnou svěřenou částku drobných mincí, která by patřila DPMB a my na ni měli hmotnou. Jak se píše, po prodeji lístku se obdržená částka stává naším majetkem a žádná vyhláška jistě nestanovuje, kolik u sebe má člověk mít drobných. Tudíž, ať bude zákazníkem právník, advokát, soudce, řidič šaliny se nemůže dostat v současné situaci do žádných problémů. Je možný, že DPMB a.s. dle tebe nesplňuje nějakou vyhlášku, studovat to nebudu, ale nevím, jak by někdo mohl trestat samotného zaměstnance, pokud nařízení porušuje zaměstnavatel. To jestli by měl případně cestující možnost jet zadarmo(pokud nemám na vrácení, ale lístky mám), to už je jiná věc a neříkám, že by to nějak vyhrát nešlo. Ale opět, spor by se vedl se zaměstnavatelem, nikoli s jednotlivým řidičem. Takže na závěr, ne, v současné situaci určitě může řidič odmítnout i pade, pokud bude cestující trvat na vrácení zbytku v platných penězích dle oné vyhlášky, a nebude mít ŽÁDNÝ problém. Rozebíráš to tu slušně a vážím si klidně diskutujících, jen v tomto případě strašíš řidiče zbytečně.

3750
08 čer 2005 23:12
7653 píše:
když mě tuhle dojde tetka na zastávce kde je automat a řekne že chce jízdenku, protože nemá čas, i když tam na mě kolik minut čekala...
tak jsem potom nevrlý a nepřijemný
Tak zahlasis do mikrofonu, ze autobus na teto zastavce bude 5 minut cekat z duvodu, ze ridic musi jit do trafiky rozmenit na tisicovku :lol:

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Zlaťák píše:
V Avionu bude od 25.3. osm samoobslužných pokladen.

Jo, tak sem se spletl, omluvám se. Asi sem to viděl v Letňanech, nebo tam někde. :oops:

9986
15 led 2005 23:41
Zajímavý způsob vyhazování peněz...

1546
Taky jsem to našel, má to vážit ten nákup a porovnávat s tím, co člověk namarkuje, chytré :-)

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Mauricio píše:
Nevím, na co ty samoobslužné pokladny jsou... Nic to neurychlí, ve frontě naopak budu čekat déle, než si panáčci přede mnou pomalou rychlostí vše nacvakají, zaměstnanců bude stejně, protože někdo to bude muset hlídat, abych se nenacvakal 5 rohlíků a jedno mlíko místo 10 rohlíků a 3 krabic mlíka... Vlastně je to asi dobrý jen proto, aby se člověk nemusel s tím ****** za pokladnou dohadovat, že chce ještě jednu tašku, protože nákup za dva litry do dvou minitašek nenacpe, a nebude se muset bránit okrádání, jak celkem běžně v Bille na Svoboďáku... Ale možná mám jen hold špatné zkušenosti :) Jinak v Brně to asi není, teda alespoň ne v Tescu v Bohunicích. Možná v tom velkém Tescu u Avionu či kde je?

V Avionu bude od 25.3. osm samoobslužných pokladen. Hlídat bude napřed jedna pokladní dvě pokladny a ve finále čtyři pokladny. Tak lehce to oblbnout nepůjde, je to docela chytře ošetřeno.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
miropiro píše:
Kde jsou v Tescu? Že jsem je nikdy neviděl? Nebo je to nějaká novinka a já v Tescu ještě od té doby nebyl?

Jsou v Praze a v Ostravě a za 14 dní se budou montovat tady v Brně v Tescu v Avionu. V provozu budou od 25.3.

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
miropiro píše:
Já bych si to klidně troufnul i u složitějších. Pětikoruna je nic proti 1 Euru sarcastic

To si povíme, až jich tam naházíš pět nebo šest, a ono to neudělá nic :-P

(Jinak je to teda prakticky podvod, sice vám za to nikdo asi nic neudělá, ale úplně košer to nejni.)

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Domis píše:
Pětikoruny za jednoeurovky vhazovat jde. Já jsem je aspoň vhazoval ve Francii a Německu pětikotuny za eura do různých automatýů na suvenýry, či dalekohledů, dokonce i do parkovacích automatů...nevím, jak je to ale u těch složitějších automatů, to jsem si už netroufal.... doporučuju využít dokud máme naše české koruny :lol:

Já bych si to klidně troufnul i u složitějších. Pětikoruna je nic proti 1 Euru sarcastic

Můj nový web o severním okolí Brna

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
miropiro píše:
Jak vlastně fungují ty automaty na jízdenky? Dobře, přijdu, dám tam požadovanou částku a počkám na lístek. Automat musí rozpoznat minci. Ale jak to dělá? Jde o to, že např. na Maltě jsem do vozíku dal jako zálohu (stejně jako v Česku) pětikorunu namísto té jejich jednolibrovky. A tak mě napadá, jestli by se takto dali oblafnout automaty na jízdenky ve Vídni díky stejné velikosti jednoeurovky a pětikoruny...

Pětikoruny za jednoeurovky vhazovat jde. Já jsem je aspoň vhazoval ve Francii a Německu pětikotuny za eura do různých automatýů na suvenýry, či dalekohledů, dokonce i do parkovacích automatů...nevím, jak je to ale u těch složitějších automatů, to jsem si už netroufal.... doporučuju využít dokud máme naše české koruny :lol:

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
miropiro píše:
Jak vlastně fungují ty automaty na jízdenky? Dobře, přijdu, dám tam požadovanou částku a počkám na lístek. Automat musí rozpoznat minci. Ale jak to dělá? Jde o to, že např. na Maltě jsem do vozíku dal jako zálohu (stejně jako v Česku) pětikorunu namísto té jejich jednolibrovky. A tak mě napadá, jestli by se takto dali oblafnout automaty na jízdenky ve Vídni díky stejné velikosti jednoeurovky a pětikoruny...

automaty obvykle vyhodnocují minci podle průměru, hmotnosti a tloušťky. Tato kombinace je kupodivu docela unikátní, takže to až tak oblbnout nejde.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Někde sem to v poslední době určitě viděl - v Brně, jestli to bylo Tesco nevím, ale je to pravděpodobný. Asi ten Avion; Kampus, Špalíček ani Krpole určitě ne.

My to užívali v Anglii, snažší než něco řešit s člověkem za kasou.

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
vždyť mam se ani nedá otočit, musíš jít v proudu a rychle brát věci

2009
28 čer 2007 16:54
Když už samku na Svoboďáku, tak Albert. Ten prostor mě prostě fascinuje. :-D

9986
15 led 2005 23:41
Nevím, na co ty samoobslužné pokladny jsou... Nic to neurychlí, ve frontě naopak budu čekat déle, než si panáčci přede mnou pomalou rychlostí vše nacvakají, zaměstnanců bude stejně, protože někdo to bude muset hlídat, abych se nenacvakal 5 rohlíků a jedno mlíko místo 10 rohlíků a 3 krabic mlíka... Vlastně je to asi dobrý jen proto, aby se člověk nemusel s tím ****** za pokladnou dohadovat, že chce ještě jednu tašku, protože nákup za dva litry do dvou minitašek nenacpe, a nebude se muset bránit okrádání, jak celkem běžně v Bille na Svoboďáku... Ale možná mám jen hold špatné zkušenosti :) Jinak v Brně to asi není, teda alespoň ne v Tescu v Bohunicích. Možná v tom velkém Tescu u Avionu či kde je?

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
miropiro píše:

Tohle ti asi nikdo radši neřekne :-) Obchodní tajemství. Vozíky jsou hodně primitivní, tam vám stačí plastové žetony, žejo. Ale i u automatů na mince byl hodně populární trik, kdy slovenskou dvoukorunu (nebo pětikorunu? už ani nevím) braly jako českou desetikorunu. Těžko říct proč, liší se vlastně docela dost.

1546
miropiro píše:
Kde jsou v Tescu? Že jsem je nikdy neviděl? Nebo je to nějaká novinka a já v Tescu ještě od té doby nebyl?

To mne taky zajímá, četl jsem, že to někde zkušebně instalovali, ale ono je to i v Brně? Tesco mám z ruky, tak tam nechodím, ale nebylo by to nezajímavé vyzkoušet :-)

Co se automatů týče, tak tam se používají různé mechanismy od složitějších až po jednodušší, obecně řečeno - automat minci s vysokou přesností zváží a zjistí, zda má správný rozměr. Povrch se obvykle neskenuje, to dělají jen bankovkové terminály, takže když někdo naháže do automatu například kroužky od ložisek, které mají stejnou hmotnost a rozměr jako dvacka, automat je v pohodě přijme. Tak to bylo před cca 5 lety, když jsem to řešil a neočekávám, že by se to moc měnilo...

2574
Malečkův rajón

2574
Malečkův rajón
Zlaťák píše:
To vracení by neměl být problém. Automaty dnes už umí peníze "recyklovat" (viz třeba samoobslužné pokladny v Tescu). Umí vracet z toho, co tam lidi předtím naházeli, nemusí mít extra kastlík na přijaté drobné a extra na vrácení.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
když mě tuhle dojde tetka na zastávce kde je automat a řekne že chce jízdenku, protože nemá čas, i když tam na mě kolik minut čekala...
tak jsem potom nevrlý a nepřijemný

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2001 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 81  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata