Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 68 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

2009
28 čer 2007 16:54
PvvS píše:
Aby to pak nedopadlo jak v olomouci, kde kdyz stavkovalitramvajaci, tak ve vysledku vysla Abusova ND levneji jak normalni provoz ..

To by musely být externí autobusy o dost levnější, než ty od DPMB.

9305
10 čer 2004 11:19
Aby to pak nedopadlo jak v olomouci, kde kdyz stavkovalitramvajaci, tak ve vysledku vysla Abusova ND levneji jak normalni provoz ..

30
16 led 2009 08:35
7653: Přes to všechno nevidím důvod ke stávce, která by měla být vždy až krajním výsledkem nedohody (a tuplem by to mělo platit v dopraváckém oboru, kde je přímý dopad na nezúčastněnou skupinu cestujících). Tuhle odpověď adresuji také na jednoho z diskutujících výše, který mě šokoval názorem, že až se podaří vystávkovat ty výhody zpět, měly by platit jenom pro ty, kteří stávkovali. Nemluvě o těch, kteří se dle dotyčného rádi svezou se stávkou, ale žádných pět neplacených hodin na to nepoužijí ...
Jinak se mi ve včerejších Otázkách VM "líbil" primátor Onderka, který konečně naplno vyslovil, za koho na té radnici je - nikoli za občany města, ani za voliče sociální demokracie, ale za odbory, po kterých se vyšplhal ke správné stranické knížce a do korýtka ... Jeho blábolení o tom, že se nemůže stát stávkokazem, takže ani nezvažuje nějakou provizorní náhradu MHD - hodné zaznamenání!

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
no ale stejně s náma podnik vydrbal, protože zvedl o víc než by měl a zavedl úplnou novinku: platí se za posilovnu, a odůvodnění bylo zavedení nové daně.
zajímá mě, z čeho a jak to podnik počítá, protože se daní z ceny obvyklé, ale DP není provozovatelem posilovny (nebo něco takového má v oprávnění pro podnikání?), takže kde vzal nějakou částku, ze které se to počítá?

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
marecek.00 píše:
V případě jízdenek tuším platí snížená sazba DPH 10 %.

Aha, to pak vysvětluje, proč mi to nevycházelo. :)

1546
06 lis 2009 10:30
Ano, co se benefitů týče, daní se tržní cena, nikoliv cena, kterou platí zaměstnanec. Jde o změnu v zákoně o DPH, vypuštění výjimky z obecného pravidla, které bylo zavedeno v roce 2004, do té doby se danilo jako dnes. Tedy pokud platí zaměstnanec 100 za něco, co stojí obvykle 1000, daní se nikoliv 20 % ze sta, ale 20 % z tisíce, v tomto modelu tedy dvě sta. V případě jízdenek tuším platí snížená sazba DPH 10 %.

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
edit: výše daně pochopitelně obecně vzato má co dočinění s tím kolik toho DP dostane, ale myslel jsem to v tomhle případě tak, že jsem chtěl zdůraznit, že tato částka se nemění a že zaměstnanci akorát musí platit mnohem větší daň státu... tak snad už je to teď srozumitelnější

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
Pokud vím, háček je v tom, že se daně nepočítají z toho co se platí (tj. ty minimální náklady) které si účtuje DP, ale v tom, že se výše daně (která nemá nic společného s tím kolik toho půjde DP ve formě příjmu) začne počítat z tržní ceny (tj. ceny která je podstatně vyšší než jakou bez daně platí zaměstnanci) => nejde ani tak o větší spoluučast zaměstnanců jako spíš o zvýšení daní, ne?
Je teda možný že se pletu, v případě, že zakopanej pes je ještě někde jinde, budu rád, když to někdo objasní...

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Fathom: Nikdo Vám nic nebere!!! #-o hlavoudozdi (ach jo, hlavně že jsem to o pár příspěvků níže psal - nejsi taky z odborů?)

chat: ono není na výhodách študáka až tak co závidět 8-)

409
27 lis 2007 03:31
Pořád někde jinde
7653 píše:
až budou taky zaměstnaní, uvidí a pochopí (nebo taky ne) k čemu a proč jim zaměstnavatel poskytuje výhodu oproti zákaznické veřejnosti, a když na nich nechce vydělávat a prodá jim to za dejme tomu náklady na výrobu, proč mají ještě něco danit, když už daní polovinu svýho platu.

Dostávat velkou část „platu“ ve výhodách (když se to nedaní, nebo jenom málo…) taky nemusí být nutně extra, když je člověk nechce. A tenhle systém nedovoluje zaměstnanci říct nojo, ale já ty debilní stravenky nebo režijku nechcu, dejte mi místo toho peníze. Protože namísto toho dostane akorát nic. (Tím vůbec nechci říct s čím souhlasím nebo ne, jenom abyste třeba tohle taky vzali v potaz.)

3345
13 lis 2004 11:58
M3 píše:
V Eurestu vaří ti stejní kuchaři jako v Aramarku. Tak nevím.

jj, to je fakt, ale teď mi připadá ten přístup tak celkově horší..

72
09 úno 2006 14:18
Brno
Datel: zaměstnanecké benefity a různé režijní výhody mají v této zemi tradici už od Rakousko-Uherska. Byly za 1. republiky, za Protektorátu, nezrušili je ani komunisté. Nechápu, proč by se na ně mělo sahat teď, zejména, když páni poslanci ze svých výhod (nemalých) nejsou ochotni dát ani korunu. Stávce fandím.

Moderátor
7587
Brno
asi začnu závidět :-P

1410
Sebrowitz
Navic, student presencniho studia je dotovan daleko vic nez nejaky zamestnanec... Takze zavist by tim padem byla spis opacna. :mrgreen:

3311
Brno
OK, možná zatím studuji, ale co nevidět se to změní a jediné, co vím dopředu a jistě, že pokud mě někdo někde zaměstná, tak nechci mít s odborovou pakáží co dočinění.
Když mi zaměstnavatel bude nabízet režijku, pokud o ni budu mít zájem, tak za ni prostě zaplatím víc. Když mě bude zaměstnavatel přispívat na jídlo menší částkou, rozhodně mě to nepotěší, ale taky nemusí přispívat třeba vůbec. A tak by se dalo pokračovat... Zkrátka zdanění benefitů = vyšší finanční spoluúčast zaměstnanců při jejich čerpání. V tom není žádná závist.

1546
Nemyslím si, že někomu vadí, že si Sodexho udělalo byznys na stravenkách. Mně osobně ale docela vadí, že ho dotuje stát. Stravenky se staly jakýmsi neoficiálním platidlem, které podporuje stát, což není zrovna dobře.

Mimochodem, tato výjimka se do zákona dostala teprve před pěti lety, do té doby se danily benefity stejným způsobem jako dnes.

Co se odborářů týče, ti tuto úpravu sami posvětili, důkazem budiž tento článek, ve kterém nemají k janotovu balíčku, jehož součástí tato úprava je, výraznější připomínky. Totéž u poslanců, kteří dnes s tímto návrhem bojují. Proto jednoduše nevěřím, že tím, co se řeší, jsou stravenky.

Citace:
až budou taky zaměstnaní, uvidí a pochopí (nebo taky ne) k čemu a proč jim zaměstnavatel poskytuje výhodu oproti zákaznické veřejnosti, a když na nich nechce vydělávat a prodá jim to za dejme tomu náklady na výrobu,

Ale vždyť tak se přece děje! Podnik poskytuje zaměstnanecké výhody jen za náklady na výrobu + DPH.

PS. A mohu Ti garantovat, že nikomu opravdu nic nezávidím, jsem spokojen se svým životem, svým příjmem, žiju si tak, jak chci, nemám důvod komukoliv cokoliv dalšího závidět.

3724
28 úno 2006 19:00
Tak, tak 7653!
Všichni mají jasno: Chudáci cestující!
Co by zde přítomní říkali na to, kdyby za své celoroční úspory zaplatili dovolenou a letenku, a pak dorazili na letiště, a zjistili, že kvůli platům pilotů Lufthansa 3 dny nelétá (viz docela nedávno).
Taktéž mě točí, když tady víceméně z legrace napíšu, co lidé jsou schopní na vozech všechno mačkat, a nějaký Óbrchytrolín napíše, že cestující NEMUSÍ vědět, co mačkat (...)
Asi dopravácké odbory stejně jako předtím odbory pilotů Lufthansy vyčerpaly všechny možnosti, a dotyční diskutéři toto pochopí, až někde a někdy nastoupí do pracovního procesu. (pokud ještě bude vůbec kam!)

1111
05 čer 2005 13:18
mh píše:
ee, Eurest.. ovšem žádnej zázrak to taky rozhodně není, myslím, že už i ten Aramark byl lepší..

V Eurestu vaří ti stejní kuchaři jako v Aramarku. Tak nevím.

Moderátor
7587
Brno
co si firma objednala, to má (provozovatel jídelny Sodexo)

že na žravenkách vydělává, je další. kdo tady vydělávat nechce. nejste náhodou češi že jim závidíte?

co se dělo do téhle doby v pozadí politické scény, jestli se jednalo o zrušení omezujícího zákona nebo ne, koukám taky máte všichni kverulanti jasno. až o tom začne psát Blesk, tak se to podle vás teprve řeší. já mám za to, že se jednalo a stávka, kdy se o ní začalo mluvit v médiích, je až to poslední řešení, které někoho začalo zajímat až bylo pozdě a výsledky jednání nula, proto se o tom píše.
ale všichni studenti zde na foru mají jasno.
až budou taky zaměstnaní, uvidí a pochopí (nebo taky ne) k čemu a proč jim zaměstnavatel poskytuje výhodu oproti zákaznické veřejnosti, a když na nich nechce vydělávat a prodá jim to za dejme tomu náklady na výrobu, proč mají ještě něco danit, když už daní polovinu svýho platu.
nejde jenom o žravenky a já nevím co ještě, jde o víc. závidíte? asi je nemáte

9305
Mam zkusenosti S Eurest , GTH a Sodexho. Asi nejlip vychazi GTH, jejich syrovy nebo salamovy talire stavaly za to. Z toho se clovek najedl . Jinak i nabidka smazenych jidel na pockani (syr, kvetak, Gordon Blue, zampiony) byla dobra. Horsi to meli se salatama ..
Ale sodexho a jeho ceny stojej za to. Kdyz bagety jsou drazsi jak na benzince u dalnice...

3345
13 lis 2004 11:58
agent_s_teplou_vodou píše:
Sodexho vaří v DPMB?

ee, Eurest.. ovšem žádnej zázrak to taky rozhodně není, myslím, že už i ten Aramark byl lepší..

1546
Je to celé hrozně zamotané, otázkou je, jak moc do toho vstupuje předvolební kampaň, myslím, že není třeba říkat s jakou stranou je většina odborových bossů spojena, popřípadě je jejich členem. Ten zákon byl schválen před půlrokem a všichni měli rok času na řešení. Teprve před nějakými čtrnácti dny se najednou rozjela vyhrocená kampaň, kde z poslanců nejvíc samozřejmě křičí ti, kteří si toho před rokem ani nevšimli (za co je platíme?), což mi dává dost důvodů k tomu, abych nevěřil tomu, že odborářům jde o řešení.
Samozřejmě tím nemluvím o těch, kteří chtějí protestovat, ti se prostě vezou na téhle vlně, kterou nastartoval někdo jiný, ovšem za jiným účelem, než jak se prezentuje.

Mimochodem, omlouvám se za nesmysl v tom příspěvku, má tam samozřejmě být "Nesouhlas se stávkou neznamená souhlas se zdaňováním benefitů. "

1410
Sebrowitz
"Ušetříme, ať to stojí, co to stojí..." sarcastic

9305
agent_s_teplou_vodou píše:
Sodexho vaří v DPMB? S touto firmou jsem se bohužel setkal při mém čtyřletém působení v Siemensu. Ty sra....čky co vařili se vůbec nedaly žř....át.

Koukam stejne varej asi vsude.. Ale vystipali predchozi firmyna zaklade toho ze nabidli o dost nizsi ceny na jidlo. Sice se to neda jist, vcelku pravidelne je na odpoledni zkysla polivka, nebo radsi vubec neni, ale jsou levni ..

3311
Brno
marecek.00: Souhlas, diplomacie a vyjednávání je odborům cizí, ale to je dáno tím, jací chytráci se tam dostanou.
Jeden příklad za všechny, jeden bývalý spolustudující na VŠ opakoval asi 6x nebo 7x několik ročníků bakalářského studia, když zjistil, že na to nemá (nyní se o to snaží dál na dálkovém), tak se dostal nějakým způsobem do odborů ČD a záhadně rychle se pak dostal docela vysoko do vedení odborů v Praze ](*,)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata