Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 72 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

3750
08 čer 2005 23:12
Kdyz si nekdo poctive kupuje salinkartu, tak ma davat pozor na to, aby ji neztratil.

Taky neprijdete do obchodu s tim, ze se vam z tasky ztratily tri rohliky a chcete dalsi zadarmo, protoze byste jinak nemeli co jist...

9986
15 led 2005 23:41
Oboje :)

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Pak je otázka, jestli je tu MHD pro lidi, nebo lidi pro MHD. :mrgreen:

9986
Z jaké jedné stránky?
To by ještě musel platit pokutu a kupovat si novou i přestože by v databázi měl jasně napsaný, že máš ještě platnou šalinkartu? To je přece úplný nesmysl.

Přesně o tomhle pohledu "jen z jedné strany" jsem mluvil.

3
22 úno 2010 13:39
Z jaké jedné stránky? Jsme přece lidi a nebudem se vykořisťovat.
A co kdyby někdo přišel na to, že ztratil šalinkartu až při kontrole revizorem? To by ještě musel platit pokutu a kupovat si novou i přestože by v databázi měl jasně napsaný, že máš ještě platnou šalinkartu? To je přece úplný nesmysl.

2009
28 čer 2007 16:54
Mauricio píše:
Tady nejsi v jiných městech, tady si v Brně.

Každé město má svoje silné a slabé stránky a zrovna tohle patří v Brně k těm druhým...

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mauricio píše:
Ptám se, co je lepší (pro dopravce), zisk z toho, že si někdo koupí novou šalinkartu v plné ceně (zejména, když to takto umožňuje zákon) nebo z toho, že někdo zaplatí za vystavení duplikátu 5 Kč (a přiznejme si, že 5 Kč je stejně nereálná částka)? Vidíte to zase všechno jednostranně, někteří.

Já beru na vědomí to, z čeho má DP větší zisk (o tom není sporu), jde mi ale o způsob, kdy si DP všechny údaje zadává do počítače

9986
Ptám se, co je lepší (pro dopravce), zisk z toho, že si někdo koupí novou šalinkartu v plné ceně (zejména, když to takto umožňuje zákon) nebo z toho, že někdo zaplatí za vystavení duplikátu 5 Kč (a přiznejme si, že 5 Kč je stejně nereálná částka)? Vidíte to zase všechno jednostranně, někteří.

6976
Žlutý kopec
Datel píše:
Pokud si dobře vzpomínám, při zavádění klouzavého tarifu se právě oháněli, že bude možné při ztrátě vystavit duplikát. Zákon (vyhláška), kterou zde někdo zmiňoval, by šla krásně "obejít" nějakým symbolickým poplatkem, jak už tady taky někdo psal.

ano, z toho nového systému jsem to taky kdysi tak chápal, zvláště když si to ukládají do počítače...no a výsledek je stejný jako vždy

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Pokud si dobře vzpomínám, při zavádění klouzavého tarifu se právě oháněli, že bude možné při ztrátě vystavit duplikát. Zákon (vyhláška), kterou zde někdo zmiňoval, by šla krásně "obejít" nějakým symbolickým poplatkem, jak už tady taky někdo psal.

9986
Tady nejsi v jiných městech, tady si v Brně.

3
Jenže v ostatních městech vydávají duplikáty a žádný problémy s tím nemají. Když už skladují informace o mně, tak už bych z toho nějáké výhody mít mohl.

Dokonce je možný, že mi to opravdu tu ztrátu zavinil MPB. Při kontrole šailinkarty se mi jedině mohla ztratit. :-)

Že bude někdo jezdit na milionkrát ztracený duplikát? Dal bych třeba limit kolikrát může být vydaný a když už v databázi vidí, že si opravdu někdo poctivě kupuje pravidelně šalinkartu,tak s vydáním náhrady by opravdu neměl být problém.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
vem to logicky: pak bude celý Brno jezdit na jediný ztracený a milionkrát vyžádaný duplikát :-D

1092
09 lis 2006 18:16
Asi tu vyhlášku nechápu, ale dle mého názoru tam má význam to slovo bezplatně. Tedy když to DPMB zpoplatní nějakou částkou, třeba 5 Kč, tak by problém být neměl, ne?

1546
06 lis 2009 10:30
Jednou věcí je jízdenka, druhou věcí je její obsah, jestli si rozumíme. Není problém navrátit tu plastovou kartičku s čipem, problém je s jejím nabitím, protože kartička je jen nosič, jízdenkou je de facto jenom ten nabitý kredit.

Mimochodem, má to za vedlejší následek i ten neskutečný nesmysl, kdy při zakoupení roční šalinkarty musíme měnit kupony a kdo zapomene, byť je na kuponu jasně napsáno, že jde o xtou část z ypsilonu, musí ho jet ukazovat na centrálu.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Takže zavedení čipovek bude podmíněno změnou zákona, tam za ztracenou (a zablokovanou) čipovou jízdenku náhradu poskytnout lze. Obdobně jako v Rakousku, když předložíte účtenku o zakoupení skipassu, na které je číslo čipovky, tak tu starou ztracenou zablokují a vystaví náhradní.

1546
06 lis 2009 10:30
Doci: Už jsem se informoval, podle zákona ani nesmějí.

EDIT: abych byl přesný, doplním. Jde o vyhlášku 175/2000 Sb. , konkrétně paragraf 42, jehož odstavec třetí praví: (3) Za ztracenou nebo poškozenou jízdenku dopravce náhradní jízdenku bezplatně neposkytuje, pokud ztrátu nebo poškození nezpůsobil sám.

Tedy vyhláška hovoří jasně, aby podnik mohl náhradu poskytnout, muselo by tam být "nemá povinnost poskytnout" nebo něco takového. To bohužel není. Jedinou možností je útočit na Ministerstvo dopravy, aby novelizovalo vyhlášku.

3
Ahoj, zratil jsem šlinkartu. Chtěl jsem duplikát šalinkarty, ale paní u okýnka mi řekla, že nevystavujuí a si koupit novou. Sice jasně v databázi viděla, že mi ještě šalinkarta platí 14 dní. Opravdu se duplikáty v Brně nevystavují nebo prosím paní byla špatně informavoná?

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Ostatně, i vnitřní velký BUSE je trojjazyčný.

254
24 srp 2009 18:59
Ejhuj sory, pane Jaši.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Já si osobně myslím, že místa je v řádu dosti. Vždyť třeba sloupec sobota + neděle není kompletně zaplněn (nejvíce odjezdů je přeci jen jaksi v pracovní dny), zbylé místo by se tedy krásně dalo zaplnit doplňkovými informacemi.

Můj nový web o severním okolí Brna

3750
08 čer 2005 23:12
Kdyz uz se cizincum oznamuje, ze na tehle zastavce se nachazi Headquarters of Masaryk University nebo Faculty of electrical engineering (bezesporu jsou to turisty vyhledavane cile a zahranicni studenti si predem nedokazi zjistit nazev skoly v mistnim jazyce), tak uz se jim muze v jizdnim radu prelozit, ze vuz jede jen na Hlavni nadrazi a dale do vozovny

1442
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
teda vy naděláte.. :) já tady mám taky jízdní řády ve vlámštině a nestěžuju si.. :)
Jinak souhlasím s angličtinou, když už v MHD může být masaryk university headquarters, tak proč ne popisky na zastávkách..

6976
Žlutý kopec
H20 píše:
Francouzi angličtinu odmítají už jen proto, že vytlačuje francouzštinu z mezinárodního styku. Ona totiž francouzština je nebo spíš byla opravdu diplomatickým jazykem, kterým se mimojiné mezi sebou domlouvaly jednotlivé ambasády. Ať se to MartinoviV líbí nebo ne. A jako cizinec to jistě uvítám. Ale co chcete překládat na jízdním řádu do cizího jazyka? Grohova bude anglicky The Grohova street? Nebo německy Grohova Strase? A nakonec, aby se Martin ještě více naštval, tak naprostá většina cizinců, které potkáváme v Brně jsou studenti nebo zde pracující. A zrovna v jejich zájmu by mělo být, aby se aspoň základy naučili. Popravdě řečeno, opravdového turistu v Brně sem eště nepotkal.

Není to nic o naštvání, to slovo sem nepatří, jelikož je to pouze věc názoru. Někdy navštiv Komenského náměstí (například) a uvidíš i autobusy plné turistů. Ale právě JŘ s vysvětlivkami alespoň v AJ jsou důležité: když si jako turista vybíráš místo (více rovnocenných), kam pojedeš, vybereš si to místo, kde vidíš nějakou snahu něco pro turisty dělat a ne Brno, kde je výrazů v jiném jazyce než českém pomálu.

3724
28 úno 2006 19:00
Chjo... Třeba v Řecku je úspěchem, pokud mají JŘ i v latince. A nakonec přijede autobus s cedulí v cyrilice (nebo jak se to správně jmenuje), a Vy luštíte, jestli je to TO, co chcete.
Názor PvvS: :applause:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata