Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 68 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 146  Další
Autor Zpráva

2009
28 čer 2007 16:54
Ona je tak trochu škoda, že se to neudělalo velkoryseji už za komunistů. Vincky jsou dost malé a husté na to, aby uživily jedinou podzemní zastávku (ať už šaliny, nebo trajfu) pod Pálavským náměstím. MHD by pak mohla pokračovat po kousku Žarošické a Jedovnické, pak uhnout na jih ke smyčce Novolíšeňská a odtam případně prodloužit po Trnkově dál na východ v případě výstavby v oblasti. Jenomže dnes už je na něco takového pozdě, na to se musí myslet už při rozhodování o stavbě...

432
18 srp 2009 01:25
BRNO
no tak muselo by se vybudovat samostatné těleso ... nepřipadá v úvahu, že by se silnice na vinohrady měla zcvrknout do jednoho pruhu v každým směru ... nehledě na to, že vzhledem k přetíženosti křižovatky u kasáren by se musela vybudovat MÚK a to je teda schůdnější se domluvit s DPMB na tom, aby nakoupila víc kloubů a ve špičce posílala na t-27 klouby

1546
06 lis 2009 10:30
Jo, já hledal, ale nedohledal... A očekávám, že realizace nereálná, co?

3725
28 úno 2006 19:00
marecek.00 píše:
Zajímalo by mne, uvažovalo se někdy o prodloužení linek ze Staré Osady na Vinohrady? Vím, že dřív koleje vedly dále za kasárna, nicméně neuvažovalo se někdy, že by se do Vinohrad přidaly i právě koleje? Třeba trasa na Pálavské náměstí mi přijde docela průchodná, byť strmá... Napadlo mne to dneska, když jsem se opět nevešel do 27...

Určitě ano, jednou se to tu už probíralo.

1546
06 lis 2009 10:30
Zajímalo by mne, uvažovalo se někdy o prodloužení linek ze Staré Osady na Vinohrady? Vím, že dřív koleje vedly dále za kasárna, nicméně neuvažovalo se někdy, že by se do Vinohrad přidaly i právě koleje? Třeba trasa na Pálavské náměstí mi přijde docela průchodná, byť strmá... Napadlo mne to dneska, když jsem se opět nevešel do 27...

4
16 úno 2010 12:21
Honny píše:
Chtěli to, po její úpravě, táhnout ulicí Vinohrady. Jestli si dobře pamatuju.

Aha a to jako z Mendláku nebo teda od nádraží? Každopádně je to možná škoda, protože by to zkrázilo cestu třeba z Poříčí (popřípadě Křídlovické) k nemocnici

440
04 zář 2009 13:33
Tetčice
niximor píše:
... jestli se jich vubec dozijeme, tak uz nam to dost mozna bude uplne jedno :)

Právě že,pokud se toho dožijeme,tak nás to jako duchny bude zajímat o to víc sarcastic

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Chtěli to, po její úpravě, táhnout ulicí Vinohrady. Jestli si dobře pamatuju.

4
niximor píše:
Chybi ti tam tramvaj ke Kampusu. Tam bych videl ze bude asi nejvetsi tlak aby byla co nejdriv, je to vazne potreba. Dale si myslim, ze asi prijde na radu Bystrc, nebo mozna Lesna, o obou uz se mluvi dostatecne dlouho, aby se neco zaclo dit. Nicmene videl bych to na vyhled tak nasledujicich 10 let, mozna i vic, takze ty ostatni prodlouzeni snad ani zatim nema smysl uvazovat, protoze jestli se jich vubec dozijeme, tak uz nam to dost mozna bude uplne jedno :)

Děkuju za odpověď, Kampus tam mám, ale jen jako Bohunice, mohl jsem být přesnější. V zásadě ale souhlasím s tvým pohledem. Taky bych viděl celkem reálně to prodloužení k té budoucí vlakové zastávce ve Starém lískovci (25 a 29), protože, jestli bude a oni nechají takový přístup od vlaku na MHD, jako je v Heršpicích, tak potěšpánbůh ...

Jinak, kdysi se v rámci obslužnosti Kampusu mluvilo i o možnosti trolejbusového spojení s hlavním nádražím (nebo tak nějak), to asi už padlo, co? Jestli to chtěli táhnout kolem hřbitova, tak to by bylo teda :D

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
Chybi ti tam tramvaj ke Kampusu. Tam bych videl ze bude asi nejvetsi tlak aby byla co nejdriv, je to vazne potreba. Dale si myslim, ze asi prijde na radu Bystrc, nebo mozna Lesna, o obou uz se mluvi dostatecne dlouho, aby se neco zaclo dit. Nicmene videl bych to na vyhled tak nasledujicich 10 let, mozna i vic, takze ty ostatni prodlouzeni snad ani zatim nema smysl uvazovat, protoze jestli se jich vubec dozijeme, tak uz nam to dost mozna bude uplne jedno :)

4
Tak jsem slyšel o těhle možných prodlouženích (z různých zdrojů):

1 - V Řečkovicích až na Žílkovu a v Bystrci až na Kamechy (také 3)
4 - Přesunutí smyčky z Náměstí Míru
5 a 7 - Dokončení trati přes Lesnou
8 (případně i 6 a 7) - Prodloužení do Bohunic, Bosonoh (či snad i na Kamenný vrch) a 8 v Líšni prodloužit snad až na náměstí
9 a 11 prodloužení na Lesnou
10 - Snad prodloužení (obnovení) traťě přes Líšeň
9 a 12 - taky nějaký prodloužení v Komárově, ale nejsem si jistej kam přesně (budu rád za upřesnění)
25 a 26 až snad na Mifkovou (každopádně blíž k osmičce)
25 a 29 ve Starým Lískovci až k v budoucí železniční stanici

A mě by zajímalo, která z těchto prodloužení jsou podle vás za prvé nejpravděpodobnější, respektive, že k nim dojde nejdříve a která nejpotřebnější, z hlediska zlepšení dopravní obslužnosti. A která jsou podle vás nejméně pravděpodobné a zbytečné.

Vím, že se tady o tom tak více méně po fóru mluvilo, ale myslím, že je to takové malé shrnutí, které by si zasloužilo komplexní shodnocení. Tak snad mě nepošlete do háje ...

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
brněnský deník píše:
Rozšíření se tak možná dočká například autobus 57. „Musíme vyřešit dopravní spojení v městské části Brno-sever. Dřív jezdívala od vozovny v Husovicích do Útěchova, teď jezdí jen ze zastávky Merhautova do Soběšic. Chceme jí alespoň část protáhnout dál a znovu propojit s Husovicemi,“ popsal možné změny Veselý.

ds: Tak to už je myslím minimálně podruhé, co ses takto trefil! :applause: Akorát je otázkou, jak dlouho Tvůj nápad na lince 57 vydrží... wink

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
ds píše:
Se zbytečnou 57 v Husovicích souhlas. Optimální řešení by byla výstavba smyčky někde za zastávkou Merhautova; třeba by to nebylo tak neřešitelné, vzhledem k tomu, že ve směru od Husovic je tam zákaz vjezdu. Smyčku by pak mohly využívat i posilové 25 jezdící do Husovic a hlavně okružky 46/66. Odstranila by se tak vyhlídková jízda přes Černá Pole.

Hehe, teď jsem našel tento svůj příspěvek z loňského ledna. Asi se dám na věštění budoucnosti:-)

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
no řekl bych že spíš parazitujeme, protože ráno se tam máme problém poskládat sami, natož Sebusáci, kterým to patří

3725
28 úno 2006 19:00
Honny píše:
Jestě tam tuším občas bejvaj odstavený nějaký regionálky, pokud si dobře všímám.

Sebus má tu smyčku v pronájmu, takže tam spíš hostují linky DPmB.

3989
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Honny píše:
Jestě tam tuším občas bejvaj odstavený nějaký regionálky, pokud si dobře všímám.

701 a 702.

1410
Sebrowitz

371
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
miropiro: Linka z Úzké do Avionu ale, pokud vím, už existuje (zdarma bus) - nač vést další? Když už nutně náhradu za a-67, pak ať se zvýší intervaly tý linky zdarma a pak by a-67 mohla být trvale ukončena na Úzké nebo na Zvonařce... i když na Zvonařce už tak končí dost linek (60/61/51)... nemám zas takový přehled, ale zvládla by to ta mrňavá smyčka?

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Je sice hezké, že na a-67 ubylo spojů do Avionu, ale je tím pádem více spojů z Úzké? Co se psalo zde na fóru, tak nikoliv. Já osobně bych navrhoval linku a-67 provozovat jen v úseku Jundrov - Zvonařka, pochopitelně přes hlavní nádraží a pak linku z Úzké do Avionu. Právě v tomto úseku chytá a-67 dost často zpoždění.

Můj nový web o severním okolí Brna

1410
Sebrowitz
Nicméně jsem v terénu a zatím jezdí vše, co sem viděl...

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Obávám se, že příspěvek MKzB byl myšlen s lehkým nadhledem...

1111
05 čer 2005 13:18
MKzB - co to plácáš za nesmysly? Jakej jízdní řád kalamita? V takové kalamitě mě je jízdní řád u zadku. Základ je pokud to jde dojet a pacoše bezpečně dovézt. Samozřejmě ne za každou cenu (bohužel i tací se v řadách řidičů najdou), protože DP neplatí takové peníze, abych si mohl jen tak dovolit rozbít vůz popř. někoho zranit.

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Navrhuji, aby DPMB vypracoval další jízdní řády v provedení Pracovní dny - kalamita, kde by byly delší jízdní doby, aby řidiči mohli jezdit opatrněji.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
domluvený to tam je, ale jenom proto že tam ta silnice defakto končí :-)
jinak stejně všichni využíváme prostor před vjezdovou bránou a otočíme se na couvačku k přejezdu.

6620
21 pro 2005 17:01
Eda píše:
Karlos: S tím otáčením v areálu cizí firmy bych to neviděl nějak extra růžově. Na tomhle se dlouhodobé řešení nedá postavit.

Ve Slatince se, pokud vím, taky otáčí v areálu nějaké firmy. 7653 mi to tak alespoň kdysi vysvětloval.

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata