Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 76 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
niximor píše:
Jeste kdesi tusim byla rucni vyhybka (se zavazim), ale ted nevim kde a jestli tam jeste stale je
a z trolejbusu:
- Manipulacni trate
- Kruhac v komine

Jestli jsem dobře viděl, tak trolejbusový kruháč je i v Pardubkách (a dlouhé Solarisy mají problém...)

Můj nový web o severním okolí Brna

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Husitská - Jungmannova, to je docela štreka oproti Jugoslávská - Jugoslávská

370
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
agent_s_teplou_vodou:
Podobně krátká vzdálenost je na d-1 a d-6 – nevím přesně kolik metrů. (Husitská-Jungmannova)

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
-Troleje železničního charakteru mezi podstránskou a Stránskou skálou.
-Odstavná kolej na Stránské skále (část trati do Líšně)
-Bloková smyčka u husovické vozovny.
-Smyčka v Masarykově čtvrti uprostřed náměstí.
-Čtyřkolejka u HN.
-Smyčky Nové sady a na mendláku se dají použít z obou směrů.
-Odstavná kolej na Mendláku.
-Mimoúrovňové křížení TT na Vídeňské.

Mimochodem ta polosmyčka na Kotlanově je snad zbytek původní smyčky. A je tam ani ne tak kvůli odstavování tramvají, ale kvůli nakolejování drátařských vozů. Smyčka byla zrušena pravděpodobně proto, že proudloužení tratě by si nutilo její přestavbu a ta by dle tehdy platných norem nebyla možná.

2009
28 čer 2007 16:54
- Řetězovka na trati na Lesnou (a nepoužití šikmé řetězovky na Halasáku a proto šílený les sloupů).
- Brněnská stoupání: Údolní, Pekanda, Husova, Minská
- nadjezd nad Vídeňskou, šílený třicítkový nadjezd nad Žabovřeskou
- tramvaj v pěší zóně
- vídeňské zastávky (Banskobystrická)
- zastávky u obrubníku (Kounicova, obřanská trať, Táborská)
- tramvaj v úzkých ulicích (Táborská, Minská/Horova)
- přídržnice v obloucích (bystrcká trať na více místech)

3750
08 čer 2005 23:12
niximor píše:
- Jirova (jedina podzemni zastavka)
A co Pisarky?

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
niximor: Ještě bych doplnil třeba:

- těleso tramvajové tratě v prostoru nad Husovickým tunelem, která vede odnikud nikam
- nejkratší vzdálenost mezi dvěma zastávkami na jedné tramvajové lince = 126m (na d-9)

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
"Železniční" výhybky jsou na Kotlavé: http://foto.bmhd.cz/foto.php?1701_6:20050814
Ještě by se dala do seznamu připsat spletitá trolejová křižovatka na Přívratě.
Nebo třeba podzemní měnírny.

872
13 bře 2007 20:20
Brno - Bystrc
Co byste, jako odbornici, vybrali za speciality, ktere brnenske MHD nabizi? Nejedna se mi ted o vozy nebo o linky, ale o koleje a pripadne troleje. Chtel bych dat dohromady nejaky seznam brnenskych zajimavosti, jenze sam urcite nevymyslim vsechno :)
Prozatim me napada:
- Mifkova (jedina uvratova konecna)
- Jirova (jedina podzemni zastavka)
- Kotlanova (zvlastni polo-smycka)
- Tunel v Bystrci
- Tunel v Bohunicich
- Pripojeni na sit SZDC v krpoli
- Pripojeni na vlecku na Porici
- Trikolejka u Grandu
- Trat Stranska Skala - Lisen
Jeste kdesi tusim byla rucni vyhybka (se zavazim), ale ted nevim kde a jestli tam jeste stale je
a z trolejbusu:
- Manipulacni trate
- Kruhac v komine

2574
Malečkův rajón
vojtik píše:
A bude se chlubit, a bude se chlubit. Články ve slohové úpravě hodné základní školy, překlepy, pravopisné chyby a praktiky alá TV Nova. Upozorňuju, že dotyčný autor studuje střední školu a je ve druháku...

http://kritikadopravy.unas.cz/

Před použitím zakryjte něčím průhledným monitor, ať jej pak nemáte zbytečně špinavý ;-)

Ale propagování šalinkarty před autem mu nemám za zlé :twisted:

432
18 srp 2009 01:25
BRNO
to je odpad :shock: :roll:

1111
05 čer 2005 13:18
A co teprve 1517, 1523, 1562... když ještě bývaly zrychlovači? Neseřízené, vozy se hádaly. Ale to bývalo, dnes jsou zrychlovače určitě lepší.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Miky píše:
1497+1556 je jedna z nejlepších zrychlových souprav v Brně. Zajímalo by mě, co by pan kritik dělal, kdyby jel takovou 1536+1559, nebo ještě líp 1590+1599, když ještě jezdily, to byla teprve cukací chuťovka...

šáhnout mi na deltíka to si dovolil moc.....

6349
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
1497+1556 je jedna z nejlepších zrychlových souprav v Brně. Zajímalo by mě, co by pan kritik dělal, kdyby jel takovou 1536+1559, nebo ještě líp 1590+1599, když ještě jezdily, to byla teprve cukací chuťovka...

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
vojtik píše:
Upozorňuju, že dotyčný autor studuje střední školu a je ve druháku...
To řekl bych mluví za vše... Na středních školách se dnes už víceméně standardně učí HTML... A jeden z velmi oblíbených úkolů učitele je zadat studentům, ať vytvoří stránku s nějakou tematikou (která má určité náležitosti)... Nadpis "Školní povinné stránky" hovoří naprosto jasně...
Tudíž spíš než kritizovat co že to tam ten kluk napsal, je namístě kritizovat důvody, proč se musel "vyblít na klávesnici" (rozumějte napsat nějakej blábol v html) jenom aby dostal nějakou známku a žil v klidu dál...
Pochopitelně, stránka bude pravděpodobně ještě nějakou chvíli na netu strašit, protože proč by si kluk ještě přidělávat práci s mazáním, když známku už má a plevel na netu nikoho netrápí? ](*,)

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
vojtik píše:
A bude se chlubit, a bude se chlubit. Články ve slohové úpravě hodné základní školy, překlepy, pravopisné chyby a praktiky alá TV Nova. Upozorňuju, že dotyčný autor studuje střední školu a je ve druháku...

Před použitím zakryjte něčím průhledným monitor, ať jej pak nemáte zbytečně špinavý ;-)

To je zase výtvor. Článek typu "jedna bába povídala" S touhle soupravou osobně jezdím často a cukání jsem si nevšiml. Na to kolik má let jezdí relativně dobře, hošík se chtěl něčím blejsknout že se projel zrovna v den kdy souprava nebyla OK. :^o

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Datel:
Ale na rozdíl od jiných novinářů aspoň uvedl zdroj a odkaz.

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
No to je síla, dokonce použil moji fotku 1497+1556, ale ten komentář o nejhorší tramvaji... :pray:

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR

3724
28 úno 2006 19:00
miropiro píše:
Jsem si všiml, že Kupkova změnila režim, že už není vůbec na znamení...zajímavé, ani se o tom nikde nepíše...

Já jsem si toho všiml až dva dny poté, co jsem tudy na konci šichty jednou projel směrem do Soběšic... biggrin
Myslím, že by bohatě stačil režim "o", čili od 20 do 5 hod. na znamení.

1111
05 čer 2005 13:18
O víkendu by mohla noční doprava jezdit po půlkách do půl druhé a od dvou po hodině (až do půl páté). Myslím, že půl třetí a půl čtvrtá není až tak moc využívaná.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Pokud by to záleželo na mně, radši bych zdražil jízdné, než omezoval dopravu.
Pokud město zruší noční dopravu, vysmívá se tím svým občanům do obličeje. Je to zkrátka jakási veřejná služba, kterou by mělo město být schopno (v rozumném rozsahu) zajistit. V Brně je noční doprava na špičkové úrovni, takže škrtnutí menšího rozsahu by se dalo pochopit. Ale to, co udělala Olomouc, ne.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Noční spoje po půl hodině jezdí pouze v noci na nepracovní den, možná byses divil, jak je noční doprava v takových dnech využívaná, občas bývá problém dostat se do dvojlinky 90/91 do štatlu (protože Fléda a další podniky na trase). Rozhodně bych nešel cestou Olomouce, tady moc cesta k úsporám nevede, ledaže by někdo chtěl pomoci spřízněným taxikářským firmám. Moje babička říkala "nehýbej s dobrotou", do noční dopravy bych nijak zásadně nesahal.

2574
Malečkův rajón
V dotazech na pana primátora na jeho webu zazněl dotaz, zda by nemělo dojít ke změně nočních spojů před víkendem z půl hodiny na hodinu. Neříkám, že celou noc, ale spoje o půl druhé, třetí a čtvrté bych zrušil. Tolik lidí už v noci (snad) nejezdí.

2574
Malečkův rajón
Jsem si všiml, že Kupkova změnila režim, že už není vůbec na znamení...zajímavé, ani se o tom nikde nepíše...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata