Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 39 z 56    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 56  Další
Autor Zpráva

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Johnny5 píše:
...tady vládne "demokracie" a každý...

Co je "demokracie", Johnny ?

V každém případě by zde měla vládnout slušnost ...

Omlouvám se za OT

302
14 úno 2007 21:02
BM, Černá Pole
Thor píše:
Adminům a ostatním se omlouvám za vývoj diskuze.
Proč se omlouvat? Myslím, že snad minimálně tady vládne "demokracie" a každý může napsat korektním způsobem vlastní názor.

418
18 kvě 2008 19:54
No, zdá se, že kolega Demon vůbec nepochopil moji ironii:

Psal jsem, že je dost odpovědnějších profesí, které mají platy menší než řidiči mhd. On ironicky reagoval, že stačí je jen přesvědčit ..... atd. viz výše

Jako příklad dávám lékaře. Mladý lékař v nemocnici má o dost odpovědnější práci s daleko větším stresem, nervy mu drásají noční služby, atd. Plat? Mizerný - do 20 tis. Kč hrubého. Jiný př.: Stavbyvedoucí u mensší stavební firmy je spoluodpovědný za provedení stavební zakázky např. v řádu mil. Kč. (kvalita, harmonogram prací, zásobení materiálem, termíny dodání ..., přesčasy se od něj tak trochu očekávají ... ). Oba chápou svoji práci jako poslání mají k ní vztah a nepůjdou jinam. Mohli bychom jmenovat dále ... Pokud si kolega Demon myslí, že si to co dělají řidiči mhd nedovedu představit, tak mne skutečně velmi podceňuje.

Já na svoji práci taky občas nadávám, ale bylo to moje rozhodnutí ...

Adminům a sotatním se omlouvám za vývoj diskuze.

6620
21 pro 2005 17:01
Rop: Nešlo by to nějak zestručnit? Každýmu se to nechce číst celý.

469
09 kvě 2007 14:55
Daleko
Ad platy učitelů ... podívejte se do vyhlášky č. 564/2006 ... to je hlavní důvod proč jsem to nešel dělat ...

418
To mám chápat jak?

361
28 dub 2006 11:37
stověžatá
Thor píše:
Demon:
Rád se nechám poučit. Ovšem otázka také je, zda Vy něco tušíte o práci jiných ...
Není problém, rád poučuji nevědomé, obzvláště pak ty, co mají nedostatečné povědomí o realitě a značně zúžené obzory... :lol:

418
Demon:

Rád se nechám poučit. Ovšem otázka také je, zda Vy něco tušíte o práci jiných ...

1710
22 led 2006 12:56
Brno
M3 píše:
Datel: Ohledně učitelů - kdo z normálních zaměstnanců má zároveň se školáky placené prázdniny? Na to, kolik mají učitelé volna, je jejich mzda docela slušná. Nehledě na to - co si budeme povídat na prvním stupni ZŠ neučí žádní vědátoři. Ono mít aprobaci zeměpis a tělocvik popř. výtvarnou výchovu - na to člověk nemusí být Einstein. Něco jiného jsou profesoři na VŠ.

To by mě zajímalo, kolik mají učitelé volna? A ty placené prázdniny, to je většinou taky jen pohádka. Znám hafo učitelů, co dostávají smlouvu jen na dobu určitou (září-červen). A právě na ZŠ mají učitelé tu práci asi nejtěžší. Nauč někoho číst, kdo ani nezná písmenka. Přinuť někoho sedět v lavici a učit se něco, když na to háže bobana. Na VŠ si ten učitel odvykládá svoje (dost často i jen přečte z papíru) a neřeší, kdo se to naučí, nenaučí, kdo to pochopí, nepochopí,....

Připadá mi to, že každej jen závidí těm ostatním. Nikomu nic nebrání vystudovat vysokou a jít dělat učitele,....

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
M3: zrovinka dneska jsem úplně čistou náhodou potkal jednu známou co učí (na gymplu)....tak jsem se jí schválně ptal na měsíční plat (14 000,-Kč čistýho). Co to je na člověka s VŠ vzděláním? A právě říkala jak jí štve, že si všichni myslí kolik mají učitelé volna a že ta výplata tomu odpovídá. Ani náhodou, protože už od půlky srpna chodí do práce. Takže s tím volnem to je dost přehnaný, spočítej si kolik to vychází dovolené + zimní a jarní prázdniny (šest týdnů dovolené?) ostatní to je jen pár dní, nebo státem uznané svátky. U DPMB je pět týdnů, ne? Takže zase o tolik víc to není!

2009
28 čer 2007 16:54
Nicméně podle toho taky úroveň učitelů vypadá. ](*,) Nejlepší SŠ učitelé, které jsem potkal, měli hlavní příjem jinde. To myslím mluví za vše...

1111
05 čer 2005 13:18
Datel: Ohledně učitelů - kdo z normálních zaměstnanců má zároveň se školáky placené prázdniny? Na to, kolik mají učitelé volna, je jejich mzda docela slušná. Nehledě na to - co si budeme povídat na prvním stupni ZŠ neučí žádní vědátoři. Ono mít aprobaci zeměpis a tělocvik popř. výtvarnou výchovu - na to člověk nemusí být Einstein. Něco jiného jsou profesoři na VŠ.

361
28 dub 2006 11:37
stověžatá
Thor píše:
Mimochodem znám poměrně hodně odpovědnějších profesí, kde jsou platy o dost menší, domyslete si každý sám.
Tak teď jen přemluvit ty zaměstnance v odpovědnějších profesích s platy o dost menšími, že u DPMB (ale sem lze dosadit jakéhokoliv jiného městského dopravce) existuje jisté zaměstnání s nižší zodpovědností a o dost vyššími platy a řidiče můžem přehazovat vidlema, že... :lol:
Že to nějak nefunguje ?
Tak v tom případě jsou vaše představy velmi velmi naivní a nesmyslné a svědčí pouze o tom, že o obtížnosti a zodpovědnosti této profese naprosto nic netušíte! :roll:

418
Vážení,
23 tis. je aktuální republikový průměr (průměrná mzda)!! protože ale jsou do takové hodnoty započteny i extrémní hodnoty (top managementy se statisícovými platy apod.), tak střední hodnota (čech, který bude uprostřed rozložení četnosti výše měsíční mzdy) bude o 3-4 tis. Kč nižší. Jinými slovy, pokud se někomu u DPmB nelíbí, může si také paralelně shánět práci jinde, že? Jen je otázka s jakým úspěchem.

Mimochodem znám poměrně hodně odpovědnějších profesí, kde jsou platy o dost menší, domyslete si každý sám.

Inflace vloni byla ještě velmi nízká, teprve letos je předpoklad 5,5%, ale příští rok už zase uklidnění (údaje podle prognóz z února), pokud někdo chce přesnější údaje doporučuji navštívit http://www.czso.cz, nebo http://www.cnb.cz (já to teď hledat nebudu, pokud už je to trochu jinak, tak ...)

43
20 srp 2006 10:50
Brno
king666 píše:
Nechci nejak rypat, ale neni nahodou lonska i letosni predpokladana inflace kapanek vetsi nez 2,5%???

Je to navýšení o tolik, o kolik inflace přesáhne 5%. (Tudíž průměrná inflace kolem 7,5%)

3311
Brno
Pokud může řidič u DPMB dosáhnout na plat 23 000,-Kč i za cenu přesčasů (či služeb z volna) tak je to pěkná částka. Jen pro doplnění, třeba takovej učitel s VŠ vzděláním učícím na ZŠ a neméně adrenalinovým povoláním (spíš posláním) na tom není líp. Tak si laskavě uvědomte, že jsou daleko hůř nezaplacené profese, bez kterých to taky nejde! O zdravotnictví se ani nebudu zmiňovat.

3724
28 úno 2006 19:00
No ono se nedá taky moc počítat s nějakým rozšiřováním tratí a nákupy vozidel,když Husova půjde celá z rozpočtu města(pokus o peníze z EU byl opravdu jen pokusem...),dále o kolik se prodražil slavný akvapark v Kohoutovicích(původně projektován jako "školní bazén" - na jako takový by se mohlo z EU žádat,teď samozřejmě už ne!)a Dům umění taky místo 12 mega spoklne asi 45...
O Husové něco zde:
http://www.modernibrno.cz/aktualita.htm?aktualita=8264
Tímto samozřejmě DP neomlouvám...

1111
Aladin: Tady nikdo nebrečí - pouze jsem konstatoval fakt, jak to v DP momentálně vypadá.

200
27 pro 2004 12:45
chlapi přestaňte tu bečet... vemte si, že třeba zdravotnictví a jiný lidi placený státem (DPMB je městská firma a Brno ty peníze taky dostává přes daně od státu, takže to de facto platí stát); mají letos i pro příští rok vládou sděleno, že z moci úřední je jim stanoveno, že bude inflace, alespoň pro účely valorizace jejich mezd, ve výši 1,5%, a to jak v roce 2008 tak už rozhodli, že to tak vidí i pro rok 2009... no není vedení DPMB vpodstatě velmi štědré :-s

1111
Datel: Nevím, jakou máš představu o platu, ale v DP je plat řidiče i s tím navýšením almužna. Je fakt, že se spousta řidičů dostane měsíčně na 23 000 hrubého - tedy na republikový průměr. Ale za jakou cenu? Buď pracují v DP 100 let, takže mají nejvyšší skupinu. A pokud se jedná o nováčky, tak jen za cenu služeb z volna. Tzn. je to nahnáno hodinami. 23 000 je poměrně dobrý plat, ale za 8 hodin denně od pondělí do pátku. Jako normální člověk. A ne jezdit pátky svátky a bez služby z volna brát takové peníze, za které není řidič schopen při dnešních cenách uživit rodinu. A jak už jsem psal o pár příspěvků níž - náročná a velice zodpovědná práce řidiče není a asi nikdy nebude zaplacená. Proto znovu opakuji, že na práci řidiče v DP se přihlásí při dnešní situaci jen blázen. Na osobním oddělení lidem mažou med kolem huby, ale realita je někde úplně jinde - to člověk zjistí ale až po kurzu. Čím to asi bude, že se do DP lidi neženou? Že nefunguje náborový příspěvek? O čem to asi bude? Že by o penězích? To snad ne! O penězích??? Tak jednoduchou věc není ekonomická ředitelka schopna pochopit. Myslím, že na toto stačí selskej rozum. Někdo může argumentovat, že město nemá peníze - to je docela možné, ale bez MHD nebude město fungovat a zatím z pozice řidiče odchází víc lidí, než DP stačí přijmout. A takhle to do nekonečna nepůjde. Jednou se to musí zaseknout. A už aby to bylo. Ono stačí, že se zavedly úspory a škrty - opět tam, kde šetřit nejde. O vyloženě technických věcech rozhodují lidé, kteří nevědí, takže ve finále se možná teď ušetří, ale na opravy závad, které z tohoto šetření budou, se vynaloží x krát tolik peněz, než se ušetřilo. Zkrátka škoda mluvit.

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
Nechci nejak rypat, ale neni nahodou lonska i letosni predpokladana inflace kapanek vetsi nez 2,5%???

3311
Brno
No pánové, místo toho abyste zajásali, jak se o vás zaměstnavatel stará a dorovná vám plat dle inflace, tak místo toho plno ironických poznámek. Příště taky nemusíte dostat nic.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Jedná se o dorovnání do míry inflace, podle letáku, co je u tram v medlánkách je to 2,5%.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
To i duchodci dostali vic :-D

655
05 zář 2007 11:06
Brno
no tak super, dostaneme přidány 3 stovky :dancing:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1396 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 56  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata