Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 4 z 57    Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 57  Další
Autor Zpráva
410
29 lis 2014 18:06
xxx píše:
Je tu někdo, kdo nedal napoprvé psychotesty? Dostal možnost si je zopakovat?

možnost je, po uplynutí nějaké zákonem stanovené doby, tuším 6 měsíců po neúspěšném absolvování.

2662
13 črc 2009 13:42
Je tu někdo, kdo nedal napoprvé psychotesty? Dostal možnost si je zopakovat?

6625
21 pro 2005 17:01
Řidiči brněnského dopravního podniku dostanou víc peněz

Citace:
Vyšší mzdu získají řidiči, dělníci i další zaměstnanci brněnského dopravního podniku. Na pětiprocentním nárůstu platů se shodli odboráři a zástupci vedení podniku.

Kromě vyšší mzdy se zaměstnanci od dopravce dočkají i víc peněz na jídlo. „Místo padesátikorunových stravenek jednou za dvě směny dostanou osmdesátikorunové stravenky za každou směnu,“ popsal předseda odborářů dopravního podniku Libor Weinstein.
Původně přitom odboráři požadovali desetiprocentní nárůst platu. S tím zástupci dopravního podniku v lednu na začátku vyjednávání nesouhlasili kvůli navýšení mezd o jedenáct procent v loňském roce. „Dohoda je pro nás velký kompromis, ale shodli jsme se,“ komentoval včera nynější vyjednávání.

Odboráři a zástupce dopravního podniku včera podepsali dodatek ke stávající kolektivní smlouvě, která končí v dubnu. „Dodatek platí do konce května. Předpokládáme, že novou kolektivní smlouvu podepíšeme ještě v květnu. Další kolo jednání se koná sedmnáctého května v deset hodin,“ vysvětlila mluvčí podniku Hana Tomaštíková.
Podle Weinsteina je možné, že smlouvu podepíší už v polovině května.

7387
27 úno 2010 07:40
Díky.

Moderátor
7590
17 pro 2006 22:32
Brno
Většinou ty dvě tři hodiny, při předčasném konci výluky, si je dispečink někam postaví jako zálohy a někteří jedou do maštale. A pak buď záloha tam, nebo dom.

7387
Když skončí výluka na TT a s ní i NAD dřív, než bylo plánováno (např. onehdy u zastávky Tábor), mají řidiči NAD zaplacenou směnu podle skutečnosti, nebo se jim počítá dle původního plánu? Nebo po zbytek doby drží např. hotovost pro případ, že by se na obnoveném úseku objevila nějaká závada?

1
27 zář 2017 13:51
Ahoj, zdravim Vas tu vsechny.
Budu brzo davat vypoved v praci, tak premyslim jestli se upisu dpmb, proto bych mel "par" :D otazek. Sice jsem si tu diskuzi trosku projizdel, ale radeji se zeptam takto ucelene + odpovedi budou aktualni.
1. jak dlouho trva, nez si clovek projde celym procesem zauceni (vcetne psychotestu) a jak dlouho trvaji samotny cvicny jizdy (Tbusy a busy)?
2. jak narocny jsou psychotesty? (blbej dotaz - pripoustim, ale kdyby mi nekdo treba popsal proces, pocity, otazky, apod.)
3. jak prirazujou do vozoven? podle bydliste? bydlim totiz na Lesnicke, takze by me priradili do Husovic? nebo me soupnout tam, kam me zrovna potrebujou? (mam zajem o busy ci Tbusy)
4. jak to je s dovolenou? muzu si ji vzit kdy chci? a jak dlouho ji musim nahlasit dopredu? napr. bum, zitra musim do Ostravy a mam zrovna celej den smenu... co ted? vyjdou mi vstric?
5. muzou se vybirat smeny? kdybych napriklad preferoval vikendy, tak mi vyjdou vstric, nebo mi to proste nasoli bez otazek :D...? cetl jsem par prispevku niz o nejake burze...
6. jak to funguje, kdyz musim jit k doktorovi a mam zrovna smenu?
7. co kdyz zaspim?
8. muze se se smenama kseftovat s kolegama?
9. dosahnete na ten plat 30000,- kterej tak moc propaguji?
10. jak velky je platovy rozdil mezi salinama, Tbusy a busy?
11. mate hodne prescasu?
12. jak casto clovek schyta tzv. trhacky? kolik % kurzu tvori trhacky?
13. musim mit odpracovano 40h tydne, nebo muzu vic nebo min (napr. jen 80h za mesic, nebo hardcore 200h za mesic)?

bonusove otazky :D (uz ted se omlouvam :D)
14. muzu mit vlastni radio v kabine s vlastni hudbou, nebo je to vylozene zakazany? jsem zavisly...
15. mam potize s doslychavosti (spatne rozumim lidem). co kdyz nebudu rozumet dispecinku co zrovna hlasil?
16. klimatizace v kabine?
a)skvela
b)dobra
c)dostacujici
d)nic moc
e)upecu se zaziva?
17. potrebuju na velkou... co mam delat? :D sou konecny dobre vybaveny?

no... dotazu mam vic :D, ale to cislo 17 desi uz i me :D
budu Vam strasne moc vdecnej za jakoukoliv odpoved :)
dekuju.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
To jste neměli psát hoši, teď o šichtu z volna nezakopnem sarcastic

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

Moderátor
7590
Brno
Po 20000 ročně, samo nezdaněných.

1665
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
... pro nové uchazeče už je náborový příspěvek 100.000Kč...

2778
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Zdeněk: Ano a právě díky těm službám z vola ti nikdo dovolenou rušit nebude.

A pánové platy udávané všude veřejně sou v hrubém... Tedy realita je asi o cca 5-6 tisíc míň než uvádějí.

Navíc je dobré se zmínit o tom, že to zvednutí platů je dobrá habaďůra na lidi...
Veřeně bylo řečeno, že my mechoši dostanem něco kolem 3300 hrubého no realita v kolektivné smlouvě je že se nám plat zvedne o 12,30 na hodinu hrubého.... Schválně si to spočtěte.... no těch slibovaných 3300 se nedopočítáte ....

Asi taková je realita ......

1665
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Taky slýchám že mají kolegové problém vybrat dovolenou, nicméně když do 15.1 donesete plán roční dovolené, dostanete vše. Jezdím cca 2 služby z volna za měsíc, nikdy mi nikdo dovolenou nezrušil, když jsem potřeboval prohodit služby, nikdy nebyl problém, včetně dovolené nahlášené jen týden dopředu. Ale říkám, jezdím z volna (vybírám si z burzy co se mi hodí)

55
20 úno 2010 23:23
Plat se zvedl teprvé od února, takže se to pozná na březnové výplatě biggrin . Jen se připravte, že po dobu kurzu se bere nižší mzda (více než o půlku běžné mzdy). Jinak doporučuji navštívit náborovou akci a zeptat se na všechny informace tam.
Citace:
Zveme všechny, kdo mají zájem řídit autobus, trolejbus nebo tramvaj, ve čtvrtek 1. března v 15.30 hodin do areálu DPMB, a.s. v Pisárkách – Hlinky 151.

Seznámíme vás se vším, co je potřeba k řízení vozidel MHD, s pracovními i mzdovými podmínkami a vyzkoušíte si, jaké to je sedět na místě řidiče.

Nástupní mzda řidiče je cca 30 000 Kč + náborový příspěvek.
Zdroj: http://www.dpmb.cz/cs/novinky/184

279
31 led 2010 23:09
Beren: Zajímalo by mě totéž, a jelikož se k tomu příspěvku nikdo nevyjádřil, tak bych ho chtěl zas zviditelnit a doplnit otázkou - Nástupní plat píšou 30 000,- + 25 000,- jako náborový příspěvek... je těch 30 000 reálný plat nebo je to jen PR a po měsíci vám to stáhnou na základ jak je jinde zvykem?

4
25 led 2018 16:39
Zdravím,

co teď prý v DPMB zvedly platy a tím i nástupáky jsem si řekl, že konečně nastal čas to zkusit. Vždycky jsem chtěl jezdit šalinou a právě teď by mohl být ten správnej čas.
Chtěl bych se ale zeptat zaměstnanců, co DPMB jako zaměstnavatel?
Co je dobrý a co je špatný?
Jak se rozdělují šichty?
Jak je to s přesčasama? Všude slýchám, že hrůza
A co třeba dovolená, není problém si ju vybrat...
Atd.
zkrátka cokoliv...

Díky moc

Moderátor
7590
Brno
Trošku zavádějící informace, protože podmínka trvání ks na jeden rok vzešla od odborů.

6625
Odboráři kývli na jednu z podmínek kolektivní smlouvy. O platech ještě jednají

7387
Eda píše:
Oslovovat řidiče je podle mě blbost. Spíš to měli dát na FB a sem na fórum.

Proč? Potomstvo by si třeba rádo přivydělalo. Případně žena na rodičovské dovolené.

2778
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Osobně pánové bych to nedělal ani za zlaté prase.
Nebť si musíte uhlídat všechny vozy a výměnu letáku musíte dělat v noci páč jindy nemáte ve vozovně všechny vozy. A u busu je ještě problém s nočňákama .... Musí si ohlídat a ty.
A co už tu nikdo nenapíše jsou tučné pokuty za nesplnění termínů .....

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Oslovovat řidiče je podle mě blbost. Spíš to měli dát na FB a sem na fórum.

2826
01 úno 2006 10:39
jééé tento papír jsem měl v deskách už asi před dvma měsíci sarcastic

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Nehledáte někdo brigádu? DPMB hledá někoho na instalaci letáků. Myslím, že to může být dobrá šance pro studenty, jak se do DPMB dostat :-)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Tak jsme dnes jeli zvláštní jízdou (přeprava dětí). A některé řidiče ani červená na semaforu a autobus plný dětí nezastaví, protože jsme na staré dálnici (u prasat) jeli suverénně na červenou, když už v hlavním směru (po "dálnici") svítila zelená a auta se rozjížděla. Ach jo. ](*,)
To bylo jen takové povzdechnutí.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
2 měsíce po tvým článku a řidiči zatím přidané nedostali...
Že prý mají dost sarcastic

6625
Řidiči v Brně dostanou vyšší příplatky, boj o mzdy ale nekončí

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1404 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 57  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata