Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 29 z 800    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 800  Další
Autor Zpráva
78
17 lis 2012 23:31
Kopíruji diskusi z webu ÚMČ Brno-Bystrc navazující na diskusi zdejší

https://www.bystrc.cz/forum/106-doprava ... ikace.html

pondělí, 07 prosinec 2020 Pavel
Dobrý den, jaký je prosím pohled vedení MČ na organizaci 2-leté výluky tramvaje č. 1 na Žabovřeské od 9.1.2021? Z veřejně dostupných materiálů, které schvalovalo Zastupitelstvo města Brna http://www.brno.cz/ezmb_soubory/276/76.pdf vyplývá, že kapacita tramvajového spojení ve špičkách pracovních dnů v relaci Zoo-centrum má být snížena z 6000 osob/hod na 4000 osob/hod (v sedle ponechána na současné úrovni), v úseku Přístaviště-Ečerova pouze 9 spojů za hodinu, úplný konec kapacitních souprav (LF2+LF nebo 3xT6) do Bystrce. Tragická je rovněž náhrada linky 1 v úseku Vozovna Komín-Pisárky, kde nebudou jezdit žádné náhradní autobusy, cestující budou odkázáni na často zcela nepravidelně jezdící linky 44/84 přes Jundrov, které měly být podle původních plánů https://kopemezabrno.cz/uzavirky-a-omezeni/zabovreska/ v úseku Vozovna Komín-Mendlovo náměstí alespoň dispečersky řízeny a operativně posilovány, ale ani to zřejmě nakonec nebude. Děkuji!

Dobrý den,
děkuji za podnět, poslal jsem žádost p. Ing. Račanskému - vedoucí odboru dopravy Magistrátu města Brna, případně budu řešit s panem Ing. Kratochvílem – radní pro oblast dopravy a následně se vám ozvu na e-mail. Zároveň si ÚMČ Brno-Bystrc vyžádalo oficiální stanovisko od DPMB, se kterým budeme dále pracovat.
Řešení bude vyžadovat více času.

Ing. Tomáš Jára, místostarosta

Dobrý den,

k Vašemu dotazu jsem obdržel reakci od DPMB, uvádím ji v plném neupraveném znění viz. níže. Budeme situaci sledovat a v případě nedostatečné kapacity či problémů se na DPMB obrátíme znovu.
Děkuji Tomáš Jára, místostarosta

Váš popis situace je bohužel trošku vytržen z kontextu a některé detaily nejsou zcela přesné. Každopádně nabízená kapacita linky 1 na tzv. provozním rameni z centra do Bystrce není primárně určena pouze a jen pro Bystrc, ale kompletně pro celou trasu od Hlavního nádraží přes Mendlovo náměstí, oblast výstaviště, Pisárky, Žabovřesky, Komín až do Bystrce. Za úsek s maximálním obsazením tramvají lze považovat trasu po Mendlovo náměstí. Dále již cestujících logicky více vystupuje, než nastupuje. S ohledem na Váš zájem o MHD jistě vnímáte, že právě tohle je základní princip většiny linek. Ty nebývají v koncových úsecích obsazeny ani vzdáleně do běžné kapacity. Od Vámi uvedených teoretických hodnot by tedy bylo třeba odečíst srovnatelnou kapacitu pro úsek linky 1 od nádraží do Pisárek. Pak by hodnoty pro Bystrc nevypadaly až tak dramaticky, jak uvádíte. Byl jsem rovněž informován, že v sedlových obdobích s delšími intervaly, tj. delší dobou čekání na spoj, na výluce část Bystrce dokonce i vydělá, protože nebude žádný ze spojů ukončen v Komíně, a i večer k nám pojedou všechny tramvaje linky 3. Zástupce DPMB jste pak udivil Vaším zpochybňováním dispečerského řízení linek 44 a 84, protože i tohle je součástí dlouhodobého plánu výlukového opatření a k tomuto účelu bude speciálně vyčleněno několik autobusů. S případnými konkrétními dopravně-technologickými detaily se doporučuji obrátit přímo na DPMB.

Ing. Jan Seitl, dopravní ředitel DPMB

2831
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Šlapadla. #takurčitěěě sarcastic
biggrin

78
17 lis 2012 23:31
To se ale vážně vyplatí...
Mohli tam dát dvě šlapací drezíny
https://www.vychodni-morava.cz/cil/1489
na každou kolej jednu, svezení zadarmo, výjezd na most za příplatek. Ještě by se z toho stala turistická atrakce, na niž by jezdili turisti i ze zahraničí (s negativním testem samozřejmě).

Kdysi byla výluka na Horově, kdy 3 a 11 od města končily úvratí před hotelem Kozák a chodilo se pěšky na Stránského, dobrých 10 minut svižné chůze. Vždycky jsem měl pocit, že si i na tu pěší trasu musím štípnout lístek.

435
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
Reakci k areálu Zetoru jsem dal do tématu Urbanismus a architektura Brna

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Tom S. píše:
Na kurzu 01102 budou o víkendu pendlovat 3 řidiči, za celý den, s tím, že budou mít hodinovou přestávku.

Já vím. V týdnu dokonce čtyři. Ranní a ranní "svačinář" + odpolední a odpolední "svačinář"

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Aha, to už jsem viděl, ale nedal jsem si to do souvislosti. Díky. :mrgreen:

3098
29 srp 2009 19:30
Takto (je tam nově spojka):
https://forum.bmhd.cz/viewtopic.php?p=274335#p274335

2074
03 zář 2009 13:18
Proč? Kačena pojede do smyčky Komín, smyčka.

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
A to otočení na trojúhelníku na Jundrovské budou řešit jak? S jedním řidičem, který přejde do druhé kabiny?

2074
03 zář 2009 13:18
Rem píše:
JEDEN ŘIDIČ který bude střídán jiným řidičem který mu bude dělat pauzy. Nikoliv dva řidiči ve smyslu jedno kolo pojede Pepa, druhý kolo Franta.

Na kurzu 01102 budou o víkendu pendlovat 3 řidiči, za celý den, s tím, že budou mít hodinovou přestávku.

194
12 čer 2020 15:02
Brno-Černá pole
Oukej.

9986
15 led 2005 23:41
Jo to na mobilu neni tak jednoduche. Chce to jakejsi flash ci co. Mrknu rano z prace.

194
Brno-Černá pole
Projel jsem si celou ulici Panoramou od mapy.cz - žádná překážka, podél ulice chodník. Pokud jsem nic nepřehlédl tak ani značka zákaz vstupu zde není. A ta Panorama vede až kdysi kdesi do areálu, jen se podívej.

9986
Chapu. Neni vratnice = neni majitel. Samozrejme pokud nemas jina prava vstupu... Ja jen, ze posledni dobou je to moderni lozit tam, kde nemam co delat. Driv se tomu rikalo vandalstvi, dnes urbex. Nekteri si na tom zalozili i byznys.

Pokud je mi znamo, ta ulice, o ktere se bavite, resp. pokud to je tem, co si myslim, neni verejna, tj. z velkou pravdepodobnosti tam nemate nikdo co delat. Vcetne mne, proto tam nelezu. Stejne jako nelezu do vody, kdyz neumim plavat

194
Brno-Černá pole
Pokud se někam dostaneš a prozkoumáš to tam naprosto bez jakéhokoli překročení vrátnice, což ulice v areálu Zetoru splňují (je tam i chodník), tak je vše v pořádku. Proto se tam chci vydat a zmapovat, kde se dá jak dostat, kde jsou vrátnice nebo ''vrátnice'' atd.

9986
V Americe jsou proti vetrelcum, co se vloupaji na zici uzemi, brokovnice. A jak se nedavno ukazalo, tak i v Nemecku.

Jen u nas na to jsou kamery a ty ma kazdy u zadnice. Smim se zeptat, jaky duvod mate vstupovat na mista, kde nemate co delat? A jeste k tomu verejne navadet jine? Ja bych s tim byl rozhodne opatrnejsi

194
Brno-Černá pole
Ondrah98 píše:
Myslel jsem hlavně nějakou oficiální cestu ne rozbitý ploty a nenápadné procházení "vrátnicemi"...

U toho turniketu ve smyčce je cedule ,,prostor monitorován'' a jelikož je mi pod 18 let, tak by to nenápadné procházení "vrátnicemi" či turniketem vypadalo jak na kamerách tak v reálu (pokud by na těch ''vrátnicích'' byl člověk) dost podezřele. A kdyby někdo zavolal policii, tak by byl průser. :-k

9986
Nejsem zaměstnancem Tourbusu už dobrých 5 let a i kdyby, tak nevím, jak to s tím souvisí. Stačí si ověřit prostá fakta, ale chápu, že pro dětičky a fotiče je mnohem jednodušší věřit těm žvástům na oficiálním facebooku United Busu, kde se "neexistence" stanoviště 48 papouškuje neustále dokola, případně na oficiálním facebooku Retrobusu, kde je každý příspěvek o tom, jak mu Tourbus hází klacky pod nohy.

Nikdy jsem nechápal, proč vždycky všichni obdivují úplné trosky a zoufalce. Musím se zeptat strejčka, co má vystudovanou psychologii

565
12 črc 2008 21:51
Brno, Černá pole
Zaměstnanec Tourbusu se ozval sarcastic

9986
Ondra K. píše:
Jinými slovy nástupiště 48 bylo vytvořeno během stavby účelově v rámci konkurenčního boje.

To snad ani nemuzes myslet vazne...

7330
27 úno 2010 07:40
Od prosince žádná změna, běžný prázdninový provoz.

176
23 led 2011 03:17
Tak už jsou nové jizdní řády a tak se dívám že již linka č.12 nebude končit ve smyčce Geislerová ale všechni spoje pojedou až do Juliánova.Místo linky č.12 bude ve smyčce končit vetčina spoju linky č.10.
https://dpmb.cz/cs/jizdni-rady-linkove

176
23 led 2011 03:17
A to s tím má společného s rekntrukci?Pokud vím tak dostal 80% dotací na opravu z eu a né z města.
ds píše:
Ondra K:
přesně tak. Nedělám si úplně iluze o tom, že by ten spor byl úplně černobílý, ale myslím si, že ze strany provozovatele nádraží je to prasárna.
O to hůř, že syn majitele a člen dozorčí rady ČSAD Brno holding je v Brně radním pro investice. To by se jeden poblil.

7330
27 úno 2010 07:40
Ano, samozřejmě, to jsem myslel, že je z toho jasné.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Jarda24 píše:
A jakým způsobem dojde u 01102 k dodržení BP, když je interval 15 minut a bude tam pendlovat jenom jedna Káča? :-k

JEDEN ŘIDIČ který bude střídán jiným řidičem který mu bude dělat pauzy. Nikoliv dva řidiči ve smyslu jedno kolo pojede Pepa, druhý kolo Franta.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20000 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 800  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata