Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 28 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 54  Další
Autor Zpráva
7334
27 úno 2010 07:40
Já jsem se nesnažil popsat nešťastnou událost, jen poukázat na demenci některých cyklistů.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
No tak podle toho dramatického popisu, jak se "řítila", to vyznělo, že tam musel být nejméně jeden mrtvý. A ono se vlastně nic nestalo.

7334
První pomoc komu? Kolu? Jí nebylo nic, jen se zamotala beranama do sloupku, což ji zastavilo. Ani nespadla.

Martin V.: To by mi bylo prd platné, průser bych měl tak jako tak.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Zlaťák: jestli byl chodník plný lidí, tak zřejmě pomohli oni, pokud bylo potřeba.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Smutné. Asi bych se tím nechlubil veřejně.
Co třeba nějaká první pomoc?

7334
Včera v Jiříkovicích mě potěšila jedna slečna na kole. Vyhodil jsem v deset večer lidi na zastávce a chystal se odjet směr Blažovice, když jsem ji v zrcátku matně zahlédl, jak se řítí bez světel po chodníku a nezajímá se ani o vystoupivší lidi, ani o PP roh autobusu nad chodníkem. Tak jsem se začal velmi pomalu rozjíždět a čekal, co udělá. Podle očekávání nedělala nic, jen jela dál, když si najednou všimla, že chodník je plný lidí a ještě tam čumí kus autobusu. Mohla si v tu chvíli vybrat, jestli zabrzdí (nikdy!!!), přejede lidi (proč ne?), napálí mi do autobusu (neodvážila se) nebo se pověsí na sloup veřejného osvětlení. K mé velké radosti si vybrala poslední možnost, nemuset v tu chvíli zatáčet, ještě jsem jí zatleskal.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
To bohužel platí obecně nejen o cyklistech a nejen o ovladačích a ovldačkách volantu...

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Ani důkladná medializace jeho rozjeté hlavy by to ty voly nezastavilo.

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
vojtik píše:
To není cyklista, to je prase.

To není cyklista, ani prase, to je idiot. Já to nechápu, na kole su kua zranitelnej, a budu dělat takovýhle chujoviny? Fakt by chtělo toho blba sestřelit, nejlíp nakláďákem, aby si to ostatní rádoby kolaři uvědomili.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
vojtik píše:

A kandidát na Darwinovu cenu. Čím víc kandidátů se změní v laureáty, tím líp... sarcastic

1546
06 lis 2009 10:30
M píše:
.... pruh ktery je na Renneske je Bus pruh jak pro bus tak nepochopitelne pro taxi ( zná někdo nějaký inteligentní důvod, proč by mělo taxi jezdit v bus pruhu? ) ....

Taxi je preferováno, protože je to považováno stále za lepší, než použití vlastního auta. Odpadá problém s parkováním v centru.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR

7334
Vcera jsem videl cyklistu, ktery pomalu jedouci kolonu na Krenove smerem z mesta predjel po kolejich a pred zastavkou Masna to hodil mezi dve auta k prave krajnici. Az jsem litoval, ze to ridic ubrzdil.
A vecer sebevrah projel nejprve cervenou z Vaclavske na Krizovou a pote v plne rychlosti se sklonenou hlavou opet na cervenou primo po kolejich na Mendlak.

2824
01 úno 2006 10:39
Jenatak: jen jsem napsal jaka jsou pravidla, ne co je bezpecne, ja jako cyklista do mesta vubec nelezu, nepotrebuju cuchat ten smrad z aut a prach ze vseho a taky nepotrebuju byt nekde srazenej nejakym autem jen diky tomu, ze jsou cyklopruhy udelany neprakticky a proste blbe. Na kole jezdim do lesa a do prirody. Ano mas pravdu ze zrovna na tebou zminovanem miste je hodne nebezpecne jet v autopruhu u bile cary, zvlast kdyz by jsi jeste potkal po prave strane bus, to bych nechtel zazit, ale tim, ze by jsi jel v bus pruhu porusujes predpisy, ikdyz je to bezpecnejsi.

3984
všudezdejší
M píše:
V bus pruhu třeba od Mendláku směr Poříčí, tam nemáš co dělat. Zaleží na dopravním značení a k čemu jsou tyto pruhy určeny.

Tak a zrovna na Opuštěné mezi viaduktem a Vaňkovkou je sice pouze bus pruh, ale když použijeme selskej rozum, kudy to pro cyklistu, pokud už má tu potřebu tady jet, bude bezpečnější?

2824
01 úno 2006 10:39
mcezna: pokud je to ciste bus pruh bez oznaceni cyklisty ci cyklostezky nema tam cyklista co delat, pruh ktery je na Renneske je Bus pruh jak pro bus tak nepochopitelne pro taxi ( zná někdo nějaký inteligentní důvod, proč by mělo taxi jezdit v bus pruhu? ) a pro cyklisty, tam jet můžeš - přestože bus zdržuješ a zavazíš mu, pokud je ve vedlejším pruhu kolona, každopádně je to pruh i pro tebe. V bus pruhu třeba od Mendláku směr Poříčí, tam nemáš co dělat. Zaleží na dopravním značení a k čemu jsou tyto pruhy určeny.

6620
21 pro 2005 17:01
mceza: Asi si to pleteš s tím, že v Brně se mnohdy BUS pruh a pruh pro cyklisty dávají dohromady. Ale obecně to určitě neplatí.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Hmm, že bych si to s něčím spletl?

1161
ČR
Cyklista v BUS pruhu? Kde to v zákoně je?

4738
BRONX
Mouka píše:
Cyklista si najede do BUS pruhu, kde samozřejmě nemá co dělat, když jej pak předjíždí autobusák, pro něhož je tento pruh určen, má cyklista ještě tu drzost psát na DPB stížnost. ](*,)

Slovenské zákony neznám, ale například v ČR v BUS pruhu cyklista co dělat má.

A pokud ho autobusák opravdu ohrozil, je stížnost na místě. I kdyby tam neměl co dělat, autobusák ho ohrozit nesmí.

Doufám, že přijde den, kdy na silnicích zavládne vzájemný respekt... :-(

1161
ČR
Já věřím, že se dožiju doby, kdy bude povinnost mít kolo řádně označené způsobem, jako jsou označena auta - SPZ či RZ a současně bude k jeho řízení nutné minimálně nějaké proškolení (obdoba řidičáku). Dneska totiž na kole jezdí doslova každý, kdo má do zadnice díru, a v kombinaci s totální neochotou sledovat provoz, zastavit, zpomalit a vůbec dodržovat zákon o provozu na pozemních komunikacích jde o dost vražednou kombinaci. Hrozně "cyklistů" se prostě schovává za anonymitu. Čest výjimkám, i ty se naštěstí najdou.

6620
21 pro 2005 17:01
V Bratislavě si cyklisté stěžují, že je při jízdě v BUS pruhu omezují autobusáci.

Škoda mluvit. Cyklista si najede do BUS pruhu, kde samozřejmě nemá co dělat, když jej pak předjíždí autobusák, pro něhož je tento pruh určen, má cyklista ještě tu drzost psát na DPB stížnost. ](*,)

3984
všudezdejší
mceza - z těch rizik, cos tu jmenoval při použití cyklostezky, já vidím jako jediný vážný riziko vjezd z chodníku/cyklostezky na vozovku na ul. Lipová. Ono i po tý cyklostezce od Pisárek po Lipovou jde jet rychle a bezpečně. Samozřejmě ten metr sesedat nebudu, na přejezd vjedu až tehdy, pokud jsou oba směry volné a pokud se mi na cyklostezce nemotají študáci. A pak samozřejmě dát tu přednost autům odbočujícím na Lipovou. Jedinej problém.

4738
BRONX
Janatak píše:
Aha a dojet k přechodu u zastávek Lipová, kde je mimo jiné i cyklopřejezd, a tento využít, nešlo?

1. Jak o tom přejezdu mám vědět, žádné značení tam není a ze zkušenosti s předchozí ulicí Hroznová tuším, že se na cyklisty opět nemyslelo.
2. Dejme tomu, že tedy pojedu tím cyklopřejezdem:
- Nedříve dojedu na konec cyklostezky. Dle zákona tak slezu z kola, převedu to kolo metr k cyklopřejezdu, kde opět na kolo nasednu. Dám přednost autům jedoucím zprava. Přejedu na ostrůvek. Dám přednost autům jedoucím zleva. Přejedu cyklopřejezd. Teď se vymotám mezi chodci na roh křižovatky, kde vjedu do silnice. Navíc musím dám přednost autům odbočujícím z Hlinek na Lipovou (z obou směrů) a zároveň chodcům.

Jó, to je fakt geniální. Ne, nezlob se na mě, ale kromě toho, že je to mnohem delší je to i nebezpečnější. Více rizika střetu s auty, chodci, trolejbusy... Když jedu po silnici, tak se zařadím do odbočovacího pruhu, dám přednost protijedoucím vozidlům (které dobře vidí na mě a já dobře na ně), odbočím, dám přednost chodcům na přechodě a jedu. Jednoduché a milionkrát bezpečnější.

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Zblbl jsem to díky Gúúúglu, správné místo je zde
Příloha:
Screenshot_100.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata