Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 255 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258 ... 726  Další
Autor Zpráva

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Janatak: určitě by nebylo dobrým řešením použít D2, sloučit dva vytížené směry na jednu komunikaci. No, když se tak dívám do mapy, tak řešení by se našlo západně od Nových mlýnů.

3991
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Ono jde taky o přístup státních organizací, v případě komunikací ŘSD, jak a vůbec jestli se s dotčenými v navrhované trase baví, viz třeba případ s paní Havránkovou a jejími pozemky v trase D11 u HK. O developerech si nedělám iluze už vůbec. Je potřeba to posuzovat z obou stran, a ne jen tu stranu, která se z nějakého důvodu brání dané stavbě a tak zdržuje "společensky prospěšnou" stavbu.

3342
21 led 2011 14:19
Nelíbilo, ale jde o to najít systémové způsoby, aby takové blokace netrvaly desítky let...

Problém je v tom, že nebývá tu trasu kam posunout, obvykle se potom najde další skupina pseudoekologů k oné nové trase.

Jde mi spíš o to ubrat z onoho pokrytectví - ujasnit, co je "nechci to, protože mi to povede za barákem" a co je "nechci to, protože to závažně zhorší ekologii"...

3991
všudezdejší
Fafner píše:
Upřesnil bych to tak, že ekoterorista má obvykle na oné situaci vlastní zájem, zejména pak NIMBY, a tzv. ekologie se mu hodí jako velmi dobrý důvod, proč onu stavbu odmítnout.

Jo, ale to snad dá rozum, ne? Nebo ty bys chtěl, aby ti taková dálnice strašila blízko baráku? Hluk, emise, nic, neva? Pokud mám možnost proti tomu brojit, resp. najít nějakou cestu, aby mi to zásadně neovlivňovalo kvalitu bydlení, tak prostě udělám. To ještě neznamená, že jsem ekoterorista. Co by sis vybral, celospolečenský zájem na takové stavbě a dálnici sto metrů od baráku, nebo možnost tu trasu posunout a v podstatě bydlet jako dřív? Tohle mi přijde naprosto v pořádku, konečně od toho máme demokratické zřízení, aby něco takového bylo možné.

3991
všudezdejší
Mtm - ale ono velké nákupní centrum má do jisté míry vliv na životní prostředí v okolí, o tom snad žádná...? Velkej obchoďák se zpravidla staví na zelené louce, takže zábor kolika hektarů půdy na vlastní obchoďák plus cca stejná, často větší plocha pro parking. Z tohou plynoucí emise tisíců aut denně, to generuje zvýšený dopravní tok na přilehlých komunikacích = vyšší emise. Plus vlastní provoz obchoďáku. Myšlenka, že kvůli jednomu většímu obchodu nepostavenému se postaví x menších obchodů, no to bych chtěl vidět nějak podložené, ale dejme tomu. Ovšem v tom bych naopak viděl spíš klad, víc malých obchodů = menší nároky na dopravu, pokud se zprovozní u nějakého obydleného celku, což tedy vetšinou je, = z toho plynou menší emise produkované do okolí - netřeba sem jezdit tolik auty, = kolik takových kšeftů se postaví na zelené louce? Nemalé procento na již využívaných pozemcích.

Že se tak rozkecávám o pojmech a průjmech typu ekolog a "ekoterorista", ono nic není jednoznačné. Že se ekolog postaví proti velkému nákupnímu centru je logické z podstaty věci - vliv takové stavby na životní prostředí není rozhodně malej. Zvlášť pokud se v blízkosti nachází nějaké to chráněné území. O stavbě Globusu u Kamech jsem snad ani nic neslyšel, přijde mi to ale jako blbost vzhledem k přilehlé dopravní síti a ale i tomu chráněnému rybníku. Ale i k umístění u Kamech na kopci...

Kolego Mtm, pojmy ekoterorista a ekolog těžko posuzovat paušálně, chce to řešit případ od případu a zároven o jednotlivém případu je třeba něco vědět.

3342
21 led 2011 14:19
MtM píše:
Rozdíl mezi ekologem a ekoteroristou ...
Upřesnil bych to tak, že ekoterorista má obvykle na oné situaci vlastní zájem, zejména pak NIMBY, a tzv. ekologie se mu hodí jako velmi dobrý důvod, proč onu stavbu odmítnout.

2487
19 dub 2009 12:06
Brno
Myslíš jako teoreticky? Ještě to nestojí ale už se tam nakupuje...

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

1870
05 lis 2005 19:50
MtM: jsem rád, že to někdo takto pravdivě shrnul.

1400
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Rozdíl mezi ekologem a ekoteroristou je v tom, že ekoterorista třeba zamítne stavbu velkýho nákupního centra, protože to "škodí" živ.prostředí. To, že kvůli tomu postaví hned několik dalších menších obchodů a ve výsledku se zabere ještě víc plochy, to již nevidí. Ekolog to udělá radši přesně naopak. Ekoterorista se snaží chránit přírodu jen jak se mu to zlíbí. Ale tímto té přírodě mnohem víc ubližuje, než aby ji chránil. Bohužel normálně jsou ekoteroristé víc slyšet, takže se ztrácí mezi tím i pojem "ekolog".
P.S...o té stavbě Globusu u Slatiny pořád slýchám, tam si myslím, že to není úplně pasé.

2663
13 črc 2009 13:42
A neměl být ještě nějakej třetí v Líšni nebo ve Slatině?

2778
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Janatak píše:

mechoš - kdeže se ten globus měl stavět?

Mě stát nad žebětínským rybníkem na tom velkem poli.
Nakonec tam neni nic :cry:

3991
všudezdejší
MartinV - tak zrovna u vedení trasy D (R) 52 podél hranice CHKO Pálava a po hrázi mezi Mušovskou a Věstonickou nádrží, která je současně hranicí přírodní rezervace Věstonická nádrž se nediv, že ekologové protestují, to dá rozum. Pokud vím, Rakušáci svou A5 zatím dostavěli do bodu, odkud se případně dá navázat buď na D2 u Břeclavi, nebo na D52 u Mikulova.

mechoš - kdeže se ten globus měl stavět?

2778
Čebín
Janatak píše:
Ekoterorista, to je moderní výraz, co?

Místní žabičkáři ...

Po té co dělali takovej bugr, že se globus rozhodl tady nestavět mi leží dost v žaludku .....

1400
BRNO-Řečkovice
Rem píše:
Já to klidně řeknu. Teoreticky se nám rozšiřuje trať na Lesnou a do staré Líšně. Sice se tam nejezdí, koleje tam jsou a nejsou ale plany na to jsou a teoreticky se to rozrůstá sarcastic
V Medlánkách se pět let nekoplo a taky se to tam teoreticky rozrůstá sarcastic sarcastic

Jenže v tomhle je rozdíl. Pokud se řekne, že se teoreticky staví nějaká výstavba bytovek, které se staví na každém rohu a když se řekne, že se teoreticky staví tram. tratě tam a tam, když se podaří postavit jeden úsek za 8-10 let.
V tomhle bych byl opatrnej, kdežto u těch "bytovkových" projektů tam těžko říct, protože se pomalu staví opravdu na každém volném kousku území.

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Janatak: dnes už není problém zrealizovat stavby tak, aby byly eco-friendly. Ale pokud někdo stavbu bojkotuje za každou cenu, není to dobře. Nejen mezi Bystrcí (Bystrcem) a Žebětínem, ale také třeba v případě D52 (dřív R52). Vždyť to je ostuda, když Rakušani už staví, kdežto my jsme udělali velký kulový.

3991
všudezdejší
Ekoterorista, to je moderní výraz, co?

2778
Čebín
Tom S. píše:
A ještě také proběhlo médií prodloužení trati z Ečerové na Kamechy až po ulici Hostislavova (kousek od Žebětínského rybníku).

To neprojde kvůli místním EKO-Teroristům ;-)

2086
03 zář 2009 13:18
A ještě také proběhlo médií prodloužení trati z Ečerové na Kamechy až po ulici Hostislavova (kousek od Žebětínského rybníku).

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
mechoš píše:
Když jsme u těch teoreticky se rozšiřujících tratí nezapomeň na Kampus, Bystrc, Stránskou skálu (Tam máme teoreticky i další vozovnu)

Tak ještě připočtěme trať do Bosonoh s novou vozovnou, severojižní diametr a tunel pod Špilberkem a tím asi výčet šotosnů a šotoplánů pro Brno končí (jo, jasně, ještě to chce trajfy na Jírovu).
A teď pojďme hádat, který plán páni politici či odbor dopravy vytáhne za týden do novin. Ale uvidíme, co se mi tak zdá, tak odbor dopravy je docela akční v souvislosti s novým dotačním obdobím, tak snad se něco podaří realizovat.

Můj nový web o severním okolí Brna

3346
13 lis 2004 11:58
Do teoretické nové muzejní haly sarcastic

2086
03 zář 2009 13:18
mechoš píše:
Když jsme u těch teoreticky se rozšiřujících tratí nezapomeň na Kampus, Bystrc, Stránskou skálu (Tam máme teoreticky i další vozovnu)

"Tam máme teoreticky i další vozovnu" ... A kam s historickými vozy?

2778
Čebín
Rem píše:
Já to klidně řeknu. Teoreticky se nám rozšiřuje trať na Lesnou a do staré Líšně. Sice se tam nejezdí, koleje tam jsou a nejsou ale plany na to jsou a teoreticky se to rozrůstá sarcastic
V Medlánkách se pět let nekoplo a taky se to tam teoreticky rozrůstá sarcastic sarcastic

2487
19 dub 2009 12:06
Brno

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

3100
29 srp 2009 19:30
Přirovnám k jinému příkladu, ten stejný člověk by mohl říct, že se stále rozšiřuje i tramvajová síť. Asi bys s tím moc nesouhlasil, že? Plány jsou, nějaký to povolení taky, nové tratě jsou v ústech politiků skloňovány minimálně jednou do týdne, jen kopáč žádnej. Já bych rozhodně neřekl, že se tramvajová síť či Kouzelné Medlánky stále rozrůstají...
Jinými slovy - chce to trochu toho kritického úsudku a nevěřit všemu, co je mi podsouváno. Zvlášť v současné době.

1400
BRNO-Řečkovice
Rem...pořád je tam místa dost. A to co nedávno (tak 1,5 roku) odepsali známým, kteří tam hledali byt, tak plány na rozšíření Kouzelných Medlánek tam jsou. To, že to "prý" vázne, je věc jiná. Teoreticky se, dle jejich slov, stále "rozšiřují". Proto jsem to interpretoval i tady. :wink:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 252, 253, 254, 255, 256, 257, 258 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata