Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 251 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254 ... 726  Další
Autor Zpráva

2487
19 dub 2009 12:06
Brno
Ta infografika ukazuje plánovanou novou trať (dle vysvětlivek) v ulici Hlinky, pokud zobrazuje zrušenou trať, měli to udělat jinou barvou nebo třeba černejma čárkama a poznačit to do vysvětlivek. Né stejně jako je v plánu zaznamenaná nově vedená trať. Takže pro mne, stejně jako pro mira je na plánku znázorněna i nově vedená trať ulicí Hlinky.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Miropiro: ta infografika je v tomhle trochu zavádějící, bo ukazuje současnou trať na Pisárky i tu zrušenou v ulici Hlinky.

Asi není moc dobře (pro rychlost stavby), že se objevuje nový návrh. Na druhou stranu - s dvouproudou silnicí souhlasím - Mendlák nebude jen dopravní náměstí, v Úvoze a Křížové jsou stejně taky jenom dva pruhy.

Sjednocení zastávek šalin by mohlo pomoct, aby byl přestupní uzel menší, ale musely by se vybudovat dostatečně dlouhé ostrůvky, aby se to neštosovalo a mohly tu zastavit 2 soupravy za sebou. Mch. v článku už není, jestli poté povede přes Mendlák i d-2, což by bylo užitečné.

800
12 zář 2014 23:38
Takových plánů reorganizace Mendláku už tu bylo... za těch pár let, co tu žiju, jsem viděl už dobrých 10 verzí "takhle to bude 100% vypadat"...

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
To jsou mi návrhy...
Podle vznikající koncepce auta pojedou z Křížové ulice středem náměstí kolem funkcionalistického domu z třicátých let. Lidé by na tramvaje čekali na jednom místě. „Zastávky pro tramvaje číslo jedna bychom zrušili a všichni by nastupovalo tam, kde nyní zastavují tramvaje číslo pět a šest," shrnul Bořecký.
No nevím, jestli zrovna toto je nejlepší nápad. Samozřejmě by se mělo něco s tímto dopravním uzlem něco dělat, ale takhle asi ne? V článku se píše o novém vedení silnice skrz náměstí a novém vedení jedničky z Mendlova náměstí na Hybešovu, ale už jinak ani slovo, proč v infografice je návrh toho, že tramvaj by také jela kolem pivovaru směr ulice Hlinky...

Můj nový web o severním okolí Brna

Administrátor
2501
28 lis 2007 23:00
Brno
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60201.html
A zase od začátku.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
To záleží, jak tam ty data dodá DPMB/kterýkoliv jiný podnik/dopravce. Je to na nich, jak to tam napíšou. IDOS nic už takto nenastavuje... Lze to tam zadat, aby ty linky byly provázané, ale musí se někomu chtít.

3773
08 čer 2005 23:12
Aha, tak to asi jak kde. Já zkoušel předposlední spoj linky 44, který od Semilassa pokračuje jako 42 ke Globusu, a ukázalo mi to dva spoje s přestupem.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
V tim IDOSu se to tam asi nastavuje nějak manuálně na žádost DP nebo jiné instituce. Třeba když si zadáte přímý spoj z Myslivny na Klusáčkovu, vyjede správně "Bus 68/81/x83" jako jeden spoj.

3773
To je pravda, zkusil jsem si vyhledat spojení Střelice-Hajany a idos to opravdu ukazuje jako jednu jízdu bez přestupu (jako linka je uvedeno 404/510), ale u MHD to už takto neukazuje

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Brno chce zavést elektronické odbavení v MHD, není zřejmé kdy
http://www.elogistika.info/brno-chce-zavest-elektronicke-odbaveni-v-mhd-neni-zrejme-kdy/

2663
13 črc 2009 13:42
Z Dunajské určitě ne.

2900
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Nevím, jak u 405, ale kombinaci 404+510 z Dunajské až do Olympie se dá vyčíst z poznámek po rozkliknutí konkrétního spoje a ne že Idos to neumí najít. Totéž u linky z Mor. Budějovic do Znojma, tuším 442+810, v detailu linky se to píše tak: "ze zastávky xx odjíždí autobus jako linka y."

3773
Nejen po okrajích kraje. Například v pracovní dny téměř všechny spoje linky 510 pokračují jako 404 a naopak. O víkendu zase téměř všechny 405 pokračují jako 421. A takových je určitě víc.

3222
14 čer 2004 18:56
blekfild
Ono u dpmb s intervalem 5 minut se az tak moc nedeje, ale zkuste si vyhledat treba autobusove spojeni z tisnova do moravce. Odpoledne tam jezdi autobusy, ktere jedou az do vratislavky jako linka 336 a dal pokracuji mimo ids. V idosu bez sance, bere to ze prestup se neda stihnout a spojeni proste nenajde. Asi by se po okrajich jmk naslo vic prikladu...

6627
21 pro 2005 17:01
Přímé vozy u vlaku bývají zadány, aby to ukazovalo jako jeden spoj. U tramvají by to šlo taky, ale někdo z DP by o to musel Chaps oficiálně požádat.

3773
xxx píše:
(IDOS si myslí, že bych na Celní nestihl přestoupit, když 5 odjíždí ve stejnou minutu, jako 6 přijíždí; neví, že se jedná o stejnou tramvaj.)
Toto je ovšem spíš chyba IDOSu. Jak to IDOS řeší třeba u vlaků, kdy přímé vozy pokračují pod jiným číslem vlaku?

2663
No, IDOS to zobrazuje jako dvě linky, 6 Švermova - Celní a 5 Celní - Štefánikova čtvrť, u kterých ještě navíc není návaznost. (IDOS si myslí, že bych na Celní nestihl přestoupit, když 5 odjíždí ve stejnou minutu, jako 6 přijíždí; neví, že se jedná o stejnou tramvaj.)

1400
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
xxx...jo máš pravdu, u té 41 a 25 jsem na ty Husovice a Globus jsem zapomněl, ovšem ten Lískovec je "viditelnější" úsek než třeba ty Husovice, takže zde by byl nejlepší ten způsob, který jsem popsal (jak u vozoven), pokud to tak již nefunguje. :-)

2663
To, co uvádím, je to, že má linka více různých tras (větve). Novolíšeňská/Husovna vozovice, Vranov/Globus, Slatinka/Šlapanice, Evropská. Tj. variabilní konečná leží mimo základní trasu. Nastuduj si to pořádně.
Jenže na rozdíl od těchto jmenovaných linek, kdy jede každý druhý nebo třetí spoj po variabilní větvi, by se v případě pětky jednalo jenom o pár spojů v ranní špičce a ještě navíc pouze ve směru k základní trase, nikoliv ve směru odchýlení se od ní.

1400
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
xxx...to, co uvádíš (25,26,41,77...) je to, že ta linka má víc konečných, nikoliv přímo víc různých tras (v podstatě to jsou menší trasy po jedné velké trase).Tyto spoje jsou něco jiného. Jinak by třeba taková 26 mohla být linkou 25 s poznámkou, totéž i u spojů 71, které by mohly být linkou 41 s poznámkou. Nevím, jak je to řešeno nyní, ale ideální by bylo řešení po vzoru vozoven "6 -> 5 Česká -> Štefánikova Čtvrť". Tím jsem uvedl jen příklad po vzoru těch vozoven. A tím by to splnil i ten požadavek DÚ.

2663
Mendlák je jenom zkrácená trasa... A navíc by to bylo jenom v jednom směru.

2487
19 dub 2009 12:06
Brno
VoFFicijálně jo. I když u pětky by to byla už třetí varianta (Mendlák, Švermova, ÚH)

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

2663
No ale to se používá tehdy, když vůz jede mimo oficiální trasu (např. při zátahu do vozovny). Více tras ale jedna linka může mít, ne? Viz např. 25, 26, 41, 77... Pokud by tedy linka 5 měla oficiálně dvě varianty, tak by s tím neměl být problém, ne?

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Prototyp: z toho důvodu (při nehodě na Lesnické) se zavedlo dvoučíselné označování (především u spojů z/do vozovny).

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
A drážní zajímá číslo? Těm by to mělo být fuk, jak je spoj oiznačený... by je mělo zajímat, jestli dodržel trasu podle služebáku. Jestli je zajímá tohle, tak to je síla...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 248, 249, 250, 251, 252, 253, 254 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata