Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 233 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 726  Další
Autor Zpráva

1904
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Určitá tolerance by byla vhodná, např. dojídání posledních soust po nástupu. Ten incident se zbytkem kornoutu mi silně připomíná rčení: Aktivní blbec je horší než třídní nepřítel.
Na druhou stranu dnes jsme všichni pod velmi silným drobnohledem. Na každým rohu jsou kamery, mnohé i se záznamem, takže se dá spousta věcí dohledat. Další věcí je postupující digitální demence - spousta lidí při takovémto incidentu hned vytáhne mobily a začnou točit video a pokud možno ho hned pověsí na Youtube nebo někam jinam.

Moderátor
7592
17 pro 2006 22:32
Brno
Tak zrovna ty neškodný drobky z rohlíku po miminu jsem jednou měl roznošený po půlce vozu. Venku ještě sprchlo a byl z toho pěknej humus. A žádný malý drobečky.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Samozřejmě, že to pochopí všechny děti - taky mám 4 letého bráchu a s takovýma věcma nebyl problém. Když byl menší, rozhodně jsem se ho snažil zklidnit ve voze jinak než že mu strčím do ruky jídlo. Když se neuklidnil, vystupovalo se (ale to se stalo snad jednou, pak pochopil, že to myslím vážně a že opravdu se vystupuje), eventuelně dokud nechodil a byl v kočárku, stačilo ho prostě z kočárku vytáhnout na klín a mluvit na něho, věnovat se mu.

1404
02 črc 2011 14:08
Petře, když je někdo podnapilý, ať má klidně 5 promile, tiše si sedne, drží zobák a cestuje aniž by znečistil vozidlo, tak je to normálnímu člověku úplně jedno, jestli před nástupem vypil Okenu, kouřil trávu nebo si dal 10 škopků. Problém nastane, až tam takový cestující začne napadat ostatní lidi, zvracet někomu za krk, poškozovat vozidlo atd.. Od toho noční linky mimo jiné jsou, abych se zašel bavit, dal si někde panáka a pak v klidu docestoval domů busem, protože pěšky to mám daleko a za volant takhle nemůžu...
P.S.: kdo nechápe, jaké potraviny do vozu vnášet může, ať si zopakuje základní školu. Já jako nevím, ale je snad málo srozumitelná věta: “Cestujícímu je zakázáno vnášet do vozidla nebalené potraviny a nápoje nebo je ve vozidle konzumovat“? Jako má cenu tady někomu vysvětlovat, že třeba smíte do vozu vnést nákup v kabeli, jídlo v pevně uzavíratelné míse, pití v uzavřené láhvi a že naopak nesmíte ve voze cokoliv jíst nebo přenášet potraviny v neuzavřených obalech? V SPP je řeč o potravinách, takže jestli jde o rohlík, tvarůžky, kysaný zelí, pizzu nebo třeba syrový maso, tak o tom je bezpředmětný diskutovat. Nic z toho se ve voze konzumovat ani v nezabaleným stavu vnášet nesmí. :-)

7411
27 úno 2010 07:40
Pondělí: Jíst ve voze se nesmí, dobře.

Úterý: Suchý rohlík snad nebude vadit.

Středa: Včera nevadil suchý rohlík, dnes si dám slunečnicovou bulku, však to někdo zamete.

Čtvrtek: Výborně, nikomu to nevadí, tak si pečivo namažu máslem.

Pátek: Nikomu nevadilo, že jsem včera umazal sedadlo máslem, tak ten hamburger snad taky nebude problém.

Sobota: Ty vole, kašli na zákaz, žeru ve voze celý týden a nikdo mi nic neřekl. Tak si ty nudle vem taky sem.

-----

Přesně postup, kterého bych se nechtěl dožít, a že si myslím, že by byl v řadě případů reálný.

Dcera nikdy nedostala do vozu nic jiného než pití v láhvi s neprotékajícím uzávěrem, vysvětlení, že v autobusu se nejí, že si všechno dojí až po vystoupení, pochopila už ve dvou letech, stejně jako fakt, že rohlík/koblížek/pití... dostane v obchodě až po zaplacení. Bez jakéhokoli křiku nebo přemlouvání. Nevidím důvod, aby to nechápaly i jiné děti.

30
06 pro 2005 21:31
http://www.centrumnews.cz/zpravodajstvi ... i-se-caste

Kdyby vykazovali z přepravy podnapilé osoby, tak ty rozjezdy jezdí prázdné. pripitek

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Já bych v tomto ohledu byl benevolentní a tolerantní. V tom, když si sedící cestující v poloprázdné tramvaji dá rohlík, nevidím žádný problém. A když mu spadne drobek na zem? tak co... Stejně se tramvaje po každém příjezdu do vozovny vysávají a mnohem větší nepořádek udělá, když tam například někdo přijde v zabahněných botách, než když udělá pár drobků z rohlíku.

3773
08 čer 2005 23:12
A kde je ta hrance, které potraviny jo, a které ne?

(jen abych věděl, co si můžu do MHD vzít)

1546
06 lis 2009 10:30
Problémem dodržování všech předpisů do posledního písmenka je, že se to nakonec vždycky obrátí proti tomu, kdo po tom nejvíce volá. Vymáhání bagatelností povede jen k tomu, že i zaměstnanci DP budou pod větším a větším drobnohledem.

1404
To jsou tedy argumenty. Prostě tady jde o ten princip! Ne o to, že z rohlíku bude “jen“ 148 suchých drobků, tak to můžeme ještě tolerovat a z něčeho jiného 203 lepkavých drobků, tak to už tolerovat nemůžeme. Proboha... To jako pro haranty s drobícím rohlíkem platí zvláštní SPP, jiný než pro dospělé lidi?
A vysvětlení leností je sice možná z části pravdivé, ale nelze považovat jako polehčující okolnost. To taky můžu přijet na párty autem, tam do sebe nechat nalít 10 panáků tvrdýho a pak z lenosti sednout za volant, protože se mi nechce čekat na vystřízlivění. Až bych v takovým stavu někoho omylem sejmul, tak měli by snad pozůstalí rozlišovat, z jakého důvodu kvůli mně přišli o člena rodiny? Má DPMB rozlišovat, jestli jim někdo zas**l autobus omylem, z lenosti, z nemohoucnosti, z rozjařenosti nebo schválně? Výsledek je snad úplně stejný, ne? To přirovnání taky snad dává logiku, nebo ne? Od ignorace a výsměchu méně podstatným předpisům se celkem lehce sklouzne k porušování těch zásadních.
Tyhle principy posuzování mě hrozně “baví“. To je skoro jak v tom pošahaným školství, kde je strašně moderní v hodnocení zohledňovat snahu a podobné další věci, které by se v hodnocení práce rozhodně zohledňovat neměly... Tomu, kdo v rozjezdu žere hamburger z krabice, pokutu nedáme, protože se snaží a má aspoň tu krabici. A tomu, kdo krabici nemá a žere to přímo z ruky, pokutu dát musíme, protože zde není žádná snaha? :D Zcestný...
A ještě se pak někdo bude ohánět ČOI! K neuvěření. Já bych mu dal pokud možno další pokutu, za drzost... :-)

3346
13 lis 2004 11:58
Jakmile se nekomu polevi, tak toho ruzni chytracci zacnou zneuzivat. Treba tim, ze budou tvrdit, ze s nekonzumovatelnym kornoutem nastoupili, ackoliv tu zmrzlinu v tom voze slizali... Takze se nedivte...

3342
21 led 2011 14:19
Dítě s rohlíkem bude vždycky kontroverzní.
- hodně drobí
+ dítě je v klidu (určitě víc, než když donutí matku mu rohlík vzít a dítě začne řvát na celej vůz)
+ drobky ze suchého rohlíku se dají jednoduše vymést.

Takže taky do jisté míry chápu.

Z párku v rohlíku ti furt může kydnout hořčice na sedadlo bez ohledu na to, jestli ho jíš opatrně nebo normálně.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Lidi, jako vážně - kornoutek od zmrzliny není jídlo? Neznám žádný podnik, kde by dávali kornoutek ke zmrzlině a nebyla to potravina. Stejně absurdní jako kdybyste tvrdili, že houska od hamburgeru není potravina.
Mně jako cestujícího třeba naštve, když vidím, že řidič pustí hlášení do vozu o tom, že je zakázáno jíst a pít, když tam někdo nastoupí s párkem v rohlíku a v tichosti ho jí tak, aby nezašpinil sebe ani okolí, ale když na další zastávce nastoupí matka s dítětem a dítě jí suchý rohlík, podrobí pomalu půlku vozu a je to v pořádku, protože to je přece dítě. Z mého úhlu pohledu - ano, je správné ve voze MHD nejíst, naprosto chápu důvody, pokud hrozí zněčíštění vozu nebo spolucestujících, ale ať to platí pro všechny.
P.S. ano, situace se mi stala a bylo to v 13T - řidič měl to dítě s drobícím rohlíkem na monitoru, jak na dlani, takže vím, že ho viděl.

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
Souhlasím s tím, že jíst ve voze se nemá. Na druhou stranu, pokud by mi někdy chtěl dát revizor pokutu za kornoutek od zmrzliny (v mhd nejím, takže hypotetická situace) bych asi dokázal skousnout vykázání z vozu (to by mi jako "trest" ještě přišlo adekvátní pokud by to nebylo někde na poli za Brnem kde jede bus jednou za hodinu). Nicméně při vypsání peněžní pokuty bych vzhledem k hodně striktnímu výkladu přepravních podmínek (rozuměj vylívání si komplexů a buzerace) trval na vepsání podrobností do pokutového bločku (že tou "potravinou" byl kornoutek od zmrzliny), aby bylo při pokusu o žádost o prominutí na dpmb zřejmé, že se jednalo o tento typ situace. Doufal bych, že při napsání na dpmb by tam někdo měl rozum a při slušném pokusu o domluvu by tu pokutu prominuli. Pokud by to neprošlo, tak bych nějaký podnět na čoiku klidně zvážil (s tím že zmrzlinu jsem koupil v krámku ve kterém bylo upozornění že kornoutek není určen ke konzumaci). Dosvědčovat by nic nebylo potřeba, protože to, že šlo o kornoutek od zmrzliny, by bylo v protokolu o pokutě. A pokud by to tam revizor odmítl vepsat, tak bych trval na příjezdu policajtů (a samozřejmě bych dával stížnost na dpmb a kopii bych poslal do brněnského deníku, na druhou stranu to že by to tam revizor odmítl vepsat by se snad nestalo).

eframmcbeth, IvanM: Souhlasím s tím, že ohleduplnost je potřeba. Ale to, že kornoutkem od zmrzliny to začíná a že to vede pomalu až k hromadné genocidě (ve vašem případě k soustavnému porušování zákonů) neberu - konstruování podobných kauzálních řetězců je manipulativní technika. Vnášení kornoutků do šaliny není příčina neplacení daní.

Mechoš: to je přístup, který chápu a je mi i sympatický... pokud by člověk chtěl, může prudit na obou stranách barikády, nicméně v podobné situace se většinou dají vyřešit vzájemnou ohleduplností, takže např. pokud ten rohlík někdo vyloženě nehltá tak není k prudění důvod... moje rozhořčení nad celou situací plyne z toho, že by se do podobné situace dal zařadit i ten kornoutek... a jakkoliv respektuju, že když to řidič vidí, může dotyčného vykázat z vozu (naštve to ale je to asi v podstatě výchovné a žíly to člověku netrhá), vypsat za podobnou věc pokutu považuju za trochu drsný (pokud tam teda není ještě něco o čem nevíme)... a v podobné situaci bych se řídil tím, že když chce revizor být echt vysírací na mě, tak bych mu to taky osladil jak nejlíp umím :) (nejdřív bych se samozřejmě zkusil slušně domluvit)

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Ivane: souhlas. Ono je to tím, že na jednu stranu si říkáme: "ano, pravidla se musí dodržovat." Na druhou stranu si ale rádi občas něco rádi zlehčíme, o ničem jiným než o lenosti to podle mě není. Dodržovat pravidla je většinou náročnější, než je porušit. V tomhle případě třeba počkat na další bus. Ve dne docela v pohodě, u noček při hodinových intervalech to už naštve a člověk spíš sklouzne k porušení pravidel.

7411
27 úno 2010 07:40
Zrovna kornoutek je natolik drobivý produkt, že z něj bývá často víc bordelu než z toho hamburgeru. Jablko taky vypadá, že je v pohodě, ale osahané cokoli rukou lepkavou od šťávy vás taky přesvědčí o opaku.

800
12 zář 2014 23:38
IvanM :applause: :applause: a ještě jednou :applause:
Taky jsem tohle smýšlení nikdy nějak nechápal. "Projet na červenou se může, když tě nechytí a nic neprovedeš.", "Platit daně nemusíš, když na to nepřijdou.", "Jezdit načerno je v pořádku, proč bych za to platil, platím už přece daně!" (viz předchozí citát).

439
16 led 2015 11:18
IvanM píše:
U nějakýho žrádla ve voze nejde téměř o nic, potřísněný sedadlo, puch.

Právě kvůli tomuto ten předpis o nebalených potrvinách existuje, jenže ne každá nebalená potravina tohle způsobí (a taky hodně záleží na konzumentovi). A kdyby se zas mělo definovat, které potraviny se jíst smí a které ne, tak jsou SPP tisícistránková bible. Proto se preventivně zakáže všechno a případný postih je pak na uvážení odpovědné osoby.

IvanM píše:
A jak by na tom světě mohlo být krásně, kdyby se lidi k sobě chovali ohleduplně. :)

A o tom to je, pokutovat za hambáč plnej hořčice apod., po kterým je vždycky nepořádek, ano, ale kornout od zmrzliny bez zmrzliny, pendrek, tyčinku, to se snad tolerovat dá.

1404
Kurňa, typická česká vlastnost. Pořád se o něco hádat a soudit. Je tak těžký pochopit, že je ve vozidle MHD zakázaný žrát a vnášet nebalený potraviny? Kornout od zmrzliny je potravinářský výrobek, je to jedlý => je to potravina... Prostě stačí dodržovat podmánky přepravy a je to úplně v pohodě! :)
Nedávno se se mnou nějaká naivní vlhká osmnáctka hádala na fejsbůku, že je vlastně v pohodě, když si někdo v šalině něco zakousne. Já jsem jí na to odpověděl: ”Holčičko, až se jednou budeš ptát, proč je ve státě a lidské společnosti obecně takovej bo***l, tak tady máš odpověď. Ignorací a neúctou k méně podstatným předpisům to začíná, soustavným porušováním důležitých zákonů to končí. U nějakýho žrádla ve voze nejde téměř o nic, potřísněný sedadlo, puch. U zásadnějších zákonů jde třeba i o život”. Prostě nemůžu pochopit, proč je třeba stále něco porušovat. Jako řekněte mi nemá to logiku, co tu píšu?!
A jak by na tom světě mohlo být krásně, kdyby se lidi k sobě chovali ohleduplně. :)

2778
07 kvě 2008 20:25
Čebín
king666 píše:
Podnět na čoi by v takovém případě možná mohl mít efekt. U kornoutku od zmrzliny bych si dovolil se hádat jestli jde o potravinu (něco jiného by bylo kdyby v něm byla ještě zmrzlina, ta pochopitelně potravinou je) - je to sice trochu hraniční, ale uhádat by to možná šlo.

Hele když to vezmeš do detailu tak i suchej rohlík je nebalená potravina a nemáš ji ve voze co jíst.
Myslím, že přepravní podmínky mají platit pro všechny stejně.

V mém případě bys neuhádal ani ten suchej rohlík! Je to nebalená potravina a přes to prostě šalina nejede ;-)
Pravdou ovšem je, že suchej rohlík "nevidím" ;-). Ale pokud bych chtěl prudit můžu a budu v právu ;-)

6627
21 pro 2005 17:01
Ale to dokazování by bylo obtížné. Cizí cestující ti asi svědčit nebudou.

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
Podnět na čoi by v takovém případě možná mohl mít efekt. U kornoutku od zmrzliny bych si dovolil se hádat jestli jde o potravinu (něco jiného by bylo kdyby v něm byla ještě zmrzlina, ta pochopitelně potravinou je) - je to sice trochu hraniční, ale uhádat by to možná šlo.

439
16 led 2015 11:18
No to je fakt mastná pokuta. Zvlášť jestli to bylo opravdu jen za kornoutek už bez zmrzliny.

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Kornoutek od zmrzliny? V MHD pokuta 500 korun. Zavírací termohrnek? V pořádku. Neměla by ta částka být trochu jiná? Asi jsem něco přehlídl.

6627
21 pro 2005 17:01
Největší divadlo v Brně láká diváky z regionu. Platí jim třeba dopravu

Citace:
Například slibuje, že jim uhradí dopravu. Diváci pak zaplatí jenom za vstupenku. Její cena se i tak pohybuje mezi šesti sty a tisíci korunami. Na dopravu přispívá divadlu kraj. Z loňské dotace zaplatil dopravu více než čtyřem tisícům diváků. Letos poskytne stejnou částku jako loni.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata