Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 232 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235 ... 726  Další
Autor Zpráva
1208
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Lodí po přehradě? Před 70 lety za deset korun
Zdroj: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60506.html

1208
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
V Brně hledají ženy za volant, trolejbusy jich zatím řídí jen hrstka
Zdroj: http://brno.idnes.cz/dopravni-podnik-v- ... pravy_krut

873
07 čer 2006 12:14
Brno
Zdolat psychotesty a můžou...v poslední době na tom hodně lidí prolítává. :-|

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
V Brně lákají ženy za volant trolejbusů a autobusů
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-live-ekonomika/391836/v-brne-lakaji-zeny-za-volant-trolejbusu-a-autobusu.html

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Tomu rozumím a takovýto praktický pohled z druhé strany mi trochu chyběl.
Uznávám, že na Mendláku se motám mezi tolika lidma i já, a to vidím, kam jdu.

2900
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Občas potřebuju "průlet" městem ze Starého lískovce na Lesnou a hlavně o víkendu se docela hodí možnost přestoupit z D-8 na D-9 přímo na Hlavasu. Kdysi před zrušením třináctky jsem potřeboval obráceným směrem a od Grandu se na osmičku přestupovalo dost blbě a to nemluvím o tom, jak byla tahle vazba nepříjemná pro nevidomé a hůř pohyblivé lidi, protože prostorová orientace nevidomého člověka u Grandu dostává dost na frak, nejsou tam příliš vhodné záchytné body, někdy chybí úplně. Zvonařka na tom není o moc líp.
Jasně, můžu jet z Lesnické 25/26 na Mendlák a tam sednout na šestku, ale oproti Grandu je to s bariérama pomalu jak jednooký mezi zlepýma králem, protože Mendlák je taky na zabití, třeba už jen trefit se od trolejbusu 25/26 směr Hlinky na chodník u budovy s průchodem k šalinám, aniž by člověk nešel šikmo přes autobusový odjezd a trolejbusy, pak z průchodu se trefit přímo k označníku šestky směr Poříčí je taky umění, kdybych neměl psa, tak to bez pomoci nezvládám vůbec, se psem to tak nějak jde.
A když už mluvím o Mendláku, výstup z nízkopodlažní jedničky přímo na přechod před zastávku 25 směr Úvoz je taky výborná situace, může se klidně stát, že šalina odjede a nevidomý člověk zůstane uprostřed přechodu, protože neví, na kterou stranu je bezpečný chodník, nebo obráceně stejný přechod při chůzi od D-6 na trolejbusy 25 směr Úvoz, taky kolikrát nevím, jestli jsem ještě na chodníku, protože končí jen nepatrným schodem a nemá žádný varovný pás.
No a nové zastavování D-1 na Mendláku tomu nasadilo korunu, protože tam ani se psem nezvládnu přejít už vůbec bez pomoci, jedno jestli k opačné šalině, nebo na ostatní zastávky.
Tyhle menší přestupní body jako Mendlák a Stará osada představují pro nevidomé a hůř pohyblivé dokonalou past. V Bystrci je to trochu lepší.

757
Zlín
Aha, já měl za to, že si to vymhla Lesná. Takto to alespoň trochu dává smysl, když to chtěl Juliánov... no jo, když nějaká MČ něco chce, tak musí jít celá koncepce stranou, rozumím :D
Na přecházení od Grandu nic špatného nevidím (méně pohyblivý občané mohou vystoupit o zastávku dřív a popojet si jinou linkou...) ... Líbí se mi hlavní nádraží jako centrální uzel, kde se dá přestoupit mezi hodně linkama, ale proti rozmělnění na více bych nic neměl.

2085
03 zář 2009 13:18
K lince 9 je hlavní důvod, proč jezdí přes 1. a 2.kolej, protože kdyby lidi měli přecházet od zastávky u Grandu (u 67) k 1. až 4.koleji, tak by to bylo daleko.

538
28 črc 2013 14:13
Rozhodnutí o vedení d-9 si vydupali obyvatelé Židenic a Juliánova, kterým se nelíbilo, že d-13 bude zrušena a nově vedená d-9 bude vedena přes Malinovského náměstí. Tento problém byl dost propírán na zastupitelstvu, ve zpravodaji. Chystala se i petice za zachování d-13 v původní trase, nebo natrasování d-9 přes svoboďák. Nakonec to dopadlo tak, že se vyhovělo požadavkům občanů městské části. (Tyto informace berte jako od občana Juliánova. Sám jsem tyto věci četl, viděl, slyšel,...)

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
A Lesná má přímé spojení do centra. Osobně se mi vedení d-9 líbí, jelikož na hlavasu zastavuje před budovou a centrum města je o něco dostupnější (což mírně pomáhá proti umrtvování centra, čemuž zastupitelé nedávno (nechtěně?) pomohli delší dobou během dne, kdy se platí parkovné).

1111
21 zář 2009 15:23
Čistě politické rozhodnutí, nad tím prosím nepřemýšlejte.

2994
09 zář 2009 20:14
Juliánov si vydupal přímé spojení na Českou, proto d-9 přes Svoboďák

757
Zlín
Dvanáctka tam nevadí (aspoň mě ne), ale devítka tam nepatří! Ať se snažím, jak se snažím, nechápu, proč tam jezdí :D ... važně ne. Kdyby 11 jezdila po Milady Horákové na Českou a pak dál (Veveří) a 9 po Cejlu na Hlavní nádraží, tak to by mi dávalo smysl. Lesná by měla i dál přímé spojení s Českou i Hlavním a všichni by byly spokojení... Proč si ta devítka musí dělat ten nesmyslný průjezd centrem? Už dlouho se to snažím pochopit...

3100
29 srp 2009 19:30
Když se Masaryčkou vyjezdila výluka na Husově (tehdy byl interval mezi spoji v jednom směru přibližně minuta), tak proč by se to nevyjezdilo nyní...

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Pavel píše:
Tramvaje linky číslo dvanáct pojedou po objízdné trase přes náměstí Svobody," informovala mluvčí Dopravního podniku města Brna Barbora Lukšová.

No tak to potěš, jak to bude na té Masaryčce vypadat. Ještě že je to (doufám) jen přes letní prázdniny, kdy je míň spojů. Ale tak třeba si aspoň lidi odvyknou chodit po kolejích a bude tam míň kolizních situací v budoucnu. sarcastic

143
10 lis 2012 09:29
IvanM píše:
O autorce videa si nedělám iluze. Já jsem jí viděl na fotce, no nejenže je to jakési pubertální éro, které dle své muskulatůry a výrazu aspiruje spíš na práci u hlavního tahu z obce Dubí do Německa. Ta zřejmě nikdy nebude mít tak zodpovědnou a náročnou práci jako právě ta řidička. Mimo to je to člověk, který ve svém věku neví o životě nic. To se to lehce prská, když má vše zadarmo, nemusí se o nic starat, dopoledne si odsedí v nějaké zaprděné škole a večer může vyjít ven s tisícovkou od maminky v kapse na chlast... Ještě k tomu mohla tenkrát přihodit na web DPMB selfí, *****... :-)
Taky bych chtěl umět takhle od stolu podle jedné fotky poznat, kdo je jaký člověk, co celý den dělá, jaké od koho dostává kapesné a co ví o životě. Ještě její oblíbené jídlo se z fotky poznat náhodou nedalo?

1099
09 lis 2006 18:16
goldfinger:
Citace:
Tramvaje linky číslo dvanáct pojedou po objízdné trase přes náměstí Svobody," informovala mluvčí Dopravního podniku města Brna Barbora Lukšová.
Zdroj: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60502.html

6627
21 pro 2005 17:01
IvanM: Chyba byla v zásadě na obou stranách, ale tohle si řidička nesmí dovolit. Kdybych já v práci takto napadnul zákazníka, tak z toho taky budu mít solidní průser.
Pokud by to nikdo nenatočil, tak by se to zametlo pod koberec, což je špatně. Jen ať se ví, co se děje a náležitě se to pak řeší.
Pokud jsem proti fyzickému násilí, tak jsem hned komunista? Zajímavé dedukce.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
By mne zajímalo, jak chtějí na Husově odstranit kolize průjezdných profilů. Ulice je docela úzká a rozšířit není kam, bo na západ šluchta a na východ skala. Kudy bude jezdit d12 - přes Masarykovu, nebo Rooseveltovu a spojku u Grandu? Osobně bych se přimlouval za variantu b), která šetří kapacitu kolejí 3 a 4 na roli a v neposlední řadě zachová jakž takž snesitelnost provozu na pěší zóně kolem Svoboďáku. Takovým malým bonusem by bylo byť jen dočasné sjednocení zastávek směr Komárov s a67.

1404
02 črc 2011 14:08
Mouka: takový způsob jednání jen ukazuje charakter člověka. Typický český způsob křiváckého jednání, kdy “já jsem ten malý slaboch vzadu, který bude vždycky držet hu**, ale přitom z povzdálí a ještě lépe z absolutní anonymity určovat osudy druhých“. Takové jednání mi připomíná větu, kterou kdysi řekl Karel Čapek na adresu jedné politické strany: “Trochu pomoct, více škodit, to se může vždycky hodit“. :-) To je úplně přesné...
O autorce videa si nedělám iluze. Já jsem jí viděl na fotce, no nejenže je to jakési pubertální éro, které dle své muskulatůry a výrazu aspiruje spíš na práci u hlavního tahu z obce Dubí do Německa. Ta zřejmě nikdy nebude mít tak zodpovědnou a náročnou práci jako právě ta řidička. Mimo to je to člověk, který ve svém věku neví o životě nic. To se to lehce prská, když má vše zadarmo, nemusí se o nic starat, dopoledne si odsedí v nějaké zaprděné škole a večer může vyjít ven s tisícovkou od maminky v kapse na chlast... Ještě k tomu mohla tenkrát přihodit na web DPMB selfí, *****... :-)
Zkuste se vcítit do role právě řidičů, sedět 10 hodin za volantem/řadičem, čelit neustále nástrahám v provozu, tolik hodin v kuse denně držet absolutní pozornost, mít v každém kole zodpovědnost za stovky lidí, neustále se nechat provokovat, někdy i čistě cíleně. Proto já říkám, že je to do velké míry práce pro srdcaře. Tam asi nemůžete chodit do práce s tím, že to nenávidíte a že na to prostě kašlete... Řidička totálně přestřelila. Myslím, že je si toho sama vědoma, protože si tím značně zkomplikovala život. Ta by asi nejradši vrátila čas. Já to neschvaluju, Ani bych se tak nechoval. Já se řídím citátem, který kdysi řekl Marcus Aurelius: “Často jsem litoval svých slov, ale nikdy svého mlčení“. To platí v zaměstnání trojnásob. Myslím, že řidička to má od té doby stejně. O to víc ale nemůžu schvalovat podrazáctví autorky videa. Tak doufejme, že se aspoň doteď cítí jako hrdinka a taky doufejme, že se jí taková situace jednou v životě vrátí... :-)

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Radní souhlasí s úpravami tramvajové tratě v Husově ulici
http://regiony.impuls.cz/radni-souhlasi-s-upravami-tramvajove-trate-v-husove-ulici-pnz-/jihomoravsky-kraj.aspx?c=A160501_174838_imp-jihomoravsky_sucha

Moderátor
7592
17 pro 2006 22:32
Brno
Žádný rozbory, zase jsme u toho čecháčkovskýho rozumování. Prostě když je někdo prase, je jedno, jestli to dojí před nástupem, při nebo po něm. To jsem si chtěl akorát rýpnout.

1904
01 srp 2006 14:13
Bezkov
chat-maniac píše:
A ty umaštěný ruce jsou košer? Takže je jedno, jestli to dojídá mezi dveřma nebo ještě posledních pár soust uvnitř. Jíst se má v klidu a ne za běhu.

A pokud to stihl sníst před nástupem, ale ruce má mastný, tak je to OK?
Jak to chceš dokázat mastné ruce? Budeš dělat stěr z jeho rukou a posílat ho na rozbor, co je to za tuk? (Kdo bude ten rozbor platit?)

6627
21 pro 2005 17:01
MKzB píše:
Další věcí je postupující digitální demence - spousta lidí při takovémto incidentu hned vytáhne mobily a začnou točit video a pokud možno ho hned pověsí na Youtube nebo někam jinam.

Alespoň se to pak nemůže ututlat a musí se to řešit. Je jen dobře, že se podařilo natočit řidičku, která se chovala agresivně a násilně vyhodila cestujícho z tramvaje.

Moderátor
7592
17 pro 2006 22:32
Brno
A ty umaštěný ruce jsou košer? Takže je jedno, jestli to dojídá mezi dveřma nebo ještě posledních pár soust uvnitř. Jíst se má v klidu a ne za běhu.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata