Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 231 z 726    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 726  Další
Autor Zpráva

1404
02 črc 2011 14:08
Jak někdo na Facebooku DPMB správně poznamenal, tak tohle bude Kaufland Express :-)

2826
01 úno 2006 10:39
minibus pro seniory:
http://www.novinky.cz/vase-zpravy/jihom ... r-bus.html

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Nákladní auto potrhalo trolejové vedení. Trolejbusy odkloněny odkloněny do vozovny Komín / na Vychodilovu
http://brnensky.denik.cz/nehody/nakladni-auto-potrhalo-trolejove-vedeni-trolejbusy-musi-pres-komin-20160513.html

800
12 zář 2014 23:38
Citace:
Ale ta diagnóza se nějak rozmáhá i do některých sídlišť, namátkou třeba Lesná - nechceme šalinu.

Hele to se nerozmáhá jen po Brně ale po celé republice. Tenhle přístup "Já jsem občanský aktivista a tudíž mám v občanské demokracii vždycky pravdu" je tu všudypřítomný. Poslední dobou mi přijde, že si lidi tak nějak osvojili "mít na všechno názor". Absolutně ke všemu mají co říct a bůhvíproč si myslí, že "mít názor" se rovná "mít pravdu", a nevyvrátíš jim to.

Fascinují mě pořady na ČT24, kde sedí dejme tomu jaderný fyzik s technikem z JETe, a jejich názory jsou brány se stejnou vahou, jako zcestné facebookové komentáře rozčilených matek z Týna nad Vltavou. Potom se není čemu divit, že o stavbě multifunkčního domu na Veveří rozhodovali peticí fundovaní důchodci z okolních domů, že o využití pozemků na Kraváku rozhoduje místní svaz žen a že projekt tramvaje na Lesnou padne z důvodu venčení psů v parku (dodnes se mi nechce věřit, že by tohle bylo opravdu napsáno v nějakém oficiálním dokumentu o zamítnutí).

1632
19 led 2014 12:31
Brno - Maloměřice a OBŘANY
Na ledu nebo za mlhy. Trenažer připraví budoucí řidiče autobusů na každé počasí
http://brnensky.denik.cz/serialy/na-ledu-nebo-za-mlhy-trenazer-pripravi-budouci-ridice-autobusu-na-kazde-pocasi-20160512.html

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Když jsem se podíval na fotky z valné hromady OSMČ s návštěvou hvězdárny, asi mě ty děsné argumenty úplně nepřekvapují.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Takže druhá Klinika v nejlepší rezidenční čtvrti? Slušný joke. A s těmi nákupy to taky musel být solidní matroš. V celé Masarykově čtvrti není pořádně kde si nakoupit. Na výběr je buď smradlavý Albert na Mendláku, nebo Billa na Stránského.
Ale ta diagnóza se nějak rozmáhá i do některých sídlišť, namátkou třeba Lesná - nechceme šalinu.

3222
14 čer 2004 18:56
blekfild
K Náměstí Míru asi tohle - to, jak teď tamější guerilla mothers&aliens brojí proti nebezpečnému přecházení je z mého pohledu chucpe.

V dané oblasti jsem žil 26 let a pár jednání s tamějším spolkem (jehož představitelé dnes sedí na radnici Brna-středu a mají tudíž věc ve svých rukou) jsem zažil. Tak nekonstruktivní spolek jako je OsMČ aby člověk pohledal, a to nejen v brněnském měřítku. Už cca před 15 lety existoval projekt na narovnání nebezpečné a nepřehledné křižovatky do tvaru T a odklonění tramvajové smyčky do bývalého armádního areálu, to spojené s rozšířením prodejní plochy a novou výstavbou.

Nebylo z toho nic a skončilo to popotahováním bývalých představitelů Brna-středu, takže se moc nedivím, že do toho nikdo nemá chuť šťourat a že tam ten bordel za vlnitým plechem (btw. rozhodně jeden z nejcennějších nezastavěných pozemků v Brně) zůstane asi navždy.

Místo toho aby se část bývalého areálu komerčně využila a výdělek z toho zafinancoval navazující infrastrukturní projekty - tedy smyčku tramvaje, napřímení křižovatky atd., tak místní guerilla vše odmítá a s nataženou rukou chce na nejcennějších pozemcích stavět nízkoprahová centra, kluby důchodců a podobné projekty, které znamenají jen další vysávání peněz z veřejných rozpočtů.

Na debatách o budoucím uspořádání Náměstí Míru opakovaně zaznívaly argumenty typu "nerozšiřujme prodejní plochu Brněnky, pak tam budou autem jezdit nakupující z celého Brna", "když nebezpečné esíčko na Náměstí Míru narovnáme, naláká to řidiče jako zkratka do Žabin a přitáhne to spoustu aut do čtvrti", "v cizině se o využití takových areálů diskutuje desítky let, tak se neukvapujme atd." Nepřeháním a cituji takřka doslova.

Shrnul bych to asi takto - Občanský aktivista do domu, hůl do ruky. Místní si za to můžou sami, ať si ze svých oveček postaví hlídky, co umožnění dětem do školy bezpečně přejít - aspoň budou k něčemu užiteční.

Je mi jen líto řidičů DP, kteří se tam musí motat ať už se šalinou nebo s autobusem, protože tam vznikají opravdu nebezpečné situace.

2900
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Na Míráku je to většinově o lenosti buď počkat, než šalina odjede a pak přejít, nebo o nepozornosti. Semafor na konci Lerchovy je zbytečnost, zas takový provoz aut tam není. Spíš by se hodilo rozšířit výstupní zastávku, aby člověk po výstupu z šaliny hned nezakopl o schody směrem k silnici, plus by to chtělo dodělat bezbariérovou možnost odchodu od šaliny k parku. Od šaliny k Lerchové a k oficiálnímu přechodu směr církevní školy a kostel se to dá zvládnout bez potíží už v současném stavu. :smile:

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Celé je to akorát zbytečně nafouknute. Děti je třeba vychovávat, aby dávaly pozor. Pokud mohou jet samy do školy, musí být schopné dodržovat alespoň základní pravidla. Stejně tak pochybuji že tramvajak se rozjede do davu děti před vozem. Tramvaj se tam rozjíždí ze zastavení, takže jede pomalu a řidič má přehled. No a pokud se i tak objeví nějaké děcko, co vbehne pod kola rozizdejici se tramvaji, nezabrání mu v tom ani značka ani semafor.

Hlavně prosím nebudujte další semafory!

6992
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Zdeněk: jedna věc je cinknout při odjezdu z výstupní zastávky, druhá při odjezdu z nástupní už s cestujícími. A teda podle toho, co jsem slyšel, mi to připomíná Kocourkov.

1674
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
...ovšem jelikož vozidlo v tomto případě opouští zastávku, měla by zde býti povinnosti dát návěst "Pozor," alespoň tedy já zvoním vždy a zvonil jsem i před touto kauzou

6992
Žlutý kopec
Tin: záleží na řidiči, často bohužel ne.

496
31 led 2011 13:46
ony tramvaje na náměstí Míru před rozjetím nezvoní?

6627
21 pro 2005 17:01
Na Dornychu se srazila tramvaj s osobním autem. Při nehodě se zranili dva lidé

1546
06 lis 2009 10:30
Řekl bych, že by bohatě stačilo odsunutí stání o několik metrů dozadu. Šalina by tak pomalým rozjížděním naznačila svůj úmysl vyrazit. Zato dnes je sebemenší rozjetí ihned rozjetím do davu.

Druhou možností je pak dálkově ovládaný semafor pro pěší.

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Podzemní stanice by mohla být fajn, konfigurace terénu k tomu svádí, ale aby to tam nevypadalo jako svého času na Jírově. A pak taky zajištění bezbariérového přístupu.
Scifi možností je protažení šaliny Březinovou ke Kouničkám. To by se ale asi nelíbilo místním, kterým stačí minibusy.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Tam je ještě jedna možnost, a sice obejít šaliny zezadu, kde sražení nehrozí. Přechod je tam ale udělaný tak, že je člověk musí obejít zepředu. Přesunout přechod je ale v současnosti nesmysl, to by muselo být spojené s nějakou rekonstrukcí.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Nedokážu si představit, jak by se to muselo zrekonstruovat, aby odpadla kolizní místa tram X chodec, vždycky bude potřeba někde přejít koleje. Leda by se tam postavily všude podchody/nadchody nebo se smyčka hodila do tunelu.

6992
Žlutý kopec
Náměstí Míru mělo být především už dávno zrekonstruované, aby ta kolizní místa odpadla.

2826
01 úno 2006 10:39
Na mě to působí tak, že tato městská část chce, aby chodci měli přednost před tramvají, protože nic jiného jim nevyhovuje.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Nedočkáme, protože v dnešní době bych spíš čekal cedulku - řidiči pozor, chodci občas chodí na červenou, raději teyd zastavte vždy...

3773
08 čer 2005 23:12
renek píše:
Dětem pomohou cedule. U nebezpečného přechodu na náměstí Míru
Prý nebezpečný přechod. Až na to, že tam přechod není.

Dočkáme se jednou na křižovatkách cedulí "na červené světlo stůj"?

3342
21 led 2011 14:19
Tak tento článek už zní vyloženě švejkovsky :D

1208
17 lis 2008 17:19
Brno-Bystrc (30, 50, 51, 52, N92)
Dětem pomohou cedule. U nebezpečného přechodu na náměstí Míru
Zdroj: http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... 60511.html

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18136 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 228, 229, 230, 231, 232, 233, 234 ... 726  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata