Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 24 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 54  Další
Autor Zpráva

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Když zákon předjíždění zprava v některých případech povoluje, proč by se nesmělo využít?

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
M píše:
...podjizdeni zprava...,jen mimochodem jeste jsem nevezl cyklistu co by mel defekt.

Myslíš předjíždění fronty aut před semaforem, nebo pomalu popojíždějící kolony? V prvním případě je to u mě 50:50 - někdy počkám, někdy jedu dopředu (záleží na komunikaci - cyklostezka, červený obdélník před semaforem). V druhém případě jedu spolu s kolonou.
Mch. několik mých známých převáželo kolo v MHD právě kvůli defektu. Většinou šalinami. :wink:

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Když odbavuji v zastávce bez ostrůvku, musím si všímat všeho. Co stojí, jestli to stojí nebo jestli se to už hejbe a jak rychle. Ohledně cyklistů: 98% jede, zastávka nezastávka, 1,5% mne objede po chodníku, nebo zleva a 0,5% zastaví a vsadím se, že jen proto, neboť nastupující dav je opravdu početný (například děcka ze škol na Červinkové) a tam by se prostě neprokličkoval.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

3748
08 čer 2005 23:12
mceza píše:
Ale většinou si všimneš toho, co nezastaví. Toho, co zastaví si nikdo nevšimne...

To je pěkně napsáno, něco podobného jsem sem už taky chtěl napsat. Prostě toho cyklisty, který jede v levém pruhu nebo prostředkem nebo v protisměru, si řidič auta líp všimne, než toho, který jede spořádaně při pravém okraji, po krajnici nebo na cyklostezce (cyklopruhu).

To dá rozum, že si spíš všimnete někoho, kdo vám překáží, než někoho, kdo nezavazí.

3748
Rem: Napsal bych ti, že já to tak dělám, ale nevybavuju si, kdy jsem napsoled takovou zastávkou projížděl a zrovna tam stála tramvaj, protože takovými místy většinou na kole nejezdím.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Já takových cyklistů viděl několik. Dokonce i sám sebe. Ale většinou si všimneš toho, co nezastaví. Toho, co zastaví si nikdo nevšimne...

2485
Brno
b1: Já ještě nikdy neviděl cyklistu, co by před zastávkou zastavil, takže ano je to argument proti tomu druhu existence. Hrk to tam mezi lidima. Auta to sem tam taky udělají, to je pravda, hlavně cizici mimobrněnští, kteří vůbec netuší jak se v blízkosti šaliny a zastávek bez ostrůvku chovat.

2824
01 úno 2006 10:39
b1: bohužel i toto jsem viděl mockrát u tramvajových zastávek. Pak ještě je kapitola sama o sobě neosvětlený Cyklista v noci kdekoli, má nejhorší zkušenost asi na cestě z Bílovic těsně před Obřanama v těch serpentýnách...

3748
Rem píše:
Doplním "M" ... Jízda přes zastávku bez ostrůvku v době výstupu a nástupu cestujících, aniž by dotyčný zastavil nebo aspoň zpomalil.
Tohle má být argument proti cyklistům? Protože tohle jsem ještě od cyklistů neviděl, ale od řidičů aut již mnohokrát.

2824
Jeste abych nezapomel doplnit cyklistu, ktereho jsem potkal na silnici pro motorova vozidla jak si to hrne smer Globus samozrejme v pravem pruhu, kdyby byl aspon v odstavnym, ale i tak tam nema co delat...

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
k.ondra89 píše:
Někteří "ovladači bicyklu" jsou schopní dělat různé vylomeniny, to je fakt. Ovšem nemyslím si, že by dobrovolně jezdili v jiném pruhu, než v pravém. Je celkem dost míst, kde se ve vnitřním pruhu jet musí, protože by člověk potom prostě neodbočil.

Nedavno jsem na silnici potkal holku, ktera jela na kole v levem pruhu na okruhu kolem Vystaviste. Kdyz k tomu pripoctu dalsi podobne prihody, jaky jiny mam mit na cyklisty nazor?

2485
Brno
Doplním "M" ... Jízda přes zastávku bez ostrůvku v době výstupu a nástupu cestujících, aniž by dotyčný zastavil nebo aspoň zpomalil.

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Kolega M to vyčíslil pěkně. To je to, co jsem měl na mysli.

2824
k.ondra89: ano treba na Hnevkovskeho smer Komarov mezi Lidlem a zeleznicnim mostem, nebo na Porici u Ronda směr Pisarky a podobne ze?

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Někteří "ovladači bicyklu" jsou schopní dělat různé vylomeniny, to je fakt. Ovšem nemyslím si, že by dobrovolně jezdili v jiném pruhu, než v pravém. Je celkem dost míst, kde se ve vnitřním pruhu jet musí, protože by člověk potom prostě neodbočil.

"fejsbůk" BMHD.cz

2824
hezzon: nevadi mi cyklista slusne jedouci po krajnici, vadi mi ze vetsina cyklistu dela na silnicich strasny hovadiny jako by byly negramotni, jizda po chodniku, jizda po prechodu, jizda na cervenou,zniceho nic sjeti z chodniku na silnic tesne pred bus, predjizdeni busu pri vyjizdeni ze zastavky, jizda uprostred pruhu a totalni zdrzovani dopravy, jizda ve vnitrnim - rychlejsim pruhu uprostred, podjizdeni zprava, jizda v protismeru a taky totalni nedivani se na cestu a cuceni nekam do zeme a klidne te prejede a to jak na chodniku tak na pesi zone a nekteri takovi jezdi i po silnici, jednoho jsem tak videl to naprat do auta ze zadu, necucel na cestu a podobne, je to smutne,ale slusnych cyklistu jaksi moc nepotkavam, az jej potkam, dam ti vedet. O cestovani cyklistu v MHD se radsi nebudu vyjadrovat, to je tu porad dokola,jen mimochodem jeste jsem nevezl cyklistu co by mel defekt.

340
12 čer 2012 17:51
"kde a kudy jet" Tudíž i bokem, a tudíž potkáš i větší procento cyklistů, kteří se nechtějí motat po hlavních(včetně mě). A hle už to máme záminku proti cyklistům.

2824
Janatak: i ve spicce nemam problem dostat se vcas z bodu A do bodu B a dokonce i zaparkuju v centru, jen musis vedet kde a kudy jet.

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
M píše:
MartinV : a presto je porad nejrychlejsi a nejpohodlnejsi a bohuzel casto i levnejsi auto

Jo? Zvlášť ve špičce... :mrgreen:

6976
Žlutý kopec
...a nejpohodlnejsi...
Což je jeden z důvodů, proč se snažím auto nepoužívat. I když se samozřejmě najdou případy, kdy je výhodnější auto. :wink:

2824
MartinV : a presto je porad nejrychlejsi a nejpohodlnejsi a bohuzel casto i levnejsi auto

6976
Žlutý kopec
Což mi připomíná...
Příloha:
cyklisté vs. auta.jpg

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Alanis píše:
Mě se líbí, jak zrovna plechovkáři říkají o cyklistech, že někde zavazí sarcastic

Za to jejich plechovka, ta nezavazí. Sice je auto několikánásobně větší, než jízdní kolo, ucpávají křižovatky, zdržují MHD, zavazí na chodnících při bezohledném parkování, ale oni vlastně nezavazí. Desetitisíce aut v ulicích jsou vlastně spása pro město, díky nim vlastně musíme pořídit plynové autobusy, abychom snížili emise...

Takže se nedivím, že jim vyskočí na čele žilka, když vidí nějakého antiplechovkáře, který jim ukrojí metr z jejich komunikace, z jejich kraloství :roll:

:applause: :applause: O:)

1363
Brno - Masarykova čtvrť
Alanis: Ano, vyskočí mi žilka. Cyklisti jsou prostě nebezpeční, a to především sami sobě. Ale sedět za to půjdu já.

Když už se tak navážíš do aut, před pár dny jsem byl na pohovoru ve firmě, která sídlí v místech s obtížným parkováním. Zvolil jsem tedy MHD. Musím naznat, že podmínky cestování byly opravdu kulturní. Cestou zpátky jsem po jedné zastávce vystoupil z totálně narvané a-84, protože jsem na to prostě neměl nervy, a šel dál pěšky. Příště pojedu autem, a to i kdybych měl jít skrz parkování pěšky přes půlku města.

EDIT: Dodám, že nejsem žádná citlivka, po letošní cestě nejhorší třídou nočního vlaku z Tbilisi do Jerevanu už asi přežiju všechno, ale jsme sakra ve střední Evropě a tváříme se, že patříme k západní.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Alanis: bod!

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata