Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 225 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Nevíte někdo, jestli se k 1.9. změní jízdní řády?

924
15 čer 2004 19:24
Jak to vypadá s obsazeností Brněnských vozoven ???

279
29 říj 2004 11:26
Brno-Tuøany, Vítìzná 8
Novy píše:
Linka 2 v úseku Nové Sady - Pisárky bude podle mě nevyužitá, je to další mrhání penězi... Stačilo by prodloužení do Pisárek v ranní špičce

A nejsou tam provozní důvody? Situace ve smyčce Nové Sady třeba? Taky je potřeba počítat s tím, že je potřeba nějak napojit Mendlovo náměstí s jeho autobusy...

Omlouvám se za předchozí příspěvky, počítat s intervalem 4 min pro linku x6 zřejmě nebylo správné... Z toho plyne že 1 linka po 12 min bude asi chybět..

Linka 2 v úseku Nové Sady - Pisárky bude podle mě nevyužitá, je to další mrhání penězi... Stačilo by prodloužení do Pisárek v ranní špičce

Jelikož dpmb partně očekává zhruba 3/4 objem dopravy v prac. dny o prázdninách mimo ranní špičku , suma sumárům to z zastávky Celní/Vsetínská směr centrum vychází. Teď jde jen o to, jak se to rozloží...
V ranní špičce patrně očekává 2/3 objem, to taky vychází...

3222
14 čer 2004 18:56
blekfild
No já bych neřekl, že posílení na Švermovu by bylo zbytečné - čekal bych nápor cestujících přestoupivších z d-x2 na zastávce Vsetínská. A tentokrát bych možná z lidí takový blbce nedělal - zvlášť z Bohunic do města bych čekal i docela rovnoměrné vytížení obou linek (protože ta d-8 to stejně neodveze :lol: )

868
10 pro 2004 20:53
Brno
ds píše:
Mimochodem, překvapuje mě, že ohledně výluky na Vídeňské se neozval VS, s tím že toho do Bohunic bude jezdit málo - tentokrát bych s ním asi souhlasil. Lze očekávat, že většina lidí z Modřic bude na celní přestupovat na tramvaje k nádraží a ne na autobus na Mendlák, totéž lidé cestující z a-501 a ostatně i obyvatelé ze zastávek Polní, Celní, Hluboká, kteří k dopravě do města používali d-2. Přijde mi nesmyslné, že se 2 pilotní linky (tedy s celkovým intervalem 3 minuty) odkloní neproduktivně na Mendlovo nám., aspoň jedna linka v intervalu 12 minut se mohla na Švermovu zachovat - já bych místo d-5 použil na "převlékání kabátu" d-2, d-5 vedl ze Štefánikovy čtvrti Renneskou do Lískovce, d-7 na Švermovu (v intervalu 12 min.) a do Pisárek odklonil d-6. Nebo to neutáhne Renneská?

Tak tady je teda muj názor :-D Linky d-7 a 8 pojedou k nádraží ve vzájemném intervalu 3 min., ta doprava na Švermovu je stejně zbytečná, d-7 by stejně mohli vést normálně do Pisárek, posílení je pokud možno potřeba až do smyčky v Lískovci, na Švermovu je naprd, takže se až tak moc neděje. Na Českou se dostanu d-7/8 na nový sady a pak d-12/13 na Českou příp. i d-4 na Komenského nám., takže si nemůžu stěžovat. Stejně si myslím, že d-7 bude od nádraží do Lískovce prázdná, protože většina lidií bude stejně čekat na 3.koleji na d-8 a ne na 1.koleji na d-7. D-8 bude strašná, ale kdo je chytrej a počká si na d-7 ma za tři :idea:

3222
blekfild
Mimochodem, překvapuje mě, že ohledně výluky na Vídeňské se neozval VS, s tím že toho do Bohunic bude jezdit málo - tentokrát bych s ním asi souhlasil. Lze očekávat, že většina lidí z Modřic bude na celní přestupovat na tramvaje k nádraží a ne na autobus na Mendlák, totéž lidé cestující z a-501 a ostatně i obyvatelé ze zastávek Polní, Celní, Hluboká, kteří k dopravě do města používali d-2. Přijde mi nesmyslné, že se 2 pilotní linky (tedy s celkovým intervalem 3 minuty) odkloní neproduktivně na Mendlovo nám., aspoň jedna linka v intervalu 12 minut se mohla na Švermovu zachovat - já bych místo d-5 použil na "převlékání kabátu" d-2, d-5 vedl ze Štefánikovy čtvrti Renneskou do Lískovce, d-7 na Švermovu (v intervalu 12 min.) a do Pisárek odklonil d-6. Nebo to neutáhne Renneská?

3771
08 čer 2005 23:12
ds píše:
Pro lepší představu o letních výlukách přikládám schémátko - nečekejte zázraky, není v měřítku, jen pro představu... Mimochodem, v měsíčníku Bez starostí je psáno, že během výluky bude a-501 prodloužena k zastávce Celní. Tušíte, kde se bude otáčet?

asi jako x5 pri vylukach objede blok baraku

Opravdu nevím, co chtějí na Lesnické opravovat, loni tam mezi Tomanovou a Zemědělskou vyměňovali panely a spodek taky není v nejhorším stavu, každý léto se nedá dojet šalinou na Lesnou. Nejdřív křižovatka Jugoslávská, pak Halasovo náměstí a teď toto. Opravdu geniální plánování.

Opravdu nevím, co chtějí na Lesnické opravovat, loni tam mezi Tomanovou a Zemědělskou vyměňovali panely a spodek taky není v nejhorším stavu, každý léto se nedá dojet šalinou na Lesnou. Nejdřív křižovatka Jugoslávská, pak Halasovo náměstí a teď toto. Opravdu geniální plánování.

3222
blekfild
Pro lepší představu o letních výlukách přikládám schémátko - nečekejte zázraky, není v měřítku, jen pro představu... Mimochodem, v měsíčníku Bez starostí je psáno, že během výluky bude a-501 prodloužena k zastávce Celní. Tušíte, kde se bude otáčet?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

868
Brno
Je to v diskuzi o tramvajích v Brně :-) Na tu lesnou bude asi ta výluka mezi zastávkama Zemědělská a jugoslávská, když se nedá dostat ani na Zemědělskou, ale nevím to jistě.

Na k-repu jsem byl, ale nic takového jsem tam nenašel. Proč zase výluka na Lesnou, loni se dělala křižovatka gen. Píky a přitom se měnily koleje až na konečnou, před 3 lety zase celá křižovatka Jugoslávská - Merhautova a průběžně se opravovala Lesnická.

868
Brno
Na k-repu je zveřejěný vedení linek při letních výlukách na Vídeňské,Rašinové a na Lesnou. Všechny 3 budou od 16.7 do 7.8. naráz.

Vedení linek bude následující:

d-2 St.Osada-nádraží-Václavská-Pisárky
d-3 Ečerova-Česká-Pekařská-Mendlvo nám.(dál jako d-5)
d-4 obousměrně přes nádraží a ul.Husovou
d-5 Štef.čt-Moravské nám.-nádraží-Mendovo nám.(dál jako d-3/11 do Bystrce)
d-6 MIMO PROVOZ
d-7 KP.,nádraží-Moravské nám.-nádraží-Renneská-Lískovec(asi po 6 min.).
d-9 Komárov-Jugoslávská-Štef.čt.
d-11 Bystrc,Rakovecká-Česká-Mendlovo nám.(dál jako d-5).

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Nedávno jsem cosi slyšel o prodloužení trati v Bystrci nahoru na konec sídliště (Kamechy). Nevíte o tom někdo něco?

9314
10 čer 2004 11:19
no esli je rychlodrazni tak i min.

1378
26 úno 2005 04:51
Brno soukromně / Ostrava studijně
Délkově je to trať o zhruba dvou až tří nácestných a jedné konečné zastávky že?

9314
tusim jenom stavba , pocital sem to z vice cen co sem nazbiral po netu (brno/ostrava) a vyslo mi tohle cislo.

1378
26 úno 2005 04:51
Brno soukromně / Ostrava studijně
A vtech 100 000 000,- je co? Vcetne vyvlastneni a podobnych pravnickych kravin plus vlastni stavba trate?

9314
no pokud sem dobre pocital tak 1 km tramvajove trate stoji 100 000 000 kc

3059
15 čer 2004 08:24
Forest píše:
Hlavně by si měl DPMB uvědomit, dlouho se nic pořádného nového nepostavilo (krom Mifkova) a vůbec se nerozšiřuje vozový park. Prostě MHD v Brně ja kapacitně hodně nedostačující. Ještě pár let a MHD v Brně jde do kytek.

Do kytek? A do lesa ne? Proč?

Hlavně by si měl DPMB uvědomit, dlouho se nic pořádného nového nepostavilo (krom Mifkova) a vůbec se nerozšiřuje vozový park. Prostě MHD v Brně ja kapacitně hodně nedostačující. Ještě pár let a MHD v Brně jde do kytek.

9987
15 led 2005 23:41
ds píše:
V MF Dnes je komentář ke zdražování MHD, takovýho vola jako je autor (Jiří Hrdina) už jsem dlouho neviděl.

jenže jich je bohužel čím dál tím víc

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 222, 223, 224, 225, 226, 227, 228 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata