Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 21 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 54  Další
Autor Zpráva

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Já jsem pro pud sebezáchovy a selskej rozum :mrgreen: .

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Jak být nekonzistentní v jednom příspěvku :-)
vojtik píše:
...dobře mu tak - pravidla platí pro každého.

Mmch.
vojtik píše:
...i když jde o porušení pravidel, tak je to v daném místě mnohem bezpečnější, neboť chodci chodí z většiny mimo tento pás a ve chvíli, kdy jedu za šalinou, tak ji ani neomezuji.

Jde o to, že část pravidel, která jsou primárně vymýšlena pro auta, pro kola valný smysl nedávají. Co ale potom dělat? Slepě dodržovat pravidla, nebo se řídit "selským rozumem"?

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Zrovna v pěší zóně jsem potkal měšťáky vybírající penízky od cyklisty, který tam v danou chvíli neměl co dělat, už několikrát. A říkal jsem si, že dobře mu tak - pravidla platí pro každého. Kdyby se postavili na Svoboďák, tak si při tom objíždění zleva vydělají pěkné peníze.

Mmch., já se při cestě po pěší zóně mnohem raději zařadím za šalinu a pak jí jedu v závěsu, neboť ta mi udělá cestu mezi chodci a já pak nemusím zbytečně kličkovat. Jediný prohřešek je ten, že jedu v tramvajovém pásu, ale ruku na srdce - i když jde o porušení pravidel, tak je to v daném místě mnohem bezpečnější, neboť chodci chodí z většiny mimo tento pás a ve chvíli, kdy jedu za šalinou, tak ji ani neomezuji.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Odkdy je jízda na kole prasárna? Jinak pokud tě někdo objíždí zleva - a je jedno, jestli auto nebo kolo - měla by to kontrolovat Policie. Že to nedělá je věc jiná.

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Rem píše:
Matně si vybavuju, kdy jsem naposledy na Náměstí Svobody a okolí viděl cyklistu "vést kolo" vedle sebe. Takže se vlastně nic nezmění, akorát se ta prasárna zlegalizuje. Už se moc těším až budu na zastávce odbavovat, a zleva mne objede skupina kolistů, což dnes zatím probíhá po jednitlivcích.

Jak psal vojtik, je to o používání hlavy. On se dycky najde idiot, který tyhle prasečiny dělat bude, ale kvůli tomu omezovat drtivě slušnou většinu zákazy není řešení.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Matně si vybavuju, kdy jsem naposledy na Náměstí Svobody a okolí viděl cyklistu "vést kolo" vedle sebe. Takže se vlastně nic nezmění, akorát se ta prasárna zlegalizuje. Už se moc těším až budu na zastávce odbavovat, a zleva mne objede skupina kolistů, což dnes zatím probíhá po jednitlivcích.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Pokud tak strašně nechtějí vidět kola na Masarykově, tak by stačilo povolit průjezd po vedlejších ulicích (Poštovské, Minoritské a Josefské). Samozřejmě za předpokladu, že cyklisté budou používat hlavu (chodci taky, pravidla provozu v pěší zóně hovoří jasně - nesmět ohrozit, ale současně z druhé strany umožnit průjezd) a nejezdit rychle (což řeší zákon, a těch 20km/h je v té pěší zóně někdy moc - běžně jezdím 15 a méně). Průjezd centrem v denní dobu v relaci Česká - hlavní nádraží je totiž předpisově neřešitelný (resp. je možný pouze po Husově, na což se vzhledem ke konfiguraci ulice můžu zvysoka).

6620
21 pro 2005 17:01
Centrum Brna by se mohlo otevřít cyklistům. Policisté jsou proti

Citace:
Na zrušení zákazu se dohodla celá nová koalice, a tak je velmi pravděpodobné, že od příštího roku se na náměstí Svobody budou prohánět lidé na kole. A to i v případě negativních posuzujících stanovisek. Pro radu totiž nejsou závazná, jen doporučující.

Konečně to vypadá, že by se v našem městě mohlo něco změnit k lepšímu. I přes exces s trvalým bydlištěm některých kandidátů nakonec nelituju, koho jsem si zvolil.

6976
Žlutý kopec
ReZ: tak snad neprojde kompletní tolerance, ale jen nějaká částečná. Jinak v tomhle Škromach pravdu nemá: "Cyklista ohrožuje sám sebe a pro ostatní je nebezpečný minimálně."

7334
27 úno 2010 07:40
Tak já doufám, že pokud nějaký návrh přijde, že tam bude povoleno nějaké rozumné množství, a ne, že někdo vypije hospodu, pak ho kamarádi z mokré čtvrti posadí na kolo, roztlačí a tradá.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
No jenomže není cyklostezka jako cyklostezka. Třeba v Brně směr na jih je stezka už tak plná, že tam by pivoklista neměl co dělat. Když takový pumpičkář občerstvený jak zákon káže srazí maminu s kočárkem nebo malé dítě na odrážedle, tak dokáže škaredě ublížit. A to ne sobě.
Osobně za určitých, přesně daných okolností, bych jedno dvě pivka nebo pohárek vína toleroval. Z vlastní zkušenosti vím, že na zahrádce u cyklostezky iontový nápoj chutná nejlépe. A nejlíp zažene žízeň.

7334
Ano, o to mi jde, aby se to týkalo výhradně cyklostezek a cyklotras vedoucích mimo silnice.

6976
Žlutý kopec
Jasně, to riziko tu je. Ale to je i dnes, kdy cyklista riskuje pokutu a může se vydat na silnice na svém stroji pod vlivem. Jen by teda nebylo dobré zrušit nulovou toleranci všude.

7334
Jasně, já s tím nápadem nemám problém, jen mě napadlo jisté riziko.

6976
Žlutý kopec
To je pravda. Ale pokud by byla nastavená pravidla takto, mohl bych se rozhodnout, jestli si naplánuji trasu komplet po cyklostezce a budu si moct dát nějaké to pivo, nebo pojedu i po silnici a buď to pivo oželím, nebo budu riskovat pokutu.

7334
Ano, s tím bych souhlasil i já. Problémem zůstává, že řada cyklostezek se mění v cyklotrasy vedoucí po silnicích, a já pochybuju, že někdo z toho důvodu půjde zbývající část cesty pěšky.

6976
Žlutý kopec
Tady si myslím, že určitá tolerance by mohla být jen na stezkách. Jakmile ale vjedu na silnici, měla by pro každého platit stejná pravidla, jako pro řidiče aut.
A to říkám z pohledu cyklisty, který se v létě cestou taky rád napije.

7334
http://zpravy.idnes.cz/skromach-cyklist ... domaci_ffr

2965
tam, kde mám postýlku...
Zvlášť, když to bliká. To je pak ještě pronikavější...

1442
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
no taková 2W to by ses divil..

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Led cyklistická světla zpravidla neosvětlí vůbec nic, ať jsou namířena kamkoli. Jsou dělaná na to, aby byl vidět, nikoli, aby viděl.

7334
vojtik píše:
Spíš bych se chtěl zeptat - co považujete za lepší, blikat nebo svítit? Blikání se mi zdá (zejména ve městě) výraznější, ovšem taky může být řádně otravné, protože mám světlo poměrně silné.

Proti blikačkám nic nemám, ale blikat silným světlem mi přijde jako nemysl. Pokud cyklista rozumně svítí a podpoří viditelnost stejně rozumnou blikačkou, nic proti tomu nenamítám. I když si myslím, že ve vlastním zájmu by měl cyklista směrem před sebe především svítit, aby viděl. Viděn pak bude taky.

Janatak: Bohužel, popisoval jsem případy, kdy blikačka je namířena opravdu jen nahoru a ze silnice neosvětluje vůbec nic.

2965
tam, kde mám postýlku...
Ještě jedna citace z rozhovoru s primátorem:
Citace:
OTÁZKA: Dobrý den, plánujete umožnit vjezd cyklistům do pěší zóny i během dne od 9 do 17h a odstranit tak tento absurdní zákaz ? Děkuji za odpověď. Adam Klos
Petr Vokřál: Určitě budeme prosazovat výrazně přátelštější střed města i pro cyklisty. Sám, jako cyklista, tuto otázku vnímám velmi citlivě. Jak jinak bychom chtěli zvyšovat podíl alternativních způsobů dopravy, pokud bychom bránili jejich využívání. 4.11.2014 12:52

:applause:

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Ja si troubit nebo blikat na cyklisty netroufnu, i kdyz bych velice rad. Uplne vidim, jak mi vetchy dedek jedouci krokem pada pod kola.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Já teda spíš zadní blikám, protože když se auto blíží k cyklistovi a vidí statické světlo, moc nezaujme, přijde mi lepší blikat. Přední mám normálně na světlo, protože blikání jednak oslňuje protijedoucí a druhak mě vadí nepravidelné světlo.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata