Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 20 z 82    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 82  Další
Autor Zpráva
143
10 lis 2012 09:29
V 1589 dneska hlásili pan Peterka i paní Černocká zároveň – Peterka značně potišeji, takže jsem si toho povšiml až na předposlední zastávce a nestihl jsem vysledovat, jestli každý zněl z jiného reproduktoru, nebo mluvili vyloženě naráz přes sebe. Jak je něco takového možné?

439
16 led 2015 11:18
Jenda píše:
Linka 49 dnes jezdí do YIA :D
Zvenku byl cíl psaný normálně.

To mi připomíná doby, kdy se jezdilo do Olypie. :D Fotka je z 28. 1. 2009.

Příloha:
DSC06591.JPG

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

3346
13 lis 2004 11:58
b1 píše:
V tom případě máš asi tento typ klávesnice a tam je vlevo od backspace (pod F11) a prakticky u všech českých klávesnic ta klávesa vypadá velmi podobně jako na tom obrázku, ať je umístěna kdekoliv.

Ten taky ne, ale už jsem ji našel pod backspacem :)

1546
06 lis 2009 10:30
btw. s Rooseveltovou ulicí je to těžký. Ještě jsem snad neslyšel nikoho, kdo by správně vyslovil jméno tohoto prezidenta a to jako "rouzevelt". Tedy nikoliv "růzvelt", jak to všichni říkají. (Sorry, ty fonetický serepetičky neovládám :-) )

439
Richie: Když si chceš křivit hubu při vyslovování cizojazyčných slov, proč ne. Ale pak už se tomu nedá říkat čeština.

7383
27 úno 2010 07:40
Naštěstí o tom rozhodují jiní.

1591
18 led 2009 10:06
Ta asimilace je tvůj názor, podle mě je to zhovadilost ;-)

439
Nepochopils to, asimilace je o tom, že cizojazičná slova vyslovuješ pomocí českých prostředků tak, aby to bylo co nejblíž o originální výslovnosti, ne že to čteš tak, jak se to píše. Spar není problém v češtíně říct správně, protože "š" i "á" máme, zrovna tak [Kirí] a [Garig]. Ale anglické "r" a "w" v češtině prostě nemáme, tak se to vyslovuje s českým "r" a "v" a vyslovit po sobě "rl" taky není nic jednoduchýho, zkus si říct "Dolar, libra, rubl." Proto je to [elektrovord], a ne [ílekčrouuerld]. Ani napsat to nemůžu bez fonetických značek. Angličan ti taky neřekne, kdyby sis založil v Anglii firmu dejmetomu "Kolej", [kolej], ale [kchouledž].

3771
08 čer 2005 23:12
mh píše:
Ahaa, myslíš tam, kde mám velký.. nic? Tak díky za užitečnou radu sarcastic
V tom případě máš asi tento typ klávesnice a tam je vlevo od backspace (pod F11) a prakticky u všech českých klávesnic ta klávesa vypadá velmi podobně jako na tom obrázku, ať je umístěna kdekoliv.
OndraS píše:
Málokdo z nás jede nakupovat do "Ýlekčrouvóldu", prostě všeci jedou do "Elektrovordu"
Ale spousta lidí nakupuje ve Špáru, i když tam není háček nad S a čárka nad A.
A co se týče Körnerovy nebo Fügnerovy, tak i když to někteří cestující vyslovují špatně, tak oficiální hlášení by to snad mělo mít správně.
A dříve existovalo třeba náměstí Manželů Curieových, jak by sis poradil s tímto? A co třeba náměstí Tomáše Garrigua Masaryka? A co hláška, že vůz jede ulicí Rooseveltovou? Taky čteme tak, jak se píše?

2659
13 črc 2009 13:42
1129 komplet Černocká.

7383
27 úno 2010 07:40
S 2605 můžu jen souhlasit, měl jsem dnes tu čest.

365
08 čer 2015 19:07
Brno-sever, u staré nepoužívané smyčky
Jenda píše:
Z mého poslouchání:
Zvýšit hlasitost u:
3603
3001
7374
3050
2605
7511 hrozná kvalita, skrčí

U 7374 těžko sarcastic
Spíš si měl na mysli 7473, ne?

616
13 srp 2010 13:44
Z mého poslouchání:
Zvýšit hlasitost u:
3603
3001
7374
3050
2605
7511 hrozná kvalita, skrčí

3346
Vynechávání, či "míchané" hlášení sem netřeba psát, tohle správce i mechanici odhalí při letmém pohledu do RISové aplikace pro správu dat v PC. To ta hlasitost je podstatnější info ;-)

3099
29 srp 2009 19:30
Tak tedy chyba - vůz 7458 část hlášení vynechává a spíš naokraj, je zde také potřeba zvýšit hlasitost.

3346
xxx píše:
Přehláska je mezi paragrafem a velkým enterem.

Ahaa, myslíš tam, kde mám velký.. nic? Tak díky za užitečnou radu sarcastic

2659
Sedlo: Aha, je to možné. Ale přijde mi to jako komolení jména. Jednou to byl Slovák, tak by se jeho jméno mělo vyslovovat podle slovenské výslovnosti.

Naposledy upravil xxx dne 07 zář 2015 16:20, celkově upraveno 1

180
08 srp 2015 13:49
Vůz 2635 ještě jezdí s hlášením paní Černocké.

315
01 dub 2007 14:10
xxx píše:
Hlásí [štefáňikova], což mi rve uši. Černocká hlásila [šťefáňikova] a tak to bylo správně. Nevím, proč to tak nemohlo zůstat.

Dle Ústavu českého jazyka FF MU je správná výslovnost zastávky Štefánikova čtvrť nebo ulice [štefáňikova].

2659
Hlásí [štefáňikova], což mi rve uši. Černocká hlásila [šťefáňikova] a tak to bylo správně. Nevím, proč to tak nemohlo zůstat.

1492
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Ještě dovětek k cizojazyčným zastávkám typu Electroworld nebo ta Kornerova (nevím kde je na klávesnici přehlasovaný "o" :mrgreen: ), tak předně bylo po složitých úvahách rozhodnuto, že názvy jako třeba ten Electroworld budou spíše počeštěné. Málokdo z nás jede nakupovat do "Ýlekčrouvóldu", prostě všeci jedou do "Elektrovordu", dál taky skoro nikdo nevystupuje na "Kchóernerově", ale Kérnerově. Probírala se taky Štefánikova, ani vlastně nevím jak se nakonec hlásí? Na výběr bylo "Štefánykova", "Štefánikova", pak "Stefánykova" a "Stefánikova", a ankonec ještě i verze kde je háček nad E. Zvítězilo myslím tohle ala wikipedie https://cs.wikipedia.org/wiki/Milan_Ras ... f%C3%A1nik kde je napsáno že je to Štefánik, a to s měkkým "t" a "n", ale zase, my tady v ČR nemáme měkký t ani n, prostě kdo v tom hledá chybu, najde ji vždycky.

Mě třeba napadlo, že by se mohlo udělat nějaký hantecový hlášení a pouštět ho třeba v aprílovým týdnu. Mohl by to namluvit nějakej extra brňák, nebo třeba Izer. Zastávka Výstec, příští zastávka Mendlák, dál prygl, rivec, leninka, žabiny.

1492
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Konstruktivní připomínky se zde samosebou neztratí. Někteří jsou opravdu vyhledávači chybek, ale budiž. Ostatně nespokojenost je matkou pokroku, takže není třeba se bát, kolegu jsem instruoval aby se nenechal demotivovat. Již nyní má namyšleno, co vše se bude upravovat a přemlouvat. Vyžaduje to strpení, současná podoba je prostě první verze a dále už se to bude pouze zlepšovat. Nebude to hned, celé hlášení se nechá "vysmrdět" a uvidíme za cca měsíc.
Co se týče kvality, nechci to omlouvat, ale:
- v Karosách 900 nebyla slyšet ani Černocká, natož hlubší tonus mužského hlasu. Jsou to zkrátka poměrně hlučné autobusy (nic proti nim, jinak), primárně to podle mě není problém typu hlášení, jako spíš hlasitosti a taky toho, že autobus dělá kravál vzadu, a kdyby to bylo hlasitě pro zadek, tak vepředu to bude řvát jak pominutý. Jinak je to zase v šalině, v trolejbusu. Nějaké úpravy hlasitosti probíhají/proběhnou, ale nečakl bych od toho, že to najednou bude slyšet jak z high end audio aparatury ve všech typech vozidel co u DP jsou
- divili byste se, jak pěkně zní hlášení přímo ze záznamu od p. Peterky. Jenomže ve vozech není ticho a nejsou tam repráky jako třeba máte každej u komplu. Jsou tam repráky různých značek a hlavně různého stáří, dál, aby se to vůbec vešlo do paměti hlásiče, tak je celý zvukový záznam značně komprimován, a ještě k tomu nutno přičíst, že krabice s názvem EPIS není žádný zásadně kvalitní vyluzovač zvuku

Pokud chcete věci opravdu prospět, neřešte zatím hlasitost, ale hlašte případné chyby (třeba vynechání slova atd) a tímpádem číslo vozu, nebo případně sem pište názvy zastávek či hlášek, co se vám nelíbí nebo zdají nějakým způsobem divné, šišlavé, nesorzumitelné atd. Ale ne že toho bude seznam na pět A4 papíru

3346
Zpětná vazba samozřejmě je potřeba, ale ne od perfekcionistů, kteří hledají na všem chybu. Kritika má být konstruktivní, subjektivní dojmy patří spíš k pivu :)

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
mh píše:
V jeho vlastním zájmu by to číst neměl, bude to jen ztráta času.. práce má myslím docela dost..

No spíš naopak, zpětné vazby je set sakra třeba. Ať už té pozitivní, tak i té negativní. Bez ní je pak je člověk až moc uspokojen výsledkem své práce, protože ji odevzdáváš dle svého nejlepšího vědomí a svědomí, že nemusíš vnímat, jestli i okolí (pro které to vlastně děláš) se to líbí.
Aspoň já to tak v práci dělám, když chlapům na dílně nastavuji procesy a vylepšuji pracovní prostředí.

Moderátor
7589
17 pro 2006 22:32
Brno
Glocova zní spíš jako Glosova :-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2038 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 82  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata