Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 190 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Srovnání provozu autobusu MHD a osobního automobilu

9306
10 čer 2004 11:19
Kapusta píše:
Abych to tu odpolitizoval: dělám takové malé srovnání provozu autobusu a osobního automobilu ve městě. Pokud byste měli zájem můžu sem dát výsledky.

Dej :) vcelku me to zajima, pac v praci sem si jen tak ze srandy poptal par lidi co dojizdeji IDS, pripadne autem a vysly mi vcelku zajimavy vysledky. Tak schvalne jestli se aspon nekde shodnem.

483
Bohunice
Abych to tu odpolitizoval: dělám takové malé srovnání provozu autobusu a osobního automobilu ve městě. Pokud byste měli zájem můžu sem dát výsledky.

1189
23 úno 2006 15:26
Ale volit jít hold MUSÍME, protože jak logicky vyplývá, neúčastí ve volbách bysme volili KSČM(proč? je to z jednoduchého důvodu - protože komunisti maj svou voličskou základnu poslušně vycvičenou, že k volbám musí, takže všichni voliči KSČM a v dnešní době i Paroubkovy ČSSD prostě automaticky jdou volit ty svý lidi). Musíme využít našeho demokratického práva ;) Toť reakce na Vershovi příspěvky.

483
Bohunice
Verusha píše:
...A mimochodem - taky máte jako já pocit, že jsou furt nějaký volby? Furt se něco volí, pořád se něco řeší, pořád čteme to samé...

To máš tak: volby jsou do Poslenecké sněmovny, senátu, krajského zastupitelstva, obecního/městského zastupitelstva (v Brně navíc i do jednotlivých městských částí), europarlamentu... to je ta samospráva, no, holt máme demokracii a k té volby patří :-) A že čteme to samé? Protože se to pořádně nevyřešilo :-? Jinak mi, prosím, promiňte tohle OT.

Já bych to řekl asi takhle - kolikrát jsme už takovéto sliby slyšeli, kolik takových slibotechen už bylo, kolik takových mongolů jsme už volili a stejně se nic nezměnilo.

Takže nemá cenu se rozčilovat - ty volební ksichty na letáčcích, na bannerech dveří u Karos, na bočnicích tramvají a trolejbusů a bůhví kde ještě to stihly ty volby zhnusit...mě to nechává zcela v klidu.

A mimochodem - taky máte jako já pocit, že jsou furt nějaký volby? Furt se něco volí, pořád se něco řeší, pořád čteme to samé. Slovy Jáchyma ze stroje "Prouza, to je porát něco!!!"

Společně prosadíme MHD zdarma pro občany starší 63 let.
To je typický populismus na nálákání voličského důchodcovstva :evil: Já naopak budu volit tu stranu, která zruší bezplatnou MHD pro lidi na 70 let (nebo kolik to teď je), poloviční jízdné je podle mě pro důchodce ideální.

Odmítáme zdražování cen MHD.
Odmítat můžou....

720
10 bře 2006 20:56
Brno- Stará Líšeò
ČSSD z nás zase dělá blbce ohledně své reklamy "MHD levně a komfortně" - při posunutí ranní špičky až na 6:30 hod. (plánuje se k 10.12.2006) apod. si myslím, že tento požadavek nesplní, abych jezdil jaksi komfortně, tak bych chtěl mít na linkách s 5minutovým intervalem interval 4 minuty a na lince d-3, a-44 a a-84 bych dal interval 8 minut, na linkách x35 a x37 4-6 minut ve špičce, 10 minut v sedle... to by pak bylo komfortní cestování, pamatuji si, jak se slibovalo, že uzavření ulice Hlinky nebude mít pro Kohoutovice a Nový Lískovec žádný negativní dopad v cestování, není pravda, 5minutový interval na x35 byl dobrý, při dnešním špičkovém intervalu 7 minut na x35 se mám problém do autobusu dostat... vždy toho naslibují a pak nic z toho....reděj mají mlčet a hotovo... já už budu také mlčet... :wink:

6620
21 pro 2005 17:01
Strana společně pro Brno má ve volebním programu:
Společně prosadíme MHD zdarma pro občany starší 63 let.
Odmítáme zdražování cen MHD.

zdroj: reklama v tram

6620
21 pro 2005 17:01
Verusha píše:
RIS - všechny 22Tr jsou přidělené, vždy dvou lidem, tuším, že 3603 jednomu.

3605 taky

9986
15 led 2005 23:41
MatlJ píše:
neví někdo proč dnes 7.10. jezdili na 26 místo trolejbusů autobusy?

což takhle se podívat na úvodní stránku bmhd, do Bez Starostí, na web DP, na žlutý cedule na zastávkách...není to lepší než se takhle blbě ptát?

720
Brno- Stará Líšeò
pepola píše:
A taky na Provazníkové.Zítra to bude pokračovat.
Ale včera tam byla "sestava" vozů:3193,3195,3196 a 3197.

n.j. staré dobré a osvědčené 14Tr07 :wink:

3725
28 úno 2006 19:00
logitech911 píše:
mám takovej pocit, že to jetdilo celej den a bylo to kvůli pokládce asfaltu na konečného náměstí, ...

A taky na Provazníkové.Zítra to bude pokračovat.
Ale včera tam byla "sestava" vozů:3193,3195,3196 a 3197.

1870
05 lis 2005 19:50
Eda píše:
...jak jste si jistě všimli, z "chňapek" ve vozidlech DPMB se vytratily reklamy na Vodafone a začínají se objevovat reklamy na ODS a http://www.PRACE.cz. Dále v některých vozech můžete najít reklamu, která upozorňuje na možnost umístění reklamy práve v oněch chňapkách.

A taky se zacinaji obevovat reklamy na Maestro.

888
21 led 2006 12:26
MatlJ píše:

mám takovej pocit, že to jetdilo celej den a bylo to kvůli pokládce asfaltu na konečného náměstí, ...

361
27 pro 2005 18:05
Brno-Vinohrady

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
...jak jste si jistě všimli, z "chňapek" ve vozidlech DPMB se vytratily reklamy na Vodafone a začínají se objevovat reklamy na ODS a http://www.PRACE.cz. Dále v některých vozech můžete najít reklamu, která upozorňuje na možnost umístění reklamy práve v oněch chňapkách.

pepola - bohužel, problém Husovice znám taky. Já to beru zase z pohledu mechanika, a když vidím, jaké hrůzy tamní dílny vyrobí, je mi jako elektromechanikovi kolikrát stydno i za ně. Opět platí - i v Husovicích je spousta dobrých lidí, kteří makají vzorně - bohužel jako všude i tam se najdou lidi, kteří ten výsledný dojem nějak zkazí. Neříkám že u nás v Komíně je to nějak skvělé - ale s prominutím, takovou fušeřinu, jaká nám kolikrát z Husovic dojede, tady opravdu neděláme. Částečně je to dáno taky tím, že nad některými lidmi je potřeba meč, což je v Komíně dáno tím, že "vedení" máme o patro výš. Jiná situace je třeba u trolejbusů ve Slatině, tam nikdo žádné zázraky neočekává, tamní mechaniky znám trochu víc a kolikrát je vidět, že se opravdu snaží, nicméně v podmínkách kůlny a jednoho svěráku se toho moc dělat nedá. V tomhle máme holt v Komíně výhodu. U autobusů ani tramvají situaci neznám. tam bude problém dejmetomu "vrakovitosti vozů" opravdu částečně tím, že nemáte vozů nazbyt a vlastně není ani čas je opravit. To u nás se nezdráháme nějaký vůz odstavit i kvůli relativní banalitě, no uvidíme jak to bude vypadat po otevření Pisárek a tudíž menším počtu záložních vozů. Teď je situace luxusní, odstaveny máme 3 kusy 21Tr, + nějakých těch 4 - 6 vozů na prohlídách vyššího stupně, + denně dvě prohlídky KP (s tím že odpoledne ty dva vozy většinou jedou ven na nějakou trhačku) + nějaké ty opravy, a stále zbývá řádově 6 - 8 vozů záloha, z toho třeba i 3 nízkopodlažní

720
Brno- Stará Líšeò
ve Slatině musíte zajet mechanikům přímo do vrat, jinak se opravy v 90% nedočkáte...

RIS - všechny 22Tr jsou přidělené, vždy dvou lidem, tuším, že 3603 jednomu.

Jinak se omlouvám že píšu do tohodle tématu, ale konckonců, je to jedno kde to proberem, mě šlo o to, aby tady nevznikly averze mechanici - řidiči. Jak jsem psal, já s tím problém nemám.

3725
28 úno 2006 19:00
Verusha:Promiň,ale ve mně se ozvaly zkušenosti z mého působení v Husovicích.Tam se řidičům na turnusu skoro jinak neřeklo.
Jinak:A-busy,alespoň v Medlánkách tak šíleně oblepené nejsou.A kdo "má" nějaký vůz,tak pokud se opětovném zapsání závady nic neděje,zajde za mechaniky-na rozdíl od Husovic na přelomu století-se "s nimi dá mluvit".U nás je opravdu problém s nepřidělenkami-pod vrstvou prachu nejsou kontrolky vidět a kumulace závad probíhá podle scénáře,který jsem popsal.Třeba u té už zmíněné 7611 stačilo vyměnit tlumiče a silentbloky př. nápravy.Teď už je tak všechno vymlácené včetně kastle,takže už asi nepomůže nic!A přesto,že je přidělená,tak lítá od začátku skoro pořád,protože občas byla jiná Agora odstavená....U nás asi taky probíhaly "brutálnější" kontroly interiérů vozidel,takže kolotočbusy ani nevznikly.

Jak to tak čtu, možná, že trolejbusy mají do autobusů trochu daleko a že ta morálka je tam z obou stran horší. Aspoň mi to tak připadá.
A teď ještě z jiného soudku - vám tady se možná řekne "opravit závadu". Jasný, vy si myslíte, že se prostě jenom něco vymění, opraví. Ale ono taky kolikrát je problém vůbec najít, CO vyměnit nebo opravit, když vás řidiči zásobují "zaručenýma zprávama", že to dělá stykač, podívej se na stykač, určitě je to stykač, a vy přijdete, a zjistíte, že to dělá regulátor a že se to projevuje úplně jinak, než to řidič popisoval. Pak je taky sorta řidičů, kteří vám řeknou, že ten vůz stojí za prd, a že tam svítí "taková ta červená kontrolka". "Která?". "Taková ta s tím takovým tím obrázkem takový tohle jako toto". Ano, výborná detekce závady, a my to máme spravit. Nedávno jsem se od jednoho řidiče na konečné dozvěděl, že když mu stáhnu sběrače, abychom ho mohli předjet se zkušebkou, že ať to příště nedělám, že má vůz zabržděnej přes staniční brzdu a co kdyby to po stáhnutí sběračů povolilo. Tomu říkám znalost vozu. Dobrý nápad je také u elektrických dveří vypouštět vzduch z válců nebo psát do výkazu, že trolejbus má zavzdušněné brzdy. Nedávno nám jeden řidič měnil vůz proto, že prý mu vypadává kompresor. Když dojel na místo výměny, řekl "teď zrovna se to chytlo a už to funguje, ale vyměním to", no a na kanále jsme pak zjistili pravou příčinu výměny - rozšklebaná vanička botky, sběrač padal na každé armatuře. Samosebou, není nad to to skrýt pod "závadu kompresoru" a mít důvod k výměně a přitom nemuset přiznat, že s tím někde jel jako prase, vylítl a zničil botku.
Takže, to bylo pár příkladů za mnohé. Je spousta dobrých řidičů, dobrých v každém slova smyslu, stejně jako je hromada řidičů, kteří třeba ani pořádně neznají svůj vůz. A stejně tak je spousta dobrých mechaniků, jako i těch, kteří dělají všechno pro to, aby nemuseli něco spravovat. Já jako (elektro)mechanik se práce nebojím, a snažím se vyjít vstříc i těm řidičům, kteří mě pak ve finále poučují, že v elektrických dveřích je ventil na vzduch.

720
Brno- Stará Líšeò
RIS píše:
.. toto je spíše téma "přidělené a nepřidělené vozy+ diskuze kolem toho" ... Veru, můžu se zeptat, proč již 3604 přidělená není ?

.. nebo možná je, ale když jsem s ní jel 3x posledně, tak to měl vždy někdo jiný...

720
Brno- Stará Líšeò
Verusha píše:
A proto musí být pod každým tlačítkem poptávky na kastli nalepená samolepka rádio krokodýl (kdysi případ (přidělené) 3604)? Dodnes se to nepodařilo zcela odstranit. Co si o takovým řidiči myslet?

.. toto je spíše téma "přidělené a nepřidělené vozy+ diskuze kolem toho" ... Veru, můžu se zeptat, proč již 3604 přidělená není ?

pepola - nechápu, proč se tak rozčiluješ.
Zjevně jsi z mého textu nic nepochopil. Psal jsem, že nepřidělené vozy jsou prostě lepší v tom, že řidiči si na ně nevymýlší tunu blbostí typu "udělej mě tady tohle a tohle a tohle a tady to světýlko mi dej o dva centimetry vedle". Tím jsem ale nenapsal, že nevycházím řidičům vstříc, pokud jde o něco rozumnýho. Prostě ale nejde to ve všem, kolikrát si navymýšlí opravdu jenom samý hovadiny, až se mi chce brečet. Takže se nemůže nikdo divit, že pečuju o 3005 a podobný trosky radši než o nějaký přidělený krasavce s padesáti přilepenýma ozdobama z kindrvajíček a se zrcátkama olepenýma samolepkama. Slovo pečuju znamená to, že dělám něco navíc; a dělám to opravdu radši u nepřidělených vozů, protože vím, že ten vůz tak zase nějakou dobu zůstane. Nechceš mi snad tvrdit, že trakční motor pošlu na opravu komutátoru proto, že to je přidělenej vůz, kdežto u nepřidělenýho vozu bych se na to vyprdl. Na tohle měřítko nemáme, závady prostě odstraňujeme, když jsou, a je to úplně jedno, jakej to je vůz.
Zkraťme to: chtěl jsem říct, že o nepřidělené vozy se starám prostě tak, aby nevypadaly tak strašně díky tomu, že s nimi jezdí pokaždé někdo jiný.

A na závěr: o tom, že řidiči jsou p*** a č**** a nevím co, jsem nepsal nic, nevím jak je zvykem jinde, ale já s lidma vycházím dobře a každýho beru, ke mě se taky všichni řidiči chovají slušně a je třeba jim i slušně vysvětlit, že ano, chápu že ve voze tráví hodně času, ale proto musí kabina řidiče vypadat jako u kolotočů a být palubovka zničená samolepkama a ozdobama lepenýma vteřinovým lepidlem? A proto musí být pod každým tlačítkem poptávky na kastli nalepená samolepka rádio krokodýl (kdysi případ (přidělené) 3604)? Dodnes se to nepodařilo zcela odstranit. Co si o takovým řidiči myslet?

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata