Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 19 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 54  Další
Autor Zpráva

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
A nebo by se tím ukázalo to, co tvrdím já, že nadměrný počet přestupků cyklistů je pouze subjektivní zdání několika více, či méně fanatických jedinců, kteří vidí jen to, co vidět chtějí.

"fejsbůk" BMHD.cz

902
02 lis 2006 07:32
Brno
Mohli by ho postavit z peněz, které se od cyklistů vyberou na pokutách. Při frekvenci přestupků na to bude vyděláno do týdne. Teda pokud by se někdo obtěžoval pokutovat cyklomafii...

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mouko: většina výdajů je lépe vynaložených, než ty na orloj. :mrgreen:

6620
21 pro 2005 17:01
Cykloboom podpoří i speciální parkovací dům pro kola
Doufám, že nezůstane jen u řečí, ale dojde i na skutky. Určitě lépe vynaložená investice než orloj.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov
mceza: tak proc se tady vyjadrujes s takovyma kydama, ktery vi kazdy maly decko, kdyz ho nechces omlouvat. Byl to proste vul a tecka. Ze ty ses svatej a nejlepsi cyklista na svete uz vime vsichni :pivo:

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
No je pravda, že brzdit na mokru prudčeji jen zadní brzdou znamená jistotu smyku a velkou pravděpodobnost, že sebou švihne o zem. Ale když se pozorně dívám na to video, tak ta červená tam padne ještě v době, kdy je celkem daleko od křižovatky a ještě poté začne šlapat, kdyby postupně začal brzdit i jen zadní, tak to asi před hranicí křižovatky celkem v pohodě ubrzdí.

Jinak ještě k tomu článku v Reflexu, zarazil mě tam ten odkaz na prahounakole.cz, kde je článek imho celkem vyvážený (řeší se domnělá bezohlednost aut vůči kolům i naopak) a zrovna ten případ s "bráněním v jízdě" - pokud je typicky třeba vedle ostrůvku místo opravdu jen na jedno auto a maximálně tak kolo s nulovou rezervou, tak opravdu nevidím nic špatného na tom, jet dál od kraje nebo uprostřed. Oni někteří řidiči pak mají tendenci se na to kolo přilepit a odměřovat si, jestli by se tam náhodou neprotáhli, a i když přejíždění nezahájí, tak to stejně není moc příjemné ani bezpečné.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Jenže:
- dvě brzdy brzdí lépe než jedna
- přední brzdí lépe než zadní
- bylo mokro, takže se brzdná dráha prodlužuje
- prasknutí lanka při brždění mohlo cyklistu vyděsit a mohl zareagovat nesprávně

Tím ho nechci omlouvat, osobně to beru jako nepřizpůsobení rychlosti, ale nedělal bych zrovna z něho hned piráta.

2824
01 úno 2006 10:39
však má i zadní brzdu ne? o lanku na zadní brzdě není řeč, kolo je možno zastavit i pouze zadní brzdou.

6976
Žlutý kopec
Jestli je pravda, co píší v článku a prasklo mu lanko, tak s tím už moc neudělá. Pravda, mohl jet o něco pomaleji, než jak ukazuje video.

2824
01 úno 2006 10:39
A tady je další takový magor:
http://www.novinky.cz/koktejl/370507-cy ... placi.html

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
On mi hlavně tón toho článku vyznívá docela sarkasticky.

1870
05 lis 2005 19:50
No, ony obecně články v Reflexu "stojí za to".

Moderátor
6179
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Hlavně je vidět, že to psal někdo, kdo na kole nejezdí, a kdo ví, jestli na něm někdy vůbec seděl. Největší "hateři" a křiklouni bývají obvykle ti, kteří o dané věci nic neví, nebo ji nikdy nezkusili, takže reálně neví o čem to je.

Taky se mi chování některých "ovladačů řídítek", nelíbí, ale abych vyplodil něco takového a ještě se tím veřejně chlubil, to fakt ne.

"fejsbůk" BMHD.cz

7334
27 úno 2010 07:40
Ano, není to německy ani vlámsky.

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Je vidět, že to psal Čech a ne třeba Němec nebo Belgičan.

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Narazil jsem na poměrně zajímavý článek:
http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/6208 ... ledne.html

3724
28 úno 2006 19:00
Nejhorší na tom ale je, že nám pomalu vyrůstá další generace takovýchto ******. Jen včera jsem viděl tři tatínky v legínách na kole s malým dítětem za nimi, kterak s nimi jedou po přechodě, po chodníku atd.

1404
02 črc 2011 14:08
Ha-ha :D ještě víc než video mě pobavil komentář uživatele snakeplisskenrec pod videem :D :D

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
https://www.youtube.com/watch?v=3SiXJfp0vks

6976
Žlutý kopec
Jasně, protože ušetřit 2 minuty je cennější, než zdraví. :shock:

3724
28 úno 2006 19:00
Myslím si, že cyklisty je potřeba vychovávat především! Viz můj včerejší zážitek:

Popojíždím jako a-57 v koloně na odbočení vlevo před Tomkovým náměstím, směr Obřany. Na druhý interval semaforu se kolona pohnula tak, že jsem na zelenou zůstal stát u STOP-čáry semaforu. Na vyklizovací šipce se rozsvítila zelená a já se rozjíždím, že konečně odbočím vlevo k výstupní zastávce... V ten moment periferním viděním vidím, že po přechodě na červenou (!) už přejel oba pruhy blb na kole a to samé udělal těsně přede mnou! Fakt škoda, že v těch dvou pruzích směrem z kopce na Starou Osadu, kam přes mě nemohl vůbec vidět, nic nejelo! Normálně tam lítají SUVčkáři mnohem víc, než 50 km/h, pokud je na semaforu zelená a je tam větší mezera... Nebo kamiony.
Prostě přejel s kolem pět pruhů po přechodě na červenou! Na Tomkáči za plné odpolední špičky!

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
hezzon píše:
A já se ptám.. A co vlečka nezavazela by tam tak trochu? Taky jsem nad tím už přemýšlel, ale do toho asi těžko někdo půjde... Jakožto co se realizace týče..

Snad by tam šel udělat přejezd. Do esíčka. Pořád by to bylo bezpečnější, než současný stav.

340
12 čer 2012 17:51
A já se ptám.. A co vlečka nezavazela by tam tak trochu? Taky jsem nad tím už přemýšlel, ale do toho asi těžko někdo půjde... Jakožto co se realizace týče..

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
mili.hami píše:
Touto cestou jezdí docela pravidelně a jak říkám - žádná delší zdržení. Ale ono taky právě záleží na intenzitě dopravy. Je rozdíl jestli člověk jede o víkendu, v pracovních dnech, ve špičce,... Navíc v pracovních dnech (oproti víkendu) moc cyklistů nejezdí. Tady zase pak záleží jestli je pěkně, jestli není zima,... Jinak na Pisárecké jsme čekal maximálně cca 15 sekund no a na Veslařské tam asi tak zhruba stejně. Co jsem tam tak vypozoroval, tak řidiči zde kola/chodce/inlajnisty docela často pouští. ;-)

OK, jestli zde jezdíš často, tak pak jako bych nic nenapsal :-" .

Ondra K. - no já myslím, že další SSZ mezi křižovatkou VMO s Tržní a Masnou by naopak problém byl. Myslím, že to je i důvod, proč tu už něco takového dávno není, řekl bych, že PČR je proti. Tady bych jednoznačně preferoval asi takové řešení, které je na stejné trase o pár kilometrů jižněji, podjezd pod D2. Tady by to pod mostem vedle Svitavy šlo realizovat taky, pokud tomu nebrání nějakej závažnej důvod. Myslím, že to tu kdyzi zmiňoval kolega David Jaša.

1291
19 lis 2010 14:53
Cocktown
Janatak píše:
Z jedné cesty na kole bych statistiku nedělal.

Touto cestou jezdí docela pravidelně a jak říkám - žádná delší zdržení. Ale ono taky právě záleží na intenzitě dopravy. Je rozdíl jestli člověk jede o víkendu, v pracovních dnech, ve špičce,... Navíc v pracovních dnech (oproti víkendu) moc cyklistů nejezdí. Tady zase pak záleží jestli je pěkně, jestli není zima,... Jinak na Pisárecké jsme čekal maximálně cca 15 sekund no a na Veslařské tam asi tak zhruba stejně. Co jsem tam tak vypozoroval, tak řidiči zde kola/chodce/inlajnisty docela často pouští. ;-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata