Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 175 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Na hády se jezdilo ještě nějakou dobu po roce 95. Důvodem zrušení byla nesjízdnost silnice z Červeného písku v zimním období.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Netušíte náhodou, proč po roce 1995 zrušili linku 64 až na Hády? Podle plánu k 1.1. 1995 linka 64 na tuto zastávku v té době jezdila.
Ne že bych tu linku potřeboval na výjezd od Podzimní na Hády, ale...přesto, nevíte o této kauze něco víc?

3661
26 čer 2005 08:44
Brno-Líšeň (25, 26, 58, N97, N99)
pd píše:
Nebylo to naopak? Nejdřív Zikova, pozděj přesun na Synkovu? V mapě MHD z roku 1982 je zakreslená zastávka Zikova, v seznamu zastávek z roku 1987 je Synkova.

nejde otevřít

Nebylo to naopak? Nejdřív Zikova, pozděj přesun na Synkovu? V mapě MHD z roku 1982 je zakreslená zastávka Zikova, v seznamu zastávek z roku 1987 je Synkova.

9306
10 čer 2004 11:19
Panove, nepomuzete mi nekdo zjistit v kterym roce byla zrusena zastavka na ulici Synkova v lisni ?
Tady je jediny mne znamy foto :
http://forum.svetmhd.net//files/bez_vinohrad_271.jpg

Predpokladam nekdy 88/89 zruseni a posun na ulici zikova, tam zruseni ..

2109
20 zář 2006 19:51
http://www.pixl-e.cz/img/04zoo-tram1-4.jpg toto jsem před chvilkou našel pomocí images.google.cz :)
http://www.einbahn.org/Trams/brno/index.html a ještě něco..hodně fotek brněnských vozů z "minulých" let :-)

3724
28 úno 2006 19:00
Kapusta píše:
Jak všichni ví, rekonstruje se Bystrc, ZOO. Viděl jsem tam Kasselské obrubníky a vzpomněl si, že už nějaký čas jsou i na Makovského náměstí, tak bych se chtěl zeptat, jak jsou s nimi spokojeni řidiči a ostatní cestující.

K tomuto jsem chtěl doplnit(menší OT):Před rokem a půl byla dokončena kanalizace a položen nový asfaltový povrch.Teď kvůli stavbě je zase do hloubky skoro jeden metr vybagrován!Nezdá se Vám taky,že v Brně se poslední dobou hodně plýtvá???

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Abych řekl pravdu, tam kde to je potřeba to není a tam kde to je, je to na h*vn* umístěný. Takže tak.

9306
Tady je to videt (Ostuda, brnensky sotoustvo nema na webu vyfoceny novy zastavky Olympia)
http://tramvajklub.hyperlink.cz/Foto/20 ... ympia3.jpg
Z druhyho stani se pri najeti na kassel neda v podstate vyjet ](*,) . Vytocit kola z nej nejde a obrubnik plynule pokracuje k jednicce
U rovnych zastavek , kde by mel smysl nejni
http://tramvajklub.hyperlink.cz/Foto/20 ... ympia4.jpg

V tomhle bych hledalproblem jinde nez u ridicu. Nekteri se snazej je vyuzivat, ale kolikrat to skonci akorat skrkanim laminatu, nebo kovu i krajnici. Jestli to nkdo pocital vyskove na 15Tr na novych pneumatikach, lehce prehustenych a navic jedouci poprazdnu , tak pak ano.

302
14 úno 2007 21:02
BM, Černá Pole
PvvS píše:
No nevim jak jinde, ale tady se mi zda ze ty obrubniky jsou snad vyssi ?? Pac na vinohradech si o patnik zaskrabe i 14/15tr krytem z kola o obrubnik.
Kdyz sem poprvy videl hyperhrobu a jeji zastavky, tak me napadlo ze k tomu snad nejde poradne zajet. A to jak delkou zalivu, tak i uhlem jejich ukonceni .
Na Vinohradech je tuším 24cm a standardně by mělo být 20cm. Hyperhroba :lol: je kapitola sama pro sebe.

9306
No nevim jak jinde, ale tady se mi zda ze ty obrubniky jsou snad vyssi ?? Pac na vinohradech si o patnik zaskrabe i 14/15tr krytem z kola o obrubnik.
Kdyz sem poprvy videl hyperhrobu a jeji zastavky, tak me napadlo ze k tomu snad nejde poradne zajet. A to jak delkou zalivu, tak i uhlem jejich ukonceni .

302
BM, Černá Pole
pepola píše:
Nevím přesně,jaks to myslel?Nemůžu s Agorou zastavovat tak,abych laminátem drhnul o obrubník,nebo ho rovnou urval,ne?
Určitě ne nijak osobně, ale nejde mi do mozkovny, že to jinde funguje a tady ne. Co je teda špatně?

3724
Johnny5 píše:
Škoda, že to všude ve světě funguje a jen ve Lhotě nad Ponávkou zase ne Crying or Very sad Nebude to v lidech?

Nevím přesně,jaks to myslel?Nemůžu s Agorou zastavovat tak,abych laminátem drhnul o obrubník,nebo ho rovnou urval,ne?

302
BM, Černá Pole
pepola píše:
No nejenom Kasselské,ale teď je velká "móda" dělat vysoké obrubníky všude!I z běžných materiálů.Takže už jen na Medláneckých linkách je asi 10 zastávek,kde delfín musí zastavit aspoň půl metru od obrubníku,protože jsou v jakémkoli jiném,než přímém úhlu!Pak důchodci musí šlápnout při vystupování napřed na zem a pak teprve na vysoký obrubník,což je pro ně asi hrůza...Např. u vozu 7627 byl úplně urván laminátový díl s mlhovkou o tyto inteligentní obrubníky!Lišta hrany podlahy už je urvána taky delší dobu.P.S. :Vždy tento vůz poškodili řidiči,kterí jsou zvyklí na B7xx nebo 9xx.
Škoda, že to všude ve světě funguje a jen ve Lhotě nad Ponávkou zase ne :cry: Nebude to v lidech?
Verusha píše:
Ty obrubníky, jak jsou vymyšlený "hlavou" a na prospektech vypadají lákavě, tak jsou na hovnes. Nízkoprofilovýma kolama když tam najedeš, tak si serveš třeba ochranej prsten z předního kola. Náklon bych u toho vůbec nezkoušel. Podle mě jsou ty obrubníky moc vysoký. Pro troolejbusy jsou na Makovskýho a na Čejkovické.
Na Čejkovické nejsou myslím 20cm, ale o 4 vyšší, což bude asi ten zádrhel.

3724
Kapusta píše:
Jak všixxchni ví, rekonstruje se Bystrc, ZOO. Viděl jsem tam Kasselské obrubníky a vzpomněl si, že už nějaký čas jsou i na Makovského náměstí, tak bych se chtěl zeptat, jak jsou s nimi spokojeni řidiči a ostatní cestující.

No nejenom Kasselské,ale teď je velká "móda" dělat vysoké obrubníky všude!I z běžných materiálů.Takže už jen na Medláneckých linkách je asi 10 zastávek,kde delfín musí zastavit aspoň půl metru od obrubníku,protože jsou v jakémkoli jiném,než přímém úhlu!Pak důchodci musí šlápnout při vystupování napřed na zem a pak teprve na vysoký obrubník,což je pro ně asi hrůza...Např. u vozu 7627 byl úplně urván laminátový díl s mlhovkou o tyto inteligentní obrubníky!Lišta hrany podlahy už je urvána taky delší dobu.P.S. :Vždy tento vůz poškodili řidiči,kterí jsou zvyklí na B7xx nebo 9xx.

Ty obrubníky, jak jsou vymyšlený "hlavou" a na prospektech vypadají lákavě, tak jsou na hovnes. Nízkoprofilovýma kolama když tam najedeš, tak si serveš třeba ochranej prsten z předního kola. Náklon bych u toho vůbec nezkoušel. Podle mě jsou ty obrubníky moc vysoký. Pro troolejbusy jsou na Makovskýho a na Čejkovické.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Abych řekl pravdu, tak snad jediné místo kde jezdím a kde jsou je Olympia. A tam je takovej úhel nájezdu, že jeho vlastnosti neocením :-) K výstupní zastávce dojedeš souběžně s chodníkem, takže tam navádění potřeba není, a na nástupní 49 se k chodníku přes úhel nájezdu ani nedostaneš. A mám tucha, že nástupní 78 je snad ani nemá.
Stejně se většina z nás snaží až úplně k chodníku nenajíždět, pač tím zdíráme boky pneu. No u Cityhnusů se k chodníku nesmí najíždět vůbec, pač se klidně může stát, že na tom chodníku už zůstane viset, třeba jako pár měsíců zpátky v Židenicích Nádraží na nástupní linek 58 a spol. jeden Cityhnus. Museli ho z toho chodníku pak servat odtahovkou, protože se čumákem pří vytáčení dostal až nad chodník :-?

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Jak všichni ví, rekonstruje se Bystrc, ZOO. Viděl jsem tam Kasselské obrubníky a vzpomněl si, že už nějaký čas jsou i na Makovského náměstí, tak bych se chtěl zeptat, jak jsou s nimi spokojeni řidiči a ostatní cestující.

26
17 říj 2006 14:23
Tak tak, je to samostatná stavba (možná to staví stejné sdružení, to opravdu nevím).
V roce 2004 nebyl na ten připojovací pruh ani projekt. :-)

925
14 čer 2004 18:43
Brno - Bystrc
Johnny5 píše:
Řekl bych, že celkově je to vázáno skoro jako jedna stavba, ale spouštění a dokončování je samozřejmě etapovité....
Neni. Viz: cca 11 dotaz na http://www.skanska-hlinky.cz/faq.php

26
17 říj 2006 14:23
Ten připojovací pruh je dělán jako rozšíření stavby. Přibližná poloha nového SSZ přechodu je vyznačena na odkazu, nové zastávky v zálivu (obě vždy až za přechodem podle směru jízdy).
odkaz

302
BM, Černá Pole
adam_r píše:
31.3 se ma otevrit jen vyjezd z tunelu smer Riviera. Tato stavba nesouvisi (alespon z pohledu ucetnictvi mesta Brna) se stavbou MUK Hlinky, ktera ma byt hotova nekdy v lete.
Řekl bych, že celkově je to vázáno skoro jako jedna stavba, ale spouštění a dokončování je samozřejmě etapovité....

925
Brno - Bystrc
Zdeněk píše:
31.3.? já slyšel že se to má otevřít 1.7.
31.3 se ma otevrit jen vyjezd z tunelu smer Riviera. Tato stavba nesouvisi (alespon z pohledu ucetnictvi mesta Brna) se stavbou MUK Hlinky, ktera ma byt hotova nekdy v lete.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
31.3.? já slyšel že se to má otevřít 1.7.

925
Brno - Bystrc
Johnny5 píše:
Současné zastávky Rivec měly být jen dočasné (v jednom směru není ani záliv) a byly dle mého názoru budovány pouze pro otevření areálu Riviéra v roce 2005. V nové de facto původní poloze by měly být již v nových parametrech.
Nejak se mi to porad nezda. Navic soucasne zastavky predstavuji daleko lepsi pristup na Rivieru - vejde se vchodem primo do stredu arealu. Absence zalivu nevadi, bo tam jsou 2 pruhy. Podle me by to byl krok zpet a vyhozene penize z nasich dani.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 172, 173, 174, 175, 176, 177, 178 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata