Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 114 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva
268
09 úno 2007 13:59
Brno
Proč jsou teď o víkendech na t-30 vypravovány autobusy? To kvůli vypravování trolejbusů na x5 (ale v PD trolejbusy asi stačí :?: ), a nebo se něco děje na trati?
http://www.bmhd.cz/vozpark/vypravenost/ ... atum&jak=d

469
09 kvě 2007 14:55
Daleko
Problem je ze to vyčmarikované území má svůj vlastní územní plán (detailnější) ... :-) Ale kde hledat nevím ... možná skočit na radnici příslušné městské části ...

310
11 srp 2007 10:56
Kde najdu nový územní plán?

Já našel jenom tento.

302
14 úno 2007 21:02
BM, Černá Pole
mechoš píše:
Tak co se týká kamech tady se mluví o cca5-10 letech spíš asi těch10
Jinak plánovaná podoba kamech vč. smyčky je tady:
http://www.kamechy.net/mapa/urban.php
V novém Územním plánu je smyčka umístěna až v místě, kde je na tomto schematu vyznačeno nákupní středisko, tj. TT by měla procházet celým územím Kamech.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Tak co se týká kamech tady se mluví o cca5-10 letech spíš asi těch10
Jinak plánovaná podoba kamech vč. smyčky je tady:
http://www.kamechy.net/mapa/urban.php

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/ ... o_200.html

V trbusové diskuzi se objevil link na tenhle starší článek...i přes jeho starší datum je v něm docela konkrétně psáno o některých rozšiřováních tramvajových tratí - vím, že asi nosím vodu do rybníka (tak mě kdyžtak prosím nekamenujte), ale nevíte někdo jaká je nejaktuálnější situace a plány ohledně rozšiřování (Kamechy, Seifertova, stará Líšeň případně Kampus v Bohunicích) - kdy se aktuálně co z toho plánuje, z čeho případně sešlo, které ze starých smyček se budou případně rušit a kde budou nové smyčky případně jak velké a kolikakolejné budou??? :-" :-"

P.S.: Jestli jsem zaspal že by se to tu někde aktuálně řešilo případně uváděly odkazy na jiné zdroje informací tak se omlouvám...

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Nevím, zda jste si všimli, že DP vywebil svou výroční zprávu za loňský rok. Kromě zajímavých grafů si v ní přečtete u fotky na str. 12 i jednu pěknou popisku: Pilířem bezpečné dopravy jsou odborně zdatní řidiči a moderní, kvalitně udržované dopravní prostředky. DP by z ní mohl udělat své motto (a při každé příležitosti ho připomínat MMB).

3750
08 čer 2005 23:12
Rop píše:
No to je obecný problém Brna ... jedním směrem se jezdí z více zastávek ... dalo by se to nazvat takto ... Brno - město zastávek v zatáčce a před křižovatkou :lol:
Bohuzel zrovna u toho nadrazi na to neexistuje rozumne reseni

469
09 kvě 2007 14:55
Daleko
No to je obecný problém Brna ... jedním směrem se jezdí z více zastávek ... dalo by se to nazvat takto ... Brno - město zastávek v zatáčce a před křižovatkou :lol:

3724
28 úno 2006 19:00
Včera jsem se poflakoval po městě.Musel jsem sehnat to či ono na dovolenou...(Cestoval jsem z Hl.n. na Václavskou)
A všiml si,že cestující pojali jako hlavní "náhradní dopravu" za Husovu linku 1.Jak 22/1 1903,tak i další pisárecká 2x T3 byla pořádně nacpaná,div že nevypadly okna!Pak se není co divit,že na 13T odcházejí dveře,když na každých "leželi" dva lidé...
Kupodivu d-5 jela poloprázdná - zastávku u Padovce ještě kaštani moc neobjevili.

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Kari píše:
Souhlas, proč jsi nezavola na DPMB?...

Osobně bych, pokud nemám číslo na DPMB, volal policajty.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Souhlas, proč jsi nezavola na DPMB? Kdyby v sobě něco měl, tak ať ho radší z tý šaliny sestřelej, než sestřelí někoho on. A pokud nemá, tak si jen preventivně foukne a nic se nestane a jede se dál, jako by se nechumelilo.

Když už jsme nakousli toto téma, tak přidám jednu historku, co vyprávěli chlapi v práci, ale dám to do příslušný sekce (hloupé otázky cestujících), ať to tady neplevelím...

9305
10 čer 2004 11:19
Bonzcimra na DPMB jiste dekuje za teply bonz .Nebylo lepsi tedy zavolat na DP a nechat tomu ridici fouknout ? Ale to by dotycny musel vystoupit z "anonymity" a neco udelat. Takhle to je asi jistejsi..

nazdárek lidi.nejel náhodou někdo dnes někdy kolem 19,15 desátou pětkou(00510) 1122 směrem na starák?to byla dobrá cesta na kterou dlouho všichni cestující,co tam jeli nezapomenou. byl taky zábavný pohled se podívat na pana řidiče! já bych tipoval, že se před jízdou dobře posilnil.takových 5 panáků a k tomu 5 piv :-D :-D :-D .„nejlepší“ bylo, že se vždycky naplno rozjel a těsně před zastávkou sešlápl brzdu :-D všichni cestující letěli jako nahnilý hrušky :-D :-D :-D na co asi při tom ten šofér myslel.asi na to,že redbull dává křídla :pivo: :mrgreen: a když ho nějací jiní řidiči pozdravili,tak na ně koukal jak z jara.no a když pominu to zuřivé žvýkání ](*,) ](*,) ,tak si všichni mohli všimnout,jak protáčí oči.tak trochu mě to nedalo a chtěl jsem se zeptat,proč si plete plyn s brzdou,no ale při prvním pohledu jsem to radši vzdal.on se sice snažil koukat na mě,ale moc mu to nešlo.prostě co dodat :-) velice zábavná a přitom životu nebezpačná jízda.prostě toto nebyla porucha šaliny takže jsem si jist,že jsem toho chlápka neobvinil křivě-tam stačil 1 pohled a bylo všem jasno.náhodou při koukání na jízdní řády bmhd.cz jsem narazil na tohleto fórum.tak jsem se musel o svúj zážitak podělit.a taky mě zajímá,jestli tím čistě náhodou někdo z vás nejel,aby taky vyzvonil svůj názor :D .jinak teda vzkaz pro moderátory tohoto fóra a adminy bmhd.cz:děláte fakt užitečnou práci pro všechny!máte skvělou stránku a skvělé fórum.ještě že se někdo jako vy našel právě v Brně.vaše snaha vložená do těchto stránek je přínosem pro všechny Brňáky.
S pozdravem
Peterson

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Toto je stav před týdnem z 1.7.2008....

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
David Jaša píše:
Lepší by bylo nějak dát najevo, je tam tramvajová zastávka. Ať už tou značkou podle pepoly nebo třeba panely jako na dočasném Šilingráku.

Máte někdo fotky ze ,,současného,, šilingráku?

205
18 úno 2008 19:00
Kénig
A co tam prostě na silnici nalepit ty žlutý samolepky, který se lepí na dálnice, když je tam nějaká objížďka? Je to IMHO nejlepší řešení, malovat to tam je zbytečný, když by se to za rok mazalo, ale takhle to jde jednoduše odlepit. A není tam ona náodou nějaká občasná pro linky 80 a 81? Tak to by se tam rovnou mohlo namalovat?!

2009
28 čer 2007 16:54
Lepší by bylo nějak dát najevo, je tam tramvajová zastávka. Ať už tou značkou podle pepoly nebo třeba panely jako na dočasném Šilingráku.

665
18 zář 2007 15:40
Brno
A uvažuje se o vrácení této zastávkyna puvodní místo?

3750
08 čer 2005 23:12
pepola píše:
Možná by tohle patřilo i do Výhody a nevýhody TT:
Včera jsem si všiml,jak velice bezohlední jsou řidiči IGK.
Tramvaje,zastavující na zastávce Česká(Rašínova) nemůžou otevřít dveře,protože idioti s IGK pořád jedou!Jednalo se včera hlavně o sociálky s auty kolem miliónu a více...
Kdyby na následujícím přechodu nešli chodci,tak by řidič d-6 1042 ani nemohl otevřít!
A přitom by stačilo postavit tam přenosné značky do silnice tak,že když tudy projíždí tramvaj a zastavuje,IGK už se vedle ní neprotáhne!
No ona ta zastavka je taky tak s prominutim idiotsky umistena. Kdyby zustala v usti Rasinovy na Moravske namesti, jako pred rekonstrukci, tak k takovym problemum nedochazi.

3724
28 úno 2006 19:00
Možná by tohle patřilo i do Výhody a nevýhody TT:
Včera jsem si všiml,jak velice bezohlední jsou řidiči IGK.
Tramvaje,zastavující na zastávce Česká(Rašínova) nemůžou otevřít dveře,protože idioti s IGK pořád jedou!Jednalo se včera hlavně o sociálky s auty kolem miliónu a více...
Kdyby na následujícím přechodu nešli chodci,tak by řidič d-6 1042 ani nemohl otevřít!
A přitom by stačilo postavit tam přenosné značky do silnice tak,že když tudy projíždí tramvaj a zastavuje,IGK už se vedle ní neprotáhne!

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
Ctd: tak tak....
výstižně napsáno

3986
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Velice zajímavé, díky za postřehy. :-k

244
23 zář 2007 17:53
Kde mne zrovna nevyhodili...
Co se týče najetí ve smyčce (diskutované páteční 1737 do 1710 v SL), tak tam se dle mého názoru zase jedná o typický příklad "nepozornosti při popojíždění". Tedy konečně dorazím do smyčky, tam potřebuju na WC zaběhnout, svačinu najít, vodu napustit, druhý označovač zkontrolovat, kafe zalít, písek do písečníků nasypat, cukr do kafe nasypat, svačinu rozbalit, třetí dveře rozchodit, výkaz vypsat, do chleba kousnout a milión podobných rozlítaných maličkostí; a přitom po mě ještě chtějí, abych každých 5 (6) minut popojížděl, takže ve výsledku si pak pochutnávám na těžce zasloužené svačině, zapíjím kafem, vypisuju kde všude a proč jsem byl pozdě - a až mohutná rána zepředu mě přiměje k uvědomění si skutečnosti, že jsem se taky jaksi nevědomky posunoval. Z hlediska dlouhodobé statistiky se takovéto náhlé a rachotivé ukončení multitaskingu nejčastěji vyskytuje ve smyčce Bystrc, Ečerova; smyčka Starý Lískovec je až na druhém místě.

244
23 zář 2007 17:53
Kde mne zrovna nevyhodili...
Ještě k tomu geografickému rozložení nehod - většina nehod se stále děje na starých známých místech jako křižovatka Plotní - Dornych (nedání přednosti vozidlu MHD jedoucímu po hlavní silnici), ulice Lidická, Štefánikova, Palackého (nedání přednosti tramvaji při odbočování vlevo nebo otáčení), křižovatka Cejl - Koliště a vůbec celá ulice Cejl, donedávna křižovatka Husova - Pekařská (nedání přednosti tramvaji odbočující vpravo).
Kde mají řidiči tramvaji nejvíce nehod z vlastní viny je podle mne Dukelská třída; tam se jedná o neodhadnutí profilu a následnou přeměnu zrcátka či blinkru v hromádku střepů, případně ozdobení vozidla další jizvou.
Následky těchto nejčastěji se vyskytujících nehod jsou většinou rychle (do deseti minut) odstraněny, takže ve většině případů uniknou pozornosti médií a někdy dokonce i šotoušstva. Takové najetí dvou tramvajových souprav je pochopitelně trochu dlouhodobější a viditelnější záležitostí, kterou před šotouši rozhodně utajit nelze, zvlášť když jich tolik v oblasti Bohunic a Starého Lískovce bydlí :lol: .

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata