Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 11 z 18    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Další
Autor Zpráva
1546
06 lis 2009 10:30
Tin píše:
Jde o naprosté zrušení, nebo jen o zdanění výhod?

U stravenek reálně o zrušení, protože firmy nebudou mít možnost uplatňovat si daňový odpis, většina to stejně používala jen aby nemusela platit daně (pro zaměstnance nahrazeno daňovým paušálem), u režijek zdanění (firemně daňově neuznatelný náklad je to již dnes).

Mechoš:

Dobře. A co by potom měl takový diktátor zavést?

Jinak já v žádném případě nebudu obhajovat diktaturu, to tedy ani omylem. Hlasování o nedůvěře je u nás takovým koloritem, každá vláda, snad s výjimkou raných 90. let, tomuto hlasování čelila, to není nic abnormálního. Počítá se jen výsledek.

Popravdě řečeno nevím o revoluci, která by dopadla dobře. Jsem naprosto přesvědčen, že změnu lze provést jen a pouze volbami a důsledným trváním na morálních principech - opět zejména u voleb (tedy zejména vyřazení zkompromitovaných kandidátů, příp. potopení celé strany). Samozřejmě se mi nelíbí veškerá špína, která na politice je, ale revoluce jen odplaví starou špínu a ihned zanese špínu novou, nefunguje a nikdy nefungovala. Podle mého se dá k lepšímu dospět jen postupným vývojem.

Ostatně už Winston Churchil říkal, že demokracie je nejhorším způsobem vlády s výjimkou všech ostatních, které jsme dosud vyzkoušeli...

361
28 dub 2006 11:37
stověžatá
Mauricio píše:
Já vám to neberu. Ale nemyslím si, že stávka je řešení, které by bylo ku prospěchu věci.
A co je takovým řešením, pokud vyjednávání selhává a naši volení zástupci se zcela vymkli kontrole ?

2778
07 kvě 2008 20:25
Čebín
ad mareček: co je 12 tis to je moje měsíční vejplata (bez ježdění)

a 20 nemám ani z ježděním!!! ...

jak říkám chce to zavést diktaruru (tedy vládu jednoho člověka - který by se nebál použít násilí. )

připadá mi to že je obhajuješ!!!

myslím že vláda která musela už dvakrát čelit hlasování o důvěře tu nemá co pohledávat !!!

jak říkám násilí je jediná forma jak tohle vyřešit páč stávka vůbec nic neřeší... uklidní se to a budou se nám smát jak jsme blbí ... kdežto z rozbité huby se budou muset léčit a příště si rozmyslí zda něco takového provedou a pokud né dostanou znova a více....

ad tim: jdeš do toho se mnou

496
31 led 2011 13:46
a já už si dlouho nedal s nikým přes hubu

chat-maniacovo dělení na dva tábory hned po příspěvku, který do tohoto dělení nezapadá, (a ještě s do očí bijící pravopisnou chybou) působí přinejlepším demagogicky. A demagogy není radno brát vážně.

Vláda vzešla z demokratických voleb, kde se většina národa vyslovila pro reformy. Tak ať dělá svou práci.

Jde o naprosté zrušení, nebo jen o zdanění výhod?

1546
mechoš píše:
já říkám použít násilí !!!

zozbít jim tam hubu aby si uvědomili že tam nemají co dělat ...

Budiž. A co potom?

mechoš píše:
Protože pokud sis toho všiml oni si nevezmou ani haléř... když by měla celá vláda měsíční mzdu tak jak všichni normální občané (řekněme 20-25 tisíc - i tak jsem jim přidal) ušetřila by naše republika tak nehorázné love .....

Nevšiml, od začátku roku jim klesla mzda a náhradní plnění o nějakých 12-20 tisíc, podle funkce. Ale to je docela vedlejší, v objemu státního rozpočtu jsou jejich mzdy naprostým plivnutím do vody.

2778
Čebín
marecek.00 píše:

Stále také velmi stojím o veškeré pozitivní návrhy...

já říkám použít násilí !!!

zozbít jim tam hubu aby si uvědomili že tam nemají co dělat ...

Protože pokud sis toho všiml oni si nevezmou ani haléř... když by měla celá vláda měsíční mzdu tak jak všichni normální občané (řekněme 20-25 tisíc - i tak jsem jim přidal) ušetřila by naše republika tak nehorázné love .....

771
12 bře 2009 21:57
kousek od Tasy
chat-maniac píše:
Sleduju, sou tu dva tábory: školáci, vysokoškoláci, ti stojí převážně na straně barikády Stávka ne, a pak zaměstnanci, převážně tedy z dopravy, ale to neva, prostě pracující. Tak, a teď mi řeknětě, jak někdo, kdo má houby zkušenosti s pracovním procesem, bydlí u rodičů, živý ho pořád stát (vlastně už my) tu chce vykládat jak jsme zlí a škaredí, když chceme pracovní výhody? Tohle je na ranu už. Názor ano, ale tu zaznívají dost radikální a ostrý názory někoho, kdo to ještě nezažil.
Tak, stejně tohle téma už nečtu.

Moje řeč! Ale těm tohle nevysvětlíš, nevysvětlíš to ročníkům narození po roce 1990! Stačí když kouknu na FB a přečtu si co tam píše jeden ze zdejších moderátorů!!! Oni strašně dobře vědí, že komunisti jsou vrazi a jiné, ale dost dobře nedokáží vysvětlit, proč se o dost miliard prohloubil dluh státu! To, že to jejich "chození do školy" tak něco stojí a tak ... třeba i na ně dojde .... teď "benefity", pak zbytek a národ bude chodit s holým zadkem, zatím co strana a vláda jezdit v luxusních limuzínách a předstírat jak dobře vedou stát!

9987
15 led 2005 23:41
Ale je to jediné demokratické, jiná forma je jen puč nebo revoluce

V tom případě máme asi jiný způsob chápání slova demokracie.

1546
mechoš píše:
Možná že jsou moje názory tvrdé spousta z vás moje názory nemusí, ale pro mě skoro 5 tis za roční šalinkartu + kolem 1000 príspěvku za jídlo celkem hodně jen mě tato jejich reforma přinde ročně na cca 15 000 víc které nemám!!!

Dovol mi upozornit, že v zákoně je 16tisícová položka kompenzující tyto benefity. (přesněji 15 800 Kč)

Stále také velmi stojím o veškeré pozitivní návrhy...

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Mauricio píše:
... opakuju - nelíbí se mi jen forma (stávka)...

Ale je to jediné demokratické, jiná forma je jen puč nebo revoluce

2778
Čebín
Mauricio píše:
Já vám to neberu. Ale nemyslím si, že stávka je řešení, které by bylo ku prospěchu věci.

za současné situace neni řešením ...

řešením je násilí :-?

9987

2778
Čebín
Nic taky zareaguju.

Myslím že nikde nemluví o tom že když zruší benefity přinde 3/4 populace o stravenky... mimochodem ví někdo z vás že pekaři, pracovníci v masném průmyslu a určitě i v dalších odvětvích mají taky "režijní" výhody vyplívající z jejich povoláních? tedy pekaři mají slevu na pečivo (zaměstnavatel si to také odvádí z daní) pracovníci v mas. průmyslu taktéž. ....

Dokonce i můj otec pracující ve westernovém městečku má slevu na stravu kterou si zaměstnavatel odvádí z daní....

Mohl bych takto pokračovat...

Pokud všechno toto zruší doplatíme na to úplně všichni !!! pokud vláda nechce slevit ze svojích "reforem" pak je na čase jí sesadit a zavést zde komunismus nebo vládu jedince který by jakoukoliv vzpouru likvidoval násilím !!! - násilí je totiž jedinej způsob jak z toho všeho ven....

Možná že jsou moje názory tvrdé spousta z vás moje názory nemusí, ale pro mě skoro 5 tis za roční šalinkartu + kolem 1000 príspěvku za jídlo celkem hodně jen mě tato jejich reforma přinde ročně na cca 15 000 víc které nemám!!!

a ty co maj rodinu to bude stát mnohem víc!!!

Všem dobrým lidem se omlouvám za to co jsem zde napsal ale takhle to vidím já ...

9987
chat-maniac píše:
Tak, a teď mi řeknětě, jak někdo, kdo má houby zkušenosti s pracovním procesem, bydlí u rodičů, živý ho pořád stát (vlastně už my) tu chce vykládat jak jsme zlí a škaredí, když chceme pracovní výhody? Tohle je na ranu už. Názor ano, ale tu zaznívají dost radikální a ostrý názory někoho, kdo to ještě nezažil.

Nebudeme z toho dělat vědu, stát mě živí jen a pouze proto, protože jsem vysokoškolák, ale na druhou stranu, nevšiml jsem si, že by mi měsíčně platil nájem bytu (ano, bydlím sám, myslím si, že ve 22 letech bydlet s rodičema a chtít po nich každý den peníze je poněkud divné), nebo že by mi snad zaplatil 20tis za řidičák na bus (i když by mohl), případně, že by mi platil provoz auta. Pracovní výhody nemám, to je pravda...

Z toho plyne, že trochu nadávat si můžu, protože zrovna to, co jsi psal na mne moc nesedí. Ano, názory mám radikální - jen jsou opačné, než názory zde diskutujících lidí, jako je pepola, Tasa nebo Johnny 05 (nechtěl jsem jmenovat, ale musím). Jen mám názor přesně opačného charakteru - a proto to je špatně. Pokud mi ale chceš dat ranu, není problém, postav se prosím do fronty - už jsou před tebou asi tři lidi :-)

Znova opakuju - nelíbí se mi jen forma (stávka). A to, že se někteří slepě přidávají k ostatním, ale to je už o něčem jiném.

1546
Začíná to tu být příliš o tom, kdo koho zklamal a kdo koho živí.
Nadhodil bych raději jinou otázku. Představte si, že máte tu moc na reformách pracovat. Snad se shodneme na tom, že při stavu státní kasy a demografie je třeba něco udělat. Zatím tu slyším především negativní názory - co nedělat, ale zajímaly by mne spíše názory pozitivní - co dělat.

Máme tu reformu daňovou, důchodovou a zdravotnickou, jako nejdůležitější. Jak je tedy udělat, aby byly správné?

204
27 pro 2004 12:45
Jo a zkus třeba příště navštítvit volby. Tam se takovéto věci dají ovlivňovat. Stávkovat proti politice, která je výsledkem voleb, je podivné.

volby
johnny05 píše:
Ono je predevsim skoda, ze se nedomluvily komplet vsechny odborovy organizace v republice. Pak by do prace skoro nikdo nesel a soucasna koalice by videla, kde je hlavni sila v republice a ze si s ni nemuze delat co chce!

Moderátor
7589
17 pro 2006 22:32
Brno
Sleduju, sou tu dva tábory: školáci, vysokoškoláci, ti stojí převážně na straně barikády Stávka ne, a pak zaměstnanci, převážně tedy z dopravy, ale to neva, prostě pracující. Tak, a teď mi řeknětě, jak někdo, kdo má houby zkušenosti s pracovním procesem, bydlí u rodičů, živý ho pořád stát (vlastně už my) tu chce vykládat jak jsme zlí a škaredí, když chceme pracovní výhody? Tohle je na ranu už. Názor ano, ale tu zaznívají dost radikální a ostrý názory někoho, kdo to ještě nezažil.
Tak, stejně tohle téma už nečtu.

204
27 pro 2004 12:45
No zatím jsem to jenom pročítal, ale na toto ... "já jsem dopravák a naši sílu republika pocítí" - mi to už nedá a také zareaguji. S většinou názorů doprav. zaměstnanců se nedá vůbec souhlasit; sebestředné, hájící hlavně osobní zájmy, ale přitom "oblečené" do fráze "bojujeme za všechy zaměstnance". Jsem také zaměstnanec, ale o "blaho" zabezpečené dopraváckými odbory opravdu, ale opravdu, nestojím.
Až se vášně za pár týdnů uklidní, tak stejně vyjde najevo, že je to u dopraváků (byť to nepřiznávají na rovinu, ale uvádějí to pouze okrajově pod čarou), zase a pouze především o režijkách (o změnách vyplývajících z připravovaných daňových zákonů), tj. zrovnoprávnění náhledu na poskytované benefity, beztoho, aby byla i nadále jedna skupina zaměstanaců zvýhodňována více proti ostatním, byť své postoje odůvodňují změnami v oblasti důchodové.

johnny05 píše:
Ono je predevsim skoda, ze se nedomluvily komplet vsechny odborovy organizace v republice. Pak by do prace skoro nikdo nesel a soucasna koalice by videla, kde je hlavni sila v republice a ze si s ni nemuze delat co chce!

9987
Ty, Mauricio, ty si mě názorově zklamal
Takový je už hold život.

771
12 bře 2009 21:57
kousek od Tasy
Mauricio:
Kalousek a Nečas ti ho zaplatí, oni mají peněz dost, takže nějaká reforma je moc týrat nebude. V tomhle státě nebyl takový bordel ani za komunistů!!! Jak tady někdo psal že on stravenky nedostává, protože mu je podnik nedává ... to je sice pěkný, ale denně v poledne na dotovaný oběd chodí, to už nenapíše! Co zmůže lístek s nápisem "STÁVKA" za oknem v kabině ...?? Akorát se budou ti buzeranti v cajzlově smát a nadále si budou s občany vytírat ##MLUVÍM SPROSTĚ##!!

Ty, Mauricio, ty si mě názorově zklamal

9987
johnny05 píše:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Teď jsi se projevil jako správný odborář! Gratuluji - pokud jsi nám chtěl tvrdit, že nejsi, tak po tomto je to naprosto zbytečné.

9313
10 čer 2004 11:19
Lidi by se na to mohli akorat tak vy....t . Vetsina do prace pujde i tak.

865
14 lis 2007 11:01
Brno-Juliánov

2578
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Tasa píše:
Zdravotní péči máme tak nějak "zdarma" zatím naštěstí všichni.

Že se do toho pletu, ale "Tak nějak zdarma" teda zdravotní péči nemáme. Ze mzdy se odvádí zdravotní pojištění. A když jsem jel do ciziny, pořídil jsem si cestovní pojištění. Pojišťovna by mi pak peníze, které bych v cizině vydal za ošetření v případě nutnosti, vrátila, ale podmínkou je být pojištěn. Opět nejde o komoditu, která by byla bezplatná. A za tím si stojím.

Můj nový web o severním okolí Brna

9987
Jinak myslím, že je na čase to ukončit, už se to tady vyčerpalo a dvě strany lidí tu zůstanou stejně a hádat se můžeme i v hospodě. Je škoda, že lidi, co pracují v DP, nechtějí připustit, že by to šlo vyřešit jinak, nebo snad, že stávka je zbytečná a zaplatí za ni nikoliv stát, ale obyčejní lidé. Já chápu váš problém, ale tento přístup se mi prostě nelíbí. Možná by nebylo od věci zapojit vlastní hlavu a trochu vlastní iniciativy. Jen tak naokraj, ač se to nezdá, odbory nemají vždy pravdu. To není o tom, zda si máte nebo nemáte nechat srát na hlavu. To je jen a jen o způsobu, jakým si na tu hlavu srát (ne)necháte. NIKOHO, opakuji, NIKOHO nezajímá vaše stávka - a NIKOHO nebude zajímat, proč k ní došlo.

P.S.: Komu mám adresovat fakturu za zbytečně projetý pondělní benzín?

Naposledy upravil Igor Mauricio dne 11 čer 2011 15:48, celkově upraveno 1

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 449 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata