Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 10 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 54  Další
Autor Zpráva

6989
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
M: není to o tom, že by měli všichni přesedlat na kolo. Ale o umožnění bezpečné jízdy těm, kteří mohou a chtějí kolo využít. Druhotně lze potom předpokládat, že se zvýší počet cyklistů. A jsou to třeba obousměrně průjezdné jednosměrky, to je asi nejjednodušší opatření.
Bohužel, pořád jsou naši zástupci na magistrátu orientováni příliš jen na krátkodobé cíle. :-(

439
16 led 2015 11:18
M píše:
Ti naši radní važně fetují, nechápu, jak může být někdo tak hloupej a myslet si, že celé Brno bude jezdit na kolech, kampaň neni ani nějak moc vtipná, spíš trapná. Vyhozené peníze.

Dokud bude jízda na kole vnímána jako trapnost, tak se to moc nezlepší.

agent_s_teplou_vodou píše:
Osvěta je samozřejmě na místě. V prvé řadě by se kolaři měli naučit rozeznat přechod pro chodce od přejezdu pro cyklisty, měli by se odnaučit jezdit po chodníku, a v neposlední řadě by se mohli naučit rozeznávat barvy na semaforech.

Ale ani řidiči nejsou dokonalí. Před časem jsem viděl řidičku, která byla v odbočovacím pruhu doleva, blinkrovala doprava, ale nakonec jela rovně. Takže naučit se značky na silnici a jak se používají blinkry. sarcastic

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Dodělal bych cyklostezky tam, kde to je smysluplné (včetně přejezdů) a důsledně bych pumpičkáře nutil, aby jezdili po nich a ne po silnicích nebo chodnících. Nejvýmluvnější případ - cyklostezka na Charvatské.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Osvěta je samozřejmě na místě. V prvé řadě by se kolaři měli naučit rozeznat přechod pro chodce od přejezdu pro cyklisty, měli by se odnaučit jezdit po chodníku, a v neposlední řadě by se mohli naučit rozeznávat barvy na semaforech.

6625
21 pro 2005 17:01
M: Podle mě nikdo nepočítá s tím, že by najednou všichni začali jezdit na kole. Nějaká osvěta určitě není od věci (nechci hodnotit přímo tuto kampaň, vyjadřuji se obecně).

2826
01 úno 2006 10:39
Ti naši radní važně fetují, nechápu, jak může být někdo tak hloupej a myslet si, že celé Brno bude jezdit na kolech, kampaň neni ani nějak moc vtipná, spíš trapná. Vyhozené peníze.

1404
02 črc 2011 14:08
Hmm, hlavně na VMO je budeme lákat. Tam správně nemají v PD v rozmezí 6-19 co dělat. Ale když máme ve vedení města feťáky bez řidičáku, tak si nedělám iluze, že by se někde něco aspoň trochu blížilo zdravé úvaze :-)

6625
Zácpa nebo botička? To se vám na kole nestane, láká klip do sedla

1451
15 zář 2005 13:43
čtvrť s největší koncentrací rozjezdů v Brně
Tak máš tam zázemí depa, kde se můžeš vyspat. Durch to jede jen těch pár nejextrémnějších šílenců, co jsou na to zvyklí.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Mouka: Tohle mi přijde popravdě jako největší nebezpečí. Překvapuje mě, že za 16 let nedošlo k žádnému průseru.

6625
Mně osobně to přijde nebezpečný i z toho důvodu, že pak ke konci závodů už člověk musí být strašně nesoustředěnej, čímž ohroženej nejen sebe, ale i ostatní.

1451
jeden prostoj na křižovatce se za 24 hodin opravdu ztratí..

3771
08 čer 2005 23:12
Závod za běžného provozu?

Franta Novák si vytvořil náskok před pelotonem, ale pozor, přijíždí ke křižovatce, zastavuje, dává přednost vozidlům na hlavní silnici, a peloton ho mezitím dojíždí...

2826
Já říkám pořád, marsatony a podobné blbosti včetně závodů cyklistu a podobně se mají konat na oddělené trase, ne v ulicích na to snad máme v Žebětíně okruh, tam si mohou jezdit, běhat a cokoli, ale do ulic to nepatří.

1451
jo, za běžného provozu, každý jede na vlastní nebezpečí kdy má dodržovat samozřejmě pravidla silničního provozu. Jinak to zas tak hrozné není, jezdí se převážně po menších komunikacích, těch 90 km/h to ani vzhledem ke kvalitě možné není. Od půl 6 to už bylo ok - provoz minimální, cyklisté byli navíc rovnoměrně rozeseti po celém okruhu.

1404
Já jsem tam nebyl, takže nevím. Ale to jako bylo bez nějakého dopravního omezení atd..? Prostě za běžného provozu? To jako když mimo obec jedou vozidla 90km/h a mezi nimi skupinky neukázněných cyklistů, to je dost zásadní problém. To buďme rádi, že nikdo nepřišel k úrazu. Tím by se měla zabývat PČR, vyšetřovat organizátory závodu a pak kompetentní osoby, které to povolily. Celý tento systém závodu je naprosto vylučující se s jakoukoliv logickou úvahou. Ale když už v nejnutnějším případě, tak v daném úseku snížit rychlost na 40km/h, k tomu výstražné značky a hlídky policajtů usměrňujících dopravu. Za běžného provozu je to hazard se zdravím lidí! I když zrovna cyklistům je to asi jedno. To jsou sebevrazi. Třeba když je schopen fotr s děckem na kole jet za horizontem způsobem “dva vedle sebe“, to je regulérní pokus o sebevraždu. A když na to cyklisty upozorníte, ještě se cítí dotčeni a pošlou vás do p*****.... :-)

1451
tak po Česku se děje spousta akcí po různých trakcích.. (cyklistické závody, maratony, reallye...) Na spousta z nich máte komunikace úplně uzavřené. Tady to omezilo "jenom" průjezd v Měníně ve špičce, což samozřejmě ideální není. Chování účastníků komentovat nebudu, všichni se chovají podle toho, jak jsou vychovaní.. a to ať jedou autem, na kole nebo pěšky.

Btw. kterého debila to napadlo uspořádat - tento závod se jel 16. ročník..

7383
27 úno 2010 07:40
Já jsem taky psal, že by mě zajímalo, kterého debil napadlo toto uspořádat. A pak jsem si zanadával ještě na účastníky, kteří se chovali, jako by měli pro sebe uzavřenou trať.

1404
Problém je tady legislativní. Pokud vím, tak veškeré veřejné akce se musí předem hlásit. Cyklisté za to nemůžou, to je ”stádo oveček”, které prostě rádo jezdí na kole, vidělo upoutávku, tak se hrdě účastní a vůbec se nezamýšlí nad tím, že taková akce je debi****. Takže ko***, jak ty to nazýváš, je ten, kdo to povolil. Kdyby někdo měl rozum, měl tohle jednoznačně zakázat... Od toho správně mají být kompetentní osoby ve funkcích, aby jednali s rozumem a za účelem prospěchu občanů. Bohužel tam sedí obtejlení kašpaři, kteří používají titul Prof., ale běžný rozum a nějaké uvažování ne...

7383
27 úno 2010 07:40
V páteční špičce na silnicích, kde je problém bezpečně projet kdykoli, mi to přijde jako zhovadilost. Nemluvě o chování účástníků. Myslím, že jsem důvody, proč mě tato akce vytočila, napsal minule dost srozumitelně.
Umíš si představit, že by se podobná akce konala v podobě běhů nebo závodů aut?

1451
Robert píše:
Tak ta banda dementů se po trase motala ještě kolem půlnoci. Samozřejmě s halogenovými lampami svítícími řidičům přímo do ksichtu. Doufám, že je moje dálková světla potěšila stejně jako jejich světla mě.
Mimochodem, existuje ještě nějaký jiný sport, který i při tréninku omezuje provoz na pozemních komunikacích? Zajímavé, že běžci trénují v parku, žokejové na závodišti, závodní i soutěžní jezdci na čemkoli motorovém na dráze, ale i dráhoví cyklisti musí srát lidi nejen při závodech.

Vím, že teď píšu zaujatě, ale dlouho jsem se tak ##MLUVÍM SPROSTĚ##.

Jednalo se o 24 hodinový závod. Počítala se kola kdo kolik ujede. Účastnit se může kdokoliv. Cílem je si dokázat, každý může ujet víc než by si troufl a tím překonat své limity. Účastní se všechny věkové kategorie včetně dětí. Ale pro tebe budou všichni cyklistické ##MLUVÍM SPROSTĚ##, protože zavazí na silnici.. doporučuji v tomto termínu si nebrat službu, jelikož se to jezdí každý rok.

6989
Žlutý kopec
No tak super, to mi uniklo. Za snížené viditelnosti bych dneska už bez světel ani nejel, kdyby to mělo být po silnici. Zrovna nedávno jsem jednu takovou cyklistku potkal večer na Veveří. Bez jakéhokoliv osvětlení, nebo alespoň reflexního prvku. Safety first.

439
16 led 2015 11:18
MartinV píše:
Jako aktivní cyklista souhlasím, i když taky jedu někdy např. bez světel (když svítí slunko jako např. dneska, tak by byl efekt nulový).

Jak to myslíš? Pokud vím, tak světla jsou povinná jen za snížené viditelnosti a v noci, pokud teda jde o blikačky (takže je za jasného dne ani na kole nemusíš mít). Jen odrazky vždycky.

2826
Omlouvám se za ty překlepy, bohužel jsem tehdy ještě neměl kameru.

6989
Žlutý kopec
MKzB píše:
...Ostatně spousta cyklistů by potřebovala, aby je policajti vyflastrovali.

Jako aktivní cyklista souhlasím, i když taky jedu někdy např. bez světel (když svítí slunko jako např. dneska, tak by byl efekt nulový).

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata