Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 76 z 138    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 138  Další
Autor Zpráva
1591
18 led 2009 10:06
No jo, jenže to pak nevíš, jestli to skutečně jede. Napříkald linky R2/S2 - když budeš vědět, že na S2 jede Panter, tak přece nepojedeš dobytčákem na R2 (když jedeš třeba do Blanska) Ono řazení je jedna věc, a realita věc druhá -třeba zrovna spoj linky S2 č. 4712 - na něm jezdí Panter až od vyhlášení, takže tam možná jezdí a možná taky ne. Jinak na ostatních linkách je to jedno, tam je to samej šrot stejně vždycky skoro.

2890
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Spíš by se hodilo řazení vlaků třeba ze Želpage nebo odněkud, to je důležitější, než jen vědět typ stroje, jaký zrovna přijíždí, pokud by se teda zobrazovaly
jen S+R integrované.
P.s. Další náměty pro Zolexe jsem napsal omylem do jiného vlákna - Chyby a problémy.

2890
P.s. Výběr těch omezení by mohl být v dialogu nahoře nad tabulkou a omezení těch linek pomocí zaškrtávacích políček (checkboxů) a dole tlačítko, kterým bych skryl nezaškrtnuté, příp. odkryl zpět.

2890
Zolex: nezkoušel jsem poslední verzi, ale co mám nainstalovaný Iris na čtyřkovém Androidu, tak se v něm moc nevyznám.
Chápu, že děláš aplikaci pro převážnou většinu vidících uživatelů, nicméně zřejmě nejsem sám, kdo by tohle využil, pokud by šlo zapnout nějaké zobrazení "tabulkový výpis", může být třeba podobně, jak to mají v aplikaci Na vlak, co vypisuje nádražní tabule, ta s Talk backem chodí dobře.
Představoval bych si řazení asi takové, jak je na Čéžově Šotorisu, když k němu přistoupím z počítače, tj. číslo vozidla, číslo linky, kurz vozidla, dál by se mohlo zobrazit nejbližší zastávka a vedle cílová zastávka a zpoždění až v posledním sloupečku, aby nemátlo.
K tomu by se hodilo možnost vypsat linky MHD x venkov a možnost zvolit, jestli chci výpis všech linek daného zobrazení (třeba komplet město Brno), nebo jen jednu linku, protože mě zajímá jen konkrétní úsek.
Prosím, šlo by něco takového vytvořit? Jde o to, že hlasový výstup se nechytá na mapě, potřebuje pracovat s textovou informací.

1591
A budou zobrazovány i typy vlaků?

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Jo takto, já jsem si myslel, že přesný typ u regionálek se ukazovat nebude, proto takový návrh.

1203
12 lis 2007 00:57
Brno - Židenice
Morce98: Důvod? Meniť to nebudem, aj tak je to len dočasne, nasledujúca verzia po integrácii S-A.cz bude zobrazovať presný typ vozu.

6990
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Morce98: aby ti tam náhodou nepřijel šrák, jo? :mrgreen:

852
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Měl bych dotaz, nemohlo by se nastavit u regionálních linek (např. 302) u Typu vozu místo označení 12m, aby se ukazovalo třeba jen autobus nebo autobus 12m?

1203
Brno - Židenice
Môžem každého uistiť, že podjetí zobrazovať nemienim a nebudem :-P

1388
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Přesně... (a ono není stejné podjetí do zastávky jako podjetí ze zastávky).

3346
13 lis 2004 11:58
Jen ne zobrazení podjetí.. už vidím tu hromadu pisálků, co sedí u kompu a nedělají nic jinýho, než kontrolují a zapisují do deníčku bonzáčku.. (tím ale samozřejmě neomlouvám podjíždění)..

1591
Jasně, o tomhle vím. V tomhle případě ale je potřeba to hlásit na Kordis, že je špatně nastavená JD, ne? Jinak tohle se dá pochopit, ale tuhle jsem zrovna jel s jedním řidičem a ten z každé zastávky odjížděl o minutu dřív, jakmile padla minuta do odjezdu, tak odjel. Bylo to prosím někdy kolem šesté hodiny odpolední, čili nulovej provoz. A takových je, odjíždí dřív i ze zastávek, kde není problém počkat do času. Ale Kordis asi nemá na tohle kapacitu, sledovat i tohle.

7387
27 úno 2010 07:40
Zkus si někdy projet nějakou regionální linku. V podstatě na každé druhé se děje následující: Dva úseky, na jeden 3 minuty, na druhý minuta. Každý sjedeš za dvě minuty. Zastavka mezi nimi je na silnici mezi poli. Budeš tam stát do času, blokovat provoz a pak pojedeš se sekerou, nebo s klidným srdcem projedeš o minutu dřív, protože široko daleko není ani noha a dojedeš do cíle včas?

1591
Tak samozřejmě, nesrovnávám ten bordel před IDS JMK, o tom se raději ani nevyjadřuju. Však doteď to známe v jiných krajích... Ale štve mě, že když už tady máme systém, na kterej se skutečně dá spolehnout, tak že to někteří sabotujou... Divím se, že si Kordis někdy nevytáhne tyhle data...

1404
02 črc 2011 14:08
Ale i tak se to posunulo k lepšímu. Kdysi na regionálkách +/- 10 minut = nic neobvyklého, sjetí z určené trasy taky žádná velká zvláštnost.. Teď už je to jiné, naštěstí... To DPMB byl už dávno v tomto napřed.
Jinak kdyby iRIS ukazoval i podjetí, bylo by to super...

1591
zolex píše:
Richie: Je to v plánu, data k tomu mám. Ale až po dokončení Android aplikácie. Podjetí sa ukazovať nebude, zámerne zobrazujem 0 min aj pri podjetí - v najbližšej zastávke musí vozidlo aj tak počkať na plánovaný čas odjazdu.

Spíš mělo by, v regionu hodně hřeší na to, že podjetí minuta a míň neřeší... :(

1203
Brno - Židenice
Fantomas: Toto sa momentálne neplánuje. Po dokončení Android aplikácie budú zobratené presné trasy nie len podľa linky, ale aj podľa spoja (vozovna, pásmová prevádzka, ...), takže to bude pre každé vozidlo iné.

Tom S.: Áno, databáza obsahuje ešte nejaké chyby, rieši sa to.

Richie: Je to v plánu, data k tomu mám. Ale až po dokončení Android aplikácie. Podjetí sa ukazovať nebude, zámerne zobrazujem 0 min aj pri podjetí - v najbližšej zastávke musí vozidlo aj tak počkať na plánovaný čas odjazdu.

Ondra K.: Žiadne požiadavky, ale budem rád za každý android 2.3 a 5.x :-)

Domis: Trasy zatial nerieš. Budem to priebežne doplňovať a opravovať neskôr. Po novom budú trasy presnejšie a zohľadní sa východzia a konečná zastávka. Ten proces je trochu komplikovaný, napíšem ti SZ :)

Richie: IDOS trasy má, ale kreslil si ich sám, Kordis tie trasy zatiaľ nemá k dispozícii.

1591
No ony ty trasy jsou v IDOSu i zakreslený, předpokládám, že je dělal Kordis, třeba by je dal tobě k dispozici?

1082
22 pro 2008 22:51
PoŠuKov, 2. část
Zolex: Ohledně těch vyznačených linek, chápu, že je toho hodně, těch linek v IDSJMK jsou desítky. Našel jsem pár chyb u nakreslených regionálek. Pak to určitě sepíšu. Jen mě tak napadlo, že někteří by v tom klikání linek určitě pomohli (včetně mě). :wink:
Jen je otázka (já se v tom nevyznám), kde a v čem ty linky maluješ.

Moderátor
6181
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Zolexi, máš na testování nějaké požadavky na verzi Androidu?

"fejsbůk" BMHD.cz

1591
A není v plánu udělat to tak, jak to má ta aplikace plány dopravy (která je mimochodem oproti iRisu úplně o ničem :)), tj. že by to ukazovalo nejenom zpoždění, ale i podjetí a časy odjezdů na trase podle aktuálního zpoždění?

1591
Díky, díky, super :)

2081
03 zář 2009 13:18
Pro zolex: našel jsem vůz 17509 dnes na kurzu 81901, ale dopravce je uveden BDS-BUS, ale jedná je o dopravce BDS ( Břežanská dopravní společnost ) jestli se to dá změnit.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Kari píše:
Vypadá to pěkně. Ale jak už jsem psal jednou, nešla by tam přidat funkce, že by se ukazovala trasa určité linky, aniž bych musel mít rozkliklý nějaký vůz?

K tomuto se přidávám, občas se chce člověk podívat na trasu nějaká linky, jenže on není zrovna žádný vůz na dané lince. Já vím, že to nemá suplovat plánek sítě, na druhou stranu nikde jinde se nedají zobrazit jednotlivé trasy v reálném mapovém podkladu (nepočítaje Google mapy, kde to funguje jaksi divně, jen pro tramvaje a ne jednotlivě).

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3447 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 138  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata