Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 734 z 801    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737 ... 801  Další
Autor Zpráva

2109
20 zář 2006 19:51
V asi 18.25 přijela od Poříčí 002/17 ev.č.1129 na Mendlák se směrovkou Modřice, smyčka. Řidič řekl cestujícím at si počkají na druhé straně že musí něco uvolnit či co..zajel do smyčky, vyjel a s -11 jsem odjížděli směr Modřice. U ÚH lidé volali na dispečink ať počká a-513ka v Modřicích :wink:

609
24 čer 2005 20:56
Petr píše:
Že by lidi šli hned z kina na ohňostroj :-D...no každopádně to bude jezdit prázdný

A proč ne - romantický film, pak otravné množství lidí na pryglu a 15 minut rachotu traskavin - nemůže být krásnější rande... :lol:

No, pokud to bude mít i třeba pár zastávek po trase např. Modřice, smyčka, Centrálka, Mendlák, tak by se to možná mohlo setkat i s malým úspěchem. Dopravní obslužnost ze strany DP je na ohňostroje lepší - i do Modřic. Spíše by se hodilo zavedení IRO-vlaků i v nocích po ohňostrojích. O těch nevím.

30
06 pro 2005 21:31
Kapusta píše:
No, z nákupů asi ne, ale z kina možná ano.

Že by lidi šli hned z kina na ohňostroj :-D...no každopádně to bude jezdit prázdný

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
Petr píše:
To teda jo, protože z Olympie je 8 odjezdů a zpátky do Olympie jsou jenom 4 odjezdy, už vidím ty lidi jak jdou z nákupu rovnou na ohňostroje :roll:

No, z nákupů asi ne, ale z kina možná ano.

30
06 pro 2005 21:31
Martan píše:
Zajímavé.

To teda jo, protože z Olympie je 8 odjezdů a zpátky do Olympie jsou jenom 4 odjezdy, už vidím ty lidi jak jdou z nákupu rovnou na ohňostroje :roll:

609
24 čer 2005 20:56
Při brouzdání po Sítí jsem našel toto http://bmue.cz/Upload/ClientData/dalsi_ ... 5_2007.pdf
Jedná se o grátis linku z Olympie k ZOO. Zajímavé.
Momentálně se snažím zjistit další info u objednatele, když se nic nedozvím, zkusím přímo dopravce :-)
Hlavně, jestli bude mít případně nějaké mezilehlé zastávky, spíš si myslím, že ne, ale za zkoušku to snad stojí...

830
25 led 2006 09:46
Caroline není tyristorák, ale parní lokomotiva, která taky potřebuje provozní ošetření i během jízdy (od dobírání vody až po mazání ložisek rozvodu parního stroje). Takže o tom, kdy se pojede, rozhoduje především strojvedoucí (zhlediska technického) a pak doprovázející dispečink (zhlediska provozního) a nějaký jízdní řád je tedy spíše orientační údaj.
A kdo má nebo nemá jízdenku je starost průvodčího, nikoliv cestujících. Chápu, že se to nemusí zdát zcela spravedlivé, nicméně jde třeba o muzejní "VIP", které tam pošle někdo z vedení muzea. Nebo o kolegu, kterého tam pošlu třeba já.

Zdeněk píše:
Karolína s odjezdem 20:00 z Moraváku jela jenom o 20 minut později :-D když jsem jel v 19:00 tak průvodčí začal kontrolovat lístky a kdosi tam měl jenom šalinkartu a neplatil nic! jinak v těch 19:00 jsme měli malý zpoždění a předjela nás 13 a pak se to už vezlo samo :-)

1667
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Karolína s odjezdem 20:00 z Moraváku jela jenom o 20 minut později :-D když jsem jel v 19:00 tak průvodčí začal kontrolovat lístky a kdosi tam měl jenom šalinkartu a neplatil nic! jinak v těch 19:00 jsme měli malý zpoždění a předjela nás 13 a pak se to už vezlo samo :-)

Moderátor
7590
17 pro 2006 22:32
Brno
Zlaťák píše:
A proč "stále horká hlava"? To jsem nějak nepochopil. :-D

jako že jsi ještě od té muzejní noci nevychladl :-D

1710
22 led 2006 12:56
Brno
No jo, měl jsem po sobě pár náročných dní v práci. Já vím, že mě to neomlouvá, ale... Zrovna s těma přestávkama jsme to taky tak nějak měli, že jsme se jich automaticky (nikdo se ani slušně nezeptal) "dobrovolně" vzdali. Tak se teda omlouvám ještě jednou. :lol:

A proč "stále horká hlava"? To jsem nějak nepochopil. :-D

Ochotně vzdali přestávek

Zas tak ochotně to nebylo, ale oni kluci samosebou chápali, že holt budou muset. Horší by bylo, kdyby se něco nedejbože stalo, asi bychom tu mluvili jinak. Jediným kazisvětovým bodem večera tak v podstatě zůstal jenom ten ruplej měch na voze 21Ab. No co, akce nějak proběhla, nikdy nemůžou v tom zmatku bejt spokojený všichni. Škoda že se nedá poděkovat těm vozům z muzea, že to vydržely. Takhle nacpaný jsem to v životě neviděl.

Moderátor
7590
17 pro 2006 22:32
Brno
martas píše:
o neco snizi aji pristi rok nebo se pristavi vic posil ?:)

Bohužel víc muzejních vozů asi nebude :-D takže to bude na vozech DP.
Zlaťák píše:
...

Ses do něho nějako obul.... Stále horká hlava? :-)
Mc.lain píše:
...

Věřím že ste to asi chlapům nepřikazovali (nebo ano?) a oni jezdili bez pauzy dobrovolně, pač tuhle práci dělá stejně většina ráda, ale přece jenom zákon něco říká...

162
27 lis 2006 20:25
DObry na te muzejni noci je to ze se to evidujepresne kdy a jaka linka(spoj)byl jak vytizenej a pri delani jR v roce 2008 se bude z toho opet vychazet interval se oproti lonsku vyrazne snizil mislim si ze se o neco snizi aji pristi rok nebo se pristavi vic posil ?:)

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Mc.lain píše:
V době největšího náporu lidí, kteří se vraceli z muzea z5 do města se řidiči až na jednoho velmi ochotně vzdali přestávek, které byly naplánovány v naprosto nevhodnou dobu.

A to ti připadá normální? To jako nemají nárok na přestávku? To není jejich problém, že tam bylo tolik lidí. Ono se to pánům dispečérům mluví, když si tam hrajou každej na generála, ale mají klid. Jim nehrozí, že někde zramujou autobus i s lidma. Připomíná mií to názro lidí v Tescu, kteří řvou "jak můžete jít na přestávku, když jsou fronty?". Že bych taky nešel 12 hodin se ani vychc*t?

A mimochodem, od kdy může dispečink parkovat přímo v křižovatce (bez majáku,...)? Konkrétně na Moraváku. Nebo pro ně předpisy neplatí?
Beru to, když je nějaká nehoda,...

Omlouvám se, jestli to někdo pojmel nějak ve zlém, prostě je to jen můj názor.

Měl jsem možnost organizovat dopravu u Technického muzea a musím pochválit řidiče historických autobusů za naprosto perfektní výkon jejich služby. V době největšího náporu lidí, kteří se vraceli z muzea z5 do města se řidiči až na jednoho velmi ochotně vzdali přestávek, které byly naplánovány v naprosto nevhodnou dobu. V době, kdy nebyl u muzea jediný záložní či posilový bus DpmB jezdily historické autobusy mimo jízdní řád - systémem naplnit bus a pryč, hned přistavit další atd.
Postupně se zařadily posilové autobusy DpmB a po odvozu největšího náporu se podařilo kolem 20h dát historické busy do času a mezi naprosto nedostačujícím intervalem 10 min. jezdily vložené posily. Kdo měl zájem se svézt konkrétním busem rád si počkal, ale mnoho jich nebylo.
Linka A byť místy plně vytížená, jezdila k naprosté spokojenosti cestujících.
Pokud měl někdo představu, že se u Technického muzea bude dav lidí dívat na pokuřujícího řidiče historického autobusu před jeho strojem jak čeká do času aby se potom dovnitř tento balík lidí nevešel - ten se bohužel nedočkal.

1870
05 lis 2005 19:50
Miky píše:
Linka E minimálně od 20:30 do 21:00 jezdila po 5 minutách... Po Moraváku pořád pobíhal minimálně jeden dispečer s vysílačkou a řídil autobusy... Ale záložáci si asi užili :D
jj jel sem poloprazdnym 7370.. co se tyce dopravy tak to bylo zorganizovane opravdu dobre.

6350
11 říj 2005 14:03
Brno - Kohoutovice
Linka E minimálně od 20:30 do 21:00 jezdila po 5 minutách... Po Moraváku pořád pobíhal minimálně jeden dispečer s vysílačkou a řídil autobusy... Ale záložáci si asi užili :D

162
27 lis 2006 20:25
Jj muzejni noc byla organizovana dobre opravdu kdyz bylo potreba tak okamzite byly nasazeny posilove spoje - napr.7466 v 20.30h. na lince E apod. jel jsem v devet hodin ikarusem s moravskeho namesti a lidi se do nej ani nemohli dostat tak mozna tu linku A bych pristi rok vic posilil uz od zacatku to bylo sileny,.)

Prznitel češšššššštiny

Prznitel češšššššštiny
1977
07 dub 2006 09:03
Muzejní noc byla myslím zorganizována hodně dobře, jel jsem do Rajhradu ve 20.45 a za kloubák okamžitě nasadili ještě krátkou posilu.Akorát mne překvapilo, že jsme zpět jeli takovou vyhlídkovou trasu přes Rebešovice, Tuřany a Modřice, abychom mohli vyložit část substrátu u ÚH a na Mendláku. K TM ikarusem, zpátky legem, linka A jezdila po 10 minutách a zájem byl opravdu velký. Taky jsem si říkal, že mohla od Moraváku jezdit nějaká historická šalina, třeba plecháč s vlekem. Kamarád se jel na Bratislavskou podívat na výstavu ukradených peněženek...

1161
06 kvě 2007 13:02
ČR
Nevíte proč nejela dle jízdního řádu a-98 z Mendláku na rozjezd o půlnoci? Co jsem zkoumal jízdní řády, tak měla jet nejdřív a-98, minutu po ní a-97. nakonec jela a-97 první a pak sem zahlídl něco, co mě úplně vyrazilo dech- a-96 na Mendláku!!! Rozjezd o půlnoci byl asi o 3 minuty opožděný, protože se čekalo na a-95(x95?) která nemohla projet kvůli autu, které se snažilo zaparkovat. Jinak DP trhal rekordy v tom, kolik lidí se dá nacpat do jednoho autobusu- člověk se nemusel ani držet. Na lince E jeden autobus (B732) vevnitř trochu smrděl spáleninou.

3732
28 úno 2006 19:00
Po včerejším megakoncertě na Riviéře je,jak se dalo očekávat,všude velký nepořádek!Dvě holčiny asi kolem 10té hodiny začaly něco sbírat,ale zastávku Riviéra velkým obloukem vynechaly(to přece je jejich...rozuměj DP).Přece to nebudeme uklízet!!!

3059
15 čer 2004 08:24
Moje postřehy:

Linka D měla naprosto nesmyslnou zastávku na Mendlově náměstí mezi výstupní 26ky a záložními kloubáky..ani se tam ty vozy Dčka nevešly a lidi tu zastávku nemohli najít.

Linka E posilována naprosto perfektně podle potřeby cestujících, výborná organizace.

Linka C nakonec z Mohyly po půl hodině, vyskytovaly se tam např. 7485, 7472 a 7381.

Na rozjezdu ve 23:30 na Nádraží kapacitní problémy, dispečeři povolali 2330 na další vůz 91čky, 2358 na další 99ku (tu správnou jsme předjeli na Údolíčku a na Jírové nás vyhodil že si na ni máme počkat že se vrací k nádru :lol: ), dva posilové vozy 98čky...a ještě něco až bylo Nádraží skoro prázdné. Opět se někteří lidé nesmyslně rozčilovali a nestačilo jim, že jim za minutu přijede úplně prázdný kloubový bus.

873
07 čer 2006 12:14
Brno
Musim říct, že nejpohodlnější byla nejspíš linka D do Rajhradu, ty klouby co tam nasadily se hodily. Kdežto linka A nejvíce obsazená.

Co se týče kurzů 300 tak pak jely na posily nočních linek, jak už jste zmíňily (např. kurz 30080 měl poslední odjezd jako linka D z Rajhradu 23.20 a po příjezdu na Moravské náměstí, dispečink volal aby jel na posilu linky 99). Někteří pak na odvoz či návoz lidí na akci na Riviéře. Já jsem jel z Rajhradu cca kolem 23.30 a na zastávce Celní 2x 91 (B941 a B741 - 2330).

483
22 srp 2006 12:35
Bohunice
manil píše:
Kapusta: Nějaké fotky jsou tady (dole)
http://www.k-report.net/discus/messages ... 1179650017
Díky.
Verusha píše:
... prasklým předním měchem pérování na Š 21Ab (letitý měch nevydržel zátěž přetíženého vozu), který jsme jeli urychleně vyměnit do Komína (v Řečkovicích není kanálový zvedák), kolem 21:20 už bylo Abčko zase ready ...
Kdyby se to dozvěděl Ron Dennis, hned by Tě přibral do týmu :applause:

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Kapusta: Nějaké fotky jsou tady (dole)
http://www.k-report.net/discus/messages ... 1179650017

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20005 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 731, 732, 733, 734, 735, 736, 737 ... 801  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata