Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 716 z 735    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719 ... 735  Další
Autor Zpráva

3347
13 lis 2004 11:58
Jak píše pepola, nebude se stávkovat za vyšší platy, nýbrž význam stávky je v ohrazení se proti tomu, co se poslední dobou v tomto státě děje - a to se týká nás všech, tedy i těch, kteří stávkovat nebudou!

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
pepola píše:
... zaplatí ji vlastně investor,a tou je město Brno,potažmo my všichni!

Jedná se o kanalizaci, takže to zaplatí ti, co pijí vodu... Brno svůj podíl v a.s. snad prodalo, nebo ne ?

3757
28 úno 2006 19:00
Tato stávka vůbec nesouvisí s DPmB,ale ani s jiným DP.Je proti tzv."reformám".
http://rss.mozektevidi.net/item/51444.htm

1111
05 čer 2005 13:18
Datel píše:
Co si pamatuju, tak v Praze stávkovali tramvajáci za nerovné platové podmínky. To si pamatuju, že někteří vlastním tělem bránili nestávkujícím kolegům ve výjezdu z vozovny.

To je přesně to, proč v DPmB žádná stávka být nemůže. Nikdy se totiž řidiči, potažmo ostatní lidé nedomluví a nikdy nebudou táhnout za jeden provaz. Stávka v Brně = fraška.

2009
28 čer 2007 16:54
pepola: pokud se nepletu, tak je to trochu víc než 100 m. Dobu výluky pak ovlivňuje množství prací, které "čekají" pod vozovkou a možnost celou ulici naráz zavřít a rozhrabat. Třeba Antonína Procházky trvalo 8 měsíců, bylo celé uzavřené a dobrou polovinu z té doby výluky zabraly hrátky s inženýrskými sítěmi...

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
M3: Přesně to mám namysli, vysvětlit spoluobčanům, že hodinu nic nepojede a na raně bude první řidič....mám obavy aby ten den u Semilassu netekla krev :-)

1111
05 čer 2005 13:18
chat-maniac píše:
Bude to od 13.00 do 14.00 s tím, že se dojede na nejbližší zastávku a na hodinku voraz.

No nevím, ale hodinu stát u zastávky, kam chodí spousta lidí a říkat jim, že nikam nejedeš, protože stávkuješ je docela o hubu. Lidi to, že mají např. řidiči málo peněz v tu chvíli nezajímá. Ono stačí poslouchat ty řeči, když např. zdechne tramvaj - a to je proti hodině zanedbatelné.

3757
Ono dělat 100 metrů vozovky celý rok(!) je možné asi jen u nás!Takže i když NAD platí stavební firma,zaplatí ji vlatně investor,a tou je město Brno,potažmo my všichni!

Zabanovaný
3619
Brno
Johnny5 píše:
Vyhrazený pruh DP v požadavku měl, ale zatrhla to dopravní policie, že by to prý bylo nebezpečné...

A dnes IGK roztažená na víc než půli šířky vozovky v koloně (v místě, kde dva tramvajové pruhy, jeden předjízdný pruh i pro nákladní dopravu a jeden pro osobní auta) a někteří přeborníci z DP předjíždějící kolonu díky některým bezohledným řidičům v IGK v protisměru - to není nebezpečné ? Co tedy pro bezpečnost dopravní policie udělala a hodlá udělat ? Ještě jsem tam policii, když je ji tam potřeba, neviděl. Stačil by jeden policista, který by tam vybíral pokuty. Že je tam zastavená tramvajová doprava neznamená, že by IGK měla stát na kolejích, přechodech, křižovatkách, zastávkách atd. Nárokoval DP něco takového po policii ?

Johnny5 píše:
A nenavazující NAD není díky DP, potažmo JŘ, ale právě z důvodu nemožnosti právě JŘ dodržet.

Z počátku tam žádné kolony nebyly a NAD nebyla schopna dodržet JŘ z důvodu šetření DP, pak se JŘ upravovaly, ale nárůst IGK byl vždy rychlejší než zavedení JŘ. Nechápu šetření DP, vždyť NAD nejde z jejích kapsy, ale stavebníka.

302
14 úno 2007 21:02
BM, Černá Pole
J*M* píše:
Přesouvají se i bez stávek, hlavně díky dopravní politice DP, příklad lze vidět třeba při výluce Obřanská, NAD jezdí téměř prázdná i když interval není častý, důvod ? Z počátku nenavazující NAD, lidi oprášili IGK, dnes naprosto neprůjezdná Obřanská a pak je možno vidět 4 autobusy linky x4 a 75 mezi zastávkou Proškovo nám. a přesunutou u kapličky (v úseku cca 400 m). A teď jaké řešení ? Do MHD asi se lidi nevrátí, tak aspoň by si DP měl vydupat vyhrazený pruh pro MHD (místo na jeden pruh by se našlo, jen najít teď peníze na značení, když si to nedal DP do podmínek před zahájením stavby)
Vyhrazený pruh DP v požadavku měl, ale zatrhla to dopravní policie, že by to prý bylo nebezpečné. A o tom si každý můžeme myslet co chceme.... :cry: A nenavazující NAD není díky DP, potažmo JŘ, ale právě z důvodu nemožnosti právě JŘ dodržet.

Moderátor
7612
17 pro 2006 22:32
Brno
Bude to od 13.00 do 14.00 s tím, že se dojede na nejbližší zastávku a na hodinku voraz. Je to součástí celostátní odborové stávky. Taky nevím co se tím řeší, ale zřejmě jde o to ukázat státu, o kolik v tu chvíli přišla státní ekonomika. Platy nám šofcům z toho neporostou :-D

9344
10 čer 2004 11:19
v novinach se ke stavce píše:
Jak dodal, i kdyby někteří z řidičů stávkovat nechtěli, těžko mohou cokoliv udělat s tím, když zastaví tramvaj před nimi.

Co by , nekteri klidne pojedou dal...

3311
Brno
ctd: přesně tak, opravdu si nevzpomínám, kdy by se v Brně stávkovalo....
mrak: kdyžtak sem dej ty články, to by mě fakt zajímalo....

Co si pamatuju, tak v Praze stávkovali tramvajáci za nerovné platové podmínky. To si pamatuju, že někteří vlastním tělem bránili nestávkujícím kolegům ve výjezdu z vozovny.

Pokud se nepletu tak to tak stávka má být mezi 13 a 14 což je zrovna doba kdy probíhá návoz lidí na odpolední šichtu na Černovickou terasu takže to vidím tak že si 24.6. vezmu kolo.

244
23 zář 2007 17:53
Kde mne zrovna nevyhodili...
Citace:
mrakicio napsal:
došlo, v 90.letech několikrát, když se mi bude chtít, vyhrabu o tom někde novinový články (nebo donesu na hospoding).
A můžeš prosím upřesnit kdy? V DPMB pracuju od roku 1992, ale žádnou stávku jsem nezažil, že by mi něco uniklo? Vždycky bylo akorát spousta silných řečí, plno zlé krve, ale k žádné stávce jsme se nikdy nevzmohli - "oni by nám měli přidat", "ono by se mělo stávkovat", "já bych s nima zatočil (kdybych se zrovna nehodil marod)" apod.
A nespletls ses? Ono je to někdy opravdu matoucí; že všude stojí kolony vozidel MHD nemusí ještě znamenat stávku; většinou se jedná výsledek provozních podmínek v městě Brně.

3757
Tasa píše:
Ani pořádně nevím, proč by se mělo stávkovat.

Toto je taková celostátní stávka proti vládě(zjednodušeně řečeno).

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Ani pořádně nevím, proč by se mělo stávkovat.
Až se bude stávkovat jen v DP a za platy, tak budu stávkovat klidně týden, sice pak budu nějakej čas jíst suchý rohlíky, ale v případě úspěchu na tom budu líp.

3757
Rop píše:
řeší ... zvyšují nespokojenost občanů s cestováním MHD a přesouvají je do IGK

Ale no tak!Letos byla stávka dopraváků v Německu a pokud vím,tak žádná katastrofa následně nenastala(a navíc si vydupali lepší platy,které v poměru k nám mají...no,škoda mluvit).Konec OT!

Zabanovaný
3619
Brno
Rop
Přesouvají se i bez stávek, hlavně díky dopravní politice DP, příklad lze vidět třeba při výluce Obřanská, NAD jezdí téměř prázdná i když interval není častý, důvod ? Z počátku nenavazující NAD, lidi oprášili IGK, dnes naprosto neprůjezdná Obřanská a pak je možno vidět 4 autobusy linky x4 a 75 mezi zastávkou Proškovo nám. a přesunutou u kapličky (v úseku cca 400 m). A teď jaké řešení ? Do MHD asi se lidi nevrátí, tak aspoň by si DP měl vydupat vyhrazený pruh pro MHD (místo na jeden pruh by se našlo, jen najít teď peníze na značení, když si to nedal DP do podmínek před zahájením stavby)

10026
15 led 2005 23:41
to sice ano, já měl ale na mysli zvýšení platů...

469
09 kvě 2007 14:55
Daleko
řeší ... zvyšují nespokojenost občanů s cestováním MHD a přesouvají je do IGK

10026
mě by spíš zajímalo, kdy si někdo uvědomí, že stávky nic neřeší...

9344
10 čer 2004 11:19
Zajimalo by me v kolik, at si muzu nachystat auto.

3311
Brno
Aha, tak to se omlouvám, ale při letmém ohlédnutí zpět jsem si žádnou stávku brněnského DP nevybavil... :oops:
Jo to můžeš dát sem, nebo někdy na :pivo:

10026
došlo, v 90.letech několikrát, když se mi bude chtít, vyhrabu o tom někde novinový články (nebo donesu na hospoding).

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18375 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 713, 714, 715, 716, 717, 718, 719 ... 735  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata