Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 71 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva
1546
06 lis 2009 10:30
Podle čt24 to vypadá, že existuje šance, že ani žádná stávka nebude, ale každej tam říká něco jiného, tak těžko říci :-)) Ale musím říct, že ta rétorika odborářů mi připomíná nějakého pistolníka v bance "auto s plnou nádrží za rukojmí!"

3098
29 srp 2009 19:30
Kari píše:
Zítra kolem desáté dopolední se rozhodne, jestli se podnik v pondělí přidá ke stávce.

Proč musí být zrovna v jmk prázdniny??? To to nemohly odložit o týden, aby se stávka provevila za normálního pracovního dne i ve velko-městech (tj, tam, kde budou jarňáky)?

Ale ne... Škoda jen jestli stávka bude, tak tou dobou budu přes 1000km daleko od Brna

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Nejhorší, že kvůli drahám se nemám v pondělí jak dostat do práce... Asi bude muset zafungovat nouzovka v Brně v podobě přespání u máti mý přítulkyně.

432
18 srp 2009 01:25
BRNO
tak naštěstí je to v době jarních prázdnin, ale i tak, pokud se stávka uskuteční, tak bude ve městě veselo vzhledem ke zýšení hustoty provozu v důsledku té stávky :-)

1546
Četl jsem, jsem zvědav, doufám, že aspoň v Brně budou lidi rozumní...

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Zítra kolem desáté dopolední se rozhodne, jestli se podnik v pondělí přidá ke stávce.

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
b1 píše:
(Dodatkem se ptam, jak je vubec mozne, ze nekdo ztrati salinkartu...)

Moje sestra ztrácí šalinkartu pravidelně. A telefony... a když to náhodou neztratí, tak je jí to ukradeno... Osobně to nechápu, ale vážně to tak je. :)

1546
Ztratit se dá cokoliv, šalinkarta se tak někde nosí a kabele, kabelky a peněženky se kradou... Vzhledem k tomu, že vím, že kdybych ty 4 kupony ztratil, nedostanu zpět ani korunu, nosit všechny si opravdu netroufnu. Je to začarovaný kruh, ale viník je jasný, nesmyslná nemožnost vrácen ztracené šalinkarty.

3750
08 čer 2005 23:12
king666: To jsme si asi nerozumeli, ja myslel, ze se mluvi o ztrate cele salinkarty, tedy obou dvou casti, pri ktere by byly vydany obe casti nove (samozrejme obe se stejnym cislem).

Mimochodem: Jak se muze stat, ze nekdo ztrati jen jednu z tech dvou casti "salinkarty"? (Dodatkem se ptam, jak je vubec mozne, ze nekdo ztrati salinkartu...)
Respektive: To je takovy problem nosit u sebe vsechny 4 casti rocniho kuponu?

3395
12 čer 2007 02:11
Doma
Co vím, tak pokuty se chodili platit na Benešovu, později na Novobranskou, o jiné doplatkové kanceláři nevím.

9986
15 led 2005 23:41
DJ
Pokud vím, tak min. na Mendláku to kdysi šlo, na Jírové svého času taky (když ještě existovala), na Staré Osadě údajně taky.

Honny
Kde se platí pokuty, to nevím, ještě jsem neměl za celých 6 let tu čest.

1546
Jak říkám, páďo vem čert, Novobranskou mám dost z ruky a zajížďka tam je pro mne dobrá hodinka času, kterého si cením poněkud víc.

Nejde o zapomenutí dokladu doma, o tom žádná. Ale na kuponu je jednoznačně napsané, že jde o xtý kus ze čtyř, tedy je jasné, že mám předplaceno, což jsem při kontrole jasně doložil. A za vším stojí jen neschopnost podniku nahradit ztracený doklad, což je důvod dělení na čtyři části. Opravdu mi to vadí, dal jsem DP takovou důvěru, že jsem si předplatil jeho služby na nejdelší možnou dobu, že bych očekával, že se ke mne bude odpovídajícím způsobem chovat. Kdybych se takto choval ke svým zákazníkům já, moc mi jich asi nezůstane.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
pokud máš starý kupón a nedáš si tam nový, je to tvůj problém a za blbost se platí. buď rád za těch 50 korun.

1410
Sebrowitz
A kde jinde se platí pokuta?

2009
28 čer 2007 16:54
Mauricio píše:
Novobranská není jediná prodejna, že?

Na které jiné prodejně můžeš ukázat, že šalinkartu opravdu máš?

9986
Novobranská není jediná prodejna, že?

1546
King: Tak za to už jsem dostal pokutu 2x A silně mi to vadí, protože jsem se jednoznačně prokázal kuponem, na kterém je vyznačena platnost. Čert vem 50 korun, ale ta hodina času na Novobranskou mi velmi vadí.

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
revizor toto kontrolovat má, takže to skutečně nelze použít jako argument pro nemožnost vystavení náhradního kupónu
poplatek za zapomenutou šalinkartu je nějakých 50,- (což beru, je to zbytečná administrativa navíc a tenhle poplatek nekritizuju), to je ale dost malá částka v porovnání s cenou šalinkarty... osobně by mi poplatek řekněme 70,- za vystavení duplikátu (náklady na papír + přirážka 50,-) připadal v pohodě, neztrácím šalinkarty zase tak často, ale ta možnost by byla dobrá... a navíc v případě ztráty jednoho kupónu ze sady na celý rok by to mohlo být i snadno proveditelné (pokud je co k čemu ta databáze údajů v počítačích DPMB, tak by to nemusel být problém ani když by člověk neměl ty zbývající kupóny z roku)
ještě mě napadá taková technická otázka: je mi jasné, že v teoreticky by to měla být pokuta (resp. cesta na Novobranskou), ale nesetkal jste se někdo jak v praxi revizoři přistupují k tomu, když si někdo zapomene vyměnit kupóny a přitom je na tom kupónu z druhé strany napsané třeba "2.čtvrtina"?

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Mauricio píše:
měl by, ale moc se s tím nesetkávám

Taky jsem neříkal ,že se s tím setkávám, ale pak je to chyba revizorů, ne moje...a jelikož to revizor MÁ kontrolovat, pak by mě náhradu vydat mohli.

9986
revizor snad kontroluje i shodu čísla na obou částech šalinkarty

měl by, ale moc se s tím nesetkávám

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
b1 píše:
king666: Kdyz ja budu jezdit na tvou "ztracenou" salinkartu, tak jak to revizor pozna, ze nekde na druhym konci Brna jezdi nekdo na salinkartu se stejnym cislem. (Odhledneme od podobnosti na fotce, kterou stejne vetsina revizoru nekontroluje, a prinejhorsim se to da nejak ukecat, pokud tam aspon priblizna podoba je. Ale napriklad v pripade sourozencu, kteri vypadaji podobne by vubec nebyl problem, aby dva jezdili na tutez salinkartu ve dvou exemplarich.)

revizor snad kontroluje i shodu čísla na obou částech šalinkarty

1410
Sebrowitz
b1 píše:
Konec koncu poplatek platite i za zapomenutou salinkartu, tak proc by mela byt nahrada za ztracenou zadarmo?

IMHO tu nikdo nechce nahradu zadarmo, ale mit vubec moznost tu nahradu mit. Ale ja nejsem v tomhle ani na jedne strane, takze je to spis jen moje domnenka.

3750
08 čer 2005 23:12
king666: Kdyz ja budu jezdit na tvou "ztracenou" salinkartu, tak jak to revizor pozna, ze nekde na druhym konci Brna jezdi nekdo na salinkartu se stejnym cislem. (Odhledneme od podobnosti na fotce, kterou stejne vetsina revizoru nekontroluje, a prinejhorsim se to da nejak ukecat, pokud tam aspon priblizna podoba je. Ale napriklad v pripade sourozencu, kteri vypadaji podobne by vubec nebyl problem, aby dva jezdili na tutez salinkartu ve dvou exemplarich.)

Konec koncu poplatek platite i za zapomenutou salinkartu, tak proc by mela byt nahrada za ztracenou zadarmo?

639
08 kvě 2008 15:15
Brno - Žabokvaky
kdyz ztratim rohlik, tak je to pochopitelne muj problem, protoze prodejce uz z nej nema uzitek, dal jej neproda...
vzhledem k tomu, ze salinkarta funguje jako doklad o radnem zaplaceni sluzby, bylo by fajn, kdyby bylo mozne vystavit v pripade ztraty duplikat... pochopitelne za administrativni poplatek (ktery by pokryl naklady DP plus nejakou symbolickou prirazku), ale nerikejte mi, ze tyhle naklady by byly velke jako cena nove salinkarty...
jelikoz se v pocitaci archivuji udaje o vlastnikovi, nemel by byt problem vystavit kupon/prukazku s puvodnim cislem tak, aby nemohlo cely brno jezdit na jeden duplikat... pripadne pokud se ty udaje nearchivuji, tak by aspon nemel byt problem s vystavenim ctvrtletniho kuponu pri zakoupeni rocni salinkarty potom co zakaznik predlozi nektery dalsi kupon (na kterem je pochopitelne jasne uvedeno kolikata cast to je), samozrejme zase se stejnym cislem kuponu (a po technickych upravach terminalu), aby nemohlo dojit k prenaseni (a pochopitelne rovnez za administrativni poplatek)...

1410
Sebrowitz
Tohle jsou ale neporovnatelné věci.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata