Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 69 z 255    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 255  Další

Co bude dřív ?
kloubové šráky 45%  45%  [ 81 ]
tramvajová trať ke kampusu 34%  34%  [ 62 ]
metro 17%  17%  [ 30 ]
odsunuté nádraží 4%  4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 180
Autor Zpráva
1546
06 lis 2009 10:30
David Jaša píše:
Odstřihnutí příživnických firem jako Sodexho od jejich koryt je fakt strašně závadná věc. Kdo ví, jestli vítr nevane zrovna odtud.

:applause:

agent_s_teplou_vodou píše:
Sodexho vaří v DPMB? S touto firmou jsem se bohužel setkal při mém čtyřletém působení v Siemensu. Ty sra....čky co vařili se vůbec nedaly žř....át.

Ne, Sodexho se stará a velmi slušně vydělává na celém státem dotovaném byznysu se stravenkama.

M3: Nesouhlas se stávkou neznamená nesouhlas se zdaňováním benefitů. Mně je toto zdaňování docela ukradené, jak už jsem tu psal, to bude to nejmenší, co nás v brzké době postihne, aby se naše veřejné finance vrátily aspoň částečně do kolejí, ale pokud tohle někoho tolik pálí... Ale tady někdo zapomíná, že stávka NENÍ jediným řešením problému. Měl jsem pocit, že moderní společnost už dokázala dospět do něčeho, čemu se říká diplomacie a vyjednávání, pravděpodobně ne všichni tohoto stupně vyspělosti dosáhli...

3311
24 úno 2006 20:32
Brno
Já třeba se stávkou za takové stupidní a primitivní požadavky nesouhlasím a doufám, že vláda takovýmto požadavkům necouvne a ukáže té odborářské pakáži, že se jich nebojí. Není normální, aby si odbory v dopravě brali při jakémkoliv nesouhlasu rukojmí v podobě cestujících. Tomuto by se mělo v rámci zákonů udělat definitivní přítrž - např. něco jako integrovaný záchranný systém (stejně jako nemůže být ohrožena první pomoc lidem v tísni stávkou, takto podobně by měla být minimálně ZDO garantována).

Pokud chce někdo od zaměstnavatele benefit, nechť si za něj řádně zaplatí. Nikdo žádné benefity nikomu neodebírá, akorát jde o to, že se vzhledem ke krizi musí zaměstnanec (pokud má o benefit opravdu zájem) více finančně podílet.

A když vidím, kdo všechno za chytráky se do odborů dostane, tak je mi z toho docela zle blee

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Sodexho vaří v DPMB? S touto firmou jsem se bohužel setkal při mém čtyřletém působení v Siemensu. Ty sra....čky co vařili se vůbec nedaly žř....át.

2009
28 čer 2007 16:54
Odstřihnutí příživnických firem jako Sodexho od jejich koryt je fakt strašně závadná věc. Kdo ví, jestli vítr nevane zrovna odtud.

1105
613 00
Já se stávkou souhlasím (tedy jen v případě, kdy vláda zdanění benefitů nezmění).
Ono se to totiž netýká jen těch šalinkaret a už vůbec ne jen řidičů. Dotýká se to všech zaměstnanců, kterým zaměstnavatel poskytuje cokoliv za sníženou cenu. Benefity zahrnují jak závodní stravování, tak třeba příspěvky na ubytování, plavenky, vstupenky do kina nebo divadla, a další výrobky a služby. Od roku 2010 se nově daní tržní cena.
Příklad: Dostanete síťovou jízdenku za 100Kč. Tržní cena pro nezaměstnance je ovšem 22.000Kč, daň se vám vypočítá z těch 22.000Kč

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
001MRY píše:
(poslanci určitě mhd nejezdí)

A to to mají zadarmo!

1111
05 čer 2005 13:18
Já bych udělal jednu věc - pokud se stávkou zaměstnanci nesouhlasí (samozřejmě na to mají právo), tak těm bych veškeré věci, které by eventuelně ze stávky vyplynuly nedal. Jenže je problém v tom, že jsou solidární s podnikem, jsou hezcí (a někteří si myslí, že díky tomu třeba někam postoupí sarcastic ) a nesouhlasí, ale výhody budou mít taky. To se mě osobně nelíbí. Ať už se jedná o navýšení platu, nebo teď ohledně benefitů. Nesouhlasíš, tak to nemůžeš mít - je to logický.

Někdo se mnou nemusí souhlasit, ale až bude v DP plat odpovídající podmínkám a náročnosti práce, tak mě budou stravenky a pětikilo za roční šalinkartu u zadku (i když nechápu, proč by měl konkrétně řidič, který vozí cestující za to, aby se dostal do práce platit). Ale dokud jsou platové podmínky takové, jaké jsou (mimochodem ty 4%, které podnik strhává z výkonostní odměny z důvodu pseudokrize a slíbil, že to bude jen do konce roku 2009 strhává vesele dál), tak je potřeba se ozvat. Proč si např. poslanci, kteří mají ke svému platu ještě druhý plat z tzv. náhrad neodhlasují zrušení? A ostatním tu almužnu chtějí brát. Pokud chtějí šetřit, tak ať začnou u sebe.

A mám pocit, že i tato stávka bude fraškou, protože se budou podepisovat papíry (budou podepisovat všichni), kdo se stávkou souhlasí a kdo ne. Ten kdo souhlasí se stávkou, tak těch 5 hodin nebude mít placených a ten kdo nesouhlasí, tak to placený mít bude. Takže je logický, že doprava sice bude stát, ale lidi si řeknou, proč bych souhlasil a byl v práci zadarmo, když můžu nesouhlasit a budu to mít placený. a věřím, že nesouhlasit bude kvůli té 500,- hodně lidí. Takže je to o ničem. Je jen smutný, že jde většinou o lidi, kteří mají plnou hubu keců o tom, jak to stojí všechno za prd a jak by se to mělo změnit, ale když přijde na věc, tak jsou potichu. Jo v hospodě u piva je každej silnej...

A ještě jedna věc - jsem zvědavej, jak se to udělá, aby ráno od 4 do 9 nikdo z vozoven nevyjel a v 9 hodin aby vše jezdilo.

147
06 pro 2009 11:01
Mě spíš na tom všem přijde zajímavý, že jako řidič se o stávce dozvídám z médií, To jestli bude nebo nebude. Já osobně jsem proti téhle stávce, sice mě přijde např zdražení naší šalinkarty o cca600% taky dost, ale je pravda že stávka nic nevyřeší a uškodí především cestujícím, kteří s tím nemají nic společnýho(poslanci určitě mhd nejezdí). Jsem rád, že budu mít příští týden odpolední a tak by se mě to ani týkat nemuselo.

432
18 srp 2009 01:25
BRNO
to Deme Pěšky Městem Brnem je parádní zrovna k té plánované stávce :lol:

1105
613 00
sarcastic

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

1546
občasný návštěvník píše:
Nemluvě o tom (když pominu okamžitý dopad stávky na plynulost a dostupnost dopravy) jsou tyhle všemožné požadavky kontraproduktivní - snižují pružnost pracovního trhu a kdyby platily obecně, značně by demotivovaly zaměstnavatele k přijímání lidí.

No, ono snížení celkově zaměstnanosti je úkolem a smyslem odborů. Odbory jsou schopny fungovat jen ve stavu nezaměstnanosti, ve stavu plné zaměstnanosti ztrácejí význam.

3345
13 lis 2004 11:58
občasný návštěvník píše:
sportovecbrno: Takže jinými slovy ta stávka je pro mé dobro? Jak napsal MartinV, tam nejde o zachování nebo navrácení zaměstnaneckých výhod, natož těch, které se týkají i zaměstnané části cestující veřejnosti.

snad jen kromě režijních jízdenek se ostatní benefity týkají i spousty zaměstnanců mimo dopravu.. plno firem totiž dává příspěvky na ubytování a stravování...

30
16 led 2009 08:35
sportovecbrno: Takže jinými slovy ta stávka je pro mé dobro? Jak napsal MartinV, tam nejde o zachování nebo navrácení zaměstnaneckých výhod, natož těch, které se týkají i zaměstnané části cestující veřejnosti. Nemluvě o tom (když pominu okamžitý dopad stávky na plynulost a dostupnost dopravy) jsou tyhle všemožné požadavky kontraproduktivní - snižují pružnost pracovního trhu a kdyby platily obecně, značně by demotivovaly zaměstnavatele k přijímání lidí. Takže: oni stávkou za obnovení vlastního privilegovaného postavení nebojují (i) za mě, ba právě naopak. Já jsem zvyklý své záležitosti se zaměstnavatelem řešit sám a odbory, natož tyhle přerudlé, jsem nikdy nepotřeboval.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
sportovecbrno píše:
občasný návštěvník: Na druhou stranu si uvědomte,že bojují za navrácení zaměstnaneckých výhod- a tak se to většiny cestující veřejnosti týká taky. Mne tedy ano.

No spíš se bojuje za nižší zdanění výhod, ale že se to týká všech tohel taky musím všem vysvětlovat. Bohužel ale v médiích ta stávka je prezentována dost jednostranně, tak se nedivím, že všichni lidi s ní nesouhlasí.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
sportovecbrno: co vím, tak se bojuje za nezdanění těchto výhod, ne za navrácení (to není totéž)

440
04 zář 2009 13:33
Tetčice
občasný návštěvník: Na druhou stranu si uvědomte,že bojují za navrácení zaměstnaneckých výhod- a tak se to většiny cestující veřejnosti týká taky. Mne tedy ano.

9986
15 led 2005 23:41
Ale vždyť je to pořád dokola, pánové...
Stávka nic nevyřeší,a upřímně, já být váš zaměstnavatel, tak za stávku letíte na hodinu. Jediný, kdo si přijde na své, bude pár šotoušů, protože budou moci nerušeně fotit stojící tramvaje a vlaky v místech, kde by to jinak za jízdy nešlo, odboráři, že zase splnili svůj plán, možná i kompetentní politici, a to je tak vše. Zbytek lidí bude akorát nadávat a bude muset řešit, jak se dostat z práce a do práce.
Jo a mimochodem, nikdo vás na těch místech nedrží. Můžete jít pracovat jinam, když si myslíte, že jinde je lépe.

30
16 led 2009 08:35
mh: Bylo by ovšem krásné, kdybyste do vašeho "nemávnutí rukou" nezatahovali cestující veřejnost, která má i bez prsení se odborářů (tímto se také podepisuji pod výše zmíněný názor o ukájení politických ambicí) svých starostí dost.

3345
13 lis 2004 11:58
h8crew píše:
...Slovo zaměstananecká výhoda slyšeli naposledy před 10 lety, když jim zdražili obědy v kantýně na komerční cenu. A takto to je ve většině firem ...

to je samozřejmě smutné, ovšem kvůli tomu přece jen tak nemávneme rukou nad tím, že na tom budeme za chvíli stejně, to je nesmysl..

3098
29 srp 2009 19:30
marecek.00 píše:

Článek i zde: http://www.e15.cz/domaci/udalosti/odbor ... na-ctvrtek
Citace:
Nyní jsou tedy na řadě poslanci, kteří by teoreticky měli požadované změny stihnout schválit. Podle výsledku jejich jednání se odboráři rozhodnou, co dál. "O rozsahu stávky rozhodneme na jednání ve středu 3. března," uvedla koalice v tiskovém prohlášení.

Stávka bude možná delší...

1546
Stávka se odkládá... http://ekonomika.ihned.cz/c1-40762140-s ... na-ctvrtek

3750
08 čer 2005 23:12
marecek.00 píše:
Obvykle když můžu, koukám na ČT24 a dneska jde překrásně sledovat, jak se odbory dohodnout nechtějí. Rán měli nějaké požadavky, během dne je zvýšili, když se začalo zdát, že se něco bude dít, potom Fischer ustoupil a přišly další podmínky.
Nedival ses na nejakou reprizu zprav z podzimu, kdy se jednalo o stavce v prazske MHD? :-k

1546
h8crew píše:
Celkem ale vzato jádrem sporu je v kontextu současného hospodářského prů**ru taková prkotina, že jsem pojal podezření, že akci zorganizovali odboroví šéfové hlavně proto, aby se před volbami poněkud zase mohli zviditelnit a mohli kandidovat za jistou spřátelenou stranu. (Tímto si sem ale prosím nepřeji tahat politiku - pojďme se raději bavit o tramvajkách nebo vláčkách).

David Jaša píše:
Nejseš jedinej.

Pod tohle se podepisuji.

Obvykle když můžu, koukám na ČT24 a dneska jde překrásně sledovat, jak se odbory dohodnout nechtějí. Rán měli nějaké požadavky, během dne je zvýšili, když se začalo zdát, že se něco bude dít, potom Fischer ustoupil a přišly další podmínky.

Stále by mne zajímalo, jak se chtějí zde přítomní zastánci stávek podílet na onom stomilionovém snížení výdajů a zvýšení příjmů.

9305
10 čer 2004 11:19
Nevite nekdo, jak to bude s IDS JMK ? Vim ze nekteri dopravci jedou, tak jestli mam pro lidi dojet na zvonarku, nebo je poslat IDS aspon na slatinu rozcesti ?

Tady uz sem slysel nazory , ze kdyby to aspon bylo za vyssi platy, tak to lidi berou. Ale jinak se rychle udelal seznam, kdo koho vezme a je klid. Vysledek je ze delat se bude stejne, akorat se hromada lidi nas**e . Pripadne si nekteri holt najdou jinej spoj abusem (nekteri zjistili ze to je i lepsi) a vybodnou se i na cenou CD...

2009
28 čer 2007 16:54
h8crew píše:
Celkem ale vzato jádrem sporu je v kontextu současného hospodářského prů**ru taková prkotina, že jsem pojal podezření, že akci zorganizovali odboroví šéfové hlavně proto, aby se před volbami poněkud zase mohli zviditelnit a mohli kandidovat za jistou spřátelenou stranu. (Tímto si sem ale prosím nepřeji tahat politiku - pojďme se raději bavit o tramvajkách nebo vláčkách).

Nejseš jedinej.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6361 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 255  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata