Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 44 z 54    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 54  Další
Autor Zpráva

1410
29 dub 2006 12:26
Sebrowitz
Mauricio píše:
Tak, botičky sou blbost. Ať parkuje na cyklopruhu, přechodu nebo zastávce.

Bože, tohleto je materiál... To ti asi hodně leží v žaludku, že? Copak, nemáš na vlastní auto, tak si vylíváš na ostatních svůj komplex?

Jistě nemám najeto tolik jako ty, taky nemám papíry na autobus. V autech nicméně jezdím a nevidím rozpor mezi svým názorem a uživáním automobilu.

Zbytek si nech pro starou. ;]

Taxikáři souhlas, nerozlišuji mezi netaxikářem a taxikářem.

9986
15 led 2005 23:41
Pokud se chodec neumí podívat, zda něco nejede, pak to je jen jeho problém. Mozek mají všichni, jen se musí někteří naučit ho používat.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
Mauricio: Až zažiješ dítě sražené na přechodu, protože přes zaparkované auto nebylo vidět a kolem jedoucí auto nestihlo zareagovat, protože ho nevidělo vbíhat do silnice, budeš mluvit jinak.

A to stejný ten cyklopruh. Jaký má význam, když v něm parkují auta a cyklisté mi pak vjíždějí pod auto, když se mu vyhýbají?

9986
Mnohem víc, než auto stojící na přechodu nebo v cyklopruhu, mi vadí taxikáři, kteří už jezdí pomalu po celém centru Brna, stojí si kde chtějí (i na přechodech nebo čumákem v křižovatce), předpisy nějak moc nedodržují (kupříkladu v mém městě zásadně nezastavují na stopce u nemocnice, kdo zná tamní situaci, tak ví, a že tm ta stopka význam má, šedesátka do kopce u Pisárek nahoru do Lískovce jim taky nic moc neříká, já tam tedy taky nejezdím předpisově, ale kilo opravdu ne) a floidi to jen přehlíží.
Nemluvě o tom, že i moje aktuální přibližovadlo je v lepším stavu než to, co mě vezlo domů minule. A to mám 4 kastli, 3 GO motoru a najeto cca 720tis km.

9986

Bože, tohleto je materiál... To ti asi hodně leží v žaludku, že? Copak, nemáš na vlastní auto, tak si vylíváš na ostatních svůj komplex? S tou zastávkou se dá ještě jakžtakž souhlasit, pokud je dostatečně malá na to, aby se tam nevešlo auto (příkladně zásobování apod) a autobus dohromady, ale se zbytkem zásadně nesouhlasím. Bohužel to je tak to jediné, co s tím můžu dělat.

1546
06 lis 2009 10:30
Myslím, že je to až až. Zákon počítá s odtahem jako krajní možností, kdy auto vysloveně ohrožuje bezpečnost nebo plynulost provozu, nikoliv jako běžný postih za nevhodné parkování. A těch nebezpečně zaparkovaných aut tolik není, na státní blízko u přechodu bohatě stačí pokuta.

1410
Sebrowitz
Zlaťák píše:
Taky si myslím, že botičky jsou blbost. Rovnou odtahovat. Když dostane botičku, bude tam zavazet ještě dýl.

Na druhou stranu při odtahu zas MP a správa komunikací mnohdy úplně krásně zavazí. biggrin

1710
Brno
Určitě jich je víc, protože už koncerm roku 2008 je měli čtyři a další se chystali pořizovat.

9986
Aha, no ale stejně je to poněkud málo.

1546
06 lis 2009 10:30
Tuším tři na odtahy špatně zaparkovaných aut (s ramenem a svislým zvedáním) a několik dalších na odtahy při blokových čištěních, obvykle Avie s navijákem.

9986
Aha, já zapomněl, že tady jsou jedinci, co by auta viděli nejraději ve šrotu a řidiče v base, aby je nedejbože neohrožovali na cyklopruzích (ze 75% si cyklista může za nehodu s čímkoliv jiným on sám -dle statistik) :)

Ale když už se to tu nakouslo, kolik má MP v Brně odtahovek? Já vím o jedné. Tím toho opravdu moc neodtáhnou.

1710
Brno
Taky si myslím, že botičky jsou blbost. Rovnou odtahovat. Když dostane botičku, bude tam zavazet ještě dýl.

9986
Jinak zásadně nesouhlasím s tím, dávat botičky těm, co parkují na cyklopruhu (osobně bych tam s velkou radostí zastavil také). Mnohem více bych ocenil, kdyby se dávali botičky tágařům stojících úplně nesmyslně tam, kde se stát nesmí (a podotýkám, že vyjímky tam nemají). Ať je všem měřeno stejnou měrou.

9986
Kdo co říkal o cyklistech v protisměru?
Ale tam je to jen a jen o zvyku. Jezdilo se tam dříve tak, tak to bude chvilku trvat, než si to všichni uvědomí.

1410
Sebrowitz
V Bohunicích je ten nesmysl v rámci chodníku (bez nájezdů), a na druhé straně piktokoridor u zadního vjezdu do Nemocnice, dál (ke Kaufu) nevím, že by tam něco bylo. Ale je fakt že sem tam jel asi po čtvrt roce a už za tmy...

// na to, že tama má vést doprava z nových cyklopruhů v NL, tak je to tam pro takovej provoz dost nevhodný... :-?

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Pvvs - kde přesně?

chat - takymajitel má z policajtů srandu (z pokut taky), a spíš zkouší, kdo to dýl vydrží.

9305
10 čer 2004 11:19
A co je to za prasarnu v bohunicach za basou ? Cyklonesmysl plynule prejde do silnice a ze zacatku to fest zuzi prujezd. A nedelam si iluze , ze nejakej cyklista pojede po tech zbytcich vozovky, co tam u kraju sou .

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
co sem tam jezdil x-4, moto hlídka která tam projížděla hodně často, spíš více stála a něco řešila, než jela. a stejně to bylo pořád dokola, jednomu to vypsali, odjel, vzápětí tam stál druhej magor a tak celej den pořád znovu a znovu.
jinak krásnej příklad je na zastávce Poříčí, před putikou Gingilla nebo jak se to píše, stojí tam neustále žlutej Hummer jednoho takymajitele na chodníku, a ne jednou jsem už na něm viděl botičku (ano, i naše MP má botičky velikosti XXL) a stejně to toho blba nepoučilo, stojí to tam pořád. tak proč to vlastně dělat?

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
No také, co jsem pochopil z honnyho příspěvku, je problém s projíždějícími auty. Netuším, jak řidiči mohou přehlédnout značku zákaz vjezdu. Dokud tam nebudou stát policajti a vybírat, tak se nespraví. Co mně připadá opravdu komické, tak v této oblastí je pravidelně vidět nějakou dvojici.

Moderátor
7587
17 pro 2006 22:32
Brno
no minulej týden v neděli sem jezdil přes mendlák a-84 a před prodejnou jízdenek DP parkovala poctivě v chlívečku dodávka Iveco Daily, nic by na to nebylo špatnýho, kdyby to ovšem nebyla ta středně prodloužená verze, jejíž zadek čouhal přes celý cyklopruh přímo po střední dělící čáru.

jinak k té fotce raději pomlčím, mohl bych dostat ban za sprostá slova

Naposledy upravil chat-maniac dne 25 pro 2010 20:55, celkově upraveno 1

3984
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Taky se dost často parkuje u toho konce cyklooruhu před vyústěním na Joštovu. To bude jako všude, pokud to tam policajti nebudou čistit formou botiček a následných pokut, nic se tam nezmění.

1410
Sebrowitz
Ještě mám takový drobný dodatek k tomu cyklopruhu u Čáry... Někteří očividně nechápou, k čemu je ten symbol kola a zákaz vjezdu. Kdyby byl jeden, nic neřeknu, ale během cesty od rektorátu MU na konec ulice bylo todle třetí auto! :-| Kdo co říkal o cyklistech v protisměru? :twisted:

Příloha:
P1360408.JPG

Zatím sem si to neměl možnost projet, zato sem si dneska projel novou úpravu Mendláku a příjemný. A všude krásně prázdno, zima má svoje výhody. :mrgreen:

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

9986
ale pač tam stály auťáky tak to tam nemohli namalovat

Tak to tedy určitě ne.

304
12 lis 2007 20:03
Ještě jeden dodatek k 50timetrovému cyklopruhu na Moraváku: zkoumal jsem, z jakého důvodu tam je jen pro tento úsek a je to logické (teda až na ten začátek přes plnou čáru): Kounicova směrem do centra (tj. po křižovatku s Kolištěm) se plánuje nalajnovat. Za křižovatkou s Kolištěm je ve směru do města zakázán IGK vjezd, tudíž cyklista může poměrně bezpečně jet bez cyklopruhu. Po odbočení trajfu na Brandlovu je cyklopruh proto, že se jedná o protisměrnou jednosměrku a cyklopruh umožňuje cyklistovi projet na Moravák. Dál už je pěší zóna a jakékoliv značení je zbytečné, protože na tak velkém prostranství by tím stejně cyklisté nejezdili.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
V pátek jsem viděl cyklistu na křižovatce Kounicova x Koliště, přijížděl od Kounicovy, kde je před semaforem místo, které by auta měla nechat volné (piktogram kola před čárou). Cyklista tedy najel na toto místo, ikdyž na něm stály auta, následně byl ještě "napomenut" řidičem trolejbusu, že tam nemá co dělat. Pán řidič asi nejezdí na kole. :mrgreen:

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1349 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 54  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata