Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 1 z 803    Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 803  Další
Autor Zpráva
3009
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Prý se bude překopávat zastávka Podstránská. Říkal mi dneska kamarád, co studuje v Pardubicích na dopravce, že je rozhodnutí na desce DESÚR.
Prý je to dva týdny stará věc. Naprosto netuším, k čemu je to dobré, ale visí to tam.

392
03 črc 2007 20:00
IDS JMK, zóna 535
M a ostatní:

Tak jsem to risknul a stál jsem tam v tý smyčce trajfů a naštěstí to jelo. Psáno bylo sice nástupiště 9 (což je podle plánku zastávka linke 31, 33), ale jelo to z protisměru (podle plánku je to nyní č. 11, jak jezdí noční); ono je to logické – jezdí s nimi v souběhu. Co mě trochu udivilo, že to na křižovatce vzal po Křence, protože v bezvýlukovém stavu to bere po Dornychu a odbočuje pak na Tržní od autobusáku; i když si troufám tvrdit, že je to veskrze jedno. Mám matné tušení, že tu kdysi podobný dotaz byl, ale mají řidičí v nějakém služebním JŘ předepsáno, kudy musí mezi dvěma zastávkami jet, pokud mají na výběr více možností, nebo si mohou vybrat dle uvážení (např. kde se jim jeví víc volno)?

EDIT: Teď koukám, že jsem se na ten plánek díval špětně. Jako stanoviště č. 11 je označena výstupní zastávka linek 31 a 33, tzn. místo, odkud v současné době odjíždějí 94, 95 nemá žádné číslo, ale snad jste z mého popisu pochopili, odkud, že ta „noční“ 702 jezdí.

2832
01 úno 2006 10:39
já to nejezdím, ale podle vyhledávače jízdních řádu 702 normálně z hlavasu ze smyčky z nástupiště 9 jako vždy, pohledal jsem v interních věcech a i podle mapy a ta by měla být na webu DPMB či na FB, ale paradoxně jsem ji tam nenašel, ale je tam normálně zakreslené nástupiště 9.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

3755
28 úno 2006 19:00
Ze smyčky trolejbusů jezdí N94+N95. Ale odkud jede 702?

392
IDS JMK, zóna 535
Richie: Díky za tip; já právě na dispečink volal a evidentně ani operátoři nejsou obeznámeni s celou situací, poněvadž si troufám tvrdit, že přesně to, co teď mě, zajímalo před několika týdny, kdy tato výluka byla spuštěna, i další lidi, kteří v nepracovní dny potřebovali cestovat linkou 702, (nebo některou jinou z nočních regionálek s odjezdem ze stejného místa) která startuje z hlavního nádraží. Proto mě právě překvapuje, že můj dotaz paní v kontaktním centru i pána na telefonní lince překvapil, protože, jak říkám, těch nepracovních dní proběhlo v rámci této výluky už několik, takže bych předpokládal, že bdou všichni zainteresovaní vědět tzv. na první dobrou.
A jinak ano, idos používám, stejně tak i JŘ na jrbrno i na webu idsjmk; pracuji s nim prakticky denně, takže nějaké zkušenosti jak v jednotlivých vyhledávačích hledat, mám. Jen jsem chtěl (kromě ujištění, že odjedu z místa, které je v JŘ) vyjádřit, že u těchto regionálních linek se změnou trasy není tato informace uvedena, což může potenciální občasné cestující překvapit, že jim to najednou jede jinudy a mohou se případně nechat zmást či odradit.

1604
18 led 2009 10:06
V IDOSu v jízdním řádu Brno + IDS JMK (tedy v datech, která dělá Kordis) je jednoznačně odjezd ze smyčky trolejbusů. Takže na 99% je tomu skutečně tak.

Pokud chceš mít jistotu, zkusil bych si v noci zavolat na 543174317, to tě spojí přímo s dispečinkem Kordis.

Když jsme u toho, prosím používejte všichni pro hledání v rámci IDS JMK jen tento jízdní řád a ne vlaky+autobusy/Všechny JŘ. Data jsou tam přesnější a hlavně na úrovni zastávkových označníků (tj. jen v ní zjistíte, odkud to přestane jede). Neobsahují jen linky IDZK integrované v IDS JMK, jinak vše.

Bohužel z nějakého zvláštního důvodu tento jízdní řád používá naprosté minimum lidí...

392
IDS JMK, zóna 535
Robert: To je jedna varianta. Druhá může být, že na to, že existují spoje regionálek, které nestandardně jezdí z jiné výchozí zastávky (tedy v tomto případě ze smyčky trajfů u hlavního nádraží) zapomněli.
A i kdyby jely, mají změnu v trase, protože když neprojede viaduktem brněnská noční, neprojede ani regionálka; ale zmíněno to u této výluky není, takže člověk si nemůže být jist. A pak se mohou najít tací, kteří (tradičně „nevědoucí“) při prvním odklonu od standardní trasy, spustí hlášku „Kam to jede?!“ a s ustrašeným výrazem raději vystoupí při první možné příležitosti, jen aby náhodou nedojeli někam jinam, protože si najednou nejsou jisti, jestli sedli do té správné linky…

7524
27 úno 2010 07:40
Pokud není v aktuálních výlukách o změně regionálek žádná zmínka, jedou určitě ze smyčky.

392
IDS JMK, zóna 535
Cracatit: V mém případě je nepatrná „výhoda“ v tom, že několik nepracovních dní již od uzávěrky viaduktu uběhlo, a tudíž to není poprvé, co má podobná regionální linka odněkud někdy jet, takže tak nějak tajně doufám, že některý ze čtenářů tohoto fóra třeba ví, jestli „minule takhle ta linka jela” nebo „nejela“, a že třeba dá vědět něco ve smyslu: „Nene, kdepak, žádná 702 v 6 ráno ze smyčky trajfů nejede, musíš na Úzkou“ nebo tak něco…

3009
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
No, to je bohužel slabina poslední doby, i loni v létě u hodně velké výluky v Bystrci nebyly známé řády ani den předem. Volali jsme z poradny kvůli kolegyni na Kordis (infolinku) a nikdo nic nevěděl, jestli bude zkrácená padesátka a jestli expresní padesátka bude mít návaznou sedmičku ráno, nebo vůbec ne. Kolegyně takhle jezdí do práce na Cejl z Kamech a jako vozíčkářka prostě musí vědět předem, co a jak bude. Netvrdím, že se v podniku nesnaží, ale prostě tímhle směrem informovanost pokulhává.
P.s. Volali jsme ve středu a ten samý týden v sobotu se mělo začínat s reko trati do Bystrce. Ať mi nikdo neříká, že tři dny dopředu ty řády už nejsou schválené... Chápu, že deset dní předem ještě běží schvalovací kolečko a další věci.

392
IDS JMK, zóna 535
Věděl by někdo znalejší, jak je to s „nočními regionálkami“, které v nepracovních dnech jezdí ze smyčky trajfů?
Byl jsem v kontatním centru, a dokonce jsem volal i na hot linku, ale ani tam ani onde, mi nebyli schopni stoprocentně zaručit, že odjezd linky 702 zítra v 6.00 z hl. n. bude vykonán, respektive, že bude vykonán odtamtud.
Vzhledem k tomu, že na stránkách kordisu regionální linky nejsou explicitně vyjmenovány, paní na přepážce v KC i pán na telefonní lince se řídili pouze stejnými informacemi, které jsou psány, tj. elektronickým JŘ a informacemi k výluce obecně. V těch výlukách jsou zmíněny noční brněnské linky podjíždějící vidauktem, ne ovšem ty regionální a já zrovna zítra za odměnu vyfasoval šichtu. Na to, abych přijel do práce včas, mám ovšem jen jeden pokus; pokud ta 702 nepojede od trajfů, nikam přeběhnout nestihnu; a další spoj tím směrem jede za o dost delší dobu, abych věděl, že bych už nepřišel včas. Víte tedy někdo?

3798
08 čer 2005 23:12
Před šestou a po desáté večer jezdí pár spojů v celé trase

Odkaz JŘ 12

7524
Jedna záložní kačena stojí na Novolíšeňské, jedna v Komecu. Ráno před šestou se tam vše naveze.

613
25 říj 2019 10:12
Jak je to při současné výluce pod viaduktem s odstavením tramvají na té odříznuté části 8/9/10/12? Se 4 vozy odstavenými přes noc na Jírově se to nevyjezdí. Každé ráno/večer tramvaje pod viaduktem mohou z/do vozovny projet nebo jsou odstaveny někde pod širým nebem? Případně existuje operativní plán pokud by došlo k nějaké poruše na vozidle v tomto úseku?

16
11 čer 2008 21:12
Janatak píše:
Tři ze čtyř map tvrdí, že Hladíkova sahá až po křižovatku s Masnou. Jedna z nich Hladíkovu tahne dokonce až za esíčko, kde už je ul. Zvonařka. Google mapy ovšem tvrdí, co píšeš.

Je v tom bordel.

Doporučuji mrknout na městské mapy na gisbrno, kde je oficiální místopis. Hladíkova končí esíčkem (včetně), Zvonařka pokračuje přímo podél budovy exČSAD Kolískova 15 na Masnou, kde končí.

2865
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Ve služebáku je poznámka o tom, že cestující na Rumišti nemusejí vystupovat. Vyjma několika explicitně vyznačených spojů s delším vyrovnávacím časem.

4000
25 led 2006 16:11
všudezdejší
Tři ze čtyř map tvrdí, že Hladíkova sahá až po křižovatku s Masnou. Jedna z nich Hladíkovu tahne dokonce až za esíčko, kde už je ul. Zvonařka. Google mapy ovšem tvrdí, co píšeš.

Je v tom bordel.

9344
10 čer 2004 11:19
Robert píše:
Bez přestupu, za 2-3 minuty trolejbus pokračuje, není třeba vystupovat. A jestli bude mít tu sekeru, jak píšeš, tak tam ani stát nebude.
A na Zvonařku nejede. :-)

A jakpak se jmenuje ta ulice po které jede od žel. mostu po odbočení na Masnou ? Po řeku je to Hladíkova, od ní Zvonařka.
Bohužel i na Rumišti někteří trvají na tom, že to je konečná a že se musí vystoupit.. A pak popojedou pár metrů a nabíraj.

7524
Bez přestupu, za 2-3 minuty trolejbus pokračuje, není třeba vystupovat. A jestli bude mít tu sekeru, jak píšeš, tak tam ani stát nebude.
A na Zvonařku nejede. :-)

9344
10 čer 2004 11:19
Robert píše:
Vždyť z Rumiště je to na Vlhkou míň jak poloviční vzdálenost než od OMV na Životského.

Delší, za to horší cesta ? Přes špičku ten trbus stojí na zvonařce v zácpě.

Cracatit píše:
Však se dá dojet tím trolejákem až na Vlhkou a jen přejít na protější ostrůvek, co řešíte? :mrgreen:

S přestupem.

454
10 bře 2006 08:34
u Gagarina, Armstronga a Remka
Viděl jsem popis organizace víkendových výluk pod viaduktem a přijde mi to docela divočina. 8 a 12 (západní/severní větev) se mají nejspíš režijně točit přes centrum (Rašínova -> Rooseveltova). Přišlo by mi logičtější propojit 8 a 9 nebo 12 a 9 (v druhém případě by i pěkně seděly časové polohy). Nebo pokud mají být linky oddělené, přinejmenším u osmičky by se využilo, kdyby to kolečko projela s cestujícími. Dvanáctka do Komárova s jízdou po Plotní v protisměru, v intervalu 13-17 minut, to je kvůli přestávkám? Stejně tam asi budou muset být 2 řidiči pro každý směr, podobně jako když jezdila výluková 7 Nové Sady - Vsetínská.
Taky nechápu smysl linky 10 Masná - Novolíšeňská jednou za hodinu. Proč to radši rovnou nezruší?

7037
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Urbonaut: a nebo jen parciály (sóla)?

3798
08 čer 2005 23:12
mnadenicek píše:
Ohledně parciálu je tu otázka, jestli jsou nějaké dostupné - teď mají docela dost práce: 30, 38, 39 a nově i 34..

Když na lince 31 stejně ty parciály jezdí (s výjimkou jednoho až dvou kurzů, které by mohl zajistit autobus), tak asi dostupné budou.

Jenomže neřeší kloubové linky 33 a 36. Na 36 zřejmě budou o víkendu kloubové autobusy, když pojede přes náměstí Svornosti.

7037
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Robert: a to jsem si zrovna říkal, že ta 36 přes Slovaňák (a Skácelku) by dost té výluce (Kouničky) mohla pomoct.

7524
Podle plánů to vypadá, že skončí Jindřichova a začne Kounicova.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20071 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 803  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata