Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 19 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Další
Autor Zpráva

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
M: to problém není. Jen je podivné, že na rozdíl od jiných POD to s rukavicemi nejde.

2824
01 úno 2006 10:39
A to je takový problém si tu rukavici sundat? Zvlášť když to víte?

2650
13 črc 2009 13:42
Tak aspoň že si máte na co stěžovat...

616
13 srp 2010 13:44
ReZ píše:
Nebo se SORkám vyhýbej... sarcastic
Se snažím, co to jen jde, ale ne vždy se to časově podaří. :-( Mám obyčejné prstové rukavice a dotykový mobil mi na ně reaguje v pohodě, ale dveře SORek jak kdy. sarcastic

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
Tak jsem to v neděli vyzkoušel a když jsem měl rukavici (takovou tu vietnamskou tenkou), tak fakt ani houby. Ať mačkám, jak mačkám, tak tlačítko červeně nebliklo a dveře mě dovnitř tvrdošíjně odmítaly pustit... ](*,)

164
11 pro 2012 15:43
Daleko od linek, na kterých jezdí sanitky
Jenda: jak to? Já mám taky poměrně tenké rukavice a nemám problém, poptávka to vezme.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Jenda píše:
Na dveřích by mělo být napsané: V rukavicích nás neotevřeš.

U některých dveří některých vozů ani bez rukavic...
Tento týden jsem narazil už na několik vozů, kterým nefunguje a nesvítí jedno tlačítko na dveřním křídle. Vždy na druhých nebo na třetích dveřích.

7337
27 úno 2010 07:40
Je to tak, řešilo se to svého času i v Praze.

2965
tam, kde mám postýlku...
Nebo se SORkám vyhýbej... sarcastic
Podle mě je to blbost, v tlačítku by měly být (dle logiky) mikrospínače.

2650
13 črc 2009 13:42
Jenda: Kup si iGlove. :D

1591
18 led 2009 10:06
Asi je to dotykový jak ty úžasný dotykový mobily sarcastic

616
13 srp 2010 13:44
Jen takový postřeh k našim super Sorkam: Na dveřích by mělo být napsané:V rukavicích nás neotevřeš :D
Mám celkem tenké prsťáky a nešlo to. Ještě vyzkouším při výstupu. :lol:

2965
tam, kde mám postýlku...
Spy píše:
Navrhuji přesun do vhodnějšího tématu.

To už tu zaznělo několikrát a furt nic. Takže já budu pokračovat jinde...

425
06 kvě 2006 00:52
Brno-Řečkovice a Mokrá Hora
TMB: o víkendu je návaznost mezi linkami 303 a 50 ve směru z Veverské Bítýšky sledována, řidiči i řidička při drobném zpoždění volají a linka 50 čeká. Takže není třeba se stresovat.

Jízdenky za 150 Kč a za 190 Kč najít ve strojku teda nedá zrovna moc úsilí (tlačítko "ZTP + 24h" přímo napovídá, že i tyto jízdenky strojek obsahuje). Pokud to ale řidič nezvládá, při libovolném použití magické formulky KORDIS se většinou rozpomene.

Horší jsou 24 hodinové turistické jízdenky Pálava, Podyjí atd., nedejbože cyklojízdenky, zabavenky atd. Ale i to by měli všichni řidiči bez problému zvládnout, vždyť mají pravidelně IDS školení, kde se právě tohle dokola řeší.

Navrhuji přesun do vhodnějšího tématu.

6976
Žlutý kopec
Zlaťák: teď jsi mi připomněl, že to možná byla právě ta za 150,- a on se mi snažil vnutit tu dražší; je to už pár let zpět. Nicméně pořád zůstává faktem, že mi nechtěl zrovna vyjít vstříc.

1710
22 led 2006 12:56
Brno
MartinV píše:
ReZ: někdy mám pocit, že to nejdůležitější ve vozidle chybí - aby totiž znal řidič ceník jízdenek, jaké prodává. Ano, v IDS je to složitější, bo se musí naučit i mapu. Ale proč by to nešlo?
Tak jsem se snažil v regionálce koupit 190korunový lístek a pan řidič ho na kase našel až poté, co jsem chtěl zavolat na informačí číslo IDS.

Já chtěl zase za 150Kč (mimo Brno) a tvrdil mi, že takový nemá. Že má jen za 190Kč, tak ať neotravuju.

3098
29 srp 2009 19:30
Tak si říkám, nakonec dojdeme na to, že je problém v tom, že s kasou neumí sami cestující sarcastic! A poté zůstane jen otázka, zda-li tam vůbec musí být ten řidič? (ironie)
Sám si občas říkám, že bych se to měl naučit víc než ten základ základu, situace, kdy řeknu "Pusť mě k tomu!", mě dost uchvacuje (ale jen v teoretické úrovni).

6976
Žlutý kopec
ReZ: někdy mám pocit, že to nejdůležitější ve vozidle chybí - aby totiž znal řidič ceník jízdenek, jaké prodává. Ano, v IDS je to složitější, bo se musí naučit i mapu. Ale proč by to nešlo?
Tak jsem se snažil v regionálce koupit 190korunový lístek a pan řidič ho na kase našel až poté, co jsem chtěl zavolat na informačí číslo IDS.

2965
tam, kde mám postýlku...
No do uličky na dvojsedadlo, a tím pádem blokují druhé sedadlo, si sednou ti, kteří nechtějí, aby si někdo vedle nich sedl. Fóbie z druhých lidí.
Jinak nevím, proč se tu rozohňujeme nad placením jízdného u řidiče u regionálek. Dřív, před zavedením IDS, a dodnes na nezaintegrovaných, potažmo dálkových linkách nic jiného než lupeň u šofce neexistovalo. A taky se jezdilo. Ano koupit si lístek v předprodeji je zrychlení odbavení a pomoc pro řidiče, ale stále platí a doufám i nadále platit bude, že na regionálních linkách bude prodej lístků u řidiče. A jízdní řád s tím bude počítat.
Nedovedu si jaksi představit, že babička z malé dědiny jedoucí jednou za uherský rok do vesničky střediskový k doktorovi nebo na nákup bude muset mít doma ve strožoku jízdenky na bus. Víc druhů samozřejmě, co kdyby musela jet až do okresního města...

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Když má někdo problém požádat jiného cestujícího, aby ho pustil k oknu, je to jeho problém. Někdo třeba u okna sedět nechce, protože je mu zima, někdo se baví s kamarádem, který stojí, tak si taky nesedne k oknu atd. V tom bych fakt žádnou zákeřnost nehledal :-)

Poznámka: já vždy sedávám u okna, protože mi to nevadí.

821
25 led 2006 09:46
[quote="Yakuzza"]TMB: Dovolim si tvrdit, ze nizsim IQ to v mem pripade nebude, takze asi ta bezohlednost. Co uz.

Ale neodpustim si jeste jednu vec. Dneska lidi strasne radi hazi sve problemy na druhe. Neni nic jednodussiho, nez nadavat, ze jsem musel dobihat na prestup, protoze si zli cestujici kupovali jizdenky. A co takhle se na to podivat z jine stranky? Pokud jako fanousek verejne dopravy vis, jak to chodi lip nez ostatni cestujici, tak proc se podle toho nezaridit?

A jak? Když na přestup je nějakých 5 min. a autobus 303 dojede se zpožděním, ačkoliv z Bitýšky vyjel včas? Ta bezohlednost jistě není vědomá, ale za druh pohodlnosti to považuji - a sám prostě uvažuji jinak. Taky si např. na volná dvojsedadla zásadně sedám k oknu - s ohledem na ostatní, co by si třeba chtěli přisednout. Kdysi to bylo nepsané pravidlo a dnes? V každém vozidle je pár cestujících, co sedí na straně uličky a blokují místo u okna. Samozřejmě mohu požádat a k oknu mě pustí, ale už to prostě některé lidi přinutí raději stát. Marně přemýšlím, zda je to záměr nebo opět ona lenost myslet na ostatní. No, nechme toho, holt se neshodnem.

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
A jeste dodam - kdyz je kupovani jizdenek u ridice tak desne nezadouci, proc tam neni nejaka prirazka?

(Nechte me hadat, protoze to az tak nezadouci neni a pocita se s tim.)

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
TMB: Dovolim si tvrdit, ze nizsim IQ to v mem pripade nebude, takze asi ta bezohlednost. Co uz.

Ale neodpustim si jeste jednu vec. Dneska lidi strasne radi hazi sve problemy na druhe. Neni nic jednodussiho, nez nadavat, ze jsem musel dobihat na prestup, protoze si zli cestujici kupovali jizdenky. A co takhle se na to podivat z jine stranky? Pokud jako fanousek verejne dopravy vis, jak to chodi lip nez ostatni cestujici, tak proc se podle toho nezaridit?

morgul: Tak to uz je asi narodni povaha. V Anglii vstricni jsou, to ano, na druhou stranu, muj pokus vyznat se v primestskych autobusovych linkach Londyna jsem opakovane vzdal :)

821
25 led 2006 09:46
Asi nemá smysl to dále pitvat. Prostě si myslím, že pokud by většina cestujích byla schopna do regionálních autobusů nastupovat buď s již označenou jízdenkou, nebo si jen připravenou jízdenku označila, odbavování by to urychlilo. I jako cestujícímu mi vadí, když musím čekat ve frontě, než si X cestující u řidiče jízdenky zakoupí. Nebo jsem jel jednou v neděli linkou 303 z Bitýšky a potřeboval u ZOO stihnout navazující padesátku. Na všech zastávkách si všichni cestující kupovali jízdenky a ještě se dohadovali, zda mají nebo nemají šalinkartu, na kolik zón atd. Autobus jsem pak u ZOO s dětmi dobíhal na poslední chvíli. A argument "přece nebudu koukat do mapy a počítat zóny" považuji za znak určité bezohlednosti nebo nižšího IQ. Samozřejmě tarif umožňuje koupit jízdenku u řidiče a jsou případy, kdy je to nezbytné.

186
19 zář 2007 19:46
Musím říct, že tahle diskuse mě opravdu silně "motivuje" se někdy vzdát pohody svého vozu a zkusit autobus. Na to aby měl člověk vysokou školu. Jednou jsem se bavil s jedním Angličanem, který tu byl na dva roky pracovně a hrozně kroutil hlavou nad tím, že v ČR je na každých dveřích, na každém okýnku, přepážce napsáno co neposkytují - drobné nerozměňujeme, jízdenky nevedeme, informace neposkytujeme apod. Že v Anglii naopak každý rád pomůže, pokud to jen trochu jde.. tahle diskuse mi to připomněla.. Buzerovat platícího zákazníka, to je národní sport, hlavně ve veřejném sektoru, ale bohužel často i v soukromém...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 856 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata