Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 15 z 35    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Další
Autor Zpráva
1485
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Ještě mě napadlo, když jede první stupěň ZŠ na výlet a s třema učitelkama jede asi tak 20 dětí, kde jsou ty klíny, na kterých mají sedět?

Tvůj argument "neplatíš = nesedíš" je zcela zcestný. Děcko si může sedět kde chce, stejně jako důchodce kterej jede zadarmo si snad může sednout kam chce.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
MtM píše:
Já jsem také několikrát sklouzával ze sedadel v SORce,třeba když jsem s tím jel na 57 či 52.Ale lana a provazy k tomu, abych se mohl k sedadlu přivázat, prostě do autobusu nenosím. sarcastic

No tak když už se tu rozhořela diskuze o tom jak sedadla kloužou/nekloužou tak se taky přidám ;-)

Osobně už jsem měl párkrát tu čest s tím jet ( hlavně linka 52) a ačkoliv teď nosím "superklouzavé" rifle nemám problém s klouzáním ;-)

1485
Fanklub 21/22Tr
Můj názor

No, koneckonců, jak by to na světě vypadalo kdyby měli všichni stejný názor :)

Víceméně vůbec s tebou nesouhlasím. Ono to děcko občas chce sedět samo, "u okýnka"; taky jsou někdy ve voze místa, kde na klíně sedět nemůže, protože se tam už nevejde (asi tak 3/4 všech sedadel v Agorách). Když je půlka autobusu prázdnýho, nevím proč bych měl 20 minut jízdy stát a děcko taky. Prostě nevidím důvod proč by nemělo sedět na židli samo. Nikdy s tím problém nebyl, ani ve Stratosu, takže nevidím důvod proč to, že ty židle vymyslel a homologoval blbec, překrucovat na to, že děcko nemá sedět samo.

Že si někdo na nic nemůže stěžovat, to už tu bylo, takovej režim. Stačí.

Že "sedmistovky na vás", takových řečí už jsem taky slyšel. Je to poměrně typické pro situaci, kdy se na nějakém novém zařízení nebo nějaké nové věci najde nějaká chyba, a někdo na ni upozorní. A tak než aby se to řešilo, tak holt stížnost zahodíme a stěžovatelovi vrátíme k užívání nějakou starou věc. Remcal, tak co.

Řeknu to takhle. Ty židle jsou šmejd. Jsem jedním ze zástupu stěžovatelů. Nyní vyplynulo na povrch, že ano, máte vlastně pravdu, i výrobce to uznal že to stojí za třikrát zlomenej kardan, a bude se to vyměňovat na náklady výrobce. Mě to přijde fér a takhle nějak si představuju, že se v civilizovaným světě řeší problémy.

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Mně třeba na těchto sedačkách mnohem víc než klouzání vadí to, jak jsou teďka v zimě studené - pokud tam teda nikdo neseděl před váma... a třeba pro moji přítelkyni, která má problémy s ledvinami, jsou zcela napoužitelné (ráno+večer v tomto období), a tak stojí. A toto platí pro všechny plasťáky, včetně Kielů v Solárkách...

1374
10 bře 2010 18:00
BRNO-Řečkovice
Já jsem také několikrát sklouzával ze sedadel v SORce,třeba když jsem s tím jel na 57 či 52.Ale lana a provazy k tomu, abych se mohl k sedadlu přivázat, prostě do autobusu nenosím. sarcastic

1404
02 črc 2011 14:08
Tím nehodlám argumentovat. Ale budu argumentovat tím, že jsem tím asi 4x na lince 52 jel, seděl jsem na různých místech a nikam jsem neuklouzl. A neboj se, oblečení ze šmirglpapíru nenosím :D

616
13 srp 2010 13:44
IvanM:
Projeď se v Sorce s těmi slavnými sedačkami třeba na lince 52, sedni si na sedadlo na podestě směrem do uličky a nejlépe, aby ses nemohl zapřít o předchozí sedadlo... Já Sorkami bohužel jezdím dost často a mají problém se udržet nejen děti, ale i dospělí. Nutno ale dodat, že dost záleží na materiálu oblečení. A neargumentuj mi tím, že si mám umět vybrat místo, kde se budu moci zapřít. confused

7337
27 úno 2010 07:40
A doprovod toho dítěte, který jede s příslušným kupónem taky zadarmo, má sedět ne klíně komu? Nejbližšímu platícímu cestujícímu?

1404
Děcko má sedět na klíně rodiče a ne obsazovat sedadlo. Sedadlo je konstruováno pro proporce dospělého člověka. To není dáno materiálem sedadla, ale tím, na jakého člověka je konstruováno. Pokud si já sednu na dětskou židli, taky z ní buď spadnu do strany anebo se pode mnou prolomí. To, o čem se bavíme, je to stejné, jenom bráno z opačného konce...
Já jsem se už mockrát snažil sebevíc klouzat a za 25 minut cesty jsem se na sedadle pohnul maximálně o 2cm vpřed, do stran ani o kousek... A o ty 2cm jen s velkou snahou.

Kdybych byl ve vedení DPMB, tak bych měl jednoznačné řešení. Nové autobusy bych vám odstavil z provozu pokud možno na co nejdelší dobu a sedmistovky na vás, třeba rok, dva. Pak byste možná ještě chodili s prosíkem, ať se vám SORky vrátí do provozu co nejdřív a třeba i klidně s původními sedadly....
Stížnosti tohoto typu se ani nemají řešit a mají jít rovnou do koše, můj názor...

7337
27 úno 2010 07:40
Citace:
Ostatně v hospodě, kde se 3/4 lidí zebleje ze zkaženýho guláše, se taky vždycky najde aspoň jeden, kterej si báječně pochutnal.

To bude ten, co sežral ten vyblitý guláš, ne?

2650
13 črc 2009 13:42
xxx píše:
Před chvíli jsem jel zbrusu novou 7018 a přišlo mi, že už to tolik neškube. Co jsou zač ty nový signalizace? Taky SEC? A už lze zavřít dveře stisknutím DEV?

Lze! :applause: (7024)

1485
Fanklub 21/22Tr
Že si lidi stěžují, že jim z toho padá tříletý fakan, za to by měli dostat pokutu, že na samostatné sedadlo posazují malé dítě, které jezdí zdarma...

Smysl některých příspěvků se mi nedaří pochopit. Moje pětileté dcera (pro hulváty "fakan") má jezdit kde? Má sedět na stropě? A platit má kolik? Nemám ji poslat třeba na brigádu, aby si na ten provokativní luxus, jakým je jízda v MHD, vydělala?
A na té židli prostě moje děcko nedrží. Přitom to není žádnej živel, jak má sedět ví, že se má držet když stojí, taky ví. Akorát na tom kluzačkovým Steru se prostě [b]neudrží[b], opravdu nevím proč je takovej problém to pochopit, že ty sedátka jsou prostě šmejd a je jedině dobře, že se s tím něco bude dělat. Pokud se reakce lidí, kterým vlastní děcko padá na zem v každé zatáčce, nebo oni sami kloužou ze židle, nazývá hysterickou, pak v tom případě je 90% lidí hysterických, a já teda taky.

Ostatně v hospodě, kde se 3/4 lidí zebleje ze zkaženýho guláše, se taky vždycky najde aspoň jeden, kterej si báječně pochutnal.

1404
Před týdnem jsem jel 7023 a plyn cítit byl, ale nic dramatického :)
Co se týče klouzání sedaček některých typů v brněnské MHD, tak ano, některé mírně kloužou a nejsou zrovna z nejpohodlnějších. Ale ten celý povyk kolem toho, to je další ukázka principiální nespokojenosti a lidské debility. Já si myslím, že to není tak zlé a přežít se to sá. Že by někdo kvůli těmto sedačkám létal od okna k oknu či po každé větší zatáčce vstával ze země, to je blbost. Oproti průměrným mužům jsem menšího vzrůstu a nižší hmotnosti, ale s těmito sedadly nemám absolutně problém. Nikam nelétám a ani to se mnou neháže bůhvíkam, jak je často řečeno v těch stížnostech... Že si lidi stěžují, že jim z toho padá tříletý fakan, za to by měli dostat pokutu, že na samostatné sedadlo posazují malé dítě, které jezdí zdarma...
Veškeré plasťáky aktuálně použité v našich busech pro základní účel MHD - přepravu většího množství osob na krátkou vzdálenost bohatě stačí. Sedadla jako v první třídě EC nejsou do MHD potřeba...
Než by cestující byli spokojeni, že mají konečně nové nízkopodlažní busy, tak si budou stále stěžovat a dělat problémy. Být vedením DPMB, tak je pošlu někam... Trapné stížnosti odjakživa byly a odjakživa budou, výměna sedadel nic nevyřeší, ta nová budou zajisté taky špatná...

1363
06 zář 2010 15:29
Brno - Masarykova čtvrť
Zrovna jedu 7019 a plyn tu je citit opravdu dost. Ale sedacky zase ne a ne klouzat :)

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Předtím mi to ani nepřišlo, ale jak zepředu vypadá SOR docela rozumně, zezadu někde udělali designoví soudruzi chybu, resp. někde zaspali. Mch. tichá a dynamická jízda není na škodu, možná dokud neomezí spotřebu.

378
29 led 2015 21:34
Brno - Žebětín
Dnes jsem viděl 7014 na 52.
Jedna známá jela nějakým SORem (asi 7020?) a říkala, že tam smrdí plyn a stěžovali si na to i ostatní cestující

2650
Před chvíli jsem jel zbrusu novou 7018 a přišlo mi, že už to tolik neškube. Co jsou zač ty nový signalizace? Taky SEC? A už lze zavřít dveře stisknutím DEV?

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Odd: informace v první části příspěvku je určitě přínosná, o tom žádná. Nicméně druhá část splňuje citovaný příspěvek od Fafnera, který po tobě přidal mili.hami. Ne každý admin tu je 25 hodin denně 8 dní v týdnu.

2650
7020 na 46.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Podle iRISu dnes v provozu už i 7018 a 7020.

"fejsbůk" BMHD.cz

1291
19 lis 2010 14:53
Cocktown
Fafner píše:
Několikrát bylo řečeno, že pokud něco není zapsáno okamžitě po vyjetí daného vozu, že se nejedná o nedostatek v evidenci.

To je tak těžké pochopit?

378
29 led 2015 21:34
Brno - Žebětín
7021 v provozu na lince 46, ale v evidenci je pořád nezařazen do provozu

800
15 srp 2012 14:28
Lukáš_SMPD píše:
Zajímavé je, že nově dodané vozy (od ev.č. 7013) mají jinak uchycené levé zrcátko. Zatímco na SORkách 7001-7006 je toto zrcátko umístěno nahoře, na nově dodaných vozech je umístěno cca v polovině bočního okna ](*,).

A je to změna k horšímu? V sorce sedí řidič v úrovni podlahy, takže mít zrcátko u stropu mi nepřijde zrovna jako výhra. Naopak když je takhle v periferním vidění, tak zkontrolování situace na levé straně mi přijde rychlejší, pohodlnější a bezpečnější.

Je to moje čistě teoretická úvaha, založená na představě, že bych měl v osobáku zpětný zrcátko nahoře na levém sloupku. Rád si nechám svojí úvahu vyvrátit chudákem řidičem, co s tím musí jezdit :-?

Manil: Tak to je super, že mezi lidmi, co o něčem mohou rozhodovat, se najde takový šotouš. Díky neznámý šoutoši :applause:

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Karosa B732 (ad transparenty):
Jo, psal jsem to, ale teď nevím, jestli jsem si to nepopletl s trolejbusy. Dozjistím.

ad OndraS (sedadla):
31Tr by měly mít neklouzavý sedák. V té první kastli sice už byly namontovaný skluzavky, ale předpokládám, že to bude vyměněno.

Alanis (ad pruh):
Dolepení pruhu je opravdu na požadavek DP kvůli inspiraci od jiných provozovatelů, kteří to mají (z fotek). Za námět mohou být pozitivně hodnotící vděčni jednomu z místních šotoušů. :) (PS: Já to nejsem)

315
01 dub 2007 14:10
Nové Sorky mají transparenty Bustec, teď jsem na ně koukal v garáži.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 856 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata