Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 18 z 235    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 235  Další
Autor Zpráva

Moderátor
6204
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Stavebnice akorát nemají být parciální.

"fejsbůk" BMHD.cz

840
25 led 2006 09:46
Co když těch 10 vozů navíc nejsou 32Tr, ale stavebnice SOR?

406
05 lis 2007 18:35
Bystrc
V aktuálním čísle časopisu Škodovák jsou zajímavé informace ohledně obnovy vozového parku trolejbusů:

"Po 40 nových kloubových trolejbusech z loňského roku a letošního roku se vozový park rozroste v příštím roce o 20 kusů krátkých parciálních trolejbusů, které nahradí starší vozy z konce
80. a 90. let, vysvětlila primátorka města Brna Markéta Vaňková."

"V první fázi pořídíme 10 vozů, další postup bude záviset na našich finančních možnostech, sdělil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek."

Vypadá to, že město je o 10 vozů napřed biggrin

3009
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Hm, zajímavé vedení, docela by mě zajímalo, jaké množství kaštanů taková trasa uspokojila.

4000
25 led 2006 16:11
všudezdejší
b1 - příslušná aktualita z Tramvajklubu z poloviny roku se zmiňuje rekonstrukci tram kolejí v křižovatce Cejl x Vranovská x Francouzská včetně oprav kolejí v ulici Zábrdovická. Měl být takto odříznut uzel Stará Osada, takže linka 147 ztratila jaksi na významu. Proto mimo jiné vznikla linka 150 v trase Novolinda - Svatoplukova - Provazníkova - Drobného včetně blokové smyčky v centru města (Drobného - Příkop/Milady Horákové - Koliště Česká - Kounicova - Kotlářská - Drobného).

3798
08 čer 2005 23:12
Mě by zase zajímalo, kvůli jaké výluce byla v 90. letech zřízena linka 150 v trase Česká-Novolíšeňská. Tu linku i trasu si pamatuju, ale už si nevybavuju, proč vlastně existovala.

127
30 kvě 2010 19:33
Díky za info. Někdo možná i bude vědět co to bylo za akci. Máti na těch fotkách měla napsaný "září 86".

7524
27 úno 2010 07:40
Muselo to být až v akademickém roce 98/99, dřív jsem v Brně nebyl, později jsem už zase neměl spolužačku na Cornovově.

4000
všudezdejší
V létě 1998 se měnily koleje na oblouku za Viaduktem směrem trati na Komárov. Proto trolejáky jezdily odklonovou trasou přes Rumiště.

7524
27 úno 2010 07:40
Co se prosím kopalo cca 1998/1999 u nádraží, že se trolejbusy po dlouhou dobu točily blokově přes Mlýnskou a Rumiště?

4000
všudezdejší
lezacek píše:
Našel sem fotku z roku 1986 z nějaký přehlídky historickejch vozů. Co mě překvapilo, bylo to, že to stálo na Benešove u autobusovýho nádraží a pod drátama. Sem ani nevěděl, že tama někdy vedly trolejbusový dráty. :mrgreen:

Vedlo to nějak takto:

Příloha:
blokova smycka Grand-male.jpg

Smyčka měla ve směru od Malinovského náměstí na Cejl spojení do husovické vozovny...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

776
21 lis 2010 09:08
https://foto.bmhd.cz/foto/266524
https://foto.bmhd.cz/foto/252160
https://foto.bmhd.cz/foto/266526

3229
14 čer 2004 18:56
blekfild
lezacek: bylo to během výstavby podchodů u hl.n. 131,133 a 134 se otáčely velkou smyčkou kolem grandu, stejně jako tehdy běžně autobusy.

127
30 kvě 2010 19:33
Našel sem fotku z roku 1986 z nějaký přehlídky historickejch vozů. Co mě překvapilo, bylo to, že to stálo na Benešove u autobusovýho nádraží a pod drátama. Sem ani nevěděl, že tama někdy vedly trolejbusový dráty. :mrgreen:

406
05 lis 2007 18:35
Bystrc
Začala výstavba trolejbusové trati v ulici Merhautova do budoucí smyčky Kohoutova.

Moderátor
6204
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Vzhledem k tomu, že v poslední době se objevilo více výběrových řízení, které se podařilo uzavřít, taky bych to viděl na nějakou dohodu výrobců.

"fejsbůk" BMHD.cz

17
11 dub 2019 08:54
Škoda se už teď mohla přihlásit s Temsou, když se nejednalo o VŘ na kloubáky a přesto se přihlásila s 32Tr... nejspíš se Škoda se SORem radši společně dohodli než aby si vzájemně blokovali další VŘ kdoví jak dlouho přes ÚOHS. Už to takhle jednou bylo u pardubického VŘ.

9344
10 čer 2004 11:19
xxx píše:
Mně jenom pořád vrtá hlavou, jak je možné, že třeba taková Olomouc si byla schopna zařídit, že, kromě těch pár elektrobusů, má všechno od Solarisu... A moc dobře ví proč.

Jenže tohle nejsou autobusy, kde se hlásí většinou přímo výrobci. Tady si rozhoduje dodavatel trolejbusu, s čím se zúčastní. Takže dotaz by měl jít směrem do Plzně, proč nepoužili radši ten dražší Solaris. Ostrava taky brala kdysi jen Solarisy a najednou budou mít Temsy.. Možná za rok/dva budem rádi, když to vyhraje SOR.. Až si Schadewerk zhomologuje svoje karoserie i jako trolejbusy, tak proč by pak u výběrek na cenu měla dávat vydělat jinde ? Sorka má svoji vlastní výzbroj, variantně s Cegelecem..

17
11 dub 2019 08:54
xxx píše:
Mně jenom pořád vrtá hlavou, jak je možné, že třeba taková Olomouc si byla schopna zařídit, že, kromě těch pár elektrobusů, má všechno od Solarisu... A moc dobře ví proč.

No protože se jim do VŘ ani třeba SOR nehlásí (kromě toho elektrobusu), v posledním VŘ byly nabídky od Solaris a MAN, ve 2014 a 2016-2018 Solaris a Iveco/Zliner. Stejně jako v případě VŘ na autobusy do Ostravy, CNG busy v roce 2020 Solaris a Scanie, kloubové CNG v 2019 pouze Solaris. Naopak Solaris se většinou nehlásí do VŘ na autobusy v HK a Pardubicích. Aspoň na mě to působí přinejmenším podezřele... ale třeba to jsou vše náhody, podobně jako to, že v Plzni VŘ na sólo autobusy vyhrává SOR a na kloubové Solaris.

2702
13 črc 2009 13:42

9344
10 čer 2004 11:19
xxx píše:
Takže předtím nabídla jako parciály solarisy a tentokrát ne? Vidíš, na těch 10 krátkých solarisů, co tu máme, jsem zapomněl. Takže v tom případě 141.

Pokud chtěla vyhrát a měřítkem je cena, tak co asi tak nabídne ? Tu stejnou karoserii jako konkurence a vlastní výzbroj, nebo dražší Solaris ? Navíc, Solaris dlouhodobě hlásí vyprodanou kapacitu.

854
16 bře 2013 21:03
Bystrc, Černého
Alanis píše:
No a nebyla by ta Temsa ve výsledku lepší? Minimálně designově zvenku i zevnitř je to nebe a dudy, viz fotky nových pražských elektrobusů.

Souhlasím s designem z venku, ale zevnitř je design příšerný.

840
25 led 2006 09:46
Tak podle toho, co jem slyšel, je zpracování Temsy ještě mnohem horší, než SORu. Nevím, neviděl jsem, nemohu posoudit. Ale vůbec bych se nedivil.

131
18 srp 2019 17:01
Buďte rádi, že vůbec máme náhradu za muzeální 14Tr a 21Tr

800
15 srp 2012 14:28
No a nebyla by ta Temsa ve výsledku lepší? Minimálně designově zvenku i zevnitř je to nebe a dudy, viz fotky nových pražských elektrobusů. A pochybuji, že dílensky zpracované to na tom bude hůř než sorka.

Dobrá zpráva je, že se zbavíme 14Tr, ale vytloukat klín klínem...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5872 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 235  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata