Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 20 z 25    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Další
Autor Zpráva
2843
23 říj 2012 11:06
na křížení trolejbusu 25 s devítkou
Nevidím na tom nic sarkastického, třeba taková 1130 měla snad taky kartu vozu ještě před dokončenou výrobou, nebo autobusy z poslední dodávky nafťáků do GM taky měly svoje karty v určitém počtu založené předem a jen se do nich pak doplňovaly údaje.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Tím pádem tu je jeden a půl vozu, zaevidujete i tu polovinu? sarcastic

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

2777
07 kvě 2008 20:25
Čebín
Rem píše:
Ono je tu toho už víc?

Jo už jeden vůz je v dílnách - nevím v jakém stadiu rozpracovanosti

EDIT. Páni správcové možná by nebylo marné jí zaevidovat do evidence

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Ondra K. píše:
Dnes byla dovezena hrubá stavba předního článku na další EVO.

Ono je tu toho už víc?

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Citace:
Kompletace jednoho vozu potrvá čtyři až pět měsíců, podílet se na ní bude třicítka zaměstnanců.

Zajímalo by mě, jaká bude cca výsledná částka za tyto vozidla, když připočteme mzdy zmíněných zaměstnanců, být na tom asi nebudou pracovat všichni neustále.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
A máme k tomu i článek na webu Zdopravy.cz
Unikla tak i informace, že draci nahradí tramvaje typu K2, budou vypravovány v pracovních dnech nejčastěji na linkách 4 a 10.

Můj nový web o severním okolí Brna

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Dnes byla dovezena hrubá stavba předního článku na další EVO.

"fejsbůk" BMHD.cz

Moderátor
6180
Juliánov
Podle rámcové smlouvy má být v letech 2020 až 2024 postaveno 39 vozů.

"fejsbůk" BMHD.cz

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Jakub S. píše:
Pokud dobře počítám, letos mají být zkompletovány 2 Evičky, příští rok snad 4...

Doufal jsem, že tempo bude trochu vyšší..

3345
13 lis 2004 11:58
Podstatnější je ta délka pro běžnou údržbu na vozovně..

2843
A těch třicet metrů v dílně je podmínka i na vyvázání z podvozků a rozčlenění na samostatné články? Jestli ne a jde jen o dýlku těch článků, tak by taková Evo4 byla v pohodě a snad by ani nemuselo být moc drahé předělání typových zkoušek a příslušných výkresů.
Určitě by to vyšlo levněji, než nějaká úplně nové 15T a podobné klony.

Moderátor
6180
Juliánov
Spekulace ohledně obsazení linky 12 jsou hodně předčasné. Neznáme harmonogram zprovozňování EVO2 a fakticky neznáme ani termín zprovoznění tramvaje do Komárova, už otevření Dornychu má rok zpoždění. Navíc obsazení linky 12 velkokapacitními soupravami bude stejně možné až po ukončení výluky Žabovřeská, což by mělo být v září 2022. V té době už klidně může být EVO2 a T6 dostatek.

EDIT: Celistvá tramvaj délky cca 40-45 m by byla hezká, bohužel současné ústřední dílny umožňují provoz tramvají o délce max cca 30 m.

"fejsbůk" BMHD.cz

1792
04 bře 2012 23:26
mechoš: Linka 1 plně v NP? No…tak asi jo, no, ale obětování vlaků s vhodnou kapacitou…
Já v 2×Evo2 nevidím problém co se týče délky (nebo jakýkoliv jiný kromě toho, že zase spojujeme vozy místo toho, abychom měli…já nevím, třeba Evo 4. (←Cracatit)
Kdysi dávno jsem našel tohle. Něco, co je poměrně informativní a proto bylo skoro nemožné to najít.
Něco podobného mám i pro řadu Vario LF+.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Naposledy upravil Naxashi dne 28 črc 2019 20:03, celkově upraveno 1

2843
To je celkem fuk, kolik je na dvanáctce pořadí, dokud není otevřená Plotní, tak to nemá smysl řešit. Postupně prostě naběhne výrobní program a dokud nebude dost souprav, tak prostě pojede mix toho, co je na skladě = 13T, VarioLF a klasické T3/T6 soupravy.
Napadla mě kacířská myšlenka, nešlo by poskládat místo dvojičky Evo2 něco delšího, třeba Evo4? Prostě by se uřízl čumák na jednom zadním dílu, jednom předním dílu, vložil kloub s podvozkem a elektrika by byla stejně dvojitá jako u dvojičky, ušetřil by se prostor a místo 44m soupravy by tu byla 40m průchozí housenka k plnému využití.
Však na VP a vyšší stupně oprav se stejně odstrojí komplet vozidlo až na kostru, tak by to neměl být problém rozpojit a provádět údržbu po dílech a nakonec to zase poskládat do čtyřčlánku, ne?
Jasně, není to schválený drážním úřadem, ale když už je dopravní podnik takovým výzkumným ústavem tramvajovým, tak proč do toho nejít?

3098
29 srp 2009 19:30
Pokud dobře počítám, letos mají být zkompletovány 2 Evičky, příští rok snad 4. To rozhodně není na kompletní obsazení d12 dle informací agentury JPP. Až 8 (9) souprav 3xT6 to nevytrhne.
Soupravy Vario s malou rezervou pokrývají d1, na d12 je v současnosti cca 20-25 pořadí.

Moderátor
6180
Juliánov
EVO2 je přibližně o 0,9 m kratší, než LF2. 2xEVO2 by tak mělo mít délku cca 44,5 m. Osobně, bych čekal, že bude snaha nejdelší soupravy vypravovat spíš na 12 kvůli méně vytížené 3. a 4. koleji u nádraží.

"fejsbůk" BMHD.cz

2777
Čebín
Naxashi píše:
3×T6 by měly být spíš na 1 než na 12. Takže doufám, že někdo přijde k rozumu.
2×Evo2 vyjde na kolik? Není to okolo 45 m? Protože pokud jo, tak LF2+LF1 už patří do jiné kategorie (okolo 38 m).

linka 1 bude 100% garant
Vzhledem k tomu že v mnulosti jezdilo 2xLF2 nevidím v 2xEVO2 problém...

Ovšem jak se uzavřou "pisárky" (v rámco VMO Pisárky) tak to stejně zamotá vypraveností.

Takže tohle všechno je ještě hodně velká sci-fi. Vše se může do té doby hodně změnit ....

1792
04 bře 2012 23:26
3×T6 by měly být spíš na 1 než na 12. Takže doufám, že někdo přijde k rozumu.
2×Evo2 vyjde na kolik? Není to okolo 45 m? Protože pokud jo, tak LF2+LF1 už patří do jiné kategorie (okolo 38 m).

2777
Čebín
xxx píše:
Nějaké krátké na 12, ne?

Podle tiskové agentury JPP na 12 budou jezdit 3xT6, LF2+L1 a 2xEVO2
A 2xEVO2 a LF2+LF1 budou obsluhovat 1

2650
13 črc 2009 13:42
Nějaké krátké na 12, ne?

141
02 bře 2012 14:57
Součástky chodí. Budou jezdit kdekoliv. Od zprovoznění tramvaje Plotní budou jezdit výhradně na lince 12 :-)

480
14 úno 2014 15:19
Brno
Svoboda píše:
Dobrý den, už jsou tady EVO2? Pokud ne, kdy přijdou?

To by mě taky zajímalo.

141
02 bře 2012 14:57
Dobrý den, už jsou tady EVO2? Pokud ne, kdy přijdou?

800
12 zář 2014 23:38
Ne že bych se chtěl úplně pouštět do obhajoby "Draka", já se snažil i přes bezprostřední blízkost k soutěži držet odstup, ale argumentovat rodem mi přijde úplně liché. Vždyť máme: to Vario, to Porshe, ten Plecháč, ten Dřevák, ta Kačena, ta Anitra — i když tramvaj je femininum. Pak máme: ta Sorka, ta Karosa, ta Ešema, ta Okurka, to Urbino, to Mario/ten Mario, ten Kros/Crossway — i když autobus a trolejbus jsou maskulina. A to nemluvím o tom, že prakticky všechny vozy, nehledě na rod nadřazeného pojmu, označujeme femininy "pětistovka", "tétrojka", "jednatřicítka" "šestadvacítka" apod.

Čeština se v tomhle nemusí řídit hyperonymy — na rozdíl třeba od ruštiny, kde je "ten whiskey" protože je to "ten nápoj whiskey" nebo "ta kiwi" protože je to "ta [ptica] kiwi". (Ten) auto (ta) Škoda se jmenuje (to) Yetti. Nevím jak vy, ale můj počítač má (tu) pomalou Chrome, zatímco spolubydlící má (ten) rychlý Chrome.

Tahle přezdívka se buď přižije a zlidoví, jako Porshe a Kačena, nebo možná taky ne — ale rozhodně to nebude kvůli gramatickému rodu toho zvoleného slova.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
MartinV: To sice ano, ale prostým pohledem do evidence zjistíme, že jen dvě z dvaceti 13T6 má ženská jména. Zbytek, tedy 18 vozů, má jména mužská. A nikdo s tím, pokud vím, neměl zásadnější problém ;-)

OndraS: No, nevím, třeba takový Panter se vžil. A to jak Regio, tak i Inter, přitom u toho InterPantera jsem měl své pochybnosti. Stejně tak se vžil CityElefant, i přesto, že ta jednotka měla tři další různé názvy (byť jenom jeden se opravdu ujal mezi nádražáky a šotouši). Takže uvidíme.

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 609 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 25  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata