Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 14 z 209    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 209  Další
Autor Zpráva

3750
08 čer 2005 23:12
M píše:
Pokud by se to bralo že jsou jen 4, přesněji tři, ikdyž když by se chtělo byly by 4, tak pak se nevyplatí ani K3 ani vleky.

No však ony se zjevně (dle zdejších informací a dle jejich provozuschopnosti) taky nevyplácejí.
mceza píše:
Těchto tramvají se měl DP zbavit už v 90. letech.
Tj. jako je vůbec nekupovat?

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Hlavně je rozdíl mezi tím zásobovat náhradními díly 2, 3 vozy, nebo 10. Čím je menší počet vozů pro který je potřeba mít specifické náhradní díly, tím je to dražší.

"fejsbůk" BMHD.cz

3345
13 lis 2004 11:58
Jenže Poláci tam strkají jinou, vlastní výzbroj..

2824
01 úno 2006 10:39
A kde berou ND poláci ? Protože se zdá, že problém s ND nemají. To se s něma nemůžeme dohodnout? Nebo máme nějakou nevýhodnou smlouvu na ND od nějakého českého výrobce kterému vše trvá měsíce a roky?

3345
13 lis 2004 11:58
M píše:
...dále těm vozům určitě neprospívá ani fakt, že se pro každou blbost odstaví na měsíc až půl roku, než se najde někdo, kdo se na to podívá. Kdyby se takto přistupovalo ke všem vozům tak tu za chvíli nic nejezdí.

Tak to je pěkná kravina. Jakákoliv závada se řeší okamžitě. Stějně jako u "normálních" vozů. Jediný rozdíl je v dostupnosti ND..

2824
Přesně tak, pokuď se neudělá pořádná oprava aspoň dle vzoru 1802 tak to nikdy pořádně fungovat nebude, dále těm vozům určitě neprospívá ani fakt, že se pro každou blbost odstaví na měsíc až půl roku, než se najde někdo, kdo se na to podívá. Kdyby se takto přistupovalo ke všem vozům tak tu za chvíli nic nejezdí.

2649
13 črc 2009 13:42
M: Já jsem to myslel obecně, za celou dobu. Na to, kolik se do nich nasypalo peněz toho moc nenajezdily. A pravděpodobně ani nenajezdí, pokud to nezačnou dělat tak, jak to dělají Poláci.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Demon: Však jsem to tak psal a myslel. Problémové věci vyházeny, upraveny nebo nahrazeny neproblémovými, + úprava výzbroje.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

2824
xxx píše:
Je jich škoda, no, ale když se do nich furt jenom sypou peníze a stejně stojí v depu, tak co jiného zbývá?

A kolik se do nich teď nasypalo? vždyť stojí pro nedostat kapacity dílen, nikdo do nich nic nesype, bohužel ne a 1802 jasně ukázala že fungovat může elativně bez problémů. A proč nyní stojí? to by mě taky zajímalo.

2485
Brno
VP zrychlů se pokud vím pár let nedělají, poslední takovej vůz byl tuším 1125.
Nepřekvapilo by mne, kdyby se za pár let DP zbavil vleků a K3. Zatím je to asi jen zbožné přání.

361
28 dub 2006 11:37
stověžatá
Rem píše:
Nebude to třeba tím, že poznaňské a brněnské RT6 mají společného jen 2 písmena a číslo v názvu a kastli, víc nic? Ta polská překopávka RT6 MFO6AC kdo ví jak tomu dál nadávají, je úplně něco jiného než ta snaha v Brně. Vše co bylo problémové vyházeli nebo vyměnili za jiné, výzbroj je též upravená, prostřední podvozek je snad jen hnanej?

Ve skutečnosti to až zas tak moc překopaný neni, jak píše Ondra K., je jen odstraněná všechna přebytečná předpotopní elektronika pro řízení brzdných účinků dle aktuální zátěže, vyměněna hydraulika brzd a ono to "překvapivě" slušně jezdí.
Faktem je, že zdejší DÚ by se z těch změn neprodleně opupínkoval...

2649
Je jich škoda, no, ale když se do nich furt jenom sypou peníze a stejně stojí v depu, tak co jiného zbývá?

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Mě vadí, že se do toho nalilo takových milionů a pak se toho zbaví. Mít tu 4 provozní RT6tky po rekonstrukci by stálo přibližně stejně jako stavba 1xLF2. To je dobrá cena za 4 nízkopodlažní, velkoprostorové tramvaje, ne?

Těchto tramvají se měl DP zbavit už v 90. letech. Když to tenkrát neudělal, nalil do toho peníze, tak teď mi to nepřijde správné (minimálně se neměla vůbec začínat 1802). Reko 1802 jen ukázalo, že nejproblémovější prvek této tramvaje - prostřední podvozek - se může relativně levnou rekonstrukcí stát nejméně poruchovým zařízením (na 1802 se tuším dosud na středním podvozku nic nerozbilo).

V roce 2013 bylo průměrné stáří vozového parku 21,6 let. Letos je to pravděpodobně maličko více (stávající vozy stárnou, nových moc nepřibylo). A v době, kdy se dělají VP zrychlů a udržují se nehorázné klumpry, tak se budeme zbavovat nízkopodlažních 26m tramvají, z roku 1997?

2649
Proč "díky"? Uznávám, že to nejsou zrovna nejlepší tramvaje, ale když už se za tolik milionů nakoupily, tak mi nepřijde zrovna poděkování hodné, že se musely odstavit.

2824
Pokud by se to bralo že jsou jen 4, přesněji tři, ikdyž když by se chtělo byly by 4, tak pak se nevyplatí ani K3 ani vleky. Proč se naši neporadí s polákama, vždyť oni náhradní díly musí mít, asi si je dělají samy, nevěřím, že se jim absolutně nic nekazí, a je přeci jedno jestli to kupuju draho v Čr nebo v Polsku - pokud by to bylo možné. A s Poršákama to fakt nevyhrajeme, je to časovaná bomba, pořád čekám kdy se u nich projevý problémy díky kterým byly v Praze ztaženy z provozu, to potom bude sranda.

29
21 pro 2014 16:36
Tin: +1803 na duchy v eletrice. Ale hlavně jde o kapacitu dílen, a relativně nově taky bezdůvodnost bo náš čeká dodávka 30m ze ŠT.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Ono je dost velký rozdíl jestli člověk provozuje 3 atypické vozy, nebo 10 jako v Poznani. I kdyby se ty naše sebelíp rekonstruovaly, pořád to, v rámci vozového parku, budou atypy.

Odlišnost v předpisech bude minimálně v minimálních hodnotách brzdného zpomalení a maximálních délek zábrzdných vzdáleností. Předpokládám, že Demon narážel hlavně na původní úpravu brzd středního podvozku kdy Poláci eliminovali veškerou nezbytně nepotřebnou elektroniku, čímž se zlepšila spolehlivost, ale znatelně poklesla účinnost brzd. Takto upravená RT6 by minimálně z hlediska ČSN 28 1300 byla neprovozovatelná.

"fejsbůk" BMHD.cz

496
31 led 2011 13:46
M píše:
...Zajímalo by mě na jaké závady teď všechny stojí.

Pokud si dobře pamatuju starší příspěvky, tak na nedostatek kapacity v dílnách a žádné náhradní díly.

2824
To nevím jaké mají předpisy a jak se liší od našich,ale všechny generálkované mají stejné brzdy jako naše 1802 u které snad problémy s brzdama žádné nejsou, myslím si, že kdyby se naše opravili pořádně,fungovaly by uplně stejně,ale naše opravy jsou pořád jen takovým levným a malým flikováním, žádná pořádná oprava se nekonala krom právě výměny brzd na 1802. Poznaňské mají už i jinou výzbroj. Zajímalo by mě na jaké závady teď všechny stojí.

2485
Brno
Nebude to třeba tím, že poznaňské a brněnské RT6 mají společného jen 2 písmena a číslo v názvu a kastli, víc nic? Ta polská překopávka RT6 MFO6AC kdo ví jak tomu dál nadávají, je úplně něco jiného než ta snaha v Brně. Vše co bylo problémové vyházeli nebo vyměnili za jiné, výzbroj je též upravená, prostřední podvozek je snad jen hnanej?

Naposledy upravil Rem dne 26 led 2015 18:06, celkově upraveno 1

361
28 dub 2006 11:37
stověžatá
To rozhodně není o dílenských pracovnících, ale o rozdílech v předpisech platných tam a tady. [-X

2649
Vidím to jako rozumný krok. Nabízí se však otázka, jak to, že v Poznani RT6 jezdí a u nás (téměř) nejezdí. Jsou snad poznaňští dílenští pracovníci šikovnější než naši?

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
Jednání probíhají, tak asi už se to někam hnulo.

1899
01 srp 2006 14:13
Bezkov
MF na Tram-fóru v sekci Historické vozy + ostatní píše:
Brno se zbavuje RT6. 1804, která je vybrakovana jde jako první do Polska. Tři zbylé sice jsou funkční, ale tusim že z1801 má sjeta kola, takže je ostavena a asi taky brzy papa. Stalo jim to za to?

Co je na tom pravdy?

177
23 kvě 2006 21:30
Hezká fotka ;) No pokud by jednoho krásného dnes odjela alespoň část směr Poznaň, tak proč ne. Pokud Remet, pak by byla škoda dlouholetých investic. Ale za několik dekád bude takhle třeba někdo fotit poslední čtyři mohykány 13t ;)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5202 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 209  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata