Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 78 z 413    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 413  Další
Autor Zpráva

3345
13 lis 2004 11:58
Kari: ten kdo neví, co se v podniku děje a na čem se šetří, tak to nikdy nepochopí, škoda komentovat...

538
28 črc 2013 14:13
Sice to sem (ani nikam jinam nepatří), ale dám to sem. https://m.novinky.cz/articleDetails?aId ... &sId=&mId=

1404
02 črc 2011 14:08
Tyhle tramvaje jsou to poslední, co mi vadí. Dokonce ani nevnímám souvislost mezi údržbou muzejních vozidel a vlastním provozem MHD. Nedělám si iluze, že pokud by tyhle rekonstrukce nebyly, lístek by stál míň nebo by vozy jezdily dobře udržované a byl by zajišťován pořádek. Nic z toho by stejně nebylo, to je vinou neschopnosti pohnout se z místa a laxního přístupu DPMB, ničeho jiného... Určitě ne vinou údržby muzejních vozů.

Daleko víc mi vadí stupidní zbytečné akce typu křtů tramvají, oslav výročí všeho možného (když není čeho, tak aspoň oslava toho, že je dnes pondělí) atd., kde obtloustlí představitelé pózují, poskakují, objímají se a bůhví co ještě, jakoby objevili další Ameriku. Spíš tohle na mě působí jako monstrózní provokace.

Naposledy upravil IvanM dne 12 zář 2016 16:04, celkově upraveno 1

1485
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Ono je celkem jedno jak se na to díváme my, zaměstnanci. Dneska jsem jel do práce autem z roku 72 a jindy autem z roku 88, takže rozhodně jsem jeden z posledních, komu by vadila renovace vozů tak jak se plánují. Třeba na 15Tr se taky těším.
Mělo by se ovšem zapracovat na tom, jak to pak vysvětlit veřejnosti. Nejsou všichni jako my, stižení MHD a nebo ježděním ve starých vozidlech, a už z několika takto nepostižených úst jsem zaslechl něco jako ve smyslu "drahej lístek = bodejť by ne když se z toho platí tohle". Skutečně to tak chápáno je, čili bude chtít trochu popřemýšlet, jak to lidem, kteří si MHD platí na to, aby jezdila, naservírovat. Zatím se to moc nepovedlo, paradoxně by stačilo, kdyby v každým nadpisu nebylo hned zmíněný, kolik peněz to stojí atd, protože přesně to je to dráždění hada.
Není to jednoduchý. Nemůžete si myslet, že všichni mají to naše nadšení. Bohužel.

3081
16 črc 2006 13:52
Na trase linky 201.
Já bych se rozepsal, na co narážím, ale to bych nesměl být zaměstnaný u podniku a tudíž díky tomu vázán jistou mlčenlivostí.

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
Samozřejmě, že retro vozy jsou hlavně marketing Dopravního podniku, ale také snaha o zachování vlastních vozidel v příslušném stavu, které mohou kdykoliv v případě potřeby jezdit (pronájmy...), což se odlišuje od filosofie technického muzea.

Ony jsou ty retro vozy v celkovém objemu hospodaření opravdu minimální položky. Navíc nevím, na co Kari přesně naráží.

2824
01 úno 2006 10:39
FD: přesně tak, to jsem do dnes nepochopil ani já, souprava plně funkčních docela zachovalých vozů a oni to hodí pod autogen, mohly aspoň prezentovat tyto vozy z konce provozu, prostě ve stavu jak dojezdily ať už sólo 1470 nebo souprava. Je to škoda.

2824
01 úno 2006 10:39
Kari, měl bys být rád, že DPMB má tuto snahu, ja jsem mu vděčný a moc se na T2 těším. Navíc tyto retro vozy budou docela reklama na DPMB a hodně lidí to zaujme.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Kari píše:
Na takovéto věci peníze jsou. Jdu blejt.

Domnívám se, že firma vlastněná a placená erárem by měla mít něco čemu bych řekl morální přesah, nebo starání se o kulturní hodnoty, což muzejnictví je.

"fejsbůk" BMHD.cz

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
U těch historických vozidel jsou prostě situace, kdy se nemůže čekat, až nastane stav, kdy budou peníze na všech "důležitějších" místech (který stejně nikdy nenastane), protože už pak nebude co zachraňovat a renovovat.

1870
05 lis 2005 19:50
Já jsem teda rád za každé vozidlo, které se povede zachránit a zrenovovat (to, že se před 15 lety rozřezala 1470, která mohla být ideálním kandidátem na záchranu a reprezentaci brněnské T2, je jiná kapitola...).

Administrátor
2499
28 lis 2007 23:00
Brno
Z celkového rozpočtu je tohle naprosto zanedbatelné. A navíc já sem zatížen láskou k T2. ;-)

3081
Na trase linky 201.
Kdyby se peněz dostávalo i na důležitějších mistech, tak bych nerekl ani popel....

Administrátor
2499
Brno
Kari píše:

To je o úhlu pohledu, já jsem naopak rád, že se na něco takového peníze našli.

277
31 led 2010 23:09
áha, díky

3081
Na trase linky 201.
Protože T2 neměla brzdy, tak jí zezadu jistil další vůz pro případ utržení kupláku. Vše v souladu s předpisy.

277
manil píše:
březen 2016: Převoz brněnské T2 z Pisárek do Medlánek

můžu se zeptat proč se použil takovej způsob převozu?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

3081
Na trase linky 201.

11624
Brno
xcav8 píše:
Už se těším na průběžné fotky z opravy. :applause:

Zatím můžu postnout alespoň ochutnávku z toho, co se zatím událo. :-)

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Zjednodušeně lze říci, že retro tramvaje jsou do dílen přistavovány až když na ně zbyde volná kapacita. Přednostně se pracuje na běžně provozních tramvajích.

"fejsbůk" BMHD.cz

277
manil píše:
Zítra jde do opravy 1435. :-)

Už zítra? to sem se to ale pěkně trefil :D No a to se teďka teprv začíná nebo co? Dyť Ostrava je tady už od března tak sem čekal ňákej pokrok...

Administrátor
2499
Brno
Už se těším na průběžné fotky z opravy. :applause:

11624
Brno
Zítra jde do opravy 1435. :-)

277
Jak to vypadá s renovací T2?

1900
01 srp 2006 14:13
Bezkov
Hezká fotka. Nebýt té posprejované zdi, tak by to byla dobová idylka.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10301 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 413  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata