Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 77 z 413    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 413  Další
Autor Zpráva

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Škodovky a Varia 10 tisíc, zbytek 6 tisíc.

"fejsbůk" BMHD.cz

1485
28 čer 2014 21:40
Fanklub 21/22Tr
Dotaz pro znalé, po kolika km mají šaliny KPčko, a pokud je to rozdílné podle typu tak jako u trolejbusů, kolik který typ má nejmenší normu a který nejdelší? Dík

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
No oni se najdou jedinci, kteří si klidně sednou i na ty zasypaný blitky, jak se mi stalo hned zpočátku ježdění. :sick:

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

3345
13 lis 2004 11:58
Přesně tak, zasypat, pořádně označit... nebo je snad lepší, když se cestující nedočká spoje?

800
15 srp 2012 14:28
Zasypal bych to pískem, stejně jak blitky.

2824
01 úno 2006 10:39
ivanM : dík za upřesnění, a já myslel že to byla šestka, asi jsem to popletl, každopádně to nic nemění na tom co jsem napsal a pokud jela skutečně do vozovny, tak ať je to smutné či blbé, tak moc možností nebylo, ještě je možnost že by to očistil řidič,ale to je blbost a nikdo nikoho do něčeho takového nemůže nutit.

1404
02 črc 2011 14:08
tato tramvaj znečištěná výkalem byla na kurzu 00503. Šlo už o zátah do vozovny, přičemž jel po deváté večer jako pětka na Mendlák a odsud do Pisárek. Já jsem nastoupil právě až v tomto posledním kole na České. Takže teoreticky je i možné, že to řidič zjistil až ve ŠČ právě před tímto odjezdem do vozovny.
I v tomto případě by ale asi nebylo na škodu, kdyby se přes dispečink domluvil, že místo tohoto zátahu do vozovny s cestujícími pojede radši režijně...

2824
Nezastávám se řidiče, bus v tomto případě měním vždy bez debat, ale kde měl tu šalinu odstavit? někde na trati? nebo na zastávce aby vše zablokoval? Pokud je poslední spoj do vozovny tak ho neměl vykonat? Dejme tomu že by to řidič zjistil na konečné a měl jen jet do Kr.pole nádraží a pak na vozovnu ( nevím, neznám kurz ani čas, je to jen myšlenka ) tak by se tedy odstavil v Lískovci čímž by uplně narušil chod ve smyčce, odjezd by tedy nekonal nikdo a on by jel režijně na vozovnu protože výměna by nemohla být, pač než by přijela by už neměla jaký odjezd vykonat? Třeba měl před sebou ještě 5 kol, nevím, nebyl jsem tam, jen říkám, že ne vždy je to tak jednoduchý jak si zde někteří diskutující myslí.

7338
27 úno 2010 07:40
I kdyby měl jet jen jeden jediný spoj, tak to měl odstavit. Nejde o nechutnost, ale o zdraví.

2824
Ono záleží na tom, kde se vůz nacházel, kam jel a kolik mu ještě zbývalo než jel do vozovny, ona ta výměna nespadne z nebe, ale musí tam dojet, na nějaké místo kde lze udělat výměnu. U tramvají je to trochu složitější než u autobusů. Každopádně je to nechutné.

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Myslím, že by bylo zcela legitimní, kdyby jen kvůli tomuto řidič požádal o výměnu vozu. Na druhou stranu nevím, co vše to zahrnuje z pohledu řidiče. Nejde ale jen o tu jednu sedačku, taková věc se neobejde bez zápachu.

1344
17 črc 2010 21:41
Krno
Spíš si říkám, jestli nestálo za to i na tu hodinu ten vůz vyměnit. Protože to je fakt humpl, do takového vozu nastoupit, tak ihned zase vystupuju.

1404
Na papíře bylo napsáno “NESEDAT!“. Co tak odhaduju, musel to tam dát někdy ke konci směny řidič, aby na poslední hodinku nemusel měnit vůz. Že by to s tím DP vypravil z vozovny na šichtu, tomu sám nevěřím, že by měli až takovou drzost...

11624
07 bře 2005 23:57
Brno
prototyp401 píše:
Tož prasata... prasata řeknu na drobky na zemi, nebo obtisk rtěnky na skle... ale tohle je teda vrchol nechutnosti.
Děkuji za příspěvěk i s evidenčním číslem a polohou sedadla... je to jen kapka v moři, ale vyhnu se. Bojím se, že DPMB potah nevymění, večer se setře, možná vlhkým hadrem a jede se dál.

Ale vymění, v těchto případech se celkem poctivě i při minimálním znečištění mění celý potah. Navíc jak koukám na tu fotku, je tam nějaký lístek (nejspíš s nápisem "bacha, nasráno"), takže se o tom vědělo.

1792
04 bře 2012 23:26
Fafner: A to jsem si myslel, že to každý pochopí jako něco, co bylo pouze nutkáním, myšlenkou. Nemohu mít své myšlenky? Dokud takové myšlenky zůstávají myšlenkami, je to v pohodě, ne?
IvanM: Naprosto souhlasím.

922
15 čer 2004 19:24
Koženka v Ostravě
V Brně nemusíme chodit daleko, sklopné sedačky ve Variích s plastovými sedadly jsou potaženy koženkou, tak trochu zapomenutá je v 1669+70. Koženka nebyla problém jako taková, ale aby splňovala nějaké drážní normy prodyšnosti a nehořlavosti zároveň. Možná s novými materiály toto omezení padlo.

635
15 dub 2013 15:57
Ondra K.: A co honekry ?

1404
Násilím nic nevyřešíš. Jednoho takovýho h*upa lapneš za límec a vyrazíš, za chvíli ti tam naleze další, o kterým ani nebudeš vědět. Navíc by ses tím mohl dostat do problémů. Tady je třeba systematické řešení ze strany DPMB, aby opravdu důsledně minimálně za to tebou zmíněné žrádlo rozdával pokuty v plné výši + bezdomovcům atd. vůbec neumožňoval nástup.

A mělo by se s tím už radikálně něco dělat, pokud se chceme někam posunout, Do té doby bude naše MHD jen ubohá socka, která je pro každého majitele auta nepřijatelná a vnímaná jako věc “za trest“. Tak se ptám, DO KDY bude DPMB nad tímto jen přivírat oči?
A ani se nemusíte namáhat a vypisovat mi tu, jak je to finančně nákladné atd.. To mě jako slušného cestujícího vůbec nezajímá! Já chci za ty prachy cestovat kulturně. To je DPMB povinen zajistit. A mě vůbec nezajímá, jak to udělá. :)

3342
21 led 2011 14:19
Naxashi píše:
Pokaždý jsem měl silné nutkání k násilnému řešení.
Nech se léčit, to pomáhá. Aspoň zas u Semilassa nepoteče krev.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Koženka měla svého času problém se splněním norem pro použití v drážních vozidlech. Jestli se za poslední dobu něco změnilo nevím.

Co se týče výměny sedaček ve 13T, je otázkou jestli by nevyžadovala kompletní přeprojektování interiéru, což by pár korun určitě nestálo.

"fejsbůk" BMHD.cz

1792
No jo. Když šalinama jezdí bezďáci a není tam nikdo, kdo by je vyhodil.
Souhlasím, lidi jsou prasata, nechutný, ale je na DPMB, aby tohle hlídal.
Byl jsem svědkem toho, že nějaký borečci v šalině prostě jedli nějaké nudle. Nějaká ženská ve středních letech si otevřela přesnídávku. Nějaký vožrala chlastal pivo. Pokaždý jsem měl silné nutkání k násilnému řešení.
Sedačky by měly být ty plastové, co jsou v nových Variích. To bude na údržbu asi nejjednodušší. Chápu, koženka může být pohodlnější, ale nezapomeňme, že to půjde mezi lidi. Nějakej debil s nožem to rozřeže, co pak? Jsem si jist, že se najdou experti, co budou poškozovat i ty plastové, ale to bychom to museli udělat z něčeho jako diamant, aby to nikdo neměl šanci poškodit.
Ne, to chce, aby v těch vozech prostě někdo byl. Zejména v nočních linkách, pak ale i v brzkých ranních a večerních hodinách. A pěkně u konců vozů. Zajímavé je, že člověk je potká přes den. Jasně, je to nevděčná práce, to mi je vcelku jasný, ale přijde mi, že se to stalo nutností už dávno.

1404
A že já mám zrovna na takový zvěrstva štěstí. :) To je za poslední rok asi už pošesté, co se mi podařilo potkat ve vozech DPMB nějaký z typů výměšků. Například mi za toto období 2x v Lískovci přijela pozvracená šestka atd..

Za to, že jim někdo pos*** sedadlo, DP nemůže. Ale může za svoje ignorantství, kdy už x let ví, co často přepravuje za ho**da a přitom stále směle a hrdě osazuje do vozů tento látkový nechutný rezervoár virů, parazitů atd... Hlavně, že teď zařadí do provozu dalších 20 nových tramvají s přesně títmo. Ať už je smlouva koncipovaná jakkoliv, ve vlastním zájmu, pokud to fakt nešlo vyřešit jinak, měli těch pár korun ještě navíc zainvestovat a alespoň ten horní potah nahradit koženkou...

Společnými silami proti žloutence. S látkovými sedadly! (y) :D

757
27 úno 2015 21:19
Zlín
Tož prasata... prasata řeknu na drobky na zemi, nebo obtisk rtěnky na skle... ale tohle je teda vrchol nechutnosti.
Děkuji za příspěvěk i s evidenčním číslem a polohou sedadla... je to jen kapka v moři, ale vyhnu se. Bojím se, že DPMB potah nevymění, večer se setře, možná vlhkým hadrem a jede se dál.

1792
Lidi, no. Prasata…

1404
Kdyby zdejší nadšence zajímala "kultůra" klientely DPMB, tak dnes mohu svůj zážitek vylíčit obrázkem. ;) Právě teď vůz 1029. :) a ne, není to čokoláda...

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10301 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 413  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata