Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší. Stránka 26 z 146    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 146  Další
Autor Zpráva
7338
27 úno 2010 07:40
Když z té věty odmažeš tu Merhautku, tak to celkem sedí. :-)

Zabanovaný
3619
26 srp 2007 15:26
Brno
Pro přestup k DN by bylo vhodné, aby na stejném peronu, kdyby KT8, tak linka DN- vozovna Husovice (možná by stačil Mave DN - Jugoslávská, peron linek 9 a 3)

Edit: ale to by musely jezdit (a nebo 4 odstavené na Merhautové jako záloha)

2830
01 črc 2006 22:24
Bedřichovice
Docela zajímavý by byl pendl Lesná--Dětská nemocnice--Štefánikova čtvrť v podání KT8. Otázka je, jestli by se našla taková poptávka v této relaci, aby to mělo vůbec smysl.

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
Tak ono pokud pomineme přetížení Cejlu tak to lze vyřešit poměrně jednoduše, že... Všechno Cejlem a jednu linku stáhnout z Lesné k nemocnici.

3221
14 čer 2004 18:56
blekfild
Tak to vybal :-)

147
06 pro 2009 11:01
Rem píše:
Jasné, to byl takovej decentní rejp :D Za pár týdnu uvidíme, jak to všechno nakonec bude. Sám jsem taky zvědavý.

No co jsem slyšel na školení, tak dpmb se snaží pozdržet začátek rekonstrukce až na letní prázdniny a to kvůli nedostatku autobusů pro náhradní dopravu :-/

dále tam zaznělo i něco ohledně toho jak to nejspíš bude jezdit, ale vidím že fantazie zdejších diskutujících právě běží na plné obrátky, tak vás tím nebudu rozptylovat :-D

609
24 čer 2005 20:56
Ještě si dovolím návrh na Miladu Horákovou já:
3 mimo provoz
5 v úseku Jugoslávská - Česká přes Cejl
9 Juliánov - Hlavní nádraží - Nám. Svobody - Česká - Nové Sady - Hlavní nádraží - Juliánov
11 po své trase nicméně v rozsahu provozu linky 3 a ve zdvojeném intervalu
67 popíšu v části o NAD

Náhradní doprava:
x3 Česká - Jugoslávská - Stará osada
Konkrétní vedení závisí na tom, jestli třeba bude rekonstrukce probíhat v etapách či nikoliv.
Pokud budou etapy pak etapa I. Koliště - Nám. 28. října, etapa II. Nám. 28. října - Černopolní.
Etapa I.:
x3 pojede v úseku Moravské náměstí - Nám. 28 října Lidickou, Lužáneckou a Drobného
67 pojede v úseku Malinovského náměstí - Schodová Roosveltovou, Lidickou, Lužáneckou a Drobného
Etapa II.:
x3 pojede v úseku Jugoslávská - Nám. 28. října ve směru do centra Jugoslávskou, Lesnickou, Bc. Tomanovou, Černopolní (zde bude zavedena zastávka Helfertova pro obsluhu FDN), Helfertovou, A. Slavíka a Drobného. V opačném směru Drobného, Erbenovou, Černopolní (s obsluhou zastávky Helfertova) a Merhautovou. Zde může být problém s odbočením z Černopolní do Merhautovy, pak by se dala využít varianta ulicemi Helfertova a Jugoslávská.
67 bude v této etapě bez změny.
V případě, že bude rekonstrukce porbíhat bez etap, pak je vedení téměř jasné a jedná se vlastně pouze o vhodnou syntézu etap I. a II. s tím, že 67 by mohla být vedena ve směru z Jundrova po Příkopě, případně by byla zřízena zastávka v ústí Lužánecké před ulicí Drobného.

2485
19 dub 2009 12:06
Brno
Jasné, to byl takovej decentní rejp :D Za pár týdnu uvidíme, jak to všechno nakonec bude. Sám jsem taky zvědavý.

Moje fotogalerie s dopravní tématikou.

1653
Hrubšice
Je mi to jasný, ale stejně nebude moci vyhovět všem. Navíc již vyplouvají na povrch informace o posilových autobusech z Lesné. Nechceme / nemůžeme přetížit Cejl. Ze Staré osady je potřeba něco na Jugoslávskou (sám jsem tudy jezdil, ona ta trojka ráno nemá tak krátkej interval pro nic za nic), atd...

2485
Brno
Zdeňku, jak se důchodci ze Štefánikovy čtvrti dostanou pohodlně k nemocnici u Sv. Anny, Milosrdným bratřím, Intershparu a hlavně na Ústřední hřbitov? Jak se důchodci z Lesné pohodlně dostanou ke Kauflandu na Cejlu? Přičemž už teď jim nevoní, že d-11 o víkendu nejezdí, takže se tam dostanou jen s přestupem. Tohle kdyby si tamní oldcrew přečetla, zlinčuje tě holema :D

Doplnění: tebou navrhovaná x3 důchodce z Lesné doveze ke Kauflandu na Kuldovu, takže tohle by možna i prošlo sarcastic

1653
Hrubšice
Dovolím si také jeden návrh:
d-2: nechat být, dvojčata netřeba
d-3: Rakovecká > Česká > přejezd na d-9
d-x3: Stará osada > Lesná (10 min, dvojčata)
d-5: Ústřední hřbitov > Česká > divadlo > náměstí Svobody > Česká > Ústřední hřbitov
d-9: přejezd z d-3 > Česká > Juliánov
d-11: Dětská nemocnice > Vozovna Komín (10 min, KT8)

Z Lesné posilové autobusy, ŠČ nechat na autobusy úplně, popřípadě kdyby se našly ještě dvě Kače tak x5 ŠČ > dětská nemocnice a pauzy střídáním. Pokud vím, na jaře mají přijít busy, tak pokud se hned hormadně nevyřadí všechny kloubový sedmičky a nějaký devítky, rezerva autobusů tu bude

2485
Brno
Na mendláku si přece v případě potřeby muže šalina udělat kolečko. Není to tak dlouho co tam d-4 jezdila (kvůli reko komenskýho) a šlo to přežít. Ta Údolní snad víc jak přes léto trvat nebude. Nebo se tam také jedná o celkovou rekonstrukci tj. kanály, plyn a kdo ví co ještě..?

Jinak ad soupravy s LF1: Jezdí jen: 15něco+1560 a pak by měly jezdit vozy 1599+67 no a ještě lítá 1553 s vlekem a to je z medláneckých wan vše, takže bych se nedivil, kdyby se letos stihl přesun všech wan do Pisárek.

Moderátor
6180
11 dub 2010 15:05
Juliánov
Rem: Taky musíš počítat s tím, že ty čtyřky ti budou na Mendláku zavazet.

"fejsbůk" BMHD.cz

3221
blekfild
B1: kudy? Antonina Slavika? Erbenova? Nebo pres bratislavskou?

3750
08 čer 2005 23:12
ds: Ale ten náhradní bus to může objet bočníma ulicema, narozdíl od tramvaje, která by musela až na ten přetíženej Cejl

2485
Brno
Hlavně autobusů není na rozdávání, a při tak dlouhé výluce by v případě jiné mimořádnosti mohly chybět.

xxx: úsek Česká - Mendlák a zpět zas tak moc jalových Km snad neudělá. Samozřejmě danej úsek by se jezdil s kaštanstvem, takže zaplacené by to relativně bylo.

3221
blekfild
drobný kámen úrazu je v tom, že MH bude zavřená komplet, takže tam neprojede ani ten náhradní bus...

Administrátor
6672
26 říj 2005 00:04
Brno-Bohunice
b1: Asi je tu snaha co možná v nejmenší míře nahrazovat tramvaje autobusy.

3750
A proč pořád řesit kačeny? To se to nemůže udělat podobně jako v roce 2001?
5 (Hřbitov -) Mendlák - Česká - Komín (- Bystrc)
3, 11 zrušit
9 přes Cejl
a náhradní busy z České přes MH na Lesnou, do Štefánikovy čtvrti a na Starou osadu (první dva jmenované by mohly být spojeny s linkami 66 a 57 na Lesnou, resp. 46)
Třetí jmenovaný bus by při výluce Údolní pokračoval z České na druhou stranu na Kravák a čtyřka od Obřan by objížděla blok nádraží - Husova - Česká - Svoboďák - nádraží

A na linky 2 a 8 se nemusí vůbec šáhnout

Moderátor
6180
Juliánov
Celkem bych řekl, že souprava LF1+T3R.EV jezdí už pouze jedna, a to 1551+1560.

Předpokládám, že až dojde na Údolní, tak budou KT8 pendlovat mezi Komenskýho náměstím a Dětskou nemocnicí. Pokud dojde na souběh s Minskou, pak bych čekal kačenovou linku Dětská nemocnice-Tábor. Podle mě to nesežere tolik kačen, aby se muselo šibovat s d-8.

"fejsbůk" BMHD.cz

2650
13 črc 2009 13:42
Rem píše:
Ideál d-4 z České na Mendlák...

A ty jalové kilometry zaplatí kdo?

2485
Brno
Proto zmiňuji i možnost po pěti minutách a část "devítek" jen na Porhajmovu.
A ohledně dvojího přestupu v trase vincky - čára přes SO, pokud by někdo chtěl jeden přestup, stačí nasednout na t-25,6 a přelézt buď na tomkáči na d-4, na merhautce na d-5, na Lesnické na d-11, na Pionýrské na d-6, na konečňáku na d-11 nebo d-12 Je to sice delší o to horší cesta, ale přestup je tam jen jeden sarcastic
Ty kačeny z d-8 tam cpu proto, že předpokládám letos úbytek medláneckých LF1 které půjdou do dílen a pak do Pisárek. Už teď jezdí jen 2 soupravy LF1+T3REV což jsou relativně kapacitně dostačující vozy na medlánecké garanty linky 1. A co tam tedy dát až LF1 nebudou v medlánkach k dispozici? 13T to asi ne, zrušit medlánecké garanty? To snad také ne, takže leda další KT8. A to se ještě děsím, pokud se bude dělat Údolní, aby někoho nenapadlo dát i na d-4 kače a ukončit je na komenského nám, když je tam taková krásná úvrať. Ideál d-4 z České na Mendlák a a-x4 z České na Monte Bů.

Jako žádný strach. Jsou to jen mé "šotonávrhy" pochybuju že chlapci z jízdních řádů a grafikonů si berou inspiraci z fora BMHD. Takže se není čeho bát.

3750
Rem píše:
b1: to vadí? Vzpomeň si na reko české, kdy kvůli větší potřebě kačen na linky x jezdila d-8 jen na Nové Sady a do Lískovce náhradou linky d-12 a d-13 postupně pak jen d-13
Ale ne v souhrnném intervalu 7-8 minut
Rem píše:
Ohledně linky 2 ve dvojicích při intervalu 5 minut, ve špičce i menším, tam by to měly vozy pobrat též.
To, že se někam bude muset přestupovat, to je nutné zlo během výluky. Ale proč by se měla frekvence tramvají ze Staré osady do města snižovat? Těch lidí, co jezdí z Osady jaksi neubyde. K2+K2+2×T3 je víc než 2×T3+2×T3

Moderátor
6180
Juliánov
Pokud by se zachovalo všechno pouze se zkrácením d-9, či d-11 k nemocnici, vycházelo by to, při zachování stávajících intervalů, na nějakých 48 vlaků za hodinu.

"fejsbůk" BMHD.cz

3221
blekfild
michalk:
samotné linkové vedení tramvají jde vymyslet různě, ale zachoval bych dopravu na trati do Štefánikovy čtvrti i na Lesnou, byť na obou větvích s intervalem 10 min.

jako náhrada by se pak nabízelo prodloužit 46 ze Štefánikovy čtv. přes Provazníkovu - Drobného - Příkop na Moravské nám (někdejší 146 :-)) a ze západní strany Lesné v prac.dny 5-19 66 Haškova - Fügnerova - Zemědělská - Jugoslávská v prokladu s tramvají z Lesné a návazností na kačeny od Dětské nemocnice.
Jinak si pořád nejsem jistý, jestli by ze Staré osady stačil interval 5 min. ve špičce, pokud bychom tedy nechtěli nasadit LF2+LF :-)
Btw. před 20 a více lety v běžném provozu jezdilo po Cejlu 40 šalin za hodinu (2+3+7+8+12+15+16+19) a taky se to vyjezdilo v pohodě...

Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 3649 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 146  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata