Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata

Odpovědět na téma Stránka 224 z 241    Přejít na stránku Předchozí  1 ... 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ... 241  Další
Autor Zpráva

1653
10 čer 2006 20:45
Hrubšice
peno: a to si jako představuješ že bude na každé zastávce přestup mezi všemi linkami? Proboha vždyť to není reálně možné, aby byl přestup zajištěn mezi všemi linkami všude. Samozřejmě, teď namítnete "ale tady je to potřeba," takže potrháme zase jiné přestupy. Zkuzte to vymyslet lépe, když jsou naši plánovači špatní. Ono třeba na té 77 se denně objeví 28 různých kurzů, tak s tím zkuste hýbat, příjemnou zábavu

86
17 zář 2011 08:58
Ad 1) omlouvám se, že jsem takto ujel s osočním se na lidi, štve mě to s těma přestupama...
Ad 2) peno má pravdu, převážná většina lidí u nás z práce už má auto, parkoviště plné a auta stojí všude kolem. DPMB tak strašně šetří, tak ať šetří.

Dobrou noc :-)

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Zdeněk: No, ale upřímně, řadového cestujícího nezajímá, proč tam ta návaznost není, i když by se mu to vysvětlilo. Jeho zajímá že tam není a pokud tam není, tak si holt najde jiný způsob dopravy. Pak může DPMB a/nebo Kordis milionkrát vysvětlovat že chybějící přípoj má své provozní důvody, ale cestující na takové vysvětlení do MHD nenalákají :-(

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

1653
Hrubšice
czechtraveller: já jsem nepsal, že je 77 s něčím provázaná, ale psal jsem, že když posuneš odjezdy na 77 tak ty vozy, které přejíždějí na jiné linky mohou přestat stíhat své další odjezdy, čímž by se muselo hnout s další linkou, což by zase narušilo provázanost dalších linek, ne 77. Nemusíš mi vysvětlovat, co je zač linka 77.

86
Ještě oprava, měl jsem na mysli případné přejezdy, provázanost 77 na cokoliv snad ani není. Trol 31,33 určitě ne - tyhle linky nemají šanci jet ráno ve špičce podle JŘ, bus 76 též nemá smysl provazovat a zbývající linky 51,44,67, které by měly být provázané, tak nejsou. 74 jezdí ráno jednou za hodinu. Na nějakou další linku jsem zapoměl?

Zdeňku, 77 je takový ten typ, co vozí lidi z centra do továren ve Slatině a těžko tu linku bude někdo využívat na to, aby přesedal někam ze 77 na Tržní. To je rychlejší jet trol z nádru na Tržní.

1653
Hrubšice
czechtraveller: nezapomeň, že na 77 je plno přejezdů a hnutím odjezdu na 77 můžeš hnout i s dalšími linkami, takže takový posun o tři minuty nemusí být tak jednoduchý, jak se ti může zdát..
Je úplně jedno, že za to nejseš placenej, ale když to ti lidi v kancelářích dělají tak špatně, tak nám ukaž, jak to uděláš lépe. Ale se vším všudy, ne udělat posun o tři minuty a nevidět ostatní souvislosti.

86
Zdeněk píše:
czechtraveller: a než sem případně dáš nějaký konkrétní návrh, zkontroluj si ještě vozáky a směny řidičů, jestli bys tím třeba neroztrhnul přestávku, popřípadě nerozbil provázanost a návaznosti s jinými linkami.

77 nenavazuje na nic, na co by také navazovala ve Slatině na konci světa? A s přestávkama, tohle úplně nevím, jak funguje. Předpokládal bych, že se posunou také, ale provázanost s jinými spoji může být problém, to je fakt

86
77 jezdí ráno po 10 minutách. Jsou tam nějaké vyjímky, ale to jsou pomocné busy od Sebus nebo nějaké jiné společnosti. Proč ten desetiminutový interval nemůže být misto :07, :17, :27 atd např :10, :20, : 30, .... ? Mezi 6hod a 9hod ranní to jezdí celkem pravidelně.

Zdeněk: Použil jsem ostřejší tón, protože takto se každé ráno cítí spousta cestujících. Nejsem jediný, kdo si na to stěžoval. A nejsem za to placený, abych dělal jízdní řády pro mhd. Ale jedno pozitivum tu je, na Tržní se už nesbíhají linky 77 a 44 ve stejnou minutu, což nezpůsobuje ten pocit smutku a naštvání, když člověk každé ráno vidí, jak mu to ujíždí před nosem a musí tam 10min čekat 8-)

1653
Hrubšice
czechtraveller: a než sem případně dáš nějaký konkrétní návrh, zkontroluj si ještě vozáky a směny řidičů, jestli bys tím třeba neroztrhnul přestávku, popřípadě nerozbil provázanost a návaznosti s jinými linkami.

3345
13 lis 2004 11:58
ano, ty "kancelářské krysy" tam zajisté sedí jen kvůli tomu, aby co nejvíce lidem uškodily.. ](*,)

1653
Hrubšice
czechtraveller: můžeš mi vysvětlit, jak jako chceš řešit návaznosti na linku 77, když má úplně jiný interval než linky, které zde popisuješ? Navíc ten interval linky 77 je značně proměnlivý, jak chceš proboha udělat, aby navazovaly ostatní linky na tuto linku? Udělej nám tady JŘ tak, aby to vycházelo, pak můžeš nadávat na nějaké neschopné trotly.

86
Super, nové jízdní řády stojí za stejné hovno jako ty současné. Ty kancelářské krysy, které asi v životě nejely mhd, to mají perfektně vychytané, aby nikdo nestihl nikde přestupovat a ##MLUVÍM SPROSTĚ## co největší počet lidí. Spousta kolegů z práce, co jezdí 77 - nestíhají přesedat 44 -> 77 na Trzni, 51->77 na Uzke, 67-> na Zvonarce, v ranní špičce spolehlivě nic nestihnete a čumíte tam 8-10min každý den jak trotlové.

Cesta na zpět po 20 hod ze Slatiny, přestup na Tržní 77->84 je ve stejnou minutu a ve většině případů to končí 15min čekáním na další spoj 84. Přitom ráno z města 77 na nic nenavazuje, mohla by jezdit o 5min později a nazpět by mohla jezdit trochu dřív, alespoň o 2 minuty. Do práce jezdím každý den přes hodinu a autem bych každý den ušetřil necelou hodinu dohromady, a když spočítám náklady, tak mhd se stále dost vyplatí.
Další věc, sobota ráno trol 30 z Bystrce do Krpole na nádr jezdí tak nešikovně, že tam čumím 20min, než jede vlak. Dřív to navazovalo s 10min, a jezdilo spousta lidí tím spojem. Jedná se o spoje 5:53 a 7:53 z Vondrákovy.

Tohle vše jsem těm neschopnejm trotlům v těch vyhřátejch kanclících psal už několikrát a jenom se vymlouvají, že to nejde změnit. Co vy na to?
A mám dojem, že takto trpí kaštanstvo v celém Brně. Nedávno jsem jel večer z Lesné, nepamatuji si už číslo ani zastávku, jen vím že jsem musel přeskakovat zábradlí a přebíhat 4proudovou silnici, aby mi 44 neujela a nemusel tam 15min čekat. Přitom ten bus vyjížděl od Lesné a mohl klidně jet o pár minut dřiv.

1577
11 lis 2008 15:56
Hodonín, zóna 900 IDS JMK
Já jsem si všiml jedné zásadní chyby u a-41. Na první pohled to může vypadat tak, že výrazně ubylo spojů ke Globusu. Ale chyba lávky, Idos totiž tyto spoje má. Někdo jen zapomněl do JŘ u tišnovských spojů doplnit poznámku. Spoje DPMB mají poznámky správně. Doufám, že ty JŘ rychle opraví, protože pokud ne a v tomhle stavu je i dají na zastávky, tak :evil:

Ares: To nejlepší z Irisbusu ;-)

6976
15 dub 2008 16:23
Žlutý kopec
Nové JŘ se už objevily i na stránkách DP. Předtím jsem se na ně (na idsjmk.cz) nedíval, ale u a-51 mě zarazily 2 věci: ráno odjíždí z Mendláku 2 busy v odstupu 2 minuty (ony jsou celkově uspořádaný dost zajímavě) a chybějící možnost přestupu z/na t-38 na Žluťáku směrem na Bravičovu/Preslovu. Před poslední změnou JŘ to tak bylo (tzn. ani teď tam není), což je škoda.

2994
09 zář 2009 20:14
Od 11.12.2011 vzniká na lince a-77 nová zastávka Vlastimila Pechy mezi Těžební a Ericha Roučky

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Podle nových jízdních řádů pro linku 46 se spoje budou v PD převlékat na a-66 směr Halasák, no ale o víkendu ne. Jízdní doba bude 9 minut z Haškovy na Lesnickou, odjezd vždy v 06+10..., příjezd tedy 15+10... Nazpět v 03+10...to se fakt ty busy budou jezdit otáčet během těch 8 minut k FRRMS MENDELU?

Můj nový web o severním okolí Brna

609
24 čer 2005 20:56
miropiro píše:
Když už tu nakousnul agent_s_teplou_vodou otázku ohledně toho spoje devítky, tak v říjnové šalině byl položen tento dotaz:
Ráda bych se informovala, zda existuje přímé spojení z Lesné na Úvoz. Slyšela jsem, že existuje nějaký posilový spoj linky 46, který zajíždí až na Lesnou, ale nemohu ho ve vašem systému dohledat
tak se dočkáme této odpovědi:
Autobusy linky 46, které pokračují jako posila linky 25, jsou pouze dva. Jedná se o spoje před koncem ranní špičky, které se již nemusejí z Černých Polí vracet zpět na Lesnou. Jejich odjezdy jsou z konečné Haškova v 7:21 a 7:41 hod. a jedou jako linka 46 do zastávky Provazníkova a odtud jako posilový spoj linky 25 v exponované době začátků vyučování na středních školách (především v okolí Konečného náměstí) až na Mendlovo náměstí. Výše uvedené spoje jsou standardně uvedeny na zastávkových i linkových jízdních řádech s poznámkou „M“.
Což o to, na zastávkách ten spoj je, ale zkuste si zadat požadavek na přímé spojení z Haškovy v čase 7:20 na Úvoz, myslíte, že Vám něco IDOS najde? Nic. Pokud povolím přestup, nabídne to přestup z linky a-46, která na Provazníkově končí na linku 25.
Zajímavé je, že když hledám vlakové spojení na IDOS, IDOS bez potíží zmákne to, že vlak v některé stanici "končí" jako Osobní vlak č. 0001 a dále "pokračuje" jako Osobní vlak č. 0002 a přitom jde o stejnou soupravu.

Zkus v tom samém JŘ hledat spojení v létě v SN vlakem z Brna do Rapotic - nejspíš bude polovina spojů s přestupem. V současné době nelze neboˇy nejsou tato data, takže hledá buď přímé spojení nebo nic (vlak končí přes zimu v Zastávce (přitom je to jedna linka).

3750
08 čer 2005 23:12
U vlaků Šumperk/Bohumín - Brno - Praha to hlásí.

A v hlášení ve voze se v tom Brněnském draku taky oznamovalo, že pokračuje jako Sp do Břeclavi, alespoň když jsem jím jel někdy v létě.

2965
04 pro 2008 10:07
tam, kde mám postýlku...
viz třeba Brněnský drak, co pokračuje jako spěšňák na Břeclav. Na hlaváku to hrdě hlásí, že vlak končí, ať si kaštanstvo vyleze... To nejde zahlásit, že se pokračuje jako Sp1777 směr Břeclav? Co si pamatuju, když mladá jezdívala do školy do Olomouce, tak něco takto hlásívalo.

2574
05 úno 2007 18:12
Malečkův rajón
Když už tu nakousnul agent_s_teplou_vodou otázku ohledně toho spoje devítky, tak v říjnové šalině byl položen tento dotaz:
Kaštanka píše:
Ráda bych se informovala, zda existuje přímé spojení z Lesné na Úvoz. Slyšela jsem, že existuje nějaký posilový spoj linky 46, který zajíždí až na Lesnou, ale nemohu ho ve vašem systému dohledat
tak se dočkáme této odpovědi:
Kdosi píše:
Autobusy linky 46, které pokračují jako posila linky 25, jsou pouze dva. Jedná se o spoje před koncem ranní špičky, které se již nemusejí z Černých Polí vracet zpět na Lesnou. Jejich odjezdy jsou z konečné Haškova v 7:21 a 7:41 hod. a jedou jako linka 46 do zastávky Provazníkova a odtud jako posilový spoj linky 25 v exponované době začátků vyučování na středních školách (především v okolí Konečného náměstí) až na Mendlovo náměstí. Výše uvedené spoje jsou standardně uvedeny na zastávkových i linkových jízdních řádech s poznámkou „M“.

Což o to, na zastávkách ten spoj je, ale zkuste si zadat požadavek na přímé spojení z Haškovy v čase 7:20 na Úvoz, myslíte, že Vám něco IDOS najde? Nic. Pokud povolím přestup, nabídne to přestup z linky a-46, která na Provazníkově končí na linku 25.
Zajímavé je, že když hledám vlakové spojení na IDOS, IDOS bez potíží zmákne to, že vlak v některé stanici "končí" jako Osobní vlak č. 0001 a dále "pokračuje" jako Osobní vlak č. 0002 a přitom jde o stejnou soupravu.

Můj nový web o severním okolí Brna

3342
21 led 2011 14:19
Někdo určitě, ale nemyslím si, že někdo na tomto fóru.

1105
28 pro 2008 00:10
613 00
Příloha:
linka_9.jpg

Může mi někdo vysvětlit, proč tento spoj není na zastávkových JŘ, proč nejde vyhledat na webu DPMB, a ani na IDOSu?

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

4738
23 dub 2010 00:41
BRONX
Fafner: nevim nevim, s dusledky tve bakalarky se studenti potykaji dodnes :-D

3342
21 led 2011 14:19
Jo, dobrej nápad na diplomku, díky :)

2009
28 čer 2007 16:54
Fafner píše:
Nejlepsi postup by bylo zkracovani intervalu, ale to stoji penize... To bude i duvod, proc solo T3 jezdi v Brne na jedine lince, protoze rozpulit interval na nekterych linkach (3,4) a poslat tam kratsi vozy nikdo neschvali... Kapacita by byla stejna, cena vyssi a spokojenost se do toho zisku uz nepromitne.

V sedlech, večer a o víkendech jsou i zkrácené intervaly dost dlouhé na to, aby každý nepřípoj dokázal ##MLUVÍM SPROSTĚ## a tohle je docela levná možnost, jak výrazně zvednout kvalitu MHD v těchto časech. Veškerá HW infrastruktura pro to existuje už hodně let, předpokládám že na FI/FIT by se taky našel nějaký student-šotouš, co by si na něčem podobném zaprogramoval v rámci diplomky - stačí "jenom" navázat ty správné kontakty na správé úrovni...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6004 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 221, 222, 223, 224, 225, 226, 227 ... 241  Další

Nepřečtené příspěvky | Zobrazit aktivní témata